Przepis na : deser
Kruche ciasto z kremem budyniowym - napoleonka Via Gusto Kruche ciasto z puszystym kremem budyniowym – prosta napoleonka Drukuj Proporcje na: formę 24x24cm Czas przygotowania: 30 minut Czas pieczenia/gotowania: 20 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki Ciasto: 200 g mąki (najlepiej krupczatki) 100 g masła 50 ml śmietany 18% (2 łyżki) 1 żółtko 1 łyżeczka octu jabłkowego szczypta soli Przesianą mąkę posiekaj z zimnym masłem, następnie dodaj pozostałe składniki. Szybko wyrób ciasto i włóż je do lodówki ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...