Kruche ciasto czekoladowe z konfiturą i bitą śmietaną

Kruche ciasto czekoladowe z konfiturą i bitą śmietaną

Kruche ciasto czekoladowe z konfiturą i bitą śmietaną

Proste kruche ciasto czekoladowe z bitą śmietaną przełożone konfiturą z owoców leśnych. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 20 kawałków (forma 20 x 30 cm) Składniki: Kruche ciasto: 2 1/2 szklanka mąki 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru 200 g masła 2 żółtka 3 łyżki wody Masa śmietanowa: 300 ml śmietany kremówki 30 % – 36 % 250 g serka mascarpone 1 usztywniacz do śmietany 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 240 g konfitury (z owoców leśnych lub inna) 3 kostki czekolady (mleczka, gorzka, deserowa) Przygotowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.