Przeważnie robi się galaretkę z kurczaka dodając żelatynę, ale można przygotować ją bez żelatyny, a z dużą ilością kurzych łapek. Ponieważ łapki zawierają bardzo dużo kolagenu, taka galaretką jest bardzo przyjazna dla naszych stawów – czyli łączymy przyjemne z pożytecznym. Kurczak około 2 kg, 1,5 kg kurzych łapek , 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, cebula, kawałek korzenia imbiru (około 2 cm), 4 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren pieprzu czarnego, 2 ząbki czosnku, sól, trawa cytrynowa (opcjonalnie, mo... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...