Kruche ciasto z puszystym kremem budyniowym – prosta napoleonka

Kruche ciasto z puszystym kremem budyniowym – prosta napoleonka

Przepis na : deser

Kruche ciasto z kremem budyniowym - napoleonka Via Gusto Kruche ciasto z puszystym kremem budyniowym – prosta napoleonka Drukuj Proporcje na: formę 24x24cm Czas przygotowania: 30 minut Czas pieczenia/gotowania: 20 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki Ciasto: 200 g mąki (najlepiej krupczatki) 100 g masła 50 ml śmietany 18% (2 łyżki) 1 żółtko 1 łyżeczka octu jabłkowego szczypta soli Przesianą mąkę posiekaj z zimnym masłem, następnie dodaj pozostałe składniki. Szybko wyrób ciasto i włóż je do lodówki ...

Czytaj dalej na blogu Via Gusto

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...