ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:113/892)

Krem z michałkami 285

razem zdecydowanie zmniejszyłam jej ilość. Krem jest bardzo pyszny. Tworzy idealny duet z kremem z białymi michałkami oraz z kremem cytrynowym. Polecam Składniki: 180 ml śmietany kremówki 30/36% 130 g mlecznej czekolady, połamanej 20 g gorzkiej czekolady, połamanej (opcjonalnie) 80 g serka mascarpone, schłodzonego 45 g podpieczonych i drobno posiekanych orzeszków ziemnych (nie solonych(...)pokruszonych klasycznych ”Michałków” Wykonanie: W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie bardzo gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamane czekolady. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki

Słodki Pomysł
Lody rabarbarowo-bzowe 186

Lody rabarbarowo-bzowe z bezami Składniki: (na 1 l lodów) 300 g rabarbaru 100 ml syropu z kwiatów czarnego bzu 50 g cukru 150 ml mleka 500 ml śmietany kremówki (38%) 75 g bez Rabarbar pokroić na małe kawałki, włożyć do garnka z cukrem i syropem. Zagotować, po czym gotować przez 6-8 minut, aż rabarbar zacznie się rozpadać. Zmiksować(...)blenderem na gładką masę, ewentualnie przetrzeć przez sitko. Ostudzić. Mus rabarbarowy wymieszać z mlekiem i kremówką, schłodzić. Schłodzoną masę przelać do maszyny do lodów. Pod koniec kręcenia lodów dodać pokruszone na spore kawałki bezy. Przełożyć lody do plastikowego pojemnika, zamrozić. Smacznego! Mam nadzieję, że pogoda się poprawi i w końcu będzie idealna na lody. Bo póki co, ciągle jednak zapijam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Serowy torcik malinowo-kawowy 173

łyżki oleju Poncz:  125 ml słodkiej kawy Masa malinowa: 500 g malin 2 galaretki malinowe 350 ml wrzątku Masa serowo-kawowa: 650 g twarogu sernikowego 250 ml kremówki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 kopiaste łyżeczki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku Polewa: 100 g czekolady 8 łyżek mleka 1 łyżka masła Biszkopt : Jajka ubić z cukrem przez(...)serowo-kawowa: Kawę oraz żelatynę zalać wrzątkiem i mieszać do chwili ich rozpuszczenia się. Odstawić do przestygnięcia. Ser zmiksować z cukrem pudrem a następnie dodać do niego ubitą śmietanę kremówkę i delikatnie wymieszać. Na koniec wlać kawę z żelatyną i miksować do chwili połączenia się składników. Masę serową wylać na masę malinową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki aby całość

My simple kitchen
Biszkopt z jabłkami i pianką straciatella 905

łyżki oleju JABŁKA PRAŻONE: 1 kg twardych jabłek (waga po obraniu) 3- 4 łyżki cukru z wanilią 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka wody PIANKA STRACIATELLA: 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka wody 50 g czekolady gorzkiej Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Ustawić(...)biszkopt i wyrównać. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami Tagged: czekolada , galaretka , jabłka , kremówka

https:KKuchniaMniam
Lody śmietankowo-truskawkowe (bez jajek) 218

nich wszystkie jagodowe, letnie owoce - już widzę je w połączeniu z malinami, jagodami, porzeczkami czy wiśniami. Pycha! Składniki (6 lodów jak na zdjęciu) Warstwa śmietankowa 250 ml śmietany kremówki łyżka cukru łyżka cukru z wanilią Kremówkę wymieszać z cukrem i cukrem z wanilią do ich rozpuszczenia. Rozdzielić masę do pojemniczków na lody (do mniej więcej 2/3 objętości). Nie wkładać patyczków

Słodkie inspiracje
Dorsz duszony z kurkami - szybki obiad na lato 168

wiesz jak pozbyć się ziarenek piasku, przeczytaj jakie to proste  i do dzieła! Obiadek jest przepyszny, bardzo polecam! Składniki na 2 porcje: 200 g kurek 125 ml śmietany kremówki 1 młoda cebula 4 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka masła ghee 2 filety dorsza ze skórą sól, pieprz sok z cytryny Wykonanie: filety z dorsza opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić(...)cytryny, posolić i oprószyć pieprzem. Odstawić cebulkę obrać, pokroić w piórka, następnie zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać opłukane (większe pokroić na mniejsze kawałki) i dusić kilka minut. Wlać śmietanę kremówkę i dusić razem przez kilka minut, by śmietana lekko zgęstniała na patelnię dołożyć filety dorsza, przykryć pokrywką i dusić około 6-8 minut, w zależności od wielkości ryby do sosu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort truskawkowy 222

nieduże tortownice o średnicy 18 cm każda. Gotowe ciasto można rozkroić na 8 porcji. Składniki na biszkopt Składniki na krem truskawkowy: 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 2 łyżki cukuru pudru 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany 100 ml musu truskawkowego (zmiksowane truskawki) czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę truskawkową: 50 g białej czekolady 50 ml musu(...)jest nieco szybciej. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 4 spody. Truskawki miksujemy na mus, będziemy go potrzebować ok. 1 szklanki: na polewę, do nasączenia ciasta i do kremu. Schłodzoną śmietanę kremówkę miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem do uzyskania w miarę sztywnego kremu (nie za długo, żeby krem nie zaczął się rozwarstwiać). Kilka łyżek kremu odkładamy do dekoracji, można

Ciastkozercy
Ciasto z truskawkami i galaretką 273

kawałków (forma 37 cm x 24 cm) Składniki: Biszkopt: 10 jaj 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 usztywniacze do śmietany Dodatkowo: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie: Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Następnie(...)przegotowaną wodą. Ja mój biszkopt odrobinę musiałam wyrównać, ponieważ nie był zbyt równy. Następnie myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy truskawki na dowolne kawałki. Bita śmietana: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Gdy śmietana będzie lekko sztywniała przesiać do niej cukier puder wymieszany z usztywniaczem. Na ciasto wykładamy i wyrównujemy bitą śmietanę (tak, aby boki formy były dokładnie przykryte

KuchniaWeDwoje.pl
Domowe lody śmietankowe 220

także mniej słodkie, co jest ich dodatkową ogromną zaletą. Czas wykonania: 30 min ( + 4h oczekiwania) Ilość porcji: 3-4 porcje (10 – 12 niewielkich gałek) Składniki: 250 ml śmietanki kremówki 30 – 36 % 2 jajka 30 – 40 g cukru (3-4 łyżki) 1 łyżka ciepłej wody Przygotowanie: Przygotować sobie 3 garnki; do pierwszego wlać śmietankę kremówkę i odstawić do lodówki

KuchniaWeDwoje.pl
Biszkoptowa Rolada z Bitą Śmietaną, Truskawkami i Pokruszonymi Bezami 186

Biszkopt:  6 jajek 10 łyżek cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier cynamonowy (można użyć waniliowego) Krem: 600 ml śmietanki kremówki 30% 2 fixy do ubijania śmietany ok. 300 g truskawek ok. 6 średnich bez ok. 2 łyżki cukru pudru Biszkoptowa Rolada z Bitą Śmietaną, Truskawkami i P okruszonymi Bezami - Sposób(...)Pieczemy ok. 20-25 minut do tzw. "suchego patyczka". Jeszcze ciepły biszkopt kładziemy na czystą ściereczkę i zawijamy na kształt rolady. Odstawiamy do ostygnięcia.  Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło). Pod koniec miksowania dodajemy cukier puder wymieszany z fixem i mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji.  Truskawki kroimy

Słodka Strona
Ciasto z truskawkami bez pieczenia 8919

mleka 6 łyżek cukru 250 g masła Masa truskawkowa: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 2-3 łyżki cukru Dodatkowo: 2 duże opakowania herbatników 500 ml śmietany kremówki 2 śmietan-fixy 2 łyżki cukru pudru kilka kostek gorzkiej czekolady Krem waniliowy: Z podanych składników ugotować budyń i odstawić go do wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę i dodawać po łyżce(...)Ciasto wstawić do lodówki. Gdy masa truskawkowa zacznie tężeć wylać ją na wcześniej schłodzone ciasto. Poukładać kolejną warstwę herbatników i ponownie wstawić do lodówki, aż masa truskawkowa stężeje. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce czekoladę. Ciasto przechowywać w lodówce. Najlepiej jak postoi kilka godzin, wówczas herbatniki zmiękną, wszystkie warstwy

My simple kitchen
Mus truskawkowy z kaszy manny 1814

manny – Składniki: 40g kaszy manny (3 łyżki) 300ml mleka 30g cukru (2 łyżki) 200g truskawek do musu + kilka truskawek do dekoracji 1 łyżka soku z cytryny 100g śmietanki kremówki 30% lub 36% (najlepiej UHT) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mus truskawkowy z kaszy manny – Wykonanie: Kaszkę wymieszać z 50ml mleka i cukrem, pozostawić na 30 minut do napęcznienia. Resztę mleka(...)uzyskania puszystej masy. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, rozdrobnić blenderem na mus wraz z sokiem z cytryny. Mus truskawkowy (2 łyżeczki zostawić do ozdoby) dodać do kaszki, zmiksować. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno i delikatnie za pomocą łyżki wmieszać do kaszki. Gotowy mus przełożyć do szklanych pucharków, na wierzchu zrobić kleksy z pozostawionego musu truskawkowego, schłodzić. Mus podawać schłodzony, przed

Kulinarne Przeboje
Krem jogurtowy z truskawkami 160

jogurt w tym połączeniu awansuje do rangi super smacznego kremu. Kilka minut i deserki gotowe! Polecam! Składniki na 3-4 porcje: 250 g jogurtu greckiego 100 g śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu ciasteczka amarettini mus truskawkowy: 200 g truskawek 2 łyżki ksylitolu/cukru pudru do dekoracji: orzeszki pistacjowe listki mięty kilka truskawek Wykonanie: truskawaki umyć, odszypułkować i z dodatkiem słodzika zblendować(...)śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Ubić mikserem jogurt z ksylitolem, następnie przy pomocy szpatułki wmieszać ubitą śmietanę  rozłożyć do pucharków wg własnej fantazji. Na spodzie pucharków ułożyłam ciasteczka amarettini. Górę ozdobić truskawkami, listkami mięty i posiekanymi orzeszkami pistacjowymi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bananowa chmurka 550

mleczną) Galaretka z bananami i ananasem: około 8 – 10 bananów 1 puszka ananasów 3 cytrynowe galaretki 3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy z wanilią: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii   Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem(...)cząstki. Banany obieramy i wykładamy na kruche ciasto, jeden przy drugim, wolne miejsca uzupełniamy kawałkami ananasa. Owoce zalewamy tężejącą galaretką. Krem przygotowujemy bezpośrednio przed wyłożeniem na galaretkę. Schłodzoną kremówkę oraz mascarpone ubijamy wraz z cukrem pudrem i nasionkami wanilii na sztywno. Całość możemy utrwalić zagęszczaczem (śmietan-fix), choć nie jest to konieczne. Przygotowany krem wykładamy na owoce z galaretką. Wierzch

Smaki Na Talerzu
TARTA FRANCUSKA Z KREMEM KOKOSOWYM, TRUSKAWKAMI I MIĘTĄ 195

pysznym deserem i zabieram się za kolejne truskawkowe propozycje 😊 Udanego dnia! SKŁADNIKI:  1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 1 roztrzepane jajko SKŁADNIKI NA KREM: 300 g śmietany kremówki 36% lub 30% (bardzo zimnej) 250 g mascarpone (bardzo zimnego) 100 g wiórków kokosowych 3 łyżki cukru pudru DODATKOWO: 300  g świeżych truskawek garść listków świeżej mięty WYKONANIE: Piekarnik nagrzej(...)środka, robiąc ranty ok. 1 cm grubości . Posmaruj ranty roztrzepanym jajkiem, a środek nakłuj widelcem. Piecz ciasto przez 20 minut do lekkiego zezłocenia. Upieczone wyjmij i całkowicie ostudź . KREM: Kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder, wiórki kokosowe i mascarpone. Zmiksuj jeszcze całość na gładką masę. SKŁADANIE: Na ostudzone ciasto wyłóż kokosowy krem, na to ułóż pokrojone

Słodko-Słony Świat Ilony