ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:122/892)

Błyskawiczne ciasto czekoladowe! 205

spód wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez ok 30 minut.** Upieczone ciasto wykładamy na kratkę do wystudzenia. dodatkowo: 180 ml śmietanki kremówki 30%, 100 g mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, truskawki, granat, gorzka czekolada Śmietankę kremówkę połączyć z mascarpone i cukrem pudrem, a następnie ubić na gęsty krem. Masę przyłożyć do rękawa cukierniczego

Plate of Joy
Sernik "Chatka Puchatka" 554

herbatników „bebetki” 1 litr mleka 250ml śmietany lub kefiru Laska wanilii 200g masła 4 jajka 2/3 szklanki ksylitolu 1 łyżka kakao Na polewę: Tabliczka gorzkiej czekolady (100g) 100ml śmietany kremówki 50g wiórek kokosowym (lub innej ulubionej posypki) Mleko wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną. Do wrzącego mleka powoli wlewamy masę jajeczną. Gotujemy mieszając, aż masa(...)serem by nieco ostygł. Masło umieszczamy w misce od miksera, dodajemy ksylitol i miksujemy do otrzymania puszystej masy. Dodajemy stopniowy ser cały czas mieszając (można dodać 2-3 łyżki kremówki by serek miał fajniejsza konsystencje). Następnie dodajemy ziarenka z laski wanilii i chwilkę miksujemy. Masę dzielimy na dwie części. Jedną mieszamy z łyżką kakao, aż do otrzymania jednolitego koloru

Kolizje Smaków
Semmelknödel i sos z mrożonych grzybów leśnych 212

łyżki natki pietruszki sól, pieprz, gałka muszkatałowa Sos grzybowy: 600 g mrożonych grzybów leśnych 1 łyżka masła 1 cebula 100-150 ml białego wytrawnego wina 100 ml śmietany kremówki sól, pieprz natka zielonej pietruszki   Wykonanie:   bułki pokroić w 1 cm kostkę. Zalać gorącym mlekiem i roztrzepanym jajkiem, odstawić 10-15 minut . Jeśli używasz bardzo suchych bułek dodaj nieco(...)rozgrzanym masłem i posiekaną, zeszkloną cebulką, mieszając od czasu do czasu grzyby rozmrozić. Gdy puszczą całą wodę zwiększyć ogień i odparować nadmiar wody. Dolać wino, odparować i dodać śmietanę kremówkę, przyprawy, poddusić przez kilka minut do zagęszczenia sosu wyłowić kluski łyżką cedzakową. Podawać z sosem grzybowym. Suto posypać zieloną pietruszką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach 266

żółtkami i ugotować gęsty krem. Przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystudzenia. Napęczniałą żelatynę rozpuścić podgrzewając ją delikatnie na ogniu. Zimny serek mascarpone ubić razem ze schłodzoną kremówką. W trakcie ubijania dodawać porcjami zimny krem pomarańczowy, a na końcu wlać cienkim strumyczkiem przestudzoną żelatynę. Gęsty krem podzielić na cztery części i przełożyć nim blaty ciasta. Najlepiej tort przekładać(...)pokroiłam zanim dobrze stężał. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: budyń , kakao , kremówka , mascarpone , olej , pomarańcze , soki owocowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Czyste szaleństwo, czyli jedenaste urodziny 215

masła 90 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia gruszki w karmelu: 1 kg gruszek 1 papryczka chilli 150 g cukru 60 g masła 100 ml śmietany kremówki (38%) Gruszki obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Papryczkę przekroić na pół, usunąć pestki. Cukier wsypać do garnka, dodać papryczkę. Gdy nabierze złoto-brązowego koloru, dodać masło, wymieszać, aż masło(...)Masę czekoladową wylać na gruszki. Piec w 180 st. C. przez 40 minut. W tym czasie przygotować sos karmelowy.  Pozostały sos przelać z powrotem do garnuszka, zagotować. Dodać kremówkę; podgrzewać, aż sos odpowiednio zgęstnieje. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia w formie na 15 minut. Po tym czasie wyłożyć na talerz, do góry spodem. Podawać z ciepłym lub ostudzonym sosem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki czekoladowe z kremem malinowym 255

KREM MALINOWY: 250 g malin 250 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka żelatyny 3 łyżki zimnej wody Śmietankę kremówkę podgrzewać na palniku do momentu, aż prawie zacznie wrzeć. Zestawić z ognia i zalać połamaną czekoladę. Odstawić na chwile i delikatnie mieszać do momentu uzyskania jednolitego kremu. Wystudzić, a potem(...)/…/muffinki… Iwona Cieplik http://izioni-smaki.blogspot.com/…/czekoladowe-muffinki… Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje , Walentynki Tagged: czekolada , jogurt naturalny , kremówka , maliny , mascarpone , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Tort Red Velvet na oleju rzepakowym 183

dwoje, a czasami w zwykły dzień, żeby pokazać, że ta druga osoba jest dla Ciebie ważna. Dwa ciężkie blaty, mokre, za sprawą oleju rzepakowego oraz maślanki przełożone kremem z kremówki i serka philadelphia. Troszkę bałam się tego połączenia, bo serek słony, ale wyszło idealnie, słoność serka podkreśliła smak ciasta. Ciasto jest wykonane na oleju rzepakowym, który jest naturalnym źródłem kwasów(...)wystudzić. Formą serce o wielkości tortownicy wyciąć serca. Masa kremowa: 250g serka kremowego philadelphia 500 ml mocno schłodzonej śmietany 36% 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Kremówkę ubić na sztywną masę, dodawać serek po łyżce, dokładnie zmiksować do uzyskania zwartej masy, dodać cukier puder i ekstrakt z wanilii, zmiksować. Przestudzone ciasto przełożyć grubą warstwą kremu, boki

dom-agi.pl
Ptysie z bitą śmietaną 180

cukrem pudrem- zniknęły jeszcze szybciej niż zdążyłam je przygotować:)  Serdecznie polecam ;)  Składniki: szklanka wody  125 g masła szklanka mąki pszennej  4 jajka 750 ml śmietany kremówki  cukier puder Wykonanie: Wodę wraz z masłem umieścić w garnuszku i podgrzewać do czasu, aż masło się rozpuści a woda zacznie się gotować. Na gotującą się wodę wsypać przesianą(...)blachę wysmarować masłem. Piekarnik nastawić na 200 stopni. Ptysie wyciskać na blaszkę w sporych odstępach (sporo rosną). Piec je przez 30 minut, wystudzić.  W miseczce ubić na sztywno kremówkę, można dodać cukru pudru (ja nie dawałam) i na czas pieczenia się i stygnięcia Ptysiów włożyć ją do lodówki. Wystudzone Ptysie przekroić na pół, nadziać bitą śmietaną i oprószyć cukrem

Krakowskie smaki Ani
Jagodowe pralinki na Walentynki 166

pralinek stracił głowę. A że Walentynki, to liczyć mu przecież nie będę... Jagodowe praliny w białej czekoladzie Składniki: (na 20-25 sztuk) 110 g białej czekolady 50 ml śmietany kremówki (38%) 100 g jagód 1 łyżka soku z cytryny 100 g biszkoptów dodatkowo: 250 g białej czekolady 20-25 sztuk liofilizowanych jagód Czekoladę do pralinek posiekać. Kremówkę zagotować, zalać nią

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Na Dzień Pizzy: pizza wiosenna 172

mąki graham 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 400 ml letniej wody 2 łyżki oliwy sos: 250 g serka kremowego 75 ml śmietany kremówki (38%) 1 ząbek czosnku sól pieprz dodatkowo: 500 g zielonych szparagów 3 łyżki kaparów 1,5 czerwonej cebuli 250 g mozzarelli 150 g żółtego sera Mąki przesiać, wymieszać. Po środku zrobić wgłębienie(...)sól i oliwę, wyrobić gładkie ciasto (może się delikatnie lepić). Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Szparagi blanszować 2-3 minuty w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Serek wymieszać z kremówką, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Połączyć. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części. Każdą rozwałkować na okrąg nieco mniejszy niż średnica kamienia. Posmarować sosem, ułożyć szparagi, plasterki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Orzechowiec z kawą 301

1/4szkl zimnego espresso. Kiedy napęcznieje, delikatnie podgrzewać, aż się rozpuści. Jogurt utrzeć z cukrem, wlać pozostałe espresso i dokładnie wymieszać. Ucierając wlać cienkim strumyczkiem rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Śmietankę kremówkę ubić i dodając porcjami wmieszać w krem kawowy. Kiedy zacznie tężeć wylać połowę na pierwszy blat ciasta, przykryć drugim i wyłożyć resztę kremu. Odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto przekładałam(...)zrobiony widelcem. Smacznego :) Rada : Jogurt powinien być w temperaturze pokojowej. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Wykorzystanie białek Tagged: jogurt naturalny , kawa , kremówka , orzechy włoskie , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Likier krówkowy. Najlepszy! 10715

obłędny. Oczywiście pierwszym degustatorem był mój mąż i potwierdza, że wcale nie przesadzam ;) No to co, kto się skusi? Składniki na 750 ml likieru: 600 g krówek 250 ml kremówki 36% 250 ml wódki  Przygotowanie: Kremówkę zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i dodaj krówki. Cały czas mieszaj aż wszystkie cukierki całkowicie rozpuszczą się w śmietanie. Nie doprowadzaj masy ponownie

Ze smakiem i z pasją
Zimowa pizza 167

mąki graham 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 400 ml letniej wody 2 łyżki oliwy sos: 150 g serka kremowego 50 ml śmietany kremówki (38%) 250 g pomidorów z puszki 1 ząbek czosnku i łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano sól pieprz dodatkowo: 1 duży burak 150 g miękkiego sera z niebieską pleśnią(...)minut. Po tym czasie dolać letniej wody, zagnieść. Dodać sól i oliwę, wyrobić gładkie ciasto (może się delikatnie lepić). Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Serek wymieszać z kremówką i pomidorami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i zioła. Połączyć. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części. Każdą rozwałkować na okrąg nieco mniejszy niż średnica kamienia. Posmarować sosem, ułożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Gorąca czekolada. Z chilli 146

porcje) 250 g mleka skondensowanego słodzonego 150 ml mleka 100 g ciemnej czekolady (70%) 1 łyżka kakao szczypta soli szczypta chilli w proszku dodatkowo: 200 ml śmietany kremówki (38%) 1/4 łyżeczki chilli w proszku Czekoladę posiekać. Razem z mlekiem i mlekiem skondensowanym, kakao, solą i chilli umieścić w garnuszku o grubym dnie. Podgrzewać na bardzo małęj mocy palnika, aż czekolada(...)się rozpuści. Nie gotować! Czekoladę przelać do szklanek. Podawać natychmiast z ubitą na sztywno kremówką, oprószone odrobiną chilli. Smacznego! Tak jak się spodziewałam, wtorek upłynął mi niesamowicie przyjemnie. Telefon poszedł w ruch i mam dla Was kilka niesamowitych zdjęć. O ile tak samo jak mnie interesują Was czekoladowe rzeźby

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Karkówka 158

talerzu z kolekcji Kamila- Porcelana Bogucice.  Składniki: 5 plastrów karkówki 0,5 kg pieczarek  sól do smaku  pieprz do smaku  500 ml śmietanki  kremówki 30% łyżka mąki 8 łyżek ketchupu łagodnego Wykonanie: Przygotować worek do smażenia mięsa. Karkówkę pokroić na , każdy z nim z obu stron natrzeć solą i pieprzem. Pieczarki obrać ze skóry, wymyć(...)pokroić w grubsze plastry. Śmietankę kremówkę dokładnie połączyć z ketchupem. Wszystko razem wrzucić do przygotowanego wcześniej worka, wymieszać do połączenia się składników. Zawiązany worek umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, dusić mięso przez około 1.5 godziny. Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest miękkie. Jeżeli tak to płyn w którym się dusiło przelać do garnka, zagęścić mąką

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania