Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe

Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe

Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe

Koniec długiego weekendu majowego świętujemy ciastem inspirowanym słoneczną Italią . Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe smakiem przeniesie Was na piaszczyste plaże słonecznej Osti, pozwoli Wam zapomnieć o wszystkich kłopotach, cieszyć się po prostu słońcem, beztroską i wolnym czasem. Torta di riso to deser z regionu Emilia Romagna, zwany również torta degli addobbi, czyli ciasto z dekoracjami. Pierwszy raz przygotowano je w maju na uroczystość obchodów Corpus Domini, czyli uroczystości Najświętszego Ciała i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu 365 dni dookoła kuchni

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję