Naleśniki szpinakowe z sosem kurkowym. Sprytny sposób czyszczenia kurek

Naleśniki szpinakowe z sosem kurkowym. Sprytny sposób czyszczenia kurek

Naleśniki szpinakowe z sosem kurkowym. Sprytny sposób czyszczenia kurek

Sezona na kurki rozpoczęty, ale szybko się skończy, więc nie marnujmy czasu. Zakupiłam większą ilość kurek i codziennie delektujemy się nowym daniem z udziałem tych pysznych grzybów. Nie robaczywieją, są twarde i odporne za zepsucie, świetnie przechowują się w lodówce - nawet do tygodnia. Uwielbiam wszystkie grzyby, ale kurki są najwykwintniejsze w smaku, dla mnie to arystokracja grzybowa. Mają również delikatny zapach, przypominajacy zapach moreli. Czy wiesz, że grzyby zawierają witaminy B1 nie mniej niż ziarna... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.