Tort migdałowy z malinami i mango

Tort migdałowy z malinami i mango

Tort migdałowy z malinami i mango

Delikatny, prosty, niezbyt słodki torcik pod pierzynką z podprażonych płatków migdałowych, które nadają mu odświętnego charakteru. Torcik, bo upieczony w małej foremce o przekroju 20 cm. Biszkopt wykonany z mąki orkiszowej i krem o smaku mango świetnie harmonizuje ze świeżymi malinami. Na uwagę zasługuje kruchy, razowy spód, przełamujący delikatną strukturę tortu. Opis jest dość przydługi, ale tort jest bardzo łatwy do przygotowania. Jeśli dzień wcześniej upieczesz kruchy spód i biszkopt, pracy przy nim na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, maliny, biszkopt, ciasto, torty, tort, ciastka kremówki, mascarpone, do pracy, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z malinami, krem mascarpone, puszyste ciasto, ciasto orkiszowe, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, ciasta z masa, ciasto owocowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, łatwe ciasto, proste ciasto

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.