ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:115/892)

O tym, dlaczego nie warto sprawiać sobie szczeniaka. I pistacjowo-niebiański creme brulee 207

smakiem. Do tego cukrowa skorupka na wierzchu i obiecuję, że od kokilki nikt Was nie oderwie. Spróbujcie koniecznie! Pistacjowy creme brulee Składniki: (na 4-6 porcji) 400 ml śmietany kremówki (38%) 200 ml mleka 5 żółtek 40 g cukru 95 g kremu pistacjowego dodatkowo: 4-6 łyżeczek cukru trzcinowego niesolone pistacje bez łupinek Kremówkę z mlekiem zagotować. W tym czasie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lody z bezami i malinami 153

żeby długo nie leżały. Składniki 5 żółtek 100 g cukru pudru 25 g cukru z wanilią 250 ml mleka 3,2% (lub lepiej - jeszcze tłustszego) 500 g zimnej śmietany kremówki 100-150 g malin 5 średniej wielkości bez + 1 do dekoracji Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na kogel-mogel. Mleko podgrzać w garnuszku, tak aby było gorące(...)mieszając łyżką. Masa lekko zgęstnieje. Nie gotować, mikstura powinna osiągnąć temp. ok. 75 st. C. Wystudzić do temp. pokojowej i następnie schłodzić w lodówce. Wymieszać masę mleczno-jajeczną z kremówką, przelać do pojemnika i wstawić do zamrażalnika. 4-5 razy, co kilkadziesiąt minut miksować masę. Przed ostatnim zmiksowaniem dodać maliny i pokruszone bezy. Udekorować malinami i jedną pokruszoną bezą. Smacznego

Słodkie inspiracje
Pavlova leśna 206

samym środku pozostanie lekko wilgotna, piankowa. Bezę można upiec 1-2 dni wcześniej. Niska temperatura pieczenia zapewni suchą bezę i zachowa jej jasny kolor. Krem 300 g śmietany kremówki łyżka cukru pudru Dodatkowo owoce leśne (u mnie maliny i jeżyny) listki mięty do dekoracji Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Bezę posmarować śmietaną z wierzchu. Udekorować owocami i listkami

Słodkie inspiracje
Tort karmelowo-czekoladowy 125

Nasączenie 80 ml kawy z ekspresu łyżka cukru łyżka rumu Kawę wymieszać z cukrem do rozpuszczenia, wystudzić. Dodać rum i wymieszać. Krem czekoladowy 100 g gorzkiej czekolady 250 g kremówki łyżka cukru pudru (opcjonalnie) 250 g mascarpone Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem na sztywno, dodać mascarpone. Dodawać rozpuszczoną czekoladę, ciągle miksując. Polewa karmelowa

Słodkie inspiracje
Lody speculoos 185

Bardzo dobre, puszyste lody bez jajek i bez maszyny na bazie kremu speculoos (prosty, trzyskładnikowy przepis znajdziecie tutaj - klik). Polane ciepłym sosem czekladowym (gorzka czekolada + kremówka) smakują wybornie. Składniki 500 ml schłodzonej śmietany kremówki 150 g kremu speculoos 2/3 szklanki cukru pudru kilka pokruszonych ciasteczek speculoos Wszystkie składniki prócz ciasteczek zmiksować mikserem na jednolitą masę. Przelać do pudełka z przykryciem

Słodkie inspiracje
Ananasek 229

szklanki mąki 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa ananasowa: 1 puszka ananasów 1 l soku ananasowego 3 budynie śmietankowe Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1 galaretka cytrynowa  2 łyżki cukru pudru wiórki białej czekolady - opcjonalnie  Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Do białej dodajemy 6 łyżek wody, dosypujemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno(...)wlać zawiesinę budyniową. Masę zagotować i zdjąć z ognia. Dodać pokrojone ananasy i wyłożyć równomiernie na biszkopcie. Odstawić do wystygnięcia. Masa śmietanowa: Galaretkę przygotować w 300 ml płynu. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wlać tężejącą galaretkę. Masę rozprowadzić na budyniu ananasowym i schłodzić. Przed podaniem posypać startymi wiórkami białej czekolady

My simple kitchen
BABECZKI KAWOWE 188

łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki letniego mleka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej + ok. 1,5 łyżki cieplej wody do rozpuszczenia kawy SKŁADNIKI NA KREM: 350 ml śmietany kremówki 36% lub 30% (bardzo zimnej) 2 pełne łyżki mascarpone (zimnego) ok. 2 -3 łyżki cukru pudru (wg uznania) DODATKOWO: ciemne kakao do oprószenia kremu WYKONANIE: Wszystkie składniki powinny być(...)następnie wyłóż po porcji ciemnej masy.  Piecz babeczki około 20 - 22 minut, do tzw. suchego patyczka. Gotowe wyjmij z piekarnika i pozostaw na kratce do ostudzenia. KREM: Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i mascarpone. Zmiksuj całość krótko, ale dokładnie.  Gotowy krem wyłóż szprycą lub łyżką na babeczki i oprósz kakao. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Princessa z karmelem 271

delikatnie łączymy z wiórkami,, płatkami migdałowymi i pokrojonymi w kostkę wafelkami. Pieczemy przez 30 minut w 170 stopniach Celsjusza. Składniki na masę: 2 szklanki mleka 6 żółtek 300g śmietany kremówki 30% 100g cukru łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 220g masła Z mleka, żółtek, śmietany, cukru i mąki gotujemy budyń. Przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Masło ucieramy na puch(...)pomiędzy biszkoptami rozsmarowujemy masę krówkową. Na masę wykłądamy drugą część kremu a na wierzchu posypujemy pokrojonymi w kostkę wafelkami. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Przekładane Tagged: białka , biszkopty , kokosowa , kremówka , masło , mleko , princessa , princessa kokosowa , płatki migdałowe , wiórki kokosowe

Mam apetyt na ...
Tort bezowy Rafaello 246

blaty o średnicy około 22 cm. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy z termoobiegiem przez 1 godzinę i 15-20 minut w temperaturze 150 stopni. Składniki na krem: 2/3 szklanki śmietany kremówki 30% 450 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru (ja dałam dużo mniej a i tak ciasto strasznie słodziutkie) 1 szklanka wiórek kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego Malibu Śmietanę(...)część masy i przykrywamy trzecim blatem. Torcik odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aż blaty bezowe zmiękną. Kroimy ostrym niżem najlepiej z piłką. Kategoria: Deser , Torty Tagged: cukier puder , kremówka , likier Malibu , płatki migdałowe , rafaello , serek mascarpone , tort bezowy , tort rafaello , wiórki kokosowe

Mam apetyt na ...
Pycha sernik 277

Bardzo delikatny sernik z kokosem. Sernik zrobiony na bazie sera twarogowego z wiaderka i śmietanki kremówki, dzięki czemu jest bardzo kremowy i gładki. Dodatek wiórków kokosowych nadaje mi kokosowego smaku. Sernik robiłam dwa razu, ponieważ pierwszy raz użyłam mniejszej formy i podczas pieczenia sernik wypłynął poza blaszkę i popękał od góry. Dlatego(...)Margarynę utrzeć z cukrem, a następnie dodawać po jednym żółtku. Ciągle miksując dodać ser z wiaderka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać pozostałe składniki (śmietankę kremówkę, wiórki kokosowe, budyń oraz aromat). W wysokim naczyniu ubić pianę z białek i delikatnie połączyć ją z masą serową za pomocą łyżki. Masę przelać

KuchniaWeDwoje.pl
Cztery sukienki na wesele. I o kwintesencji cytrynowości. Sernik 190

Składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) spód: 150 g ciastek digestive 55 g masła masa serowa: 500 g twarogu 3krotnie mielonego 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki (38%) skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 150 g cukru 4 jajka dodatkowo: 200 g kremu cytrynowego kandyzowane kumkwaty bezy: 1 białko 40 g cukru(...)papierem do pieczenia. Wysypać masę ciasteczkową, ugnieść na dnie łyżką lub dłońmi. Schłodzić w lodówce przez 15 minut. Piec w 180 st. C. przez 12 minut. Ostudzić. Twaróg, mascarpone, kremówkę, cukier, jajka, sok oraz skórkę z cytryny krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Przelać masę na przestudzony spód. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mus czekoladowy 129

minimum 3 h chłodzenia Ilość porcji: 3 Składniki: 100 g czekolady (50 g mlecznej, 50 g gorzkiej) ½ szklanki jogurtu naturalnego gęstego 70 g mascarpone 100 ml śmietany kremówki (30-36%) 2 ½ łyżki cukru pudru 1 ½ łyżeczki żelatyny Dekoracja: 2 kostka białej czekolady (opcjonalnie) 6 szt. dekoracji czekoladowej (opcjonalnie) Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odczekać, aż przestygnie(...)talerzyk zanurzyć filiżanki we wrzątku, aby łatwiej wyjąć mus. Mus podawać posypany białą czekoladą. Krok po kroku: 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej 2. Kremówkę ubić na sztywno 3. Żelatynę rozpuścić 4. Zmiksować czekoladę z resztą składników 5. Dodać do masy żelatynę (cały czas miksując) 6. Mus delikatnie wymieszać ze śmietaną 7. Przełożyć

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik wiedeński z mascarpone 310

mielonego 250 g serka mascarpone 1 budyń waniliowy 160-200 g ksylitolu 6 jajek L skórka otarta z 1 cytryny Dodatkowo: 100 g gorzkiej czejkolady 100 ml śmietany kremówki opcjonalnie:  rodzynki skórka pomarańczowa   Wykonanie: odzielić białka od żółtek. Zółtka utrzeć z ksylitolem na biały, puszysty kogel-mogel. Ksylitol należy wcześniej zmielić na puder np. w młynku do kawy(...)wysmarować masłem. Wlać przygotowaną masę serową, wyrównać wierzch szpatułką piec w 180`C 70 minut. Początkowo studzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie na kratce w małym rondelku zagotować śmietanę kremówkę. Dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Smarować perzestudzony sernik. Przez noc szhłodzić w lodówce lub w pojemniku na balkonie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bożonarodzeniowy sernik pomarańczowo czekoladowy 203

spód:  180 g ciastek typu Oreo 50 g masła roztopionego Na masę serową jasną :  500 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 150 ml śmietany kremówki 36% 3 duże jajka 165 g  drobnego cukru do wypieków skórka starta z połowy pomarańczy 1 łyżka likieru pomarańczowego 2-3 krople olejku pomarańczowego 3 łyżki mąki pszennej Na masę(...)czekoladową :  500 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 150 ml śmietany kremówki 36% 3 duże jajka 165 g drobnego cukru do wypieków 100 g startej czekolady gorzkiej 2 łyżki kakao 0,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka likieru kawowego 3 łyżki mąki pszennej Do dekoracji :  posypki w kolorze czerwonym i niebieskim oraz Decorada o smaku mango

vaniliowoczekoladowa
Rurki z kremem piernikowym 511

Francuskie rurki z aromatycznym, puszystym kremem piernikowym na kremówce. Smaczny deser nie tylko na święta :) Rurki nie są wcale aż tak pracochłonne jak się może wydawać, dlatego warto wypróbować przepis jeśli lubicie słodkości z kremem :) Składniki na 12 rurek rurki: 1 blat dobrej jakości ciasta francuskiego (na maśle) 1 jajko 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu masło do posmarowania foremek(...)Rurki maczać z każdej strony w czekoladzie i zostawić na papierze do zastygnięcia. Krem:   Cukier puder i kakao przesiać. Dodać łyżkę przyprawy korzennej, saszetkę fixu i wymieszać. Schłodzoną kremówkę zacząć ubijać. Kiedy zaczyna zwiększać swoją objętość, wsypywać powoli suche składniki (cały czas miksując). W razie potrzeby pod koniec dodać cukru pudru lub przyprawy - wg. własnego uznania. Rurki nadziewamy przy

Ze smakiem i z pasją

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję