ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:102/892)

Runo leśne z biszkoptem szpinakowym 92

szczypta soli 3/4 szklanki cukru drobnego, do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego KREM ŚMIETANKOWY 300 g śmietanki kremówki 30 % 250 g mascarpone prosto z lodówki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej PONADTO 1 dojrzały owoc granatu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: BISZKOPT SZPINAKOWY Zamrożony szpinak(...)będzie spodem ciasta. KREM ŚMIETANKOWY Żelatynę zalej chłodną wodą, wystarczy niewielka ilość wody pozwalająca na przykrycie proszku żelatyny. Papkę pozostaw do napęcznienia na około 10 minut. Mocno schłodzoną śmietankę kremówkę ubij najlepiej mikserem na sztywno. Kiedy już śmietanka nabierze puszystości dodaj cukier puder oraz stopniowo po 1 łyżce serka mascarpone cały czas ubijając. Na samym końcu podgrzej napęczniałą żelatynę przez

ProstePesto.pl
Sernik na zimno z galaretką 117

ulubiony sernik na zimno. Przygotowałam go na miękkim pieczonym biszkopcie, jeśli jednak chcesz zaoszczędzić czas, możesz zastąpić go gotowymi okrągłymi biszkoptami. Sernik jest kremowy, za sprawą dodatku masła i kremówki. Galaretka z zatopionymi apetycznie świeżymi owocami lata to sprawdzony sposób na dekorację sernika. Taki wierzch sernika to jedna z najpiękniejszych aranżacji tego ciasta, zawsze prezentuje się zjawiskowo. W sezonie zimowym(...)tortowej 1 łyżka oleju rzepakowego SERNIK Z WIADERKA 200 g miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru 1 kg twarogu z wiaderka (polecam Mój Ulubiony z Wielunia) 300 ml śmietanki kremówki 30 % 3 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej GALARETKA Z OWOCAMI 150 g słodkich malin 150 g borówek amerykańskich 300 g truskawek 1 opakowanie galaretki wiśniowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: BISZKOPT

ProstePesto.pl
Las w słoiku z biszkoptem szpinakowym 101

cukru drobnego, do wypieków 40 g mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 150 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku LAS W SŁOIKU 200 g schłodzonej śmietanki kremówki 30 % 100 g zimnego serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru maliny truskawki granat (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: ZIELONY BISZKOPT Rozdrobniony szpinak musisz rozmrozić, jeśli zawiera dużo wody dodatkowo odciśnij jej nadmiar(...)minut. Biszkopt pozostaw do całkowitego wystudzenia. LAS W SŁOIKU Wystudzony biszkopt szpinakowy pokrusz w dłoniach. Połowę okruszków przesyp na dno pucharków lub deserowych słoiczków. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij na sztywno. Pod koniec dodaj cukier puder oraz stopniowo dodawaj mascarpone. Miksuj do idealnego połączenia. Masę śmietankową nałóż do pucharków. Teraz pora na resztę okruszków z biszkopta. Deserowy las w słoikach udekoruj

ProstePesto.pl
Ciasto z pralinkami Ferrero Rocher 92

krakersami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g maślanych herbatników 150 g margaryny Kasia 300 g gorzkiej czekolady z dużą zawartością kakao 250 g mlecznej czekolady 700 ml śmietanki kremówki 30 % 150 g orzeszków ziemnych niesolonych 150 g krakersów 10 pralinek Ferrero Rocher (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Herbatniki rozgniatamy, tak aby otrzymać okruszki (przypominające bułkę tartą). Wstawiamy patelnię na mały(...)pokruszone krakersy. Po ostygnięciu, zalewamy masą spód ciasta i umieszczamy w lodówce na minimum godzinę. Powtarzamy ten sam proces tworzenia masy co wyżej, czyli podgrzewamy pozostałe 350 ml śmietanki kremówki tym razem z 250 g czekolady mlecznej. Dodajemy pokruszone orzechy ziemne z rozgniecionymi 4 sztukami czekoladek Ferrero Roche. Masę studzimy i wylewamy jako kolejną warstwę ciasta. Na samym końcu dekorujemy

ProstePesto.pl
Likier Kinderki z Kinder Chocolate 94

Kalorie 330 kcal Świąteczny likier alkoholowy z Kinderkami, czyli mlecznymi czekoladkami Kinder Chocolate. Przepis na domowy likier. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 30 sztuk czekoladek Kinder 250 ml śmietanki kremówki 30 % 400 g mleka skondensowanego niesłodzonego 150 ml spirytusu 95 % (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Czekoladki odpakuj z papierków i przełóż do miski. Do Kinderków dolej słodką śmietankę. Miskę umieść(...)kąpieli wodnej i podgrzewaj do momentu, aż czekoladki się rozpłyną i połączą ze śmietaną kremówką. Składniki odstaw do całkowitego wystudzenia do temperatury pokojowej. W kolejnym kroku dodaj mleczko skondensowane niesłodzone oraz alkohol. Wymieszaj do połączenia. Likier Kinder przelej do buteleczek, zakręć szczelnie i opisz etykiety. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ZOBACZ KOMENTARZE DO TEGO PRZEPISU. ZOSTAW WŁASNY KOMENTARZ. Instagram @prostepesto Obserwuj @prostepesto

ProstePesto.pl
Pikantna tarta z dynią 82

masła 2 łyżki wody szczypta soli szczypta świeżo zmielonego pieprzu szczypta papryki chilli Farsz: 350 g dyni (200 g po obraniu) 100 g boczku Sos: ½ szklanki śmietanki kremówki (125 ml) 2 jajka Przygotowanie: Składniki na ciasto zagnieść, zwinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Dynię obrać, usunąć włóknistą część i pestki. Pokroić w plastry i przełożyć(...)łącznie z bokami. Formę wysmarować masłem i posypać mąką; przełożyć ciasto. Ciasto lekko zapiec (10 minut w 200 stopniach). W między czasie wymieszać śmietankę kremówkę z jajkami. Na zarumienione ciasto wyłożyć warstwo cienkie plastry boczku i dyni (tak, aby pierwszą i ostatnią warstwą był boczek, u mnie wyszły 3 warstwy, ponieważ miałam małą formę). Całość zalać wymieszanym śmietanowym sosem. Wstawić

KuchniaWeDwoje.pl
Kruche ciasto czekoladowe z konfiturą i bitą śmietaną 92

Składniki: Kruche ciasto: 2 1/2 szklanka mąki 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru 200 g masła 2 żółtka 3 łyżki wody Masa śmietanowa: 300 ml śmietany kremówki 30 % – 36 % 250 g serka mascarpone 1 usztywniacz do śmietany 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 240 g konfitury (z owoców leśnych lub inna) 3 kostki czekolady (mleczka, gorzka, deserowa) Przygotowanie: Ciasto(...)lodówki. Na ciasto włożyć papier do pieczenia i wysypać groch. Piec przez 20 minut w 190 stopniach, następnie usunąć groch i piec kolejne 15 minut. Ciasto wystudzić. Masa: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, na koniec dodać do niej cukier puder wymieszany z usztywniaczem. Następnie dodać po łyżce serka mascarpone i miksować na niewielkich obrotach, do czasu uzyskania jednolitej masy. Ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Pascha cytrynowa 96

ogniu. Udostępnij Pascha cytrynowa – składniki 500 g sera z wiaderka (w temperaturze pokojowej) 125 masła (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru pudru 4 jajka wielkości L 150 ml kremówki 30% (w temperaturze pokojowej) 1 średnia cytryna 100 g bakalii (np. kandyzowana skórka pomarańczy, płatki migdałowe, rodzynki, żurawina, orzechy włoskie) Dodatkowo: bakalie do udekorowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cytrynę sparzyć(...)wystygnięcia. Masło utrzeć z resztą cukru pudru na puszystą masę. Dodać ser, zmiksować na niewielkich obrotach. Następnie, w dalszym ciągu miksując, wbijać po jednym jajku. Na koniec wmieszać śmietankę kremówkę. Masę przełożyć do nowego garnka, wlać syrop z cukru i cytryny. Gotować 20-30 minut na małym ogniu, aż masa serowa będzie gęsta i gorąca, ale nie doprowadzić

niecodziennikpary
Sernik z borówkami 104

składniki 300 g borówek Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka dobrej jakości (w temperaturze pokojowej) 3 jajka wielkości L (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru 250 ml śmietany kremówki 30% (w temperaturze pokojowej) 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki soku z pomarańczy skórka starta z jednej pomarańczy Spód z herbatników: 150 g herbatników 70 g rozpuszczonego masła Śmietanowa polewa(...)pieczenia, wsypać herbatniki, równomiernie je rozłożyć i docisnąć do dna. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut. Masa serowa: Do misy robota kuchennego przełożyć ser z wiaderka, dodać jajka, cukier, kremówkę, mąkę pszenną, skórkę startą ze sparzonej pomarańczy oraz dwie łyżki soku z pomarańczy. Całość krótko zmiksować na niewielkich obrotach – tylko do połączenia się składników. Do masy serowej delikatnie wmieszać

niecodziennikpary
Tort leśny mech 134

szklanki oleju 1 1 / 2 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 / 2 łyżeczki sody Krem pomarańczowy z mascarpone: 660 ml śmietany kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 500 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 2 pomarańcze 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka żelatyny Poncz do nasączenia ciasta: 1 pomarańcza 100 ml wody Dodatkowo: owoce do dekoracji(...)przestygnięcia, po czym dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia się. Pozostawić do wystygnięcia. Gdy sok z żelatyną jest już zimny i zaczyna powoli gęstnieć, wlać do misy miksera kremówkę i dodać mascarpone. Ubijać, aż powstanie gęsta i puszysta masa. Na koniec wmieszać do niej tężejącą galaretkę z soku pomarańczowego. Porcję kremu włożyć do rękawa cukierniczego z dużą tylką

niecodziennikpary
Purée z brokuła 125

mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Purée brokułowe Składniki na purée z brokuła. 30 dkg różyczek brokuła 1,5 l wody 1 łyżeczka soli szczypta soli 100 ml śmietanki kremówki (36%) 1 łyżeczka soku z cytryny Jak zrobić purée z brokuła. Do garnka wlać wodę, dodać łyżeczkę soli i zagotować. Do gotującej się wody włożyć różyczki brokuła. Gotować pod lekko(...)szczyptę soli, śmietankę oraz sok z cytryny. Za pomocą blendera zmiksować na purée o jednolitej konsystencji. Purée brokułowe Warto wiedzieć robiąc purée z brokuła. Jeśli nie macie w domu kremówki użyjcie śmietanki 30% lub śmietanki do zupy. W zupełnej ostateczności możecie również użyć mleka, dajcie go jednak nieco mniej. Brokuł w momencie miksowania może być letni, nie powinien natomiast być

MeCooks
Tort oreo 119

podłogę z wysokości ok 30 cm. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Gotowy biszkopt przekroić na trzy równe blaty. krem: – 3 duże opakowania oreo (po 156g każde) – 500 ml kremówki 36% – 250 g mascarpone – czarny barwnik spożywczy – 3 czubate łyżki dżemu z owoców leśnych Ciasteczka rozdrobnić w blenderze. Kremówkę ubić na sztywno z mascarpone, odłożyć dwie łyżki

dom-agi.pl
MUS Z PALONEJ BIAŁEJ CZEKOLADY 310

malinowa, przepisy na żelki znajdziesz TUTAJ. Obserwuj Słodki Pomysł również na INSTAGRAMIE. Składniki na 1 blat biszkoptu/ciasta o śr 16 cm: 95-100 g białej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 30/36% 4 g żelatyny (1 łyżeczka) + 1 łyżka zimnej wody 150 ml śmietanki kremówki 30/36%, schłodzonej Białą czekoladę kroimy na mniejsze, równej wielkości kawałki (na zdjęciu i filmie pokazuję

Słodki Pomysł
Lody jogurtowe z wiśniami 115

MeCooks Lody jogurtowe z wiśniami Składniki na lody jogurtowe z wiśniami. 30 dkg wydrylowanych wiśni 5 łyżek miodu (u mnie akacjowy) 40 dkg jogurtu greckiego 300 ml śmietanki kremówki (36%) Jak zrobić lody jogurtowe z wiśniami. Umyte i wydrylowane wiśnie włożyć do plastikowego pojemnika. Dodać miód, wymieszać po czym włożyć całość na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki(...)wiśnie zmiksować. Ja nie miksuję ich na jednolitą masę, lubię kiedy czuć w lodach kawałki wiśni. Zimną śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać zimny jogurt grecki oraz 2/3 zmiksowanych wiśni. Wymieszać. Do wymieszanej masy dodać pozostałą część wiśni, lekko jedynie przemieszać po czym wlać całość do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażalnika na co najmniej 10 godzin. Lody jogurtowe

MeCooks