ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:109/892)

Kopciuszek wg Siostry Anastazji 602

cukru 4 czubate łyżki mąki tortowej 1/2 szkl. maku Masa budyniowa: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 200 g masła Masa śmietanowa: 500 ml kremówki 1 galaretka żółta lub czerwona 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 150 g herbatników 1/2 szkl. rumu 100 g czekolady gorzkiej Żółtka miksujemy wraz z cukrem na jasną i puszystą(...)cały czas mieszając – gotujemy przez kilka minut, aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy zimny budyń. Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szkl. wody. Studzimy. Schłodzoną kremówkę ubijamy dodając pod koniec cukier puder do smaku. Na koniec wlewamy lekko gęstniejącą galaretkę, krótko miksujemy. Przekładamy w następujący sposób: na jasnym biszkopcie rozprowadzamy całość masy budyniowej. Przykrywamy biszkoptem z makiem

Smaki Na Talerzu
Sernik zielone jabłuszko 633

masła (w temperaturze pokojowej) 250 ml adwokatu Marmolada jabłkowa: 1,5 kg jabłek (po obraniu) 3 opakowania galaretki agrestowej (lub innej zielonej) Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzona) 4 łyżeczki żelatyny 1 śmietanfix 3-4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: starte orzechy lub wiórki kokosowe Wymiary formy 37 cm x 24 cm Zaczynamy od sernika. Rozdzielamy białka(...)dokładnie mieszamy. Pozostawiamy do przestudzenia i zimną, lekko tężejącą marmoladę wykładamy na sernik z masą. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody (około 1/4 szklanki) i zostawiamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder i śmietanfix. Następnie dodajemy wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Bitą śmietanę wykładamy na marmoladę jabłkową i posypujemy startymi orzechami lub kokosem. Ciasto

PatiGotuje
Sernik krakowski 214

spód 300 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru pudru 1 jajko szczypta soli Masa serowa 800 g tłustego sera 1 szklanka cukru 5 jajek 100 ml kremówki budyń waniliowy 100 g rodzynek Sposób przygotowania: Ciasto Na stolnicę wysypać mąkę, cukier puder i masło pokrojone na mniejsze kawałki. Zagnieść kruche ciasto. Odkroić 1/3. Obie części chłodzimy(...)godzinki w lodówce. W przypadku, gdy używamy sera w kawałku, to go mielimy.  Następnie cukier miksujemy z żółtkami, dodajemy kremówkę, budyń i na końcu ser. Ubijamy pianę z białek. Do masy serowej wrzucamy rodzynki i łączymy ją z ubitą pianę delikatnie. Większy kawałek wyjmujemy z lodówki i rozwałkujemy go na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy

Różne smaki w kuchni
Puchatek – ciasto z agrestem Siostry Anastazji 312

łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego Pianka (składniki warto podzielić na połowę): 8 białek 140 g cukru kryształu 100 g płatków migdałowych Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 1 l kompotu z agrestu cukier puder do smaku Miękkie masło/margarynę ucieramy z cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym na puch. Następnie dodajemy po jednym żółtku(...)łyżeczki żelatyny przesypujemy do garnuszka i zalewamy je około 1/5 szklanki zimnej wody lub mleka, odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy krótko (tylko do rozpuszczenia!) na niewielkim ogniu. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder do smaku. Następnie dodajemy rozpuszczoną, lekko przestudzoną żelatynę, krótko miksujemy ( zawsze warto wpierw do żelatyny dodać trochę ubitej śmietany

Smaki Na Talerzu
delikatny tort biszkoptowy z kremem śmietankowym 200

przekrawamy na trzy równe blaty. (Ja podzieliłam składniki na trzy równe części i upiekłam osobno trzy blaty, gdyz nie przepadam za przekrawaniem ) składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 4 – 5 łyżek cukru pudru lub do smaku wykonanie: Śmietankę ubijamy na pół sztywno dodając stopniowo cukier puder. Serek rozmikowujemy. Dodajemy do niego śmietankę(...)słoiczka dżemu brzoskwiniowego 2 pomarańcze, obrane i pokrojone na mniejsze kawałeczki ok. 200-250 g podłużnych biszkoptów wstążka opcjonalnie dodatkowy krem do dekoracji wierzchu (zmiksowałam 250 g śmietanki kremówki z 125 g serkiem mascarpone oraz cukrem do smaku + barwniki) składniki na nasączenie: ok. 200 ml naparu z herbaty wymieszane z 1 łyżeczką soku z cytryny wykonanie tortu: Pierwszy blat biszkoptu

Domowy Smak Jedzenia
Bezy z kremem truskawkowym 280

cukru 1 łyżeczka soku z cytryny KREM TRUSKAWKOWY: 450 g truskawek mrożonych Hortex 1/4 szklanki cukru 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 30% lub 36% Białka ubijać ze szczyptą soli. Kiedy zaczną sztywnieć, ustawić mikser na najwyższych obrotach. Wsypywać cukier w małych porcjach i miksować, aż całkiem się rozpuści. Miksować, aż cukier(...)Zmiksować blenderem na gładki mus i ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i włożyć napęczniałą żelatynę. Mieszać, aż się rozpuści i odstawić truskawki do całkowitego wystudzenia. Należy kontrolować gęstość. Schłodzoną kremówkę ubić razem z serkiem mascarpone i za pomocą rózgi wmieszać delikatnie truskawki. Krem schłodzić i gęsty przełożyć do rękawa cukierniczego. Nakładać na bezę i przyklejać do kremu drugą bezę. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Wielkanocne babeczki szpinakowe 323

pszennej 1 szklanka cukru 3 jajka 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku o pieczenia Masa śmietanowa: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 2 usztywniacze do śmietany 6 łyżek cukru pudru Dodatkowo: 60 sztuk jajeczek (ja użyłam Kinder schoco bons – 3 opakowania) Przygotowanie: Szpinak rozmrozić i zblendować(...)Dodać cukier 4. Dodać żółtka 5. Dodać szpinak i olej 6. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia 7. Przełożyć ciasto do foremek 8. Upiecz babeczki 9. Ubić śmietanę kremówkę 10. Dodać serek mascarpone 11. Przeciąć babeczki 12. Udekorować babeczki masą 13. Ułożyć jajeczka i posypać pokruszonym ciastem Poprzedni 1 z 13 Następny Artykuł Wielkanocne babeczki szpinakowe pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto pomarańczowe bez pieczenia 346

pieczenia. Spód: 180 gr herbatników kakaowych 7 dkg masła bez soli Masa: 1 galaretka pomarańczowa 1/2 szkl. świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 4 łyżki cukru pudru 330 ml śmietany kremówki (36%) 300 gr serka mascarpone 10 dkg czekolady mlecznej Ciasto pomarańczowe bez pieczenia Jak przygotować ciasto pomarańczowe. Herbatniki pokruszyć. Możemy to zrobić w mikserze bądź poprzez włożenie ich do foliowego woreczka(...)masłem. Rozłożyć równomiernie i przygnieść palcami. Swieżo wyciśnięty sok pomarańczowy zagotować. Zagotowany zdjąć z ognia po czym rozpuścić w nim galaretkę pomarańczową. Dokładnie wymieszać. Schłodzić. W misce ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na półsztywno. Następnie dodać serek mascarpone i ubijać przez kilka sekund aż całość zaczyna gęstnieć. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę. Galaretkę najlepiej jest wlać ale nie całą

mecooks
delikatny tort biszkoptowy z kremem śmietankowym 577

przekrawamy na trzy równe blaty. (Ja podzieliłam składniki na trzy równe części i upiekłam osobno trzy blaty, gdyz nie przepadam za przekrawaniem ) składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 4 – 5 łyżek cukru pudru lub do smaku wykonanie: Śmietankę ubijamy na pół sztywno dodając stopniowo cukier puder. Serek rozmikowujemy. Dodajemy do niego śmietankę(...)słoiczka dżemu brzoskwiniowego 2 pomarańcze, obrane i pokrojone na mniejsze kawałeczki ok. 200-250 g podłużnych biszkoptów wstążka opcjonalnie dodatkowy krem do dekoracji wierzchu (zmiksowałam 250 g śmietanki kremówki z 125 g serkiem mascarpone oraz cukrem do smaku + barwniki) składniki na nasączenie: ok. 200 ml naparu z herbaty wymieszane z 1 łyżeczką soku z cytryny wykonanie tortu: Pierwszy blat biszkoptu

Domowy Smak Jedzenia
Tarta czekoladowo karmelowa 322

wśród tart. Składniki: 170 g czekolady 60 g cukru pudru 1 jajko 150 g masła 60 g cukru pudru Sól 180 g cukru 50 ml wody 45 ml śmietany kremówki 36% + 3/4 szklanki 1 łyżka miodu Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do tego zimne masło (100g) i siekamy nożem, aż ciasto będzie przypominać kruszonkę. Następnie dodajemy jajko, cukier(...)Mieszamy do rozpuszczenia. Ponownie gotujemy na małym ogniu przez minutę. Gotową masę karmelową wylewamy na spód ciasta. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przygotowujemy czekoladową masę. Do małego garnuszka wlać kremówkę, podgrzać i doprowadzić do wrzenia. Zdejmujemy z palnika i dodajemy posiekaną czekoladę i odstawiamy na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do uzyskania gładkiego sosu czekoladowego. Masę czekoladową wylewamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik czekoladowy z mascarpone 197

łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1,5 łyżki cukru 125 g masła 3 żółtka   Masa serowa: 600 g serka mascarpone 200 g gorzkiej czekolady 150 g śmietany kremówki 30 % 180 g cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki rumu   Sposób przygotowania: Spód : mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Masło posiekać na kawałki, wrzucić(...)mąki i połączyć. Następnie dodać żółtka wymieszane z cukrem. Wszystko razem połączyć i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Masa serowa: śmietanę kremówkę podgrzewać na małym ogniu ( nie można jej zagotować ). Do gorącej śmietanki dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać do czasu , aż masa zrobi się gładka.Zdjąć z ognia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem i jajkami. Wsypać mąkę , dolać

Różne smaki w kuchni
Sernik czekoladowy z mascarpone 222

łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1,5 łyżki cukru 125 g masła 3 żółtka   Masa serowa: 600 g serka mascarpone 200 g gorzkiej czekolady 150 g śmietany kremówki 30 % 180 g cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki rumu   Sposób przygotowania: Spód : mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Masło posiekać na kawałki, wrzucić(...)mąki i połączyć. Następnie dodać żółtka wymieszane z cukrem. Wszystko razem połączyć i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Masa serowa: śmietanę kremówkę podgrzewać na małym ogniu ( nie można jej zagotować ). Do gorącej śmietanki dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać do czasu , aż masa zrobi się gładka.Zdjąć z ognia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem i jajkami. Wsypać mąkę , dolać

Różne smaki w kuchni
Bananowa krówka bez pieczenia 1751

skondensowanego lub gotowego kajmaku (ok. 560g) ok. 45g migdałów w płatkach 2-3 banany sok z cytryny (ok. 1 cm plasterek) do skropienia bananów (by nie ciemniały) 200ml śmietanki kremówki 2 łyżeczki żelatyny 50ml wrzątku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bananowa krówka bez pieczenia – Wykonanie: W 100ml mleka rozrobić budyń wraz z cukrem i czubatą łyżeczką mąki ziemniaczanej. Pozostałe 400ml mleka(...)skropić sokiem z cytryny. Kolejno na cieście wyłożyć cienka warstwę masy budyniowej, poukładać plasterki bananów obok siebie, rozsmarować pozostałą część masy budyniowej i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dodać pozostała masę kajmakową i zmiksować do czasu połączenia się składników. W 50ml wrzątku rozpuścić 1 łyżeczkę żelatyny, ostudzić (żelatyna powinna być ostudzona, ale wciąż płynna). Następnie

Kulinarne Przeboje
Czekoladowy tort z bitą śmietaną, truskawkami i czekoladowym ganache 339

mąki pszennej (ja użyłam mąki do biszkoptów) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 200 gramów cukru 300 gramów niesolonego masła 4 jajka 60 gramów kakao Na śmietanę: 400 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 300 gramów mrożonych truskawek 50 gramów cukru śieże owoce do dekoracji (truskawki, maliny, jeżyny, borówki) cukier puder do obsypania tortu Na czekoladowy ganache(...)śmietany kremówki 100 gramów gorzkiej czekolady 70% R ozgrzać piekarnik do 190 stopni C (bez termoobiegu). Formę o średnicy 20cm wysmarować masłem. W dużej misce ubić mikserem masło z cukrem aż będzie jasne i puszyste. Dodawać jajka, jedno po drugim miksując za każdym razem, aby ładnie połączyły się z masłem. Masa powinna być lekka i puszysta więc należy miksować

olalacooking
Ptasie mleczko 1532

czekolady Polewa: 4 łyżki kakao 2 łyżki masła 2 łyżki cukru 7 łyżek śmietanki 30% płaska łyżka żelatyny 50 ml wrzątku Przygotowanie: Polewa czekoladowa: Do garnka wlać śmietanę kremówkę, dodać masło, kakao oraz cukier. Podgrzać całość mieszając masę do uzyskania jednolitej konsystencji. W szklance rozpuścić żelatynę w niewielkiej ilości wrzątku. Gorącą żelatynę przelać(...)była zbyt ciepła i nie rozpuściła bezowej pianki. Całość wstawić do lodówki na około 3 godziny. Krok po kroku: 1. Rozpuścić masło, śmietanę kremówkę z kakao i cukrem 2. Dodać żelatyny i wymieszać 3. Wylać połowę polewy na formę 4. Rozpuścić żelatynę 5. Ubić białka na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru 6. W garnku

KuchniaWeDwoje.pl