ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:124/892)

Kruche babeczki czekoladowe z truskawkami 160

masła 60 g cukru pudru 1 żółtko   Krem czekoladowy: 50 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 4 łyżki gorącego mleka 100-150 g schłodzonej śmietanki kremówki 30%   Dodatkowo: 300 g truskawek   Glazura: 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru 8 łyżek zimnej wody   Przygotowanie:   Ciasto kruche : Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami(...)foremek. Ostudzić.   Krem czekoladowy: Czekolady drobno posiekać i rozpuścić w gorącym mleku. W razie potrzeby podgrzać kilka sekund w mikrofalówce lub pomóc sobie kąpielą wodną . Przestudzić.   Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wlać przestudzoną czek oladę i zmiksować do uzyskania jednolitego kremu.   Gotowym kremem napełnić spody babeczek. Wierzch udekorować truskawkami

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Piankowe z Marshmallow bez Pieczenia (Ciasto Marshmallow) 274

przede wszystkim dziec i .. . Ciasto Piankowe z Marshmallow bez Pieczenia (Ciasto Marshmallow) - Składniki: 4 00 ml mleka ok. 280 g pianek marshmallow 5 00 ml mocno schłodzonej śmietanki kremówki 30% galaretka truskawkowa (lub malinowa, z owoców leśnych) ok. 100 g truskawek ( ok. 100 g okrągłych biszkoptów Ciasto Piankowe z Marshmallow bez Pieczenia (Ciasto Marshmallow) - Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy i wrzucamy(...)pianki marshmallow - nadal podgrzewamy do rozpuszczenia.  Następnie zdejmujemy z ognia i całkowicie studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło) . Do ubitej śmietany dodajemy mleko z roztopionymi piankami (tuż przed dodaniem energicznie je mieszamy ) - łącz ymy składni ki i delikatnie miksujemy do mo mentu otrzymania gładkiej ko nsystencji

Słodka Strona
Borówkowa Pana Cotta 210

dopełnią świeże borówki i bita śmietana.  Polecam bardzo bardzo;)  Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki.  Składniki: 400 g borówek  250 ml mleka 2% 660 ml kremówki 30 % 2 łyżeczki kwasku cytrynowego 6 łyżeczek żelatyny  120 g cukru  bita śmietana do dekoracji  świeże borówki do dekoracji Wykonanie: Borówki wraz z cukrem umieścić w garnuszku(...)cukier całkowicie się rozpuści, zmiksować blenderem na gładkie puree. Żelatynę zalać minimalną ilością zimnej wody i pozostawić na około 10 minut do napęcznienia. W drugim garnuszku umieścić mleko i kremówkę, doprowadzić do wrzenia, wyłączyć palnik. Dodać borówkowe puree i kwasek cytrynowy, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do kremu, dokładnie wymieszać, pozostawić do schłodzenia do temperatury pokojowej

Krakowskie smaki Ani
O kobiecej próżności słów kilka. I ciasto truskawkowe nie tylko dla kobiet 155

proszku do pieczenia nadzienie: 350 g truskawek 6 łyżek wody 1 listek żelatyny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 40 g cukru 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 150 ml śmietany kremówki 50 g serka mascarpone dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru 3 truskawki Dna dwóch tortownic o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. Masło utrzeć z cukrem(...)straciła smak surowości, owoce nie powinny się rozpadać). Zdjąć z palnika, dodać odcisniętą żelatynę, dobrze wymieszać. Odstawić do całkowitego ostudzenia, a następnie schłodzić w lodówce, aż masa zacznie gęstnieć. Kremówkę ubić na sztywno z mascarpone. Ułożyć blat ciasta na paterze lub talerzu, wyłożyć śmietanę. Na wierzchu ułożyć truskawki, przykryć drugim blatem. Wierzch oprószyć cukrem pudrem, udekorować truskawkami. Przechowywać w lodówce

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Naleśnikowy tort czekoladowy+ Podsumowanie roku z Nastoletnimi 233

łyżki oleju+ olej do smażenia   Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady 100 g miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru 1 kopiasta łyżka kakao 250 g śmietany kremówki 30% 100 g serka mascarpone     Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki masła  2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao     Dodatkowo: kostki czekolady, pokrojone wafelki czekoladowe(...)rozpuścić w kąpieli wodnej . Odstawić do przestudzenia.   Miękkie masło utrzeć do puszystości i jasności, dodając pod koniec cukier puder, kakao, ostudzoną czekoladę oraz serek mascarpone.   Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Wmieszać ją do kremu czekoladowego i krótko zmiksować do połączenia składników.   Polewa: Mleko i cukier puder umieścić w garnuszku. Podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Krówka 254

mnie najlepszy przepis na krówkę! :) Kruchy miodowy spód przykryty kremem budyniowym, do którego nie dodajemy tylko masła (jak to często bywa). Dodajemy również ubitą kremówkę, która nadaje kremowi lekkości. Na kremie warstwa masy krówkowej obsypanej posiekanymi orzeszkami. To ciasto sprawdzi się na każdą okazję! Zapewniam...     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 25x35 cm)   Ciasto miodowe(...)śmietankowy: 50 g krówek (5 sztuk) 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 op. budyniu śmietankowego (40 g) 1 łyżka mąki pszennej 220 g miękkiego masła 200 g śmietanki kremówki 30% 1-2 łyżki cukru pudru   Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej (400 g), odjąć 1 łyżkę, którą użyliśmy do biszkoptu 100 g orzechów włoskich, posiekanych 80 g posiekanych orzeszków

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta migdałowa z truskawkami i kremem amaretto 214

mąki orkiszowej jasnej 630 90 g mielonych migdałów 90 g masła 50 g ksylitolu/cukru 1/2 żółtka Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 3 łyżki likieru Amaraetto 2-3 łyżki ksylitolu/cukru Dodatkowo: 400 g truskawek 1/2 op. Tortengussu Wykonanie: w misie robota zagnieść  mąkę z migdałami, ksylitolem i (zmielonym na cukier puder) z masłem pokrojonym(...)przełożyć ciasto na papierze do foremki. Zdjąć papier. Obciąć nadmiary, ciasto gęsto ponakłuwać widelcem i piec w 170`C 20-25 minut do zrumienienia ubić serek mascarpone ze śmietaną kremówką, amaretto i cukrem wylożyć krem na wystudzony spód i ułożyć gęsto, umyte, wysuszone i odszypułkowane truskawki. Najlepiej, by były mniej więcej jednakowej wielkości przygotować Tortennguss wg instrukcji na opakowaniu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ptasie mleczko z truskawkami i galaretką 245

teraz pora na nie więc.... Polecam bardzo  ;)  Składniki: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej  6 łyżek cukru  opakowanie mleczka skondensowanego słodzonego  300 ml śmietanki kremówki  opakowanie żelatyny w listkach  2 galaretki truskawkowe truskawki Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Następnie stopniowo dodawać cukier i cały czas miksować do czasu(...)pozostawiamy na około 10 minut, po tym czasie żelatynę należy dokładnie odcisnąć z wody i podgrzewać do rozpuszczenia się, delikatnie przestudzić. Mleczko skondensowane za pomocą miksera spulchnić, następnie dodać kremówkę i ubijać do czasu, aż masa będzie lekko gęsta, dodać przestudzoną żelatynę i wymieszać. W między czasie rozpuścić w 700 ml wrzątku dwie truskawkowe galaretki i pozostawić do lekkiego stężenia

Krakowskie smaki Ani
Domowe masło+ maślanka gratis ;) 90

Domowe masło to bardzo prosta sprawa :) Wystarczy śmietanka kremówka, ewentualnie sól no i lodowata woda. To było moje pierwsze podejście do własnej roboty masła i już wiem, co muszę poprawić następnym razem- ILOŚĆ! Ja zrobiłam z zaledwie 330 ml śmietanki, z której wyszło mi dokładnie 100 g masełka :) Wyszło go naprawdę mało, więc pisząc dla Was przepis(...)sklepowej :) Do masełka możecie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dzięki czemu otrzymacie masełko czosnkowe :) Polecam!     Składniki: (na ok. 200 g masła)   660 ml schłodzoną śmietanki kremówki 30% (2x330 ml) szczypta soli bardzo zimna woda, wręcz lodowata     Przygotowanie:   Schłodzoną śmietankę przelać do dużej miski.     Zacząć ubijać mikserem. Gdy śmietanka ubije się

Nastoletnie Wypiekanie
TORT CZEKOLADOWO-MIĘTOWY 315

szklanki kakao 1 szklanka jasnego brązowego cukru 1/4 szklanki cukru (zwykłego) 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 18% SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 400 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru (dałam 4,5 łyżki) 1-2 łyżeczki ekstraktu lub aromatu miętowego (zamiennie używam kropli miętowych z apteki, około(...)suchego patyczka lub każdą formę z osobna po około 20-25 minut.  Upieczone ciasto pozostaw do przestudzenia. KREM MIĘTOWY: W misce ubij na sztywno kremówkę. Dodaj w partiach mascarpone miksując krótko po każdym dodaniu, dorzuć cukier puder i barwnik. Zmiksuj krótko. Na samym końcu dodaj krople miętowe. Zmiksuj ponownie chwilę. PONCZ: Zaparzoną miętę wymieszaj z odrobiną cukru

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort różano-truskawkowy dla Mamy 151

masła frużelina: 375 g truskawek 75 g cukru 1,5 łyżki wody różanej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody 1 listek żelatyny krem: 200 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki cukru waniliowego dodatkowo: 1 łyżka cukru pudru kilka świeżych truskawek suszone pączki róży Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać.  Masło rozpuścić i przestudzić. 4 jajka utrzeć(...)cukier się rozpuści. Gdy sok zacznie przybierać konsystencję syropu, dodać mąkę rozrobioną w 1 łyżce zimnej wody. Wymieszać, chwilę pogotować, zdjąć z palnika. Dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać, ostudzić. Kremówkę ubić z cukrem wniliowym. Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta. Na nim połowę frużeliny i połowę bitej śmietany. Następnie znów blat ciasta, frużelina i śmietana. Przykryć ostatnim biszkoptem. Wierzch ciasta oprószyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Królik w marchewce z groszkiem 255

powierzchnią. Zamiast wody można użyć bulionu drobiowego. Wrzucić liść laurowy i dusić pod przykrywką, aż warzywa zmiękną. W miarę potrzeby dolać więcej płynu. Pod koniec dodać groszek, wlać kremówkę i doprawić. Dusić do uzyskania odpowiedniej konsystencji sosu i miękkości mięsa. Podałam z ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Dla dzieci , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: królik , kremówka , marchewka

https:KKuchniaMniam
Rabarbar i truskawki. Biszkopt. Rolada 173

mąki pszennej 50 g płatków migdałowych krem: 200 g rabarbaru 50 g ciemnego cukru muscovado 2 łyżki wody 100 g truskawek 2 listki żelatyny 300 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier i cukier waniliowy. Po jednym dodać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.  Mąkę przesiać z proszkiem(...)przez 5-10 minut, aż rabarbar zmięknie, a część płynu odparuje. Dodać pokrojone na kawałki truskawki, wymieszać, zdjąć z palnika. Dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać do jej rozpuszczenia. Ostudzić.  Kremówkę ubić na sztywno, partiami dodawać do rabarbaru, delikatnie mieszając. Krem wyłożyć na biszkoptowy spód, zawinąć roladę wzdłuż dłuższego boku, pomagając sobie ściereczką. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z kremem z białej czekolady i grejpfrutem 192

ogromną słabość do grejpfrutów. To jedne z tych owoców, które mogłabym jeść codziennie! ;) Przepis na tę tartę powstał całkiem przypadkowo. Mając w domu białą czekoladę, masło, kremówkę i moje ukochane grejpfruty dostałam feny twórczej i oto jest tego efekt- przepyszna krucha tarta ze słodkim kremem z białej czekolady i kwaskowatym grapefruit curd. Musicie ją spróbować! ;)     Składniki(...)zimnego masła 180 g mąki pszennej 60 g cukru pudru szczypta soli 1 żółtko Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 150 g śmietany kremówki 36% 200 g serka mascarpone   Grapefruit curd: 230 g obranego ze skórki i błonek grejpfruta (ok. jeden duży grejpfrut) 60 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka masła 1 płaska łyżka budyniu

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta z truskawkami i mascarpone 1563

Tarta z truskawkami i mascarpone – Składniki: Składniki na kruche ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła szczypta soli 90g cukru pudru 1 żółtko Pozostałe składniki: 250g mascarpone 330ml śmietany kremówki 30% lub 36% 2 czubate łyżki cukru pudru 400-500g truskawek   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z truskawkami i mascarpone – Wykonanie: Mąkę przesiać przez sitko, masło pokroić(...)st.C i podpiec ciasto przez ok. 15 minut, następnie usunąć obciążenie (u mnie w postaci fasoli) i piec ciasto jeszcze przez ok. 10-15 minut (do zarumienienia). Ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno (pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru pudru), następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać stopniowo, po łyżce mascarpone, dalej miksując – do momentu połączenia się składników. Gotowy

Kulinarne Przeboje