wrzącej wody i odstawić do wystudzenia. Bok tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia złożonym podwójnie tak aby powstał rant wysokości 15 cm. Wyjąć z lodówki serek mascarpone i śmietanę kremówkę, przełożyć do wysokiej miski i ubić na puszysty krem. Żelatynę rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej, a następnie dodać do chłodnej galaretki i wymieszać. Do zimnej bardzo delikatnie gęstniejącej(...)wrzącej wody i odstawić do wystudzenia. Bok tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia złożonym podwójnie tak aby powstał rant wysokości 15 cm. Wyjąć z lodówki serek mascarpone i śmietanę kremówkę, przełożyć do wysokiej miski i ubić na puszysty krem. Żelatynę rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej, a następnie dodać do chłodnej galaretki i wymieszać. Artykuł Torcik owocowy bez pieczenia
ememe kitchensię rozpuściła i ściągamy z palnika. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Gdy masa zaczyna gęstnieć lub robi się chłodna, przelewamy ją na ostatnią warstwę herbatników. MASA ŚMIETANOWA: 250 ml śmietanki kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 1 śmietan fix Kremówkę miksujemy wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem, aż bita śmietana będzie gęsta. Przekładamy na masę truskawkową, dla ozdoby posypujemy gorzkim kakao
Relaxtimekakao: A, B1, B2, B3, B6, E, K, kwas foliowy. Składniki jakie będą potrzebne: – 1 opakowanie okrągłych biszkoptów – 200 ml zaparzonej kawy espresso – 400 ml śmietany kremówki – 1 łyżeczka esencji z wanilii – 100 g erytrytolu – 450 g mascarpone – 12 łyżek Amaretto – 2 łyżki kakao – 4 kiwi Zaparz kawę i odstaw(...)ostygła. Kiwi pokrój w kostkę. Śmietanę kremówkę ubij. Dodaj wanilię i stopniowo wsypuj erytrytol. Pamiętaj o ubijaniu. Śmietana powinna być sztywną. W osobnej misce ubij mascarpone i Amaretto. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Nie miksuj zbyt mocno, ponieważ mascarpone zmieni swoją konsystencję na ciekłą. Delikatnie dodaj ubitą śmietanę do mascarpone. Wymieszaj. Przełóż masę do worka cukierniczego z dużą tylką. Alternatywnie
Zdrowy Styl Joannycukru kryształu 80 ml oleju słonecznikowego 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 2 dkg ciemnego kakao 4 duże jajka szczypta soli 1/2 łyżeczka sody Krem z Nutellą: 100 ml śmietanki kremówki 10 dkg masła 20 dkg Nutelli 10 dkg mlecznej czekolady 15 dkg serka mascarpone Dodatkowo: 200ml ciemnego rumu 20 dkg suszonych śliwek Polewa: 20 dkg mlecznej czekolady Jak zrobić ciasto(...)ciasto wystudzić, wyjąć z formy do pieczenia i przekroić wzdłuż dwa raz, tak aby powstały 3 w miarę równe blaty. Przygotowanie kremu czekoladowego z Nutellą. Do garnka wlać śmietankę kremówkę, zagotować i zdjąć garnek z ognia. Dodać połamaną na kawałki czekoladę oraz miękkie masło, po czym mieszać do momentu, w którym czekolada i masło całkowicie się rozpuszczą. Następnie, do płynnego
MeCooksszczypta soli 3/4 szklanki cukru drobnego, do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego KREM ŚMIETANKOWY 300 g śmietanki kremówki 30 % 250 g mascarpone prosto z lodówki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej PONADTO 1 dojrzały owoc granatu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: BISZKOPT SZPINAKOWY Zamrożony szpinak(...)będzie spodem ciasta. KREM ŚMIETANKOWY Żelatynę zalej chłodną wodą, wystarczy niewielka ilość wody pozwalająca na przykrycie proszku żelatyny. Papkę pozostaw do napęcznienia na około 10 minut. Mocno schłodzoną śmietankę kremówkę ubij najlepiej mikserem na sztywno. Kiedy już śmietanka nabierze puszystości dodaj cukier puder oraz stopniowo po 1 łyżce serka mascarpone cały czas ubijając. Na samym końcu podgrzej napęczniałą żelatynę przez
ProstePesto.plulubiony sernik na zimno. Przygotowałam go na miękkim pieczonym biszkopcie, jeśli jednak chcesz zaoszczędzić czas, możesz zastąpić go gotowymi okrągłymi biszkoptami. Sernik jest kremowy, za sprawą dodatku masła i kremówki. Galaretka z zatopionymi apetycznie świeżymi owocami lata to sprawdzony sposób na dekorację sernika. Taki wierzch sernika to jedna z najpiękniejszych aranżacji tego ciasta, zawsze prezentuje się zjawiskowo. W sezonie zimowym(...)tortowej 1 łyżka oleju rzepakowego SERNIK Z WIADERKA 200 g miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru 1 kg twarogu z wiaderka (polecam Mój Ulubiony z Wielunia) 300 ml śmietanki kremówki 30 % 3 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej GALARETKA Z OWOCAMI 150 g słodkich malin 150 g borówek amerykańskich 300 g truskawek 1 opakowanie galaretki wiśniowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: BISZKOPT
ProstePesto.plcukru drobnego, do wypieków 40 g mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 150 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku LAS W SŁOIKU 200 g schłodzonej śmietanki kremówki 30 % 100 g zimnego serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru maliny truskawki granat (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: ZIELONY BISZKOPT Rozdrobniony szpinak musisz rozmrozić, jeśli zawiera dużo wody dodatkowo odciśnij jej nadmiar(...)minut. Biszkopt pozostaw do całkowitego wystudzenia. LAS W SŁOIKU Wystudzony biszkopt szpinakowy pokrusz w dłoniach. Połowę okruszków przesyp na dno pucharków lub deserowych słoiczków. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij na sztywno. Pod koniec dodaj cukier puder oraz stopniowo dodawaj mascarpone. Miksuj do idealnego połączenia. Masę śmietankową nałóż do pucharków. Teraz pora na resztę okruszków z biszkopta. Deserowy las w słoikach udekoruj
ProstePesto.plkrakersami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g maślanych herbatników 150 g margaryny Kasia 300 g gorzkiej czekolady z dużą zawartością kakao 250 g mlecznej czekolady 700 ml śmietanki kremówki 30 % 150 g orzeszków ziemnych niesolonych 150 g krakersów 10 pralinek Ferrero Rocher (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Herbatniki rozgniatamy, tak aby otrzymać okruszki (przypominające bułkę tartą). Wstawiamy patelnię na mały(...)pokruszone krakersy. Po ostygnięciu, zalewamy masą spód ciasta i umieszczamy w lodówce na minimum godzinę. Powtarzamy ten sam proces tworzenia masy co wyżej, czyli podgrzewamy pozostałe 350 ml śmietanki kremówki tym razem z 250 g czekolady mlecznej. Dodajemy pokruszone orzechy ziemne z rozgniecionymi 4 sztukami czekoladek Ferrero Roche. Masę studzimy i wylewamy jako kolejną warstwę ciasta. Na samym końcu dekorujemy
ProstePesto.plKalorie 330 kcal Świąteczny likier alkoholowy z Kinderkami, czyli mlecznymi czekoladkami Kinder Chocolate. Przepis na domowy likier. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 30 sztuk czekoladek Kinder 250 ml śmietanki kremówki 30 % 400 g mleka skondensowanego niesłodzonego 150 ml spirytusu 95 % (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Czekoladki odpakuj z papierków i przełóż do miski. Do Kinderków dolej słodką śmietankę. Miskę umieść(...)kąpieli wodnej i podgrzewaj do momentu, aż czekoladki się rozpłyną i połączą ze śmietaną kremówką. Składniki odstaw do całkowitego wystudzenia do temperatury pokojowej. W kolejnym kroku dodaj mleczko skondensowane niesłodzone oraz alkohol. Wymieszaj do połączenia. Likier Kinder przelej do buteleczek, zakręć szczelnie i opisz etykiety. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ZOBACZ KOMENTARZE DO TEGO PRZEPISU. ZOSTAW WŁASNY KOMENTARZ. Instagram @prostepesto Obserwuj @prostepesto
ProstePesto.plmasła 2 łyżki wody szczypta soli szczypta świeżo zmielonego pieprzu szczypta papryki chilli Farsz: 350 g dyni (200 g po obraniu) 100 g boczku Sos: ½ szklanki śmietanki kremówki (125 ml) 2 jajka Przygotowanie: Składniki na ciasto zagnieść, zwinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Dynię obrać, usunąć włóknistą część i pestki. Pokroić w plastry i przełożyć(...)łącznie z bokami. Formę wysmarować masłem i posypać mąką; przełożyć ciasto. Ciasto lekko zapiec (10 minut w 200 stopniach). W między czasie wymieszać śmietankę kremówkę z jajkami. Na zarumienione ciasto wyłożyć warstwo cienkie plastry boczku i dyni (tak, aby pierwszą i ostatnią warstwą był boczek, u mnie wyszły 3 warstwy, ponieważ miałam małą formę). Całość zalać wymieszanym śmietanowym sosem. Wstawić
KuchniaWeDwoje.plSkładniki: Kruche ciasto: 2 1/2 szklanka mąki 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru 200 g masła 2 żółtka 3 łyżki wody Masa śmietanowa: 300 ml śmietany kremówki 30 % – 36 % 250 g serka mascarpone 1 usztywniacz do śmietany 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 240 g konfitury (z owoców leśnych lub inna) 3 kostki czekolady (mleczka, gorzka, deserowa) Przygotowanie: Ciasto(...)lodówki. Na ciasto włożyć papier do pieczenia i wysypać groch. Piec przez 20 minut w 190 stopniach, następnie usunąć groch i piec kolejne 15 minut. Ciasto wystudzić. Masa: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, na koniec dodać do niej cukier puder wymieszany z usztywniaczem. Następnie dodać po łyżce serka mascarpone i miksować na niewielkich obrotach, do czasu uzyskania jednolitej masy. Ciasto
KuchniaWeDwoje.plogniu. Udostępnij Pascha cytrynowa – składniki 500 g sera z wiaderka (w temperaturze pokojowej) 125 masła (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru pudru 4 jajka wielkości L 150 ml kremówki 30% (w temperaturze pokojowej) 1 średnia cytryna 100 g bakalii (np. kandyzowana skórka pomarańczy, płatki migdałowe, rodzynki, żurawina, orzechy włoskie) Dodatkowo: bakalie do udekorowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cytrynę sparzyć(...)wystygnięcia. Masło utrzeć z resztą cukru pudru na puszystą masę. Dodać ser, zmiksować na niewielkich obrotach. Następnie, w dalszym ciągu miksując, wbijać po jednym jajku. Na koniec wmieszać śmietankę kremówkę. Masę przełożyć do nowego garnka, wlać syrop z cukru i cytryny. Gotować 20-30 minut na małym ogniu, aż masa serowa będzie gęsta i gorąca, ale nie doprowadzić
niecodziennikparyskładniki 300 g borówek Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka dobrej jakości (w temperaturze pokojowej) 3 jajka wielkości L (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru 250 ml śmietany kremówki 30% (w temperaturze pokojowej) 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki soku z pomarańczy skórka starta z jednej pomarańczy Spód z herbatników: 150 g herbatników 70 g rozpuszczonego masła Śmietanowa polewa(...)pieczenia, wsypać herbatniki, równomiernie je rozłożyć i docisnąć do dna. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut. Masa serowa: Do misy robota kuchennego przełożyć ser z wiaderka, dodać jajka, cukier, kremówkę, mąkę pszenną, skórkę startą ze sparzonej pomarańczy oraz dwie łyżki soku z pomarańczy. Całość krótko zmiksować na niewielkich obrotach – tylko do połączenia się składników. Do masy serowej delikatnie wmieszać
niecodziennikparyszklanki oleju 1 1 / 2 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 / 2 łyżeczki sody Krem pomarańczowy z mascarpone: 660 ml śmietany kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 500 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 2 pomarańcze 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka żelatyny Poncz do nasączenia ciasta: 1 pomarańcza 100 ml wody Dodatkowo: owoce do dekoracji(...)przestygnięcia, po czym dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia się. Pozostawić do wystygnięcia. Gdy sok z żelatyną jest już zimny i zaczyna powoli gęstnieć, wlać do misy miksera kremówkę i dodać mascarpone. Ubijać, aż powstanie gęsta i puszysta masa. Na koniec wmieszać do niej tężejącą galaretkę z soku pomarańczowego. Porcję kremu włożyć do rękawa cukierniczego z dużą tylką
niecodziennikpary