ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:120/892)

Orzechowiec z kawą 368

1/4szkl zimnego espresso. Kiedy napęcznieje, delikatnie podgrzewać, aż się rozpuści. Jogurt utrzeć z cukrem, wlać pozostałe espresso i dokładnie wymieszać. Ucierając wlać cienkim strumyczkiem rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Śmietankę kremówkę ubić i dodając porcjami wmieszać w krem kawowy. Kiedy zacznie tężeć wylać połowę na pierwszy blat ciasta, przykryć drugim i wyłożyć resztę kremu. Odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto przekładałam(...)zrobiony widelcem. Smacznego :) Rada : Jogurt powinien być w temperaturze pokojowej. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Wykorzystanie białek Tagged: jogurt naturalny , kawa , kremówka , orzechy włoskie , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Likier krówkowy. Najlepszy! 10755

obłędny. Oczywiście pierwszym degustatorem był mój mąż i potwierdza, że wcale nie przesadzam ;) No to co, kto się skusi? Składniki na 750 ml likieru: 600 g krówek 250 ml kremówki 36% 250 ml wódki  Przygotowanie: Kremówkę zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i dodaj krówki. Cały czas mieszaj aż wszystkie cukierki całkowicie rozpuszczą się w śmietanie. Nie doprowadzaj masy ponownie

Ze smakiem i z pasją
Zimowa pizza 214

mąki graham 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 400 ml letniej wody 2 łyżki oliwy sos: 150 g serka kremowego 50 ml śmietany kremówki (38%) 250 g pomidorów z puszki 1 ząbek czosnku i łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano sól pieprz dodatkowo: 1 duży burak 150 g miękkiego sera z niebieską pleśnią(...)minut. Po tym czasie dolać letniej wody, zagnieść. Dodać sól i oliwę, wyrobić gładkie ciasto (może się delikatnie lepić). Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Serek wymieszać z kremówką i pomidorami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i zioła. Połączyć. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części. Każdą rozwałkować na okrąg nieco mniejszy niż średnica kamienia. Posmarować sosem, ułożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Gorąca czekolada. Z chilli 180

porcje) 250 g mleka skondensowanego słodzonego 150 ml mleka 100 g ciemnej czekolady (70%) 1 łyżka kakao szczypta soli szczypta chilli w proszku dodatkowo: 200 ml śmietany kremówki (38%) 1/4 łyżeczki chilli w proszku Czekoladę posiekać. Razem z mlekiem i mlekiem skondensowanym, kakao, solą i chilli umieścić w garnuszku o grubym dnie. Podgrzewać na bardzo małęj mocy palnika, aż czekolada(...)się rozpuści. Nie gotować! Czekoladę przelać do szklanek. Podawać natychmiast z ubitą na sztywno kremówką, oprószone odrobiną chilli. Smacznego! Tak jak się spodziewałam, wtorek upłynął mi niesamowicie przyjemnie. Telefon poszedł w ruch i mam dla Was kilka niesamowitych zdjęć. O ile tak samo jak mnie interesują Was czekoladowe rzeźby

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Karkówka 195

talerzu z kolekcji Kamila- Porcelana Bogucice.  Składniki: 5 plastrów karkówki 0,5 kg pieczarek  sól do smaku  pieprz do smaku  500 ml śmietanki  kremówki 30% łyżka mąki 8 łyżek ketchupu łagodnego Wykonanie: Przygotować worek do smażenia mięsa. Karkówkę pokroić na , każdy z nim z obu stron natrzeć solą i pieprzem. Pieczarki obrać ze skóry, wymyć(...)pokroić w grubsze plastry. Śmietankę kremówkę dokładnie połączyć z ketchupem. Wszystko razem wrzucić do przygotowanego wcześniej worka, wymieszać do połączenia się składników. Zawiązany worek umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, dusić mięso przez około 1.5 godziny. Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest miękkie. Jeżeli tak to płyn w którym się dusiło przelać do garnka, zagęścić mąką

Krakowskie smaki Ani
Biało - czarne kruche świderki 182

jajko M szczypta soli 150 g miękkiego masła 1 łyżka mleka na ciemne ciasto: 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki mąki dodatkowo: 50 g czekolady 40 ml śmietany kremówki Wykonanie: na ciemne ciasto rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej składniki na ciasto wymieszać hakiem, początkowo na najniższych obrach, potem zwiekszyć i zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. w połowę(...)pasy. Pas podzielić na 12 około 2-cm kawałków. Kazdy pasek ciasta skręcić wokół osi i układać na blaszce. Piec około 15 minut. Studzić na kratce do gorącej kremówki dodać połamana czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia. W rogu woreczka foliowego wykałaczką zrobić dziurkę, napełnić rozpuszczoną czekoladą. Połowę ciasteczka udekorować paseczkami z czekolady. Odstawić do zastygnięcia. W szczelnie zamkniętym pudełku mozna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik pomarańczowo-dyniowy / Z dynią 180

masa serowa: 400 g serka kremowego 2 jajka 250 g puree z dyni skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 65 g cukru 150 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 40 g dżemu z czerwonych pomarańczy Masło rozpuścić i przestudzić. Wymieszać z granolą, ugnieść na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce na czas przygotowania masy(...)serowej. Serek, jajka, mus z dyni, sok i skórkę z pomarańczy, cukier i kremówkę krótko zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Przelać na schłodzony spód. Na wierzchu ułożyć kleksy z dżemu, wykałaczką zrobić esy-floresy. Piec w 180 st. C. przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec jeszcze 60 minut. Wystudzić w piekarniku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki z kremem czekoladowo-orzechowym (Nutella) 478

schłodzić i nakłuć widelcem spód babeczek. Piec w temperaturze 190 *C i piec przez ok 10-15min. Mascarpone zmiksować z miękkim kremem, który powinien być w temperaturze pokojowej. Kremówkę ubić i wmieszać dokładnie w krem czekoladowy. Przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i wycisnąć rozetki do wystudzonych babeczek. W miarę schładzania krem będzie bardziej sztywny. Smacznego :) Kategoria(...)SŁODKO , Babeczki i muffinki , Ciasta z kremem , Desery , DLA DZIECI , Wykorzystanie żółtek Tagged: kremówka , mascarpone , Nutella

https:KKuchniaMniam
Skandynawski biszkopt z jabłkami 214

cukru 100 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 g płatków z orzechów laskowych nasączenie: 90 ml ciemnego rumu krem: 300 ml śmietany kremówki (38%) 250 g jabłek 100 g płatków z orzechów laskowych dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec partiami(...)przez 45 minut. Wystudzić w piekarniku. Odstawić na noc. Następnego dnia ciasto przeciąć w poziomie na 3 blaty. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko odcisnąć. Kremówkę ubić na sztywno. Wymieszać z jabłkami i orzechami. Na paterze ułożyć spodni blat ciasta, nasączyć połową rumu, wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim blatem, nasączyć pozostałym rumem, wyłożyć resztę kremu. Przykryć ostatni

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto z dynią. I nie tylko... 207

pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 100 g cukru 100 g białej czekolady 150 g świeżej żurawiny polewa: 100 g białej czekolady 50 ml śmietany kremówki (38%) Jajka roztrzepać, dodać mus z dyni oraz olej.  Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać proszek, sodę i cukier. Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać łyżką tylko(...)połączenia. Dodać żurawinę i posiekaną czekoladę, połączyć. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 40-50 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Kremówkę zagotować. Zalać nią posiekaną czekoladę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Polewą polać ostudzone ciasto, odstawić do jej całkowitego zastygnięcia. Smacznego! Dziś znów na szybko; sama bowiem nie wiem już

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jagielnik bez pieczenia z granatem 4168

formy 21×25 ułożyć warstwę herbatników i wylać połowę gorącego i gęstego kremu jaglanego. Przykryć drugą warstwą herbatników i wylać resztę kremu. Przykryć herbatnikami. Odstawić do wystudzenia. Zimną kremówkę ubić dodając pod koniec cukier puder i rozpuszczoną przestudzoną żelatynę. Wyłożyć na wierzch ciasta i posypać ziarenkami granatu. Wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe(...)Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , DLA DZIECI Tagged: czekolada , granat , herbatniki , kasza jaglana , kremówka

https:KKuchniaMniam
Czekoladowy cmentarz na Halloween 194

serka kremowego dodatkowo: 125 g dżemu rabarbarowo-truskawkowego z hibiskusem nagrobki: 50 g podłużnych biszkoptów polewa: 75 g mlecznej czekolady 35 g ciemnej czekolady (75%) 35 ml śmietany kremówki (38%) lukier: 30 g białka 150 g cukru pudru Masło rozpuścić i przestudzić.  Jajka roztrzepać, dodać masło, cukier i ekstrakt, połączyć. Mąkę i kakao przesiać, wymieszać z sodą i proszkiem(...)Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 45-55 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. W tym czasie przygotować nagrobki.  Czekoladę posiekać, kremówkę zagotować. Zalać nią czekoladę, wymieszać do powstanie jednolitej masy. Biszkopty przekroić w poprzek na pół, maczać w polewie, odkładać do zastygnięcia na papier do pieczenia. Cukier puder przesiać, wymieszać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
TORT PRALINOWY Z BEZĄ, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 76106

mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 2 tabliczki białej czekolady (każda po 100 g), rozpuszczonej w kąpieli wodnej, lekko przestudzonej 200 g mascarpone (zimnego) 300 g śmietanki kremówki 36 % (bardzo zimnej) SKŁADNIKI NA KREM PRALINOWY: 75 g cukru 3 żółtka 45 g mąki pszennej 300 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej 200 g kremu czekoladowego migdałowo(...)Teraz dodawaj  po łyżce  ostudzonego budyniu  i miksuj całość na gładki krem.  Krem wsadź do lodówki. KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY: Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Łyżka po łyżce dodaj do niej mascarpone, ale mieszaj już krem szpatułką, nie miksuj ! Teraz zacznij wlewać, również łyżka po łyżce,  roztopioną czekoladę, dokładnie mieszając szpatułką

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto „Cmentarz” 458

200g mąki pszennej 200ml mleka 175ml oleju 50g kakao 4 jajka 1 ½ łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej Polewa: 150g gorzkiej czekolady 100ml śmietany kremówki Lukier: 1 białko 1 szklanka cukru pudru Barwnik spożywczy (biały, szary lub czarny) Ponadto:  Kilka podłożonych biszkoptów, kostka gorzkiej czekolady na napisy Do dużej miski przesiewamy mąkę i kakao(...)szarym lukrem. Białym lukrem napełniamy rękaw cukierniczy. Kiedy biszkopty nieco przeschną wykonujemy napis ”R.I.P” stopioną kostką czekolady za pomocą wykałaczki. Odstawiamy do zastygnięcia. Przygotowujemy polewę: Do garnuszka wlewamy śmietankę kremówkę oraz stawiamy na małym ogniu. Dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy do rozpuszczenia czekolady. Zdejmujemy i dostawiamy do ostudzenia. Wierzch przestudzonego ciasta ścinamy i kruszymy na „ziemię”. Ciasto polewamy czekoladą

Kolizje Smaków
Tiramisu a'la Eton Mess 222

niestety nie da się go za elegancko ułożyć na talerzu.         Składniki : 5 jajek 8 łyżek cukru 500 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki śmietan fix 500 g świeżych truskawek zmielona czekolada małe bezy posypane kawą  filiżanka kawy expresso paczka biszkoptów   Przygotowanie:   Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę(...)żółtka razem z cukrem ubijamy na puszystą kremową masę. Kiedy żółtka są już dobrze ubite powoli dodajemy serek mascarpone cały czas ubijając. Ubijamy śmietanę kremówkę ze śmietan fixem i dodajemy do serka.   Na koniec dodajemy ubite białka delikatnie mieszając.  Do dnie szklanego naczynia, lub kieliszków układamy biszkopty, które nasączamy kawą expresso (mi mama dała do tego specjalny pędzelek

Lili w kuchni