Mascarpone President 150 ml śmietanki kokosowej 80 g cukru 3 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Krem kokosowy 250 g mascarpone 100 ml śmietanki kokosowej 100 ml śmietanki kremówki 36% 50 g cukru pudru Dodatki 100 g chipsów kokosowych Sposób wykonania: Nagrzewamy nasz piekarnik do temperatury 160°C. W dużej misce mieszamy ze sobą mąkę migdałową, kokosową, proszek(...)przekładamy sernik do lodówki na przynajmniej 4 godziny. Na suchej patelni prażymy nasze chipsy kokosowe tak, by uzyskały złoty kolor. Odstawiamy je do wystudzenia. Do miski wlewamy śmietankę kokosową, kremówkę, mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Wyjmujemy nasz sernik z lodówki, następnie wierzch smarujemy kremem i posypujemy chipsami kokosowymi. Gotowe! Drukuj przepis Przepis bierze udział
Mostek w kuchniłatwe. 140 g podłużnych biszkoptów 1 kg Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président 3/4 szklanki cukru 600 g jagód leśnych 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki zimnej wody 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 2 galaretki jagodowe woda do rozpuszczenia galaretek Biszkopty wyłożyć na dno formy o wymiarach 21 x 25 cm. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na około(...)zmiksować w blenderze i przelać przez sitko, aby pozbyć się skórek i pestek. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Twaróg zmiksować z cukrem, a następnie z sosem jagodowym. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i na końcu wymieszać delikatnie z jagodowym twarogiem. Szybko wylać masę na ułożone biszkopty i wyrównać. Odstawić do lodówki. Rozpuścić galaretki w wodzie i wystudzić. Na serniku rozłożyć pozostałe jagody
https:KKuchniaMniamłososia smażyliśmy, żeby było szybciej i bez konieczności nagrzewania piekarnika, ale wy możecie zrobić takiego łososia również w piekarniku. Składniki: ok. 300-400 g świeżego łososia, 400 ml śmietanki kremówki, 2 łyżeczki musztardy francuskiej, 1 łyżeczka musztardy dijon, 1 łyżeczka syropu z agawy, 1 łyżka soku z cytryny, suszone płatki chili, ok. 200 g świeżego szpinaku, pęczek koperku, sól, pieprz(...)Łososia oczyszczamy, zdejmujemy skórę, kroimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy, a następnie obsmażamy z każdej strony do zarumienienia. Podsmażonego łososia ściągamy z patelni, na którą wlewamy śmietankę kremówkę, dodajemy musztardy i syrop z agawy. Przyprawiamy do smaku, dodajemy sok z cytryny i chwilę przegotowujemy razem. Następnie dodajemy łososia, a po minucie dorzucamy umyty szpinak i gotujemy jeszcze chwilę
Plate of Joycałej rodziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ciasto kruche: 4 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 3 szklanki mąki 1 opakowanie margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1/2 litra śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe Pozostałe: 1 puszka masy kajmakowej migdały (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mąkę wysypujemy na stolnicę, a następnie dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenie(...)połówką co w efekcie da nam dwa spody. Ciasto można upiec wcześniej aby skruszało. Kolejnym krokiem jest przygotowanie kremu. W tym celu do miski wlewamy pół litra schłodzonej śmietany kremówki 32%, dodajemy pół szklanki cukru pudru i ubijamy. Następnie w szklace wody rozpuszczamy 2 galaretki i po wystygnięciu dodajemy je do naszego kremu i dokładnie mieszamy. Na spód blaszki kładziemy
Blog kulinarny S9.PLPolecam Wam mój poniższy przepis na pyszną gorącą czekoladę do picia. Zapraszam również na nasze inne przepisy na napoje . Składniki: 1 czekolada deserowa 1 czekolada mleczna 250 ml śmietany kremówki (50 ml do czekolady, reszta do ubicia) 300 ml mleka Sposób przygotowania: W garnku gotujemy 150 ml mleka. Go gorącego mleka dodajemy pokruszoną czekoladę deserową oraz mleczną. Mieszamy do rozpuszczenia(...)rondelka dodajemy kolejne 150 ml mleka oraz śmietanę. Całość gotujemy przez chwilę na małym ogniu (nie doprowadzamy do zagotowania) , cały czas mieszając. Dzięki temu czekolada nam zgęstnieje. Pozostałą kremówkę ubijamy na bitą śmietanę. Do wysokich szklanek wlewamy gorącą czekoladę. Za pomocą szprycy wyciskam bitą śmietanę. Artykuł Gorąca czekolada do picia pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnenastępnie wymieszać z malinami. Galaretkę z owocami odłożyć do lekkiego zgęstnienia i wyłożyć na wystudzone ciasto kruche. Włożyć do lodówki do całego zastygnięcia. Składniki krem: 500 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Serek mascarpone i kremówkę (schłodzoną wcześniej przez minimum 12 godzin ) umieścić w misie miksera i ubijać do otrzymania gęstego kremu
Krakowskie smaki Anisię u mnie przed brzoskwiniami czy nektarynami. Uwielbiam je w postaci suszonej, a świeże mogłabym jeść bez końca. Lody z moreli z dodatkiem domowego likieru pomarańczowego na bazie śmietanki kremówki oraz jogurtu greckiego to czysta poezja dla podniebienia. Koniecznie musicie spróbować. Moje znikły tak szybko, że gdyby nie fakt braku miejsca i dostępu do zamrażalnika zrobiłabym ich więcej. Co wyróżnia(...)sezon i zrobić takie lody w domu. Zapewniam będziecie zachwyceni efektem a zwłaszcza ich smakiem. Składniki : 500 g moreli świeżych bez pestek 250 g śmietanki kremówki 36% 180 g jogurtu typu greckiego 1-2 łyżeczki ekstraktu pomarańczowego Wykonanie : 1. Owoce myjemy i kroimy na pół wyjmujemy pestki. Umieszczamy w wysoki naczyniu
vaniliowoczekoladowaBotwinkę możecie przyrządzić tak jak lubicie - miękką lub nieco chrupiącą - zależy, jak długo będzie ją smażyć. Składniki na 2 porcje: pęczek botwinki 1 mała cebula 150 ml śmietany kremówki 100 g sera pleśniowego np. blue sól, pieprz, świeży tymianek garść orzechów włoskich 250 g makaronu Orzechy z grubsza posiekać i podprażyć na suchej patelni. Wystudzić. Botwinkę umyć. Buraczki(...)obrać, drobno posiekać i podsmażyć na złoto. Do cebulki dodać botwinkę (buraczki, łodygi i posiekane liście) i całość smażyć na małym ogniu aż botwinka nieco zmięknie. Wówczas dolać śmietanę kremówkę. Chwilę pogotować i dodać ser. Dokładnie wymieszać aż ser się rozpuści. Następnie gotować aż sos wyraźnie zgęstnieje a botwinka zmięknie. Zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem
My simple kitchenoprószenia Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie według instrukcji podanej na opakowaniu. Odstawiamy do przestudzenia. Cytrynę szorujemy, przelewamy wrzątkiem. Ocieramy z niej skórę i wyciskamy sok. Odmierzamy 400 ml kremówki. Łączymy ją ze skórką cytrynową i ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder do smaku oraz 3-4 łyżki soku z cytryny, miksujemy krótko. Do ubitej śmietanki dodajemy przestudzoną galaretkę(...)dopiero zaczyna tężeć), łączymy mieszając łyżką. Masę przelewamy do pucharków (4-6, w zależności od wielkości porcji). Wstawiamy do lodówki do stężenia. Tuż przed podaniem ubijamy pozostałą schłodzoną kremówkę. Bitą śmietanę wykładamy na ptasie mleczko. Oprószamy kakao. Możemy podać z posiekanymi pistacjami
Smaki Na Talerzujagodowe Lody miętowe z czekoladą Lody kawowe bez maszynki i mieszania Składniki: 1/2 kg truskawek 50 g cukru 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 250 ml śmietany kremówki Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki. Dodać do nich cukier i zmiksować na gładki mus. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i stopniowo dodawać do niego mus truskawkowy(...)końcu ubić śmietanę kremówkę i wymieszać ją z pozostałą masą. Lody przelać do pojemnika i włożyć do zamrażalki na kilka godzin. Można po około godzinie przemieszać lody, aby były bardziej puszyste. Źródło: ( klik
My simple kitchenlubicie domowe lody - koniecznie spróbujcie te, a nie pożałujecie :) Składniki na 1 litr lodów: 1 szklanka mleka 1 szklanka mleka w proszku 3 łyżki cukru pudru 200 g śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru waniliowego Do garnka wlać mleko, wsypać mleko w proszku, cukier puder i cukier waniliowy. Podgrzewać na małym ogniu aż składniki się rozpuszczą i ze sobą połączą. Masę(...)wystudzić i włożyć do lodówki na 2-3 godziny aż się mocno schłodzi. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Powoli wlewać zimną masę mleczną. Dokładnie ze sobą wymieszać i przelać do pojemnika. Lody włożyć do zamrażalki na co najmniej kilka godzin (a najlepiej na całą noc). Źródło: ( klik
My simple kitchenporcji: Roladki: 6 plastrów schabu 120 g wędzonego boczku 2 pęczki zielonych szparagów 6 plastrów żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka Sos śmietanowo-ziołowy: 1 mała cebula 250 ml kremówki pęczek ulubionych ziół (u mnie: koperek, tymianek, rozmaryn, pietruszka) sól, pieprz Roladki: Szparagom odłamać zdrewniałe końce (szparag sam złamie się w miejscu zdatnym do jedzenia). Podgotować je w osolonej wodzie(...)około 10 minut aż roladki zmiękną. Sos śmietanowo-ziołowy: Roladki wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Wyjąć wykałaczki. Na tym samym tłuszczu podsmażyć drobno posiekaną cebulkę. Następnie wlać śmietanę kremówkę i mieszać, aż całość wyraźnie zgęstnieje. Wówczas dodać posiekane zioła i jeszcze gotować sos przez 1 minutę. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą i pieprzem
My simple kitchenoleju rzepakowego do podsmażenia kurczaka 1 czubata łyżka masła do smażenia 1 duży ząbek czosnku 3/5 szklanki bulionu drobiowego (np. przecedzonego rosołu) – ok. 150 ml 100 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 czubata łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka soku z cytryny 125 g sera mozzarella (waga po odsączeniu z zalewy) kilka gałązek świeżego koperku sól(...)patelnię wrzucić starte na małych oczkach buraczki, przemieszać, dorzucić posiekane liście botwinki i smażyć przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając. Następnie wlać podgrzany bulion, śmietankę kremówkę oraz gęstą kwaśną śmietanę . Doprawić sos do smaku solą i pieprzem. Dusić całość przez ok. 10 minut na gazie ciut większym niż najmniejszy płomień, aż buraczki zmiękną, a sos nieco odparuje
Kulinarne PrzebojeCiasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się(...)trzeba go przekłuwać. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Studzimy. Owoce myjemy i dokładnie osuszamy. Truskawki kroimy na ćwiartki, a maliny i borówki pozostawiamy w całości. Zimną śmietankę kremówkę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem na sztywną masę. Następnie dodajemy porcjami serek mascarpone i miksujemy do połączenia składników. Do wystudzonej, lekko tężejącej galaretki dodajemy 2-3 łyżki powstałej masy
Kuchnia MagdaLenyCiasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się(...)trzeba go przekłuwać. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Studzimy. Owoce myjemy i dokładnie osuszamy. Truskawki kroimy na ćwiartki, a maliny i borówki pozostawiamy w całości. Zimną śmietankę kremówkę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem na sztywną masę. Następnie dodajemy porcjami serek mascarpone i miksujemy do połączenia składników. Do wystudzonej, lekko tężejącej galaretki dodajemy 2-3 łyżki powstałej masy
Kuchnia MagdaLeny