ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:118/892)

Krem z michałkami 237

razem zdecydowanie zmniejszyłam jej ilość. Krem jest bardzo pyszny. Tworzy idealny duet z kremem z białymi michałkami oraz z kremem cytrynowym. Polecam Składniki: 180 ml śmietany kremówki 30/36% 130 g mlecznej czekolady, połamanej 20 g gorzkiej czekolady, połamanej (opcjonalnie) 80 g serka mascarpone, schłodzonego 45 g podpieczonych i drobno posiekanych orzeszków ziemnych (nie solonych(...)pokruszonych klasycznych ”Michałków” Wykonanie: W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie bardzo gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamane czekolady. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki

Słodki Pomysł
Limonkowe lody z ricotty 117

lody? Takie, które dają pełne orzeźwienie? Ten przepis jest dla Was! Lody z limonki i serka ricotta. Tylko 5 składników, nic więcej :). Spróbujcie koniecznie! Składniki: 300 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 100-150 g cukru pudru 250 g serka ricotta skórka otarta z 1 limonki sok z 1 limonki Przygotowanie: Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier puder, serek

Nastoletnie Wypiekanie
Malinowa kostka bez pieczenia 176

okrągłych biszkopcików Warstwa galaretkowa: 3 galaretki malinowe 1 litr gorącej wody 500 g malin Pianka malinowa: 400 g malin 5 łyżek wody 1 galaretka malinowa 600 g śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 100 g białej czekolady, startej Przygotowanie: Biszkopciki umieścić w kwadratowej blaszce o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Przestrzenie pomiędzy nimi również uzupełnić biszkopcikami(...)syrop ponownie przelać do garnuszka i zagotować. Gdy zacznie wrzeć, zdjąć z ognia, wsypać galaretkę malinową i energicznie mieszać, aż się rozpuści. Odstawić na bok do całkowitego wystudzenia. Śmietankę kremówkę (koniecznie dobrze schłodzoną w lodówce) ubić na sztywno, dodając pod koniec cukrem pudrem. Do ubitej śmietany z pudrem strumyczkiem wlewać ostudzony syrop malinowy, miksować do powstania różowego i puszystego musu

Nastoletnie Wypiekanie
Lody rabarbarowo-bzowe 155

Lody rabarbarowo-bzowe z bezami Składniki: (na 1 l lodów) 300 g rabarbaru 100 ml syropu z kwiatów czarnego bzu 50 g cukru 150 ml mleka 500 ml śmietany kremówki (38%) 75 g bez Rabarbar pokroić na małe kawałki, włożyć do garnka z cukrem i syropem. Zagotować, po czym gotować przez 6-8 minut, aż rabarbar zacznie się rozpadać. Zmiksować(...)blenderem na gładką masę, ewentualnie przetrzeć przez sitko. Ostudzić. Mus rabarbarowy wymieszać z mlekiem i kremówką, schłodzić. Schłodzoną masę przelać do maszyny do lodów. Pod koniec kręcenia lodów dodać pokruszone na spore kawałki bezy. Przełożyć lody do plastikowego pojemnika, zamrozić. Smacznego! Mam nadzieję, że pogoda się poprawi i w końcu będzie idealna na lody. Bo póki co, ciągle jednak zapijam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Agrestowa Chmurka 507

śmietany 18% 50 g cukru pudru 3 żółtka Warstwa agrestowa: 500 g agrestu 2 galaretki agrestowe 750 ml gorącej wody (3 szkl)  Masa śmietankowa: 400 g śmietanki kremówki 30%, dobrze schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 150 g serka mascarpone 1/2 op. galaretki agrestowej (37,5 g) 1/2 szkl gorącej wody Beza: 4 białka w temperaturze pokojowej szczypta(...)blaszce. Całość schłodzić, aż do stężenia warstwy agrestowej. Masa śmietankowa: Galaretkę (połowę opakowania) rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Mascarpone krótko zmiksować mikserem. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dodać do niej cukier puder oraz zmiksowany wcześniej serek mascarpone, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do śmietankowej masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Blaszkę ze spodem

Nastoletnie Wypiekanie
Mus z białej czekolady z malinami 1496

Składniki: (na 4 porcje) Warstwa malinowa: 250 ml gorącej wody 50 g malinowej galaretki (proszek) 100 g malin Mus z białej czekolady: 150 g białej czekolady 400 g śmietanki kremówki 30%, dobrze schłodzonej Dodatkowo: garść malin do dekoracji Przygotowanie: Warstwa malinowa: Malinową galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Po wystudzeniu przelać ją po równo do 4 szklanek. Do każdej dać(...)kilka malin. Galaretki schować do lodówki do całkowitego stężenia. W międzyczasie przygotować mus z białej czekolady: Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , ostudzić. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić mikserem do puszystości. Strumyczkiem wlewać ostudzoną, ale wciąż płynną czekoladę, miksować na niskich obrotach. Na stężałe galaretki wyłożyć mus z białej czekolady. Wierzch udekorować malinami. Deserki schłodzić godzinkę w lodówce (lub dłużej). Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Serowy torcik malinowo-kawowy 148

łyżki oleju Poncz:  125 ml słodkiej kawy Masa malinowa: 500 g malin 2 galaretki malinowe 350 ml wrzątku Masa serowo-kawowa: 650 g twarogu sernikowego 250 ml kremówki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 kopiaste łyżeczki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku Polewa: 100 g czekolady 8 łyżek mleka 1 łyżka masła Biszkopt : Jajka ubić z cukrem przez(...)serowo-kawowa: Kawę oraz żelatynę zalać wrzątkiem i mieszać do chwili ich rozpuszczenia się. Odstawić do przestygnięcia. Ser zmiksować z cukrem pudrem a następnie dodać do niego ubitą śmietanę kremówkę i delikatnie wymieszać. Na koniec wlać kawę z żelatyną i miksować do chwili połączenia się składników. Masę serową wylać na masę malinową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki aby całość

My simple kitchen
Biszkopt z jabłkami i pianką straciatella 826

łyżki oleju JABŁKA PRAŻONE: 1 kg twardych jabłek (waga po obraniu) 3- 4 łyżki cukru z wanilią 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka wody PIANKA STRACIATELLA: 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka wody 50 g czekolady gorzkiej Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Ustawić(...)biszkopt i wyrównać. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami Tagged: czekolada , galaretka , jabłka , kremówka

https:KKuchniaMniam
Lody śmietankowo-truskawkowe (bez jajek) 183

nich wszystkie jagodowe, letnie owoce - już widzę je w połączeniu z malinami, jagodami, porzeczkami czy wiśniami. Pycha! Składniki (6 lodów jak na zdjęciu) Warstwa śmietankowa 250 ml śmietany kremówki łyżka cukru łyżka cukru z wanilią Kremówkę wymieszać z cukrem i cukrem z wanilią do ich rozpuszczenia. Rozdzielić masę do pojemniczków na lody (do mniej więcej 2/3 objętości). Nie wkładać patyczków

Słodkie inspiracje
Milkshake truskawkowy 167

uroczą truskaweczkę. Z takim napojem można rozpocząć wakacje! ;) Składniki: (na 3-4 porcje) 200 g truskawek 1 szkl mleka 300 g lodów truskawkowych (polecam domowej roboty ) 1/2 szkl śmietanki kremówki 30%, schłodzonej 1 łyżka cukru pudru     Przygotowanie: Truskawki umyć, odszypułkować, a następnie zmiksować z mlekiem do gładkości (kilka truskawek odstawić na bok- przydadzą się  do dekoracji(...)Dodać truskawkowe lody i ponownie całość zmiksować do otrzymania jednolitego truskawkowego koktajlu. Przelać go do 3-4 szklanek.   Śmietankę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Wyłożyć ją na górę truskawkowych deserków, udekorować połówkami truskawek. Podawać od razu. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Dorsz duszony z kurkami - szybki obiad na lato 135

wiesz jak pozbyć się ziarenek piasku, przeczytaj jakie to proste  i do dzieła! Obiadek jest przepyszny, bardzo polecam! Składniki na 2 porcje: 200 g kurek 125 ml śmietany kremówki 1 młoda cebula 4 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka masła ghee 2 filety dorsza ze skórą sól, pieprz sok z cytryny Wykonanie: filety z dorsza opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić(...)cytryny, posolić i oprószyć pieprzem. Odstawić cebulkę obrać, pokroić w piórka, następnie zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać opłukane (większe pokroić na mniejsze kawałki) i dusić kilka minut. Wlać śmietanę kremówkę i dusić razem przez kilka minut, by śmietana lekko zgęstniała na patelnię dołożyć filety dorsza, przykryć pokrywką i dusić około 6-8 minut, w zależności od wielkości ryby do sosu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lody truskawkowe 164

powodu użycia surowych jaj, należy jajka wcześniej wyparzyć wrzątkiem, a lody spożyć jak najszybciej. Polecam! Składniki: 400 g truskawek 100 g jogurtu naturalnego 125 g śmietanki kremówki 30%, schłodzonej 2 jajka wyparzone, białka i żółtka osobno szczypta soli 100 g cukru Przygotowanie: Truskawki i jogurt zmiksować blenderem do gładkości. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Białka i żółtka umieścić

Nastoletnie Wypiekanie
Tort truskawkowy 166

nieduże tortownice o średnicy 18 cm każda. Gotowe ciasto można rozkroić na 8 porcji. Składniki na biszkopt Składniki na krem truskawkowy: 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 2 łyżki cukuru pudru 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany 100 ml musu truskawkowego (zmiksowane truskawki) czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę truskawkową: 50 g białej czekolady 50 ml musu(...)jest nieco szybciej. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 4 spody. Truskawki miksujemy na mus, będziemy go potrzebować ok. 1 szklanki: na polewę, do nasączenia ciasta i do kremu. Schłodzoną śmietanę kremówkę miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem do uzyskania w miarę sztywnego kremu (nie za długo, żeby krem nie zaczął się rozwarstwiać). Kilka łyżek kremu odkładamy do dekoracji, można

Ciastkozercy
Ciasto z truskawkami i galaretką 227

kawałków (forma 37 cm x 24 cm) Składniki: Biszkopt: 10 jaj 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 usztywniacze do śmietany Dodatkowo: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie: Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Następnie(...)przegotowaną wodą. Ja mój biszkopt odrobinę musiałam wyrównać, ponieważ nie był zbyt równy. Następnie myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy truskawki na dowolne kawałki. Bita śmietana: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Gdy śmietana będzie lekko sztywniała przesiać do niej cukier puder wymieszany z usztywniaczem. Na ciasto wykładamy i wyrównujemy bitą śmietanę (tak, aby boki formy były dokładnie przykryte

KuchniaWeDwoje.pl
Domowe lody śmietankowe 189

także mniej słodkie, co jest ich dodatkową ogromną zaletą. Czas wykonania: 30 min ( + 4h oczekiwania) Ilość porcji: 3-4 porcje (10 – 12 niewielkich gałek) Składniki: 250 ml śmietanki kremówki 30 – 36 % 2 jajka 30 – 40 g cukru (3-4 łyżki) 1 łyżka ciepłej wody Przygotowanie: Przygotować sobie 3 garnki; do pierwszego wlać śmietankę kremówkę i odstawić do lodówki

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania