ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:111/892)

Kopiec kreta 424

łyżka cukru waniliowego ½ kostki masła ¾ szklanki mąki pszennej (100 g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki kakao Krem: 500 ml śmietanki kremówki 30 % – 36 % 2 usztywniacze do śmietany 4 łyżki cukru pudru 100 g czekolady mlecznej Dodatkowo: 6 sztuk bardzo dojrzałych bananów średniej wielkości Przygotowanie: Ciasto : Masło rozpuścić(...)średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopt piec w 180 stopniach przez około 35 – 40 minut (do suchego patyczka). Wystudzić. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać wymieszany usztywniacz z cukrem pudrem. Czekoladę posiekać na drobne kawałki. Dodać do masy śmietanowej i delikatnie wymieszać. Wystudzony

KuchniaWeDwoje.pl
Opowieść o Czerwonym Rycerzu. I tarta obłędnie czekoladowa 212

laski wanilii 1/8 łyżeczki soli 25 g mielonych migdałów 25 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 160 g mąki pszennej 1 jajko ganache: 250 g ciemnej czekolady (58%) 350 ml śmietany kremówki (38%) 1 łyżka miodu 1/4 łyżeczki soli pieczone śliwki i figi: 3 świeże figi 5 śliwek 50 g ciemnego cukru muscovado dodatkowo: 15 g niesolonych pistacji, bez łupinek Masło, cukier(...)zdjąć obciążenie i papier. Dopiekać jeszcze 15 minut w 180 st. C. Ostudzić. Śmietanę, miód i sól umieścić w garnuszku, zagotować. W tym czasie posiekać czekoladę. Zalać czekoladę wrzącą kremówką, wymieszać do jej całkowtego rozpuszczenia. Przelać ganache do formy, schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny. Figi pokroić w ćwiartki, śliwki na połowy, usunąć pestki. Ułożyć owoce w formie, równomiernie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt z kremem mascarpone 218

blaszkę o średnicy 26 cm: biszkopt: 5 jajek L 5 łyżek ksylitolu lub cukru 4 łyżki mąki tortowej 1 pełna łyżka skrobi ziemniaczanej 2 łyżki kakao krem: 250 ml kremówki 250 g mascarpone 250 g twarogu sernikowego 3 łyżki ksylitolu lub cukru (lub więcej wg.uznania) ziarenka z połowy laski wanilii 3 łyżki konfitury do posmarowania biszkoptu  łyżka kakao(...)dodać przesiane suche składniki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać, np. szpatułką. Spód tortownicy wyłożyć papierem. Wlać ciasto. Piec w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku ok 30-35 minut. Masa: Kremówkę zmiksować, dodać ziarenka wanilii i ksylitol lub cukier.  Do ubitej śmietany dodać mascarpone i ser twarogowy, zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Po ostygnięciu biszkopta przekroić go na dwie równe

Ze smakiem i z pasją
Ciasto Kinder Country 335

każdą okazję dla dzieci i dorosłych. Koniecznie wypróbujcie przepis, najlepiej jak najszybciej Ciasto Kinder Country Drukuj przepis Czas gotowania: 20 Składniki Masa biała: -300 g śmietanki kremówki 30 % -250 g serka mascarpone -150 g białej czekolady -3 szklanki preparowanej pszenicy w miodzie (chrupki typu Kangus) Masa czekoladowa: -200 ml śmietany kremówki 30 % -150 g czekolady (ja użyłam

Marta Gotuje
Pikantna tarta z dynią 201

masła 2 łyżki wody szczypta soli szczypta świeżo zmielonego pieprzu szczypta papryki chilli Farsz: 350 g dyni (200 g po obraniu) 100 g boczku Sos: ½ szklanki śmietanki kremówki (125 ml) 2 jajka Przygotowanie: Składniki na ciasto zagnieść, zwinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Dynię obrać, usunąć włóknistą część(...)łącznie z bokami. Formę wysmarować masłem i posypać mąką; przełożyć ciasto. Ciasto lekko zapiec (10 minut w 200 stopniach). W między czasie wymieszać śmietankę kremówkę z jajkami. Na zarumienione ciasto wyłożyć warstwo cienkie plastry boczku i dyni (tak, aby pierwszą i ostatnią warstwą był boczek, u mnie wyszły 3 warstwy, ponieważ

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto dyniowe z masą serową 204

czubate łyżki ksylitolu 120 ml oliwy 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do piernika szczypta soli Masa serowa : 500 g twarogu  na sernik  250 ml śmietany kremówki sok z 1 pomarańczy 60 g masła 4 łyżki ksylitolu orzechy do dekoracji wykonanie: Jajka ubijamy z ksylitolem na jednolitą masę. Rozgniatamy orzechy. Do masy jajecznej dodajemy pokruszone orzechy oraz(...)stopni przez 40-50 minut. Najlepiej sprawdzić czy ciasto jest już upieczone za pomocą patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia. Twaróg ubijamy z ksylitolem, masłem i sokiem z pomarańczy. Osobno ubijamy kremówkę, uważając by nie ubijać jej zbyt długo i nie zrobić masła. Ubitą śmietanę dodajemy do masy serowej, delikatnie łączymy. Zimne ciasto przecinamy na pół jak tort. Masę serową dzielimy

Przysmaki Karolki
Domowe masło ze śmietanki kremówki 207

Domowe masło ze śmietanki kremówki Nie jesteśmy skazani na masło ze sklepu - z różnymi dodatkami, ulepszaczami i wzmacniaczami smaku oraz koloru. Pyszne masło może zrobić sobie w domu - wystarczy 15 minut i mamy maselniczkę pełną pysznego, kremowego masełka! Aby przygotować domowe masło potrzebujemy ok. 300 ml śmietanki kremówki (minimum 30% tłuszczu), słoik o pojemności 0,5 litra i 15 minut

Korniszonki
Serniczek na zimno z galaretką 193

serniczek, a nie zwykły biały twaróg;) 800 g sera na sernik 6 łyżeczek żelatyny garść rodzynek 6 łyżek cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 puszka brzoskwiń 250 ml kremówki 1 galaretka brzoskwiniowa 1 op. okrągłych biszkoptów   Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej, przegotowanej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Brzoskwinie osączamy z zalewy (5 łyżek zachowujemy). Kroimy na cieńsze plasterki. Galaretkę rozpuszczamy(...)twaróg w kostce wówczas przepuszczamy go przez maszynkę do mielenia (najlepiej dwu-trzykrotnie). Następnie ser miksujemy krótko, dodając do niego oba cukry oraz 5 łyżek zalewy z brzoskwiń. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Łączymy z masą serową. Dodajemy również rodzynki. Żelatynę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej (tylko do rozpuszczenia, zwykle kilka-kilkanaście sekund – należy sprawdzać, by jej zbyt mocno

Smaki Na Talerzu
Kawa z whisky. Sernik 234

masła masa serowa: 125 ml mleka 2 łyżki kawy (prawdziwej) 4 listki żelatyny 45 ml whisky 250 g serka kremowego 125 g cukru pudru 300 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 25 g białej czekolady 25 g ciemnej czekolady (78%) Masło rozpuścić. Herbatniki dokładnie pokruszyć, dodać masło, wymieszać. Masę ciasteczkową wsypać do tortownicy, ugnieść na dnie dłonią lub spodem łyżki. Schłodzić(...)wrzącym kawę, przykryć i zostawić do ostudzenia. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.  Kawę przecedzić, lekko podgrzać. Dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Serek kremowy zmiksować, dodać whisky i mleko kawowe. Kremówkę ubić, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać łyżką. Masę przelać na schłodzony spód, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny. Przed podaniem udekorować wiórkami czekoladowymi. Smacznego! Sernik, mimo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort Malinowa Rozkosz 9147

Składniki na frużelinę malinową: 800g mrożonych malin 100ml syropu malinowego 2 bardzo czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub nieco więcej jeśli masa jest zbyt rzadka) Składniki na krem: 1000ml śmietanki kremówki 36% 500g serka mascarpone 6-7 łyżek cukru pudru 2 opak. cukru wanilinowego Dodatkowe składniki: garść płatków migdałów świeże maliny do ozdoby *szklanka = 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Malinowa Rozkosz(...)cytryny i cukier wymieszać ze sobą. Za pomocą pędzelka nasączyć każdy blat biszkoptu. Przygotować krem (składniki na krem typu śmietana i mascarpone powinny być porządnie schłodzone): Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier wanilinowy i cukier puder, zmiksować. Następnie dodawać stopniowo po łyżce mascarpone dalej miksując (tylko do czasu uzyskania jednolitego kremu, nie dłużej, bo jest ryzyko przebicia śmietanki). Krem

Kulinarne Przeboje
Ciasto ucierane z figami 207

cukru 2 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki kardamonu szczypta soli Składniki na wierzch: 1 opakowanie serka mascarpone (250 gramów) 150 gramów śmietany kremówki 36% 1 cukier z prawdziwą wanilią lub laska wanilii i odrobina cukru pudru 6-8 fig 1 małe opakowanie pistacji płynny miód Absolutną miłością darzę miód faceliowy, którego również użyłam(...)czasie odstaw ciasto do wystygnięcia, najlepiej na kratce.  Podanie: Jeśli na Twoim cieście w trakcie pieczenia powstała "górka" - zetnij ją nożem i wyrównaj wierzch ciasta. Ubij kremówkę, dodaj do niej wanilię z cukrem pudrem lub cukier waniliowy. Ubitą śmietanę wymieszaj następnie z serkiem mascarpone, tylko do połączenia się składników.  W moździerzu rozgnieć pistacje.  Pokrój figi na półksiężyce

Garniec Magalie
Sernik kokosowy z nektarynką i galaretką kryształową. 240

rodzaju przeźroczyste galaretki, które pozwalają na uzyskanie ciekawego efektu lustra. U mnie kryształowa od dr Oetkera Zapraszam. Składniki:  500 g sera przynajmniej dwukrotnie zmielonego  200 g śmietanki kremówki  80 g wiórków kokosowych  125 g cukru drobnego  180 g margaryny Kasia do pieczenia  4 duże jajka (L) 1 opakowanie budyniu o smaku krówki lub śmietankowym(...)skórki pomarańczowej  Dodatkowo :  3 nektarynki  400 ml gorącej wody  1 opakowanie  Krystalicznej galaretki dr Oetkera *** Wykonanie : 1. Ser mielimy a następnie łączymy z śmietanką kremówką oraz wiórkami kokosowymi. Margarynę ucieramy z cukrem i skórką pomarańczową na jasną i puszystą masę. Dodajemy pojedynczo jajka. Przesiewamy proszek budyniowy oraz obie mąki. Wlewamy sok z pomarańczy. Wszystko dobrze

vaniliowoczekoladowa
Ostatnie tchnienie lata: tarta z malinami i morelami 219

złotego syropu 40 g grubo zmielonych orzechów włoskich 20 g masła 1 jajko 1/2 łyżeczka ekstraktu z wanilii krem budyniowy: 110 g serka mascarpone 60 ml śmietany kremówki (38%) 1 jajko 30 g budyniu waniliowego (proszek) 25 g cukru dodatkowo: 100 g malin 3 morele Mąkę przesiać, wymiezać z cukrem. Dodać masło, posiekać, a nastpęnie rozterzeć palcami na kruszonkę. Wbić(...)ekstrakt umieścić w garnuszku. Zagotować, a następnie podgrzewać przez 5 minut, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Jeszcze ciepłą masę orzechową równomiernie rozprowadzić na kruchym spodzie. Odstawić. Mascarpone, kremówkę, jajko, budyń i cukier roztrzepać tylko do połączenia składników. Wylać na masę orzechową. Na wierzchu ułożyć połówki moreli i maliny. Piec w 160 st. C. przez 20-25 minut, aż masa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Naleśniki z jarmużem i sosem kurkowym 220

liści jarmużu 1 cukinia 1/2 cebuli 3 łyżki startegp parmezanu 1 ząbek czosnku sól, pieprz Składniki na sos: 250-300 g kurek 1/2 cebuli 150 ml śmietany kremówki koperek olej+masło Wykonanie: jarmuż opłukać w dużej ilości wody, odsączyć, wyciąć gruby środkowy nerw i odrzucić. W dużym garnku zagotować osoloną wodę i włożyć jarmuż. Obgotować przez około 5 minut(...)usmażyć naleśniki  oczyścić kurki (wg wskazówek tutaj ), większe pokroić na mniejsze kawałki. Dołożyć na patelnię z zeszkloną cebulką i przesmażyć. Gdy z patelni odparuje woda zalać grzybki śmietaną kremówką. Dodać sól, pieprz i posiekany koperek na usmażone naleśniki nałożyć  jarmużowy farsz i zwinąć wg upodobań. Złożyłam w koperty. Podsmażyć na patelni na chrupiąco. Podawać z sosem z kurek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort czekoladowy z jeżynami i glazurą jeżynową 181

Składniki na kruchy blat: 60 g mąki orkiszowej jasnej 60 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 80 g masła szczypta soli Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 35% 2 łyżki białego rumu 5 łyżek cukru pudru/ksylitolu Skladniki na poncz: 1/4 szklanki wody sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru/ksylitolu Składniki na glazurę jeżynową: 150 g pulpy jeżynowej(...)Przetrzeć przez sito. Około 150 g pulpy jeżynowej wymieszać z namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatyną, resztę przeznaczyć na dodatek do kremu mascarpone z dodatkiem cukru ubić ze śmietaną kremówką na puszystą masę. Podzielić krem na 2 porcje. Do jednej wmieszać rum, do drugiej dodać kilka łyżek pulpy jeżynowej składanie tortu: ułożyć na paterze kruchy blat, posmarować go dżemem. Położyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!