Ciasto na białkach ze sporą ilością zmielonych orzechów włoskich. Przełożone kremem kawowym na bazie jogurtu naturalnego. Delikatne i przyjemne połączenie orzechów i kawy. Polecam :) CIASTO: 6 białek 2 jajka 1 szklanka cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250g orzechów włoskich zmielonych szczypta soli KREM KAWOWY: 400g jogurtu naturalnego 2 szklanki śmietanki 30% 1 szklanka mocnego espresso 3/4 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny Zmielone orzechy wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do ... czytaj dalej...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.