dekoracje - 3179 przepisów (strona:43/212)

Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 156

jego gładką strukturę. Ważne jest jednak, aby był to w 100% zmielony twaróg, a nie mieszanka śmietanki z mlekiem w proszku i kilkunastoma innymi składnikami! Bita śmietana i dekoracja Przed podaniem kremówkę ubij z mascarpone oraz cukrem z prawdziwą wanilią na sztywno. Wierzch sernika ozdób bitą śmietaną, używając rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Pozostałe truskawki pokrój w plasterki i ułóż

Food Square
Milkshake truskawkowy. Orzeźwiający smak lata ☀️ 119

truskawek (u mnie truskawki wymieszane z poziomkami) 300 g dobrej jakości lodów śmietankowych lub waniliowych 1/2 – 2/3 szklanki (123-160 ml) zimnego mleka Dodatkowo: świeże owoce do dekoracji Przygotowanie: 1) Truskawki umyć, usunąć szypułki i schłodzić w lodówce. 2) Wszystkie składniki na koktajl wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na jednolitą masę. 3) Napój rozlać do schłodzonych szklanek, udekorować

Fitsweet.me
Gryczane ciasto z truskawkami i kefirem 139

niezbędne składniki do wypieku - mamy ciacho! Składniki: 3 łyżki mąki gryczanej 30ml kefiru 2 jaja 2 łyżki erytrytolu szczypta proszku do pieczenia aromat 2-3 truskawki + mąka do obtoczenia dekoracja: płatki migdałowe  Sposób przygotowani: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, kefir, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Kolejno wrzucamy pokrojone i obtoczone

Truskawkowa Fiesta
Sałatka z zielonych szparagów z serem feta i sosem chimichurri 121

szparaga! ;) * SKŁADNIKI dla 2-4 osób 1 pęczek szparagów garść ulubionej sałaty. np. roszponki garść listków kolendry garść listków oregano garść rzeżuchy 100 g sera feta kilka bratków do dekoracji (opcjonalnie) kilka łyżek sosu chimichurri ( z tego przepisu ) sól * PRZYGOTOWANIE Zagotowuj wodę z odrobiną soli. Szparagom odetnij końcówki. Jeśli są grubsze (powyżej 1 cm), przetnij je na pół. Szparagi wrzuć

Food Square
Tort czekoladowa rozkosz 145

mleka 4 żółtka 50 g cukru pudru 500 ml śmietanki kremówki 250 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao) Dodatkowo: 240 g konfitury truskawkowej (jeden słoik) truskawki do dekoracji tortu Średnica tortownicy to 26 cm. Rozpoczynamy od biszkoptu. Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy ŁYŻKA PO ŁYŻCE (to bardzo WAŻNE) cukier i cukier wanilinowy

PatiGotuje
Sernik z musem truskawkowym na wafelkowym spodzie 400

łyżka cukru pudru 60ml mleka 6 łyżeczek żelatyny Mus truskawkowy: 500g truskawek (mogą być mrożone) 1 truskawkowa galaretka Polewa: 60g mlecznej czekolady 1 łyżeczka masła 3 łyżeczki śmietanki 30% Dekoracja: 200g śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru 50g czekoladowych wafelków 3-4 sztuki truskawki Wykonanie: 1. Masa serowo-waniliowa: Żelatynę zalać połową ilości mleka żeby napęczniała, a resztę mleka podgrzać

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowy tort Oreo (bez pieczenia) 146

łyżek płynnego oleju kokosowego Wierzch*: 100 gram czekolady gorzkiej (1 tabliczka) 3 łyżki syropu z agawy 4 łyżki z pozostałego schłodzonego mleka kokosowego użytego do nadzienia ciastka oreo do dekoracji Wykonanie: Spód: W pierwszym kroku przygotowujemy sobie odpowiednio tortownicę. Mianowicie dno montujemy odwrotnie niż należy Dlaczego? Bo wtedy ukrojony kawałek ciasta gładko się ześlizgnie na talerzyk Ciastka oreo przeznaczone

Lamarida.pl
Tort truskawkowy cheesecake 182

cytryny 60 g cukru 4 listki żelatyny Krem śmietankowy 50 ml truskawkowego puree 200 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 200 g mascarpone 300 g truskawek do dekoracji Zacznij od galaretki. Żelatynę namocz w zimnej wodzie na 20 minut. Oczyść truskawki z szypułek i pokrój . Umieść w małym garnku, dodaj sok z cytryny i cukier. Zagotuj i gotuj

codojedzenia
Gęsty domowy majonez 288

obecnych czasach jedyne na co należy zwrócić uwagę, to jajka. Najlepiej, aby były z zaufanego źródła. Przed użyciem dobrze je umyjcie itd. Do przepisy wykorzystałam jajka wiejskiej, ale do dekoracji jak zapewne zauważyliście są już te sklepowy (bo tamtych brakło ) Czas na przepis: Składniki: 2 żółtka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka octu 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 3/4 szklanki

Słodkie okruszki
Tort Caprese czyli włoski murzynek 186

cukru 70 g mielonych migdałów 70 g mielonych orzechów włoskich 70 g maku 10 g kakao 4 proszku do pieczenia 4 jajka likier migdałowy cukier puder do dekoracji Migdały i orzechy włoskie oraz kakao mielimy. Margarynę rozpuszczam. Czekoladę drobno kroje. Rozpuszczoną margaryną zalewam czekoladę. Mieszam do momentu powstania sosu czekoladowego. Jajka ucieram z cukrem. Dodaję likier migdałowy i sos czekoladowy

Ciasta z tradycjami
Shake truskawkowy. Deser na słoneczne dni. 185

szklanki zamrożonych truskawek 1 szklanka zimnego (!) mleka 4 gałki lodów waniliowych – dziś kupne, ale polecam domowe opcjonalnie cukier do smaku (u mnie 1 łyżka) bita śmietana + dowolna dekoracja (u mnie beza, truskawka i liski świeżej mięty) Przygotowanie: Truskawki wyjmujemy z zamrażalnika i przekładamy do misy wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium z założonym nożem. Dolewamy mleko (najpierw pół szklanki

Słodkie okruszki
Deser z mango, banana i malin 197

świetnie balansują słodkie mango i banan. Deser z mango Składniki: 1 duże mango 2 banany 150 g malin 2 łyżki nasion konopi, łuskanych kilka malin i liści mięty do dekoracji Zmiksuj owoce w oddzielnych naczyniach. Napełnij szklanki owocowym musem zaczynając od malin, banana i mango. Posyp deser nasionami konopi i udekoruj malinami i listkami mięty. Spara Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Zupa krem z białych szparagów 117

Składniki: 1 pęczek białych szparagów 2 niewielkie ziemniaki 3 szklanki bulionu warzywnego 1 żółtko 2 łyżki śmietanki 30% lub 36% Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, cukier Koperek do dekoracji   *** Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końcówki, myjemy i kroimy w ok 2- centymetrowe kawałki *** *** Szparagi przekładamy do garnka, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i całość zalewamy bulionem *** *** Gotujemy

Blog z Apetytem
Maślany krem budyniowy z serkiem mascarpone do ciast i tortów 145

chęcią zjadłoby się za pomocą... palucha! Jest przepyszny i idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów oraz innych słodkości. Doskonale trzyma formę, więc sprawdzi się również przy ich dekoracji. Poniżej podałam przykład jego użycia i dodam, że ciasto zniknęło w oka mgnieniu, a krem zrobił sporą furorę - przepis wkrótce. Polecam!   1 budyń waniliowy (bez cukru; może też być śmietankowy

Di gotuje
Tort bezowy 171

pieczeniu, dlatego średnica tortu będzie większa. Składniki: 3 duże białka 180 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny +400 g śmietany kremówki, sezonowe owoce do dekoracji Jak zrobić Tort bezowy? Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się tu stojący, bo ubijanie zajmie dość dużo czasu. Kiedy lekko się spienią dodajemy powoli cukier

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania