budyń - 12640 przepisów (strona:337/843)

Kokosowy raj - 18 zdrowych deserów 95

CIASTKA Z KOKOSEM I CZEKOLADĄ   KULKI ORZECHOWE Z BANANEM    BROWNIE JAGLANE Z KOKOSEM   CIASTO PODWÓJNIE KOKOSOWE     BABECZKI KOKOSOWE BEZ PIECZENIA   BUDYŃ JAGLANY Z TRUSKAWKAMI   JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA    KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY   ŚLIWKOWO DAKTYLOWE KULKI MOCY   MURZYNEK Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI   ORZECHOWO KOKOSOWE CIASTO Z KASZY   KULKI TRUSKAWKOWE

Zdrowie i pysznie na talerzu
Bananowiec bez pieczenia 102

będzie Wam smakowało równie mocno jak nam 1 op. herbatników maślanych 1 op. herbatników kakaowych (lub takich całkiem ciemnych, jak u mnie) 4 szkl. mleka 3 op. budyniu bananowego bez cukru 7 łyżek cukru 200 g masła 4-5 bananów 2 op. galaretki bananowej Do dużego rondelka wlewamy 3 szklanki mleka. Dodajemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia. W pozostałym mleku rozrabiamy(...)minuty, stale mieszając, aż do zgęstnienia masy. Odstawiamy do przestudzenia. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Banany kroimy na plasterki (można skropić je niewielką ilością soku z cytryny, by nie ciemniały). Na dnie blaszki (20x20cm lub nieco większej) rozkładamy herbatniki maślane. Rozprowadzamy na nich 1/4 masy

Smaki Na Talerzu
Sernik gotowany na herbatnikach 1575

rozłazi się i trzyma kształt. Blaszka o wymiarach 25x30 cm Składniki: Masa serowa: 250 g masła lub margaryny 1 kg sera twarogowego 1 szklanka cukru 4 jajka 3 budynie waniliowe 1 szklanka mleka Polewa: 1/2 kostki masła lub margaryny 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody  płatki migdałowe lub wiórki kokosowe do posypania Dodatkowo(...)herbatników Masa serowa: Masło oraz cukier dodać do garnka i rozpuścić. Zdjąć z ognia i partiami dodawać twaróg, cały czas mieszając. Budynie rozmieszać w mleku i wlać do masy serowej. Całość postawić na średnim ogniu i zagotować. Mieszać aż masa mocno zgęstnieje. Polewa: Masło rozpuścić. Zdjąć z ognia i dodać cukier puder. Wymieszać, aż się całość dobrze ze sobą połączy

My simple kitchen
Sernik Łabędzi Puch 526

zrobić je w wersji sernikowej. Delikatny, puszysty ser... słodki dżem... i pyszne, podprażone wiórki kokosowe. Składniki : 1 kg twarogu sernikowego 250 g mascarpone 4 jajka 1/2 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1 szkl. mleka 1 mały słoik dżemu jagodowego, z owoców leśnych lub podobnego 1 łyżka masła + 50 g wiorek kokosowych + 3 łyżki ksylitolu/erytrolu/cukru Przygotowanie : Jajka ucieramy(...)ksylitolem/erytrolem/cukrem. Dodajemy stopniowo twaróg i mascarpone. Miksujemy. W misce mieszamy budyń z mlekiem. Wlewamy do masy i krótko miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wykładamy spod papierem do pieczenia. Przelewamy masę. Pieczemy ok. 60 min. Wyjmujemy i dobrze studzimy. Wystudzony sernik smarujemy dżemem. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy wiórki i słodzidło. Podprażamy na złoty kolor. Odstawiamy na 5 min. Posypujemy

Czarnawisienka
Chrupiące gofry budyniowe 116

domowym zaciszu. Wystarczy kilka składników, które z reguły każdy posiada w swojej kuchni, i ten pyszny deser lub nawet posiłek mamy gotowy. Ja dziś przygotowałam gofry z dodatkiem budyniu śmietankowego w proszku. Wyszły pyszne i chrupiące. Nie potrzeba do nich wcale drogiej i wymyślnej gofrownicy. Wystarczy najtańsza z marketu, a gofry i tak wyjdą chrupiące. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Składniki: 1 jajko 3 łyżeczki cukru 1 cukier waniliowy szczypta soli 1szkl. + 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1szkl. mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 3 łyżki oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Z jajka oddzieliłam żółtko i białko. Białko ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Zółtko umieściłam w misce miksera. Dodałam mleko, mąkę tortową

Waniliowe Improwizacje
Serowe drożdżówki z malinami 96

ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 200 g mąki, 2 żółtka, ¼ szkl. oleju Masa serowa: 150 g twarogu, 2-3 łyżki mleka, 2 łyżki cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego, 1 żółtko Dodatkowo: lukier, maliny  WYKONANIE Drożdże kruszymy w dużej misce, zalewamy ciepłym mlekiem, dodajemy cukier i 1 łyżkę mąki, mieszamy i odstawiamy na 10 min w ciepłe(...)miejsce. Następnie dodajemy mąkę, jajko i olej. Zagniatamy ciasto. Wałkujemy cienko w prostokąt. Twaróg mieszamy z cukrem, budyniem i mlekiem. Powstałą masą smarujemy środek ciasta,układamy maliny, zawijamy w roladę i tniemy w 2-cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczemy w 180 stopniach

słodki bratek
Góra lodowa 98

dużych jaj, 3/4 szklanki cukru, 1 szklanka mąki pszennej, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Składniki na krem: 700ml mleka, 3 żółtka, 150g cukru, 40g budyniu waniliowego, 75g mąki pszennej, 200g masła, Poncz: 3 szklanki naparu z kawy, 2 łyżki cukru, 50ml amaretto, Polewa: 200g masła, 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki cukru, 2 szklanki mleka w proszku(...)mleka wymieszać z mąką i żółtkami. Wylewamy na gotujące się mleko. Mieszamy do zgęstnienia. Przykrywamy folią, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej ubijamy na puch, porcjami dodajemy budyń. Miksujemy do uzyskania puszystej masy. Poncz:   Kawę i cukier rozpuszczamy  w gorącej wodzie. Studzimy. Dodajemy amaretto. Całość mieszamy. Jeśli ktoś nie lubi kawy, ciasto można nasączyć herbatą. Polewa

Słodki Zakątek
Puszysty sernik na pierniczkach z kajmakiem i orzeszkami 124

stołu podczas spotkań przy małej czarnej z najbliższymi. Składniki: Masa serowa: 6 jajek 1kg białego sera (trzykrotnie zmielonego lub z wiaderka) 220g cukru 3 łyżeczki cukru wanilinowego 80g budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju 200g mleka w proszku 1,5 szklanki mleka szczypta soli Dodatkowo: 400g pierniczków w czekoladzie 230g kajmak 150g orzechów ziemnych Wykonanie: 1. Masa serowa: Białka oddzielić(...)żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczypta soli, następnie stopniowo wsypać cukier i ponownie ubić aż piana białek stanie się sztywna i lśniąca. Biały ser, żółtka, cukier wanilinowy i budyń zmiksować na gładką masę. Następnie dodać olej, mleko w proszku i ponownie wymieszać mikserem. Po tym czasie dodać ubite biała, wlać mleko, całość dokładnie i delikatnie wymieszać szpatułką. 2. Spód

Szalona Kuchnia Eweliny
Cytrynowe kruche rogaliki 118

Pyszne mega kruche rogaliki   z orzeźwiającym cytrynowym budyniem, oprószone cukrem pudrem to propozycja na słodki podwieczorek, kiedy nie opuszcza nas ochota na słodkie, maślane rozpływające się w ustach, z tego przepisu otrzymasz duży talerz słodkości. Mimo cytrynowego nadzienia posmakują również dzieciom. Takie małe a tyle radości!  Składniki: Ciasto: 30 dag mąki pszennej typ 550 20 dag masła(...)zagotowania , następnie dodać olej oraz masło mieszając gotować jeszcze około 3 minut.  Zestawić z ognia, wystudzić.   Można używać od razu lub do 7 dni trzymając gotowy budyń w lodówce. Kruche ciasto: Mąkę wsypać na stolnicę lub do miski, wymieszać   z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem oraz cukrem ze skórką cytrynową, dodać żółtka oraz pokrojone na kawałki masło

Wanilia i Kardamon
SERNIK GOTOWANY Z GALARETKĄ – BEZGLUTENOWY! 97

mielony ( wiaderkowy dobrej jakości ) – 1 kg * masło min. 82% – 250 g * jajko rozm M. – 3 szt * cukier – 240 g * wanilia ( ziarna lub esencja lub cukier z wanilią ) – do smaku * budyń waniliowy bezglutenowy – 2 op DODATKOWO: * herbatniki bezglutenowe Fior di Sole – 1 op * galaretka winogronowa – 2 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Ciasteczka mielimy ( bardzo drobno siekamy ) razem z kakao. Zalewamy(...)lodówki. MASA SEROWA: Do dużego garnka wkładamy ser, masło, cukier, jajka oraz wanilię ( ziarna, esencję lub cukier z wanilią ). Podgrzewamy cały czas mieszając. Gdy składniki się połącza wsypujemy budyń i energicznie mieszamy gotując do momentu, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia mieszając co jakiś czas. GALARETKA: Galaretki rozrabiamy w 3 szklankach wrzątku, odstawiamy do tężenia. CAŁOŚĆ: Na schłodzony spód wylewamy

Ostra na Słodko
SERNIK GOTOWANY NA HERBATNIKACH 114

Sernik bez pieczenia w 20 minut. Masa serowa: 500 g twarogu, ½ kostki masła, 2 jajka, ½ szkl. mleka, 1 budyń waniliowy, ok. ½ szkl. cukru Polewa czekoladowa: ¼ kostki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 1 łyżka śmietany 18% Formę o wymiarach 21 x 24 cm wykładamy folią Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy miękkie masło i ser. Masę przekładamy(...)garnka, gotujemy na wolnym ogniu. W mleku rozrabiamy budyń, dodajemy do gotującej masy serowej. Całość gotujemy aż masa zgęstnieje. W blaszce układamy warstwę herbatników, następnie smarujemy połową masy serowej, kładziemy drugą warstwę herbatników, smarujemy resztą masy serowej, układamy herbatniki. Całość polewamy polewą, którą przygotowujemy w następujący sposób: masło podgrzewamy razem z cukrem i mlekiem, gdy składniki się rozpuszczą dodajemy kakao

słodki bratek
Ciastka francuskie z marmoladą 72

gości, lub gdy nagle najdzie nas niepohamowana ochota na coś słodkiego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciastka lub ciasto z jego użyciem można zrobić dosłownie w kilkanaście minut, zawijając w nie budyń, marmoladę, owoce, ser czy czekoladę. No i dodatkowo taki deser nie kosztuje drogo bo zaledwie kilka złotych za całą blachę smacznych ciastek. Ja dziś zdecydowałam się na ciastka francuskie(...)dodatkowo dosładzać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów z wykorzystaniem ciasta francuskiego, np.: francuskie ślimaczki z mięsem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/francuskie-slimaczki-z-miesem.html), ciastka francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html),

Waniliowe Improwizacje
Szarlotka na kruszonce 151

łyżki cukru waniliowego 300g masła lub margaryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na nadzienie: 3kg jabłek (u mnie antonówki, dość kwaśne) 0,5szkl. cukru kryształu 0,5 łyżeczki cynamonu 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka 1,5 łyżki kaszy manny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Wszystkie składniki kruszonki, czyli mąkę pszenną, cukier kryształ i cukier waniliowy oraz masło(...)szarlotki i ciasta z jabłkami: szarlotka śmietankowa (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-smietankowa.html), kruche ciasto pleśniak z jabłkami (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/plesniak-z-jabkami.html), szarlotkę na kruchym cieście z budyniem (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-z-budyniem.html), szarlotkę z kisielem (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/szarlotka-z-kisielem.html), szarlotkę sypaną (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/szarlotka-sypana.html), szarlotkę na zimno z kremem i galaretką (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/mini-torcik-szarlotka-na-zimno.html),

Waniliowe Improwizacje
Ciasto serowo - mannowe bez pieczenia 104

dwójką małych dzieci do upilnowania. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa serowa: 250g sera białego półtłustego 1 jajko 50g masła lub margaryny 1/4szkl. cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 100ml mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa mannowa: 250ml mleka 1/4szkl. cukru 1/4szkl. kaszy manny 70g masła lub margaryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatkowo: ok.250g herbatników pełnoziarnistych (ok.30sztuk) 75g mlecznej czekolady(...)jajko i szybko wszystko wymieszałam do uzyskania jednolitej masy. Masę serową ustawiłam z powrotem na ogniu i podgrzewałam, aż zrobiła się gorąca, nie doprowadzając jej jednak do zagotowania. Budyń rozrobiłam w zimnym mleku i dolałam do masy serowej. Ciągle mieszając, gotowałam masę serową az do zgęstnienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gorącą masę serową wyłożyłam na herbatniki, wyrównałam i ułożyłam na niej

Waniliowe Improwizacje