ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:117/892)

Mini bezy z bitą śmietaną i borówkami 130

wszelakich... * SKŁADNIKI na 9 sztuk Beza: 5 białek 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego szczypta soli Bita śmietana: 300 ml śmietany kremówki 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru 250 g borówek * PRZYGOTOWANIE Beza Białka  ubij na   sztywno  ze szczyptą soli. Następnie dodawaj   powoli cukier  (łyżka(...)zmniejsz temperaturę do   120 ° C   i   susz  przez  50-60  minut . Gotowe bezy   ostudź  w   lekko uchylonym piekarniku . Bita śmietana Kremówkę  ubij na   sztywno , pod koniec dodając   cukier puder  i   mascarpone . Gotowy krem wyłóż na   ostudzoną  bezę przed samym podaniem. Ozdób całość borówkami

Food Square
Najlepsze lody orzechowe 152

mówię to ja, która za orzechowymi lodami wcale nie szaleje... Spróbujcie koniecznie; póki ciągle mamy lato. Lody orzechowe z karmelizowanymi orzechami Składniki: (na 900 ml lodów) 250 ml śmietany kremówki (38%) 250 ml mleka 100 g mielonych orzechów włoskich 5 żółtek 150 g cukru 2 łyżki likieru orzechowego karmelizowane orzechy: 75 g cukru 75 g orzechów włoskich Kremówkę, mleko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort bezowy z kremem cytrynowym i borówkami 234

Skórka może być otarta lub pokrojona w paseczki bez białych części. Podgrzewać stale mieszając, aż krem zgęstnieje. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Odłożyć 1 łyżkę kremu do dekoracji. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i porcjami delikatnie wymieszać z kremem cytrynowym. Na talerzu umieścić pierwszą pełną bezę i wyłożyć krem cytrynowy. W środek kremu wcisnąć borówki i nałożyć bezę w kształcie wieńca(...)listami mięty. Podawać schłodzony. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Desery , Wykorzystanie białek Tagged: borówki amerykańskie , cytryna , kremówka

https:KKuchniaMniam
Przekładaniec Agi 409

łyżki cukru 500 ml mleka 200 g kostka masła Masa kajmakowa: około 300 g herbatników maślanych 1 puszka masy krówkowej (400-500 g) Pianka śmietanowa: 350 g śmietanki kremówki 30%, dobrze schłodzonej 1 galaretka agrestowa 1 szkl gorącej wody Dodatkowo: 3-4 łyżeczki kakao do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt ciemny:   Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Białka ubić(...)uzyskania jednolitego, puszystego kremu. Krem wyłożyć na biszkopt. Przykryć herbatnikami. Herbatniki wysmarować masą krówkową i ponownie przykryć warstwą herbatników. Pianka śmietankowa: Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno, stopniowo wlewać tężejąca, ale wciąż płynną galaretkę, miksować. Masę śmietankową wyłożyć na herbatniki. Całość schłodzić do stężenia. Przed podaniem udekorować kakao. By uzyskać takie kwiatuszki

Nastoletnie Wypiekanie
Lody chałwowe 273

trzeba martwić się o Salmonellę.  Składniki: 200 ml mleka kilka kropel aromatu waniliowego 50 g białej czekolady 200 g chałwy (polecam  domowej roboty ) 400 g śmietanki kremówki 30%, schłodzonej Przygotowywanie: Mleko podgrzać w garnuszku dodając kilka kropel aromatu waniliowego. Białą czekoladę posiekać, wrzucić do ciepłego mleka i wymieszać, aż się rozpuści. Wkruszyć 100 g chałwy, ponownie wymieszać(...)pozostawić mieszankę do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę kremówkę przelać do miski i ubić na sztywno. Następnie strumyczkiem wlewać wystudzone mleko czekoladowo-chałwowe. Na koniec wkruszyć resztę chałwy (100 g), wymieszać. Powstałą masę przelać do plastikowego pojemnika. Szczelnie zamknąć i schować do zamrażalnika. Co około 30 minut przez pierwsze 3 godziny zmiksować masę, by nie utworzyły się kryształki lodu. Lody po zmrożeniu

Nastoletnie Wypiekanie
Kotleciki z bobu w sosie kurkowym 174

sól, pieprz 4 gałązki mięty 1-2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 1 jajko olej do smażenia Składniki na sos kurkowy: 300g kurek 1 cebula 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka masła ghee sól, pieprz koperek Wykonanie: bób rozgnieść widelcem, nie musi być za dokładnie. Wymieszać z podsmażoną na maśle cebulką, twarożkiem, jajkiem i posiekaną miętą. Gdyby masa była(...)przepisu ), większe  przekroić na pół lub na ćwiartki. Podsmażyć na maśle pokrojoną w kostkę cebulkę, następnie dołożyć kurki i smażyć, aż puszczą wodę. Gdy woda odparuje wlać śmietanę kremówkę i poddusić przez kilka minut do zgęstnienia śmietanki. Do smaku dodać soli i pieprzu i obficie posypać posiekanym koperkiem usmażone kotleciki podawać z sosem kurkowym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mus truskawkowo-miętowy na skandynawską nutę 147

jeszcze można na targach kupić truskawki. Mus truskawkowo-miętowy Składniki: (na 4 porcje) 3 listki żelatyny 250 g truskawek 50 g cukru 3 łodyżki mięty imbirowej 200 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 2 truskawki kilka listków i kwiatów mięty imbirowej żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki. Pokroić na ćwiartki, włożyć do garnka razem z cukrem. Zagotować(...)gotować przez 5-10 minut, aż owoce zaczną się rozpadać. Zmiksować blenderem na gładki krem. Dodać listki mięty, zmiksować. Dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać łyżką do jej całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić. Kremówkę ubić na pół sztywno. Dodać do ostudzonej masy truskawkowej, delikatnie mieszając łyżką. Przełożyć mus do szklanek, schłodzić w lodówce minimum 3 godziny. Przed podaniem udekorować truskawkami oraz listkami i kwiatami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkoptowa, czekoladowa rolada amaretto z wiśniami 159

biszkopt: 4 jajka 110 g cukru/ksylitolu 70 g mąki orkiszowej jasnej 30 g mączki ziemniaczanej 25 g kakao Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 3 lyżki likieru Amaretto dodatkowo: wiśnie cukier puder do posypania Wykonanie: białka jajek ze szczyptą soli ubić na sztywno. Pod koniec ubijania zacząć dodawać po 1 łyżce(...)odstawić do ostudzenia wydrylować wiśnie. Można delikatnie nasączyć amaretto, jedanak przed ułożeniem na kremie należy odsączyć na papierowym ręczniku  mascarpone ubić z cukrem pudrem i amaretto. Dodać śmietanę kremówkę i ubijać przez kilka minut do otrzymania puszystego kremu. Krem początkowo bardzo się rozrzedzi, po chwili zacznie powoli gęstnieć ostudzoną roladę rozwinąć, posmarować przygotowanym kremem. Na kremie w dowolny sposób

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron penne w śmietankowym sosie z kurkami 753

zabraknąć, gdy sezon na kurki w pełni ;) 250 g makaronu penne rigatte 200 g grzybów kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 filet z piersi kurczaka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz czarny masło do smażenia Makaron ugotować al’dente w osolonej wodzie, zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Makaron odcedzić i odstawić(...)wymieszać. Nakładać na talerze i podawać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Dania z grzybami , Dania z patelni , Makarony , Mięsa , Obiad , Obiad na szybko Tagged: filet z kurczaka , kremówka , kurki , natka pietruszki

https:KKuchniaMniam
Tort Pavlova 202

wypieków! Składniki: Beza: 5 białek z jajek o rozmiarze L szczypta soli 250 g cukru 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: 250 g śmietanki kremówki 36%, dobrze schłodzonej 125 g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: około 300 g drobnych owoców (malin, porzeczek, borówek, mogą być plasterki kiwi itp.) Przygotowani(...)będzie idealna (lub przynajmniej zbliżona do ideału ;)). Bezę można upiec 1-2 dni przed planowanym podaniem. Studzić w zamkniętym piekarniku (można pozostawić na całą noc). Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę przelać do misy miksera, ubić na sztywno. W innym naczyniu zmiksować mascarpone z cukrem pudrem. Dodać go do ubitej śmietany, zmiksować. Wgłębienie Pavlovy wypełnić kremem. Na wierzch wyłożyć drobne świeże

Nastoletnie Wypiekanie
Babka z szampanem 154

cały czas mieszając podgrzewamy na małym ogniu. Gdy cały cukier się rozpuści zdejmujemy garnuszek z palnika. Lukier: 1,5 szkl cukru pudru 1,5 łyżki śmietany kremówki 30/36% 3-5 łyżek szampana W miseczce mieszamy cukier puder z kremówką. Dodajemy, łyżka po łyżce, szampana i dokładnie mieszamy. Szampana dodajemy, aż otrzymamy odpowiednio gęsty

Słodki Pomysł
Krem z białymi michałkami 703

byłam fanką tych cukierków, ale ten krem po prostu uwielbiam! Słodycz kremu z białymi michałkami można przełamać frużeliną owocową np. malinową :). Składniki: 160 ml śmietany kremówki 30/36% 140 g białej czekolady 125 g serka mascarpone, schłodzonego 45 g podpieczonych, drobno posiekanych orzeszków ziemnych nie solonych 5 pokruszonych białych ”Michałków” W małym rondelku(...)podgrzewamy kremówkę, aż będzie bardzo gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy

Słodki Pomysł
Krem czekoladowy 316

Najpyszniejszy krem czekoladowy do tortów, ciast i deserów. Można go jeść łyżkami, dlatego na wszelki wypadek radzę zrobić trochę więcej kremu ;). Składniki: 180 ml śmietany kremówki 36% 120 g mlecznej czekolady, połamanej 25 g gorzkiej czekolady, połamanej 70 g serka mascarpone, schłodzonego W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia

Słodki Pomysł
Krem z michałkami 243

razem zdecydowanie zmniejszyłam jej ilość. Krem jest bardzo pyszny. Tworzy idealny duet z kremem z białymi michałkami oraz z kremem cytrynowym. Polecam Składniki: 180 ml śmietany kremówki 30/36% 130 g mlecznej czekolady, połamanej 20 g gorzkiej czekolady, połamanej (opcjonalnie) 80 g serka mascarpone, schłodzonego 45 g podpieczonych i drobno posiekanych orzeszków ziemnych (nie solonych(...)pokruszonych klasycznych ”Michałków” Wykonanie: W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie bardzo gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamane czekolady. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki

Słodki Pomysł
Limonkowe lody z ricotty 119

lody? Takie, które dają pełne orzeźwienie? Ten przepis jest dla Was! Lody z limonki i serka ricotta. Tylko 5 składników, nic więcej :). Spróbujcie koniecznie! Składniki: 300 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 100-150 g cukru pudru 250 g serka ricotta skórka otarta z 1 limonki sok z 1 limonki Przygotowanie: Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier puder, serek

Nastoletnie Wypiekanie