ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:104/892)

Piernik z nadzieniem śliwkowym 146

cukru do wypieków 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 słoik dżemu śliwkowego (290 g) 1 słoik powideł śliwkowych (290 g) 120 g gorzkiej lub mlecznej czekolady 100 ml śmietany kremówki 30% Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania masy na piernik. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną przesiewamy wraz z sodą oczyszczoną i przyprawą korzenną. Następnie masło ucieramy(...)dżem. Całość łączymy dokładnie ze sobą. Odstawiamy, żeby się lekko przestudziło. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na 3 blaty i przełożyć lekko ciepłą masą dżemową. Następnie przygotowujemy polewę czekoladową. Śmietanę kremówkę podgrzewamy delikatnie w rondelku. Zdejmujemy z palnika i dodajemy do tego pokruszoną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty. Następnie dokładnie mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady i otrzymania gładkiej polewy. Odstawiamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto ajerkoniakowe 131

mleka 300 g masła w temperaturze pokojowej 6 żółtek 2 szklanki cukru pudru 100 ml wódki 250 g mleka w proszku 3 łyżki żelatyny Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki 1 utrwalacz do śmietany 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: wiórki kokosowe Wymiary formy 30 cm x 25 cm Rozpoczynamy od upieczenia biszkoptów. Na początku rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy(...)stopniowo dodajemy budyń i mleko w proszku. Kiedy składniki się dobrze połączą dodajemy stopniowo wódkę i cały czas ucieramy masę. Na koniec dodajemy przestudzoną żelatynę i dobrze wzszsytko mieszamy. Kremówkę ubijamy pod koniec dodając utrwalacz do śmietany i cukier puder. Kiedy już wszystko mamy przygotowane rozpoczynamy składanie ciasta. Jasny biszkopt pokrywamy połową tężejącej masy, następnie układamy biszkopt czekoladowy z dziurami

PatiGotuje
Sernik czekoladowo- korzenny z musem śliwkowym 181

spód :  180 g herbatników  2 łyżki ciemnego kakao  40 g masła  Na masę serową :  500 g sera przynajmniej trzykrotnie zmielonego  200 g śmietanki kremówki  125 ml śmietany kwaśnej 18% 100 g ciemnej gorzkiej 75% czekolady  60 g czekolady mlecznej dobrej jakości  3 jajka L + 2 żółtka  1 budyń czekoladowy(...)papierem do pieczenia a z zewnątrz szczelnie owijamy folią aluminiową. Ciasteczkową masę rozprowadzamy na dnie lekko dociskając i wyrównując.  2. Ser mielimy dodajemy do niego jajka, żółtka, śmietankę kremówkę oraz cukier, przestudzoną czekoladę. Miksujemy jedynie do połączenia się składników. Do kwaśnej śmietany dodajemy sypkie kakao a następnie mieszamy z masą serową. Dodajemy budyń oraz cynamon i miksujemy przez krótką

vaniliowoczekoladowa
Sernik kokosowy na migdałowym spodzie 109

Mascarpone President 150 ml śmietanki kokosowej 80 g cukru 3 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Krem kokosowy 250 g mascarpone 100 ml śmietanki kokosowej 100 ml śmietanki kremówki 36% 50 g cukru pudru Dodatki 100 g chipsów kokosowych Sposób wykonania: Nagrzewamy nasz piekarnik do temperatury 160°C. W dużej misce mieszamy ze sobą mąkę migdałową, kokosową, proszek(...)przekładamy sernik do lodówki na przynajmniej 4 godziny. Na suchej patelni prażymy nasze chipsy kokosowe tak, by uzyskały złoty kolor. Odstawiamy je do wystudzenia. Do miski wlewamy śmietankę kokosową, kremówkę, mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Wyjmujemy nasz sernik z lodówki, następnie wierzch smarujemy kremem i posypujemy chipsami kokosowymi. Gotowe! Drukuj przepis Przepis bierze udział

Mostek w kuchni
Dacquoise (dakłas) – francuski tort bezowy 183

migdałowe: 5 dużych białek 150 g cukru 50 g cukru pudru 75 g mielonych migdałów 30 g mąki pszennej Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru waniliowego (jeśli wolicie słodsze kremy, można dać 3-4, najlepiej zacząć od mniejszej ilości i dodać jeśli krem wyda(...)się łatwo odkleić. Po przestudzeniu miksujemy migdały na drobny proszek. Do misy miksera przekładamy mascarpone, kawę, kakao, zmiksowane migdały i cukier. Miksujemy do połączenia. Dodajemy stopniowo zimną śmietanę kremówkę i dalej miksujemy, aż do uzyskania konsystencji gęstego jogurtu. Zbyt długie miksowanie może spowodować, że krem zacznie się rozwarstwiać. Nieco luźniejszy krem łatwiej też wycisnąć ładnie za pomocą szprycy lub worka

Ciastkozercy
Domowe masło ze śmietanki kremówki 176

Domowe masło ze śmietanki kremówki Nie jesteśmy skazani na masło ze sklepu - z różnymi dodatkami, ulepszaczami i wzmacniaczami smaku oraz koloru. Pyszne masło może zrobić sobie w domu - wystarczy 15 minut i mamy maselniczkę pełną pysznego, kremowego masełka! Aby przygotować domowe masło potrzebujemy ok. 300 ml śmietanki kremówki (minimum 30% tłuszczu), słoik o pojemności 0,5 litra i 15 minut

Gotujemy i jemy
Ciasto kokosowe 183

białek 80 g wiórków kokosowych 170 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 400 ml mleczka kokosowego 60 g wiórków kokosowych 250 g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Składniki na wykończenie: 200 g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżki soku z cytryny 100 g wiórków kokosowych

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną 100

Krem ten to połączenie mascarpone i kremówki . Idealnie nadaje się do muffinek , przypadł mi bardziej do gustu niż zwykły krem maślany , czy też zwykły krem śmietankowy. Składniki Serek mascarpone 250g Śmietana kremówka 150g Galaretka pół opakow The post Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami 134

Sernik na zimno z borówkami. Ciasto bez pieczenia z serka mascarpone, śmietany kremówki i borówek. Blaszka o wym. 25cm x 25cm. Składniki Spód ciasta: Ciasteczka owsiane z orzechami 420g Masło 125g Krem: Śmietana kremówka 30% 660ml Ż The post Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sernikowa fantazja malinowo-czekoladowa na spodzie z ryżu preparowanego 198

łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Mus malinowy: 500 g malin 2 łyżki cukru 1 galaretka malinowa Sernik czekoladowy: 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 100 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny  Dekoracja: 150 g białej czekolady czerwony barwnik spożywczy Spód: Dno tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Czekolady rozpuścić w kąpieli(...)Ponownie wkładamy do lodówki. Sernik czekoladowy: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić do napęcznienia. Ser wymieszać w cukrem pudrem i śmietaną kremówką. Dodać roztopioną czekoladę. Żelatynę podgrzać w celu jej rozpuszczenia i dodać do masy. Dokładnie wymieszać. Masę serową wylać na mus malinowy i cały sernik schłodzić w lodówce (najlepiej na całą

My simple kitchen
Sernik kokosowy na migdałowym spodzie 131

Mascarpone President 150 ml śmietanki kokosowej 80 g cukru 3 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Krem kokosowy 250 g mascarpone 100 ml śmietanki kokosowej 100 ml śmietanki kremówki 36% 50 g cukru pudru Dodatki 100 g chipsów kokosowych Sposób wykonania: Nagrzewamy nasz piekarnik do temperatury 160°C. W dużej misce mieszamy ze sobą mąkę migdałową, kokosową, proszek(...)przekładamy sernik do lodówki na przynajmniej 4 godziny. Na suchej patelni prażymy nasze chipsy kokosowe tak, by uzyskały złoty kolor. Odstawiamy je do wystudzenia. Do miski wlewamy śmietankę kokosową, kremówkę, mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Wyjmujemy nasz sernik z lodówki, następnie wierzch smarujemy kremem i posypujemy chipsami kokosowymi. Gotowe! Drukuj przepis Przepis bierze udział

Mostek w kuchni
Sernik z jagodami na zimno 259

łatwe. 140 g podłużnych biszkoptów 1 kg Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président 3/4 szklanki cukru 600 g jagód leśnych 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki zimnej wody 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 2 galaretki jagodowe woda do rozpuszczenia galaretek Biszkopty wyłożyć na dno formy o wymiarach 21 x 25 cm. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na około(...)zmiksować w blenderze i przelać przez sitko, aby pozbyć się skórek i pestek. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Twaróg zmiksować z cukrem, a następnie z sosem jagodowym. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i na końcu wymieszać delikatnie z jagodowym twarogiem. Szybko wylać masę na ułożone biszkopty i wyrównać. Odstawić do lodówki. Rozpuścić galaretki w wodzie i wystudzić. Na serniku rozłożyć pozostałe jagody

https:KKuchniaMniam
Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym ze szpinakiem 163

łososia smażyliśmy, żeby było szybciej i bez konieczności nagrzewania piekarnika, ale wy możecie zrobić takiego łososia również w piekarniku. Składniki: ok. 300-400 g świeżego łososia, 400 ml śmietanki kremówki, 2 łyżeczki musztardy francuskiej, 1 łyżeczka musztardy dijon, 1 łyżeczka syropu z agawy, 1 łyżka soku z cytryny, suszone płatki chili, ok. 200 g świeżego szpinaku, pęczek koperku, sól, pieprz(...)Łososia oczyszczamy, zdejmujemy skórę, kroimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy, a następnie obsmażamy z każdej strony do zarumienienia. Podsmażonego łososia ściągamy z patelni, na którą wlewamy śmietankę kremówkę, dodajemy musztardy i syrop z agawy. Przyprawiamy do smaku, dodajemy sok z cytryny i chwilę przegotowujemy razem. Następnie dodajemy łososia, a po minucie dorzucamy umyty szpinak i gotujemy jeszcze chwilę

Plate of Joy
Ciasto karmelowiec 196

całej rodziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ciasto kruche: 4 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 3 szklanki mąki 1 opakowanie margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1/2 litra śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe Pozostałe: 1 puszka masy kajmakowej migdały (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mąkę wysypujemy na stolnicę, a następnie dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenie(...)połówką co w efekcie da nam dwa spody. Ciasto można upiec wcześniej aby skruszało. Kolejnym krokiem jest przygotowanie kremu. W tym celu do miski wlewamy pół litra schłodzonej śmietany kremówki 32%, dodajemy pół szklanki cukru pudru i ubijamy. Następnie w szklace wody rozpuszczamy 2 galaretki i po wystygnięciu dodajemy je do naszego kremu i dokładnie mieszamy. Na spód blaszki kładziemy

Blog kulinarny S9.PL

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję