ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:125/892)

Wielkie zakupy i tort na urodziny. Kokosowo-truskawkowy 171

pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 25 g wiórków kokosowych krem: 130 ml mleka kokosowego 100 g cukru 4 żółtka 2 listki żelatyny 120 g miękkiego masła 250 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 70 g ciasteczek amaretti 300 g truskawek wierzch: 175 g śmietanki kokosowej 1 łyżeczka cukru pudru truskawki chipsy kokosowe Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier(...)budyniu. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Przełożyć do miski, miksować przez około 10 minut, aż masa całkowicie wystygnie. Po kawałeczku dodawać miękkie masło, cały czas miksując.  Kremówkę ubić na sztywno, dodać do kremu, delikatnie mieszając łyżką. Biszkopt przekroić na 3 blaty. Truskawki pozbawić szypułek, pokroić na ćwiartki. Amaretti pokruszyć. Na paterze ułożyć blat biszkoptu, wyłożyć połowę kremu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lody śmietankowe 108

domu, nawet bez maszynki. Idealnie kremowe i śmietankowe. Ich przygotowanie to zaledwie kilka minut+ chłodzenie. To jak... skusisz się? :D     Składniki:   250 ml śmietanki kremówki 30% 50 ml zimnego mleka 2 jajka 1/2 szkl cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%     Przygotowanie:   Przygotować trzy miski. Białka oddzielić od żółtek. W pierwszej misce(...)ubić na sztywno kremówkę, wlewając pod koniec strumyczkiem zimne mleko oraz kwaśną śmietanę. W drugiej misce ubić na sztywno białka, dodając pod koniec połowę cukru pudru, a w trzeciej ubić do jasności i puszystości żółtka z resztą cukru pudru. Zawartości wszystkich trzech misek delikatnie ze sobą połączyć, np. przy pomocy szpatułki lub łyżki.   T ak przygotowaną

Nastoletnie Wypiekanie
Gorąca czekolada z bitą śmietaną 161

bitej śmietany to marzenie niejednego łasucha. Lubicie? Jeśli tak, to koniecznie zróbcie ją sami w swoim domu!     Składniki : (na 2 porcje)   Gorąca czekolada: 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 g mlecznej czekolady 3/4 szkl gorącego mleka 1 łyżeczka ciemnego naturalnego kakao szczypta cynamonu   Dodatkowo: 200 ml śmietanki kremówki 30% do dekoracji 1 łyżka cukru

Nastoletnie Wypiekanie
Lekcja języka duńskiego dla początkujących. I wiosenna tarta 134

mąki orkiszowej pełnoziarnistej 100 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 1 łyżeczka soli 1 jajko nadzienie: 250 g szpinaku 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 100 ml śmietany kremówki (38%) 150 g serka ricotta 2 jajka sól pieprz 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 100 g pomidorków koktajlowych 1 łyżka pesto dodatkowo: 10 g płatków orzechów laskowych(...)przez 15 minut. Zdjąć obciążenie i papier. Piec w 180 st. C. przez kolejne 10 minut. Przestudzić. Na maśle podsmażyć szpinak z czosnkiem, odparować wodę, ostudzić. Kremówkę zmiksować z serkiem, jajkami, solą, pieprzem i ziołami. Na podpieczony spód wyłożyć szpinak, zalać masą jajeczną. Na wierzchu ułożyć przekrojone na pół pomidorki, łyżeczką między nimi rozłożyć pesto. Całość posypać płatkami orzechów. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
O tym, jak kupiliśmy dom. I różowy sernik pomarańczowy 171

spód: 150 g granoli czekoladowej 30 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 225 ml soku z czerwonych pomarańczy (4-5 owoców) 5 listków żelatyny 200 ml śmietany kremówki (38%) 125 g słodzonego mleka skondensowanego ziarenka z 3/4 granatu dodatkowo: 1/2 czerwonej pomarańczy ziarenka z 1/4 granatu 1 łyżka granoli czekoladowej Masło rozpuścić, wymieszać z granolą. Wyłożyć(...)wodzie. 50 ml soku zagotować, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać do jej rozpuszczenia. Dodać pozostały sok, wymieszać, ostudzić. Serek zmiksować z mlekiem, powoli wlewać ostudzony sok, cały czas miksując.  Kremówkę ubić, dodać do masy serowej, delikatnie mieszając łyżką. Na końcu dodać 3/4 ziarenek z granatu, połączyć. Masę wylać na spód, schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej całą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik straciatella 191

mnie 150 g, ciut za dużo) dodatkowo:   80 g gorzkiej   czekolady                        60 ml śmietany kremówki                        1 łyżeczka masła Wykonanie: płatki owsiane zmielić, połączyć z masłem. Powstałymi okruchami wyłożyć spód tortownicy wyścielony papierem(...)piec jeszcze 50 minut. Sernik jest gotowy gdy boki są ściete, środek może nadal pozostać drżący. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie na kratce zagotować śmietanę kremówkę, dodać połamaną czekoladę oraz masło i wymieszać. Polać przesydzony sernik. Sernika nie przechowywałam w lodówce, ze względu na dodatek czekolady

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przesyt. I zielone ciasto z czerwonymi pomarańczami 144

cytryny dodatkowo: 1,5 czerwonej pomarańczy 2 łyżki cukru trzcinowego sos: 2 żółtka 40 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ziarenka z 1 laski wanilii 100 ml śmietany kremówki (38%) 200 ml mleka Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, brzegi posmarować masłem. Dno posypać cukrem trzcinowym. Pomarańcze obrać, pokroić na plastry. Ułożyć na cukrze, odsatwić. Mąki, herbatę i proszek przesiać(...)minut w formie, następnie wyłożyć na talerz do góry spodem. Zotawić do całkowitego wystudzenia. Przygotować sos: Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać mąkę, wymieszać. Kremówkę zagotować z mlekiem i wanilią. Powoli wlewać do żółtek, cały czas miksując. Przelać masę do garnuszka, podgrzewać, cały czas mieszając, aż sos nieco zgęstnieje. Ciasto podawać z ciepłym lub schłodzonym sosem. Smacznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ananasek bez pieczenia 254

dodać kawałki masła. Zdjąć z ognia i mieszać, aż się masło rozpuści. Następnie wmieszać kawałki ananasa i wyłożyć budyń na przygotowany wcześniej spód. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno i wyłożyć na wystudzoną masę ananasową. Na wierzch wyłożyć skruszone bezy czekoladowe. Ciasto przechowywać w lodówce. RADA : Przed ugotowaniem budyniu warto spróbować napój(...)być 1 1/2 szklanki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu Tagged: ananas , budyń , daktyle , kremówka , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Wielkanocna Pavlova 137

bezę: 6 białek 250g cukru pudru 1 łyżka skrobi 1 łyżka soku z cytryny Zielony barwnik (możemy ominąć ten punkt wówczas wyjdzie nam tradycyjna biała baza) Dodatki 330ml śmietany kremówki Dowolne owoce W wersji wielkanocnej proponujemy dodać jeszcze czekoladowe jaja Do miski miksera wbijamy białka. Dodajemy szczyptę soli i miksujemy. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Pod sam koniec(...)minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy 1,5h. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i delikatnie go uchylamy. Nie wyjmujemy bezy ze środka póki całkowicie nie ostygnie. Kremówkę ubijamy na sztywna pianę, nie dodając już cukru. Na godzinę przed podaniem wykładamy ubita śmietanę na beze i dekorujemy owocami, jajeczkami i np. listkami mięty. Smacznego

Kolizje Smaków
Babka "łaciata" na oleju 145

cukru/ksylitolu 150 ml oleju 150 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao Składniki na polewę: 80 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietany kremówki jajeczka-migdałki do dekoracji   Wykonanie: mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia jajka ubić na puszysty kogel-mogel, aż masa potroi objętość. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać na przemian mąkę z olejem(...)minut. Sprawdzić patyczkiem, czy babka jest upieczona. Studzić pierwsze 10 minut w foremce, po tym czasie babkę wytrząsnąć z foremki i studzić na kratce w rondelku zagotować śmietankę kremówkę, wrzucić połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Polać wystudzoną babkę. Ozdobić wg własnej fantazji

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik bananowy (fit) 401

łyżka masła Na sernik: 500g ricotty 200g jogurtu greckiego 4 jajka 3 dojrzałe banany 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki cukru waniliowego Sok z jednej cytryny Dodatkowo: 300ml śmietany kremówki Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Odkładamy na bok. Ciastka owsiane blenderujemy wraz ze stopionym masłem tak by powstała masa, którą można ułożyć na dno tortownicy. W misce zgniatamy banany(...)minutach zmniejszamy temperaturę do 90 stopni z termoobiegiem (bez termoobiegu 110 stopni). Pieczemy 25 minut. Wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy by ostygło, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Kremówkę ubijamy na bitą śmietanę i ozdabiamy sernik z wierzchu. Smacznego

Kolizje Smaków
Wiosennie zielona zupa z groszku 139

limonką Składniki: (na 4 porcje) 750 g mrożonego groszku 250 g ziemniaków 2 cebulki dymki 1 łyżka masła 1 l bulionu 3 gałązki świeżej mięty 100 ml śmietany kremówki (38%) sok z 1/2 limonki sól pieprz dodatkowo: 4 łyżki jogurtu naturalnego W garnku roztopić masło, dodać ziemniaki. Gdy wchłoną tłuszcz, zalać bulionem, dodać dymkę i gotować, aż ziemniaki zmiękną(...)koniec gotowania dodać groszek i listki mięty, gotować jeszcze 10-15 minut. Po tym czasie zupę zdjąć z palnika, zmiksować blenderem na gładki krem. Dodać kremówkę, doprawić do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem. Podawać na ciepło z kleksem jogurtu. Smacznego! Przepis przygotowywałam z myślą o akcji Pinkcake

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Błyskawiczne ciasto czekoladowe! 197

spód wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez ok 30 minut.** Upieczone ciasto wykładamy na kratkę do wystudzenia. dodatkowo: 180 ml śmietanki kremówki 30%, 100 g mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, truskawki, granat, gorzka czekolada Śmietankę kremówkę połączyć z mascarpone i cukrem pudrem, a następnie ubić na gęsty krem. Masę przyłożyć do rękawa cukierniczego

Plate of Joy
Sernik "Chatka Puchatka" 544

herbatników „bebetki” 1 litr mleka 250ml śmietany lub kefiru Laska wanilii 200g masła 4 jajka 2/3 szklanki ksylitolu 1 łyżka kakao Na polewę: Tabliczka gorzkiej czekolady (100g) 100ml śmietany kremówki 50g wiórek kokosowym (lub innej ulubionej posypki) Mleko wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną. Do wrzącego mleka powoli wlewamy masę jajeczną. Gotujemy mieszając, aż masa(...)serem by nieco ostygł. Masło umieszczamy w misce od miksera, dodajemy ksylitol i miksujemy do otrzymania puszystej masy. Dodajemy stopniowy ser cały czas mieszając (można dodać 2-3 łyżki kremówki by serek miał fajniejsza konsystencje). Następnie dodajemy ziarenka z laski wanilii i chwilkę miksujemy. Masę dzielimy na dwie części. Jedną mieszamy z łyżką kakao, aż do otrzymania jednolitego koloru

Kolizje Smaków
Semmelknödel i sos z mrożonych grzybów leśnych 201

łyżki natki pietruszki sól, pieprz, gałka muszkatałowa Sos grzybowy: 600 g mrożonych grzybów leśnych 1 łyżka masła 1 cebula 100-150 ml białego wytrawnego wina 100 ml śmietany kremówki sól, pieprz natka zielonej pietruszki   Wykonanie:   bułki pokroić w 1 cm kostkę. Zalać gorącym mlekiem i roztrzepanym jajkiem, odstawić 10-15 minut . Jeśli używasz bardzo suchych bułek dodaj nieco(...)rozgrzanym masłem i posiekaną, zeszkloną cebulką, mieszając od czasu do czasu grzyby rozmrozić. Gdy puszczą całą wodę zwiększyć ogień i odparować nadmiar wody. Dolać wino, odparować i dodać śmietanę kremówkę, przyprawy, poddusić przez kilka minut do zagęszczenia sosu wyłowić kluski łyżką cedzakową. Podawać z sosem grzybowym. Suto posypać zieloną pietruszką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!