budyń - 12640 przepisów (strona:335/843)

pyszny sernik śliwkowy "odwrócony"... 112

Składniki: jajka 4 sztuki "L", cukier 1 szklanka, twaróg sernikowy 1 kg wiaderko, aromat arakowy 4 krople, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, śliwki 1 kg, mąka ziemniaczana 3/4 szklanki Jajka utrzeć z cukrem do białości, dodać aromat arakowy, ser z wiaderka, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki. Śliwki umyć, przekroić na połowę i usuną pestki, wsypać

W Mojej Kuchni Lubię
Malinowe ptysie z kruszonką 259

kruszonkę: 50 g masła 65 g cukru trzcinowego 65 g mąki pszennej + czerwony barwnik spożywczy Składniki na krem: 900 ml mleka 100 g cukru 4 żółtka 80 g budyniu (2 opakowania) 80 g masła Składniki na nadzienie malinowe: 250 g malin 1 łyżka żelatyny 1 łyżka cukru Malinowe ptysie z kruszonką – jak je zrobić? Nadzienie malinowe Na samym początku(...)zrobiłam to drugą stroną tylki. Papier do pieczenia z wyciętymi kółeczkami z kruszonki przekładamy do zamrażarki na czas przygotowania pozostałych składników. Krem Żółtka mieszamy z połową ilości cukru, budyniem i 3 łyżkami mleka. Pozostałe mleko i cukier zagotowujemy. Kiedy mleko zacznie się gotować, wlewamy ok. 1/4 do żółtek i od razu energicznie mieszamy trzepaczką. Tak przygotowane żółtka wlewamy z powrotem

Ciastkozercy
Drożdżowe racuszki na serku wiejskim 212

push({}); Składniki: 25g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru zwykłego 1 łyżeczka cukru waniliowego 1szkl. mąki pszennej tortowej+2 łyżeczki 0,5szkl. mleka 2 jajka 200g serka wiejskiego 1 łyżeczka budyniu waniliowego (proszku) olej do smażenia cukier puder do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mleko delikatnie podgrzałam. Drożdże wkruszyłam do miseczki. Dosypałam do nich łyżeczkę cukru zwykłego oraz dwie łyżeczki(...)mąki. Wlałam ciepłe mleko i dokładnie wszystko rozmieszałam. Zaczyn odstawiłam na kilkanaście minut do wyrośnięcia. Resztę mąki, cukier waniliowy oraz budyń waniliowy w proszku wsypałam do miski. Wbiłam jajka. Serek wiejski zblendowałam na gładko i dodałam do miski z pozostałymi składnikami. Dodałam wyrośnięty zaczyn i wszystko zmiksowałam na jednolite ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Miskę z ciastem przykryłam bawełnianą ściereczką

Waniliowe Improwizacje
Śliwkowy sernik 67

Składniki na masę: ·        125 dag sera zmielonego ·        Szklanka cukru ·        1 ½ opakowania budyniu waniliowego ·        10 jajek ·        1 ½ kostki margaryny ·        100 g śliwek suszonych Składniki(...)Ciasto wylewamy na dno formy ( 24 cm x 24 cm) i robimy masę serowa. 3.   Margarynę ucieramy z cukrem, dodając stopniowo żółtka. 4.   Ser mieszamy z budyniem i dodajemy da masy jajecznej. 5.   Białka ubijamy mikserem i łączymy   z masą serową delikatnie mieszając łyżką. 6.   Na koniec masę łączymy z pokrojonym śliwkami i wylewamy

Kulinarna Chwila
Sernik waniliowo – czekoladowy „Zebra” 60

dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) – 1/3 szklanki kwaśnej śmietany – 3 jajka – 3 łyżki masła – 1/2 szklanka cukru – cukier waniliowy – budyń waniliowy – ok. 3 łyżki mąki (u mnie bezglutenowej np. ryżowej) W celu przygotowania „Zebry” utrzyjcie na jasną puszystą masę masło z cukrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawajcie ser oraz śmietanę, cały(...)czas ucierając otrzymywaną masę. Następnie wbijcie jajka i dodajcie mąkę wraz z budyniem. Tak przygotowane ciasto rozdzielcie na dwie części. Do jednej z nich dodajcie stopioną wcześniej w kąpieli wodnej czekoladę. Na koniec wlewajcie do formy na przemian jasne i ciemne ciasto, które należy włożyć do rozgrzanego piekarnika na 50 – 60 minut i piec w temperaturze 190 stopniu. Dajcie

Szybko Tanio Smacznie
Puszysty sernik na delicjach. 122

Składniki : 1 kg sera twarogowego półtłustego 2 szklanki ( 0,5 l ) śmietany 18 % 1 szklanka ( 25 dkg ) cukru kryształu drobnego 1 duży cukier waniliowy 6 dużych jajek 2 budynie waniliowe bez cukru ( 80 g ) 1 duże opakowanie delicji np. o smaku wiśniowym lub innym dowolnym Składniki na polewę czekoladową  : 100 g czekolady mlecznej 1 łyżka margaryny lub oleju kokosowego(...)pałką lub mikserem na najwolniejszych obrotach, do czasu połączenia się składników. Jajka wybijamy, rozbijamy trochę trzepaczką lub widelcem, wlewamy partiami do masy serowej cały czas ucierając. Na koniec wsypujemy budyń i jeszcze chwilę mieszamy, aby składniki się dokładnie połączyły i nie było grudek. Gotową masę serową wylewamy ostrożnie, aby delicje nie przemieszczały się do przygotowanej tortownicy. Górę wyrównujemy łyżką . Sernik

Przepisy i porady kulinarne
Pączki nowoorleańskie z ajerkoniakiem 79

szklanki mleka zgęszczonego słodzonego 3/4 szklanki gorącej wody 25 g świeżych drożdży 1/2 szklanki cukru 2 jajka 25 g roztopionego masła szczypta gałki muszkatołowej olejek waniliowy szczypta soli Nadzienie budyń o smaku ajerkoniaku lub waniliowy 300 ml mleka 3/4 szklanki ajerkoniaku 4 łyżki cukru Dodatkowo cukier puder 1 l oleju do smażenia Do miski wsypać przesianą mąkę, zrobić dołek. Mleko(...)mąką w zrobiony wcześniej dołek. Przykryć ściereczką, pokrywką i odstawić niech drożdże rosną. W tym czasie w rondelku zagotować 200 ml mleka z cukrem. W pozostałym mleku wymieszać budyń z ajerkoniakiem i wlać na gotujące się mleko. Gotować na małym ogniu, ciągle mieszając do zgęstnienia. Można zastosować mniej mleka, jeżeli chcemy aby był gęściejszy. Gotowy krem odstawić do wystygnięcia. Wracamy

gotuj ze mną
aksamitny sernik z jeżynami na herbatnikach... 134

Składniki: jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, aromat waniliowy 1 łyżeczka, twaróg 1 kg wiaderko, kasza manna 4 łyżki, budyń waniliowy 1 opakowanie, herbatniki 200 gram, jeżyny 50 dag, cukier puder - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa - Jajka utrzeć z cukrem mikserem do białości na kogel-mogel. Do jajek dodać twaróg z wiaderka, kaszę manną, budyń, aromat waniliowy i mikserem

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Krówka 80

Ciasto: · jajka 4 szt · mąka pszenna 3/4 szkl · budyń toffi 1 op · kakao 0,5 łyżki · proszek do pieczenia 1 łyżeczka · cukier 3/4 szkl · sól Poncz: · woda 1/2 szkl · cukier 1 łyżeczka · kawa rozpuszczalna 1 łyżka Masa: · śmietana kremówka 350 ml · cukier puder 2 łyżki · śmietan-fix 1 op Dekoracja · masa kajmakowa 1 op · perełki czekoladowe  Białka oddzielić(...)żółtek, dodać szczyptę soli, ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, budyniem i kakao. Wylać na blaszkę (23*23) wyłożona papierem. Piec 30 min w 180stC Kawę rozpuścić w gorącej wodzie, osłodzić, wymieszać i ostudzić. Upieczony, wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. nasączyć ponczem, śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać śmietan

przepisy- Milki
Szarpaniec negatyw ze śliwkami i „Przypadek Adolfa H.” 83

mąki pszennej 1 kostka masła 4 jajka 1 płaska łyżeczka proszku o pieczenia (opcjonalnie, skubaniec nie musi wyrastać) 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 200-250 g śliwek 1 budyń czekoladowy Z mąki, żółtek (białka wykorzystamy do piany), masła i proszku do pieczenia zagniatam ciasto (nie upieram się, żeby zagnieść ze składników kulkę ciasta, ale pilnuję, żeby uzyskać konsystencję mokrego(...)minut. Międzyczasie przygotowuję pianę (Jeśli macie nadmiarowe 2 białka w lodówce, to możecie je wykorzystać ) Piana będzie wyższa. Wszystkie białka ubijam, a pod koniec dodaję powoli szklankę cukru i budyń czekoladowy i jeszcze chwilę ubijam. Następnie wyciągam blaszkę z piekarnika, wykładam ubitą pianę i posypuję kakaowym ciastem, którego garść odłożyłam na początku. Całość piekę jeszcze ok 15-20 minut. Smacznego

Słodki sentyment
Muffinki cytrynowe 118

Szybkie muffinki cytrynowe to deser, który z pewnością zachwyci każdego domownika. Ciasteczka są szybkie i proste w przygotowaniu. Sekretem każdych muffinek jest ich oddzielne wymieszanie suchych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szarlotka walentynkowa 151

łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 żółtka 100g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki bułki tartej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadzienie: 1kg jabłek użyłam jonagold 2 białka 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 2 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki płatków kukurydzianych z miodem i orzeszkami Sposób przygotowania: Do dużej miski wsypałam mąkę tortową, cukier puder, szczyptę soli(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/szarlotka-na-kruszonce.html), szarlotka śmietankowa (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-smietankowa.html), kruche ciasto pleśniak z jabłkami (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/plesniak-z-jabkami.html), szarlotkę na kruchym cieście z budyniem (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-z-budyniem.html), szarlotkę z kisielem (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/szarlotka-z-kisielem.html), szarlotkę sypaną (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/szarlotka-sypana.html), szarlotkę na zimno z kremem i galaretką (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/mini-torcik-szarlotka-na-zimno.html), tradycyjną

Waniliowe Improwizacje
Delicja bez pieczenia 128

które przełożyłam serem i jabłkami. Polecam ciasto, bo jest przepyszne. Składniki : Masa serowa : 600 g  sera białego w kostce 2  jajka 1 i 1/2 szkl mleka 1 budyń śmietankowy duży ( 64 g ) 100 g masła 125 g cukru Masa jabłkowa: 600 g przesmażonych jabłek ze słoika 2 galaretki cytrynowe 1/2 l wody Dodatkowo : 36 szt herbatników(...)utartego masła, dodawać po łyżce sera, cały czas ucierać. Białka ubić na sztywno, dodać do sera, delikatnie wymieszać. Przełożyć masę serową do garnka, mieszając na wolnym ogniu zagotować. Budyń rozmieszać w mleku, wlać do masy serowej, mieszając doprowadzić do zagotowania, ostudzić. Masę serową podzielić na 2 części. Masa jabłkowa: Przesmażone jabłka przekładamy do rondla, mieszając, doprowadzamy, do podgrzania

Kuchnia Danusi
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 126

szkl. cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus malinowy: 1 kg mrożonych malin 1 galaretka malinowa 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl. cukru Krem ajerkoniakowy: 500 ml mleka 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 200 g masła około 130-150 ml gęstego (!) ajerkoniaku Dodatkowo: 200-250 g herbatników 1 szkl. śmietanki(...)wrzenia. Na gotujące się mleko wlewamy mieszankę budyniową i cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy do niego przestudzony budyń. Na koniec cienkim strumieniem wlewamy gęsty ajerkoniak. Na ciasto z bezą wykładamy tężejący mus malinowy. Rozkładamy warstwę herbatników. Następnie wykładamy krem ajerkoniakowy. Wykładamy kolejną warstwę herbatników. Galaretkę malinową rozpuszczamy

Smaki Na Talerzu