budyń - 12640 przepisów (strona:334/843)

Ekspresowa babka budyniowa 98

Składniki: Mąka pszenna tortowa szklanka 250 ml Jajka 5 Cukier szklanka  Masło 100 g Budyń śmietankowy Proszek do pieczenia Przygotowanie: Jajka zmiksować dodając partiami cukier do uzyskania jasnej konsystencji masy. Zmniejszyć obroty miksera i dodać wymieszany budyń z proszkiem i mąką. Na koniec wlewamy powoli roztopione i przestudzone masło. Ciasto przełożyć do keksówki sylikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem

Kulinarne przygody
Orzechowy sernik gotowany 177

herbatniki 50 g orzeszków ziemnych bez soli 50 g masła 1 łyżka mleka Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 4 jajka 100 g masła 1 budyń waniliowy (40 g) 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru  z wanilią 1/4 szklanki mleka 100 g orzechów ziemnych bez soli Wierzch: masło orzechowe  orzechy ziemne bez soli Wykonanie(...)umieszczamy w garnku i wbijamy do niego jajka. Mieszamy, a następnie dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki oraz cukier i cukier z wanilią. Podgrzewamy do rozpuszczenia składników - nie zagotowujemy. Budyń rozpuszczamy w mleku, a następnie wlewamy do gorącej masy serowej. Mieszamy do momentu, aż masa zgęstnieje. Studzimy.  Do masy dodajemy zmielone na miało orzechy ziemne. Mieszamy i wykładamy masę

Kuchnia MagdaLeny
Sernik pomarańczowy 101

dużą blachę Świątecznego sernika pomarańczowego: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka, 9 szt jajek 125 g masła lub margaryny, 2 szkl. cukru, 6 łyżek domowego cukru waniliowego, 2 budynie śmietankowe 2 x 40 g, 3/4 szkl. oleju, 1/2 szkl. soku pomarańczowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 ½ szkl. mąki, 1 opakowanie krojonej skórki pomarańczowej 1 małe opakowanie kropelek czekoladowych rozpuszczona(...)białek na sztywno z 1,5 szkl. cukru. Masa serowa: Do misy robota przekładamy sernik z wiaderka, dodajemy 6 żółtek, 4 łyżki domowego cukru waniliowego, wsypujemy 2 suche budynie śmietankowe, wlewamy olej i sok pomarańczowy i dokładnie miksujemy. Ostrożnie dodajemy ubite białka i mieszamy masę serową łyżką. Przekładamy całość do podłużnej formy wyłożonej ciastem i wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik śmietankowy 152

żółtka 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 5 jajek 200 g śmietany kremówki 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe 1 szklanka mleka Dodatkowo: 2 łyżki kaszy manny Ciasto: Podane składniki zagnieść ze sobą na gładkie i jednolite ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ją ciastem. Masa(...)serowa: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Następnie partiami dodawać ser. Później wlać olej oraz mleko oraz wsypać budynie. Kremówkę ubić na sztywno. Pozostałe białka również. Do masy dodać najpierw ubitą kremówkę i wymieszać na małych obrotach. Na końcu dodać ubite na sztywno białka i delikatnie, aczkolwiek dokładnie połączyć je z masą serową.  Ciasto równomiernie posypać kaszą

My simple kitchen
Sernik cytrynowy (bez glutenu i białego cukru) 120

kokosowej -20g skrobi ziemniaczanej -20g oleju rzepakowego (lub innego) -20g ksylitolu -300g gorącej wody Sernik -500g twarogu -400g jogurtu typu greckiego -40g budyniu waniliowego -3 jajka -ok 100-130g ksylitolu -duża cytryna lub dwie mniejsze (sok i skórka) Góra -400g jogurtu greckiego (lub inny serek do smarowania z małą ilością serwatki(...)kąpieli wodnej więc woda nie może dostać się pod folię. SERNIK 5. Cytryny umyć i zalać wrzątkiem. Następnie zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. 6. Ser, jogurt, ksylitol, jajka, budyń i sok z cytryny zblendować razem na gładką masę. Na koniec wmieszać skórkę z cytryny. 7. Masę wlać na przygotowany spód. 8. Tortownicę włożyć do większego naczynia żaroodpornego (lub większej blachy

Candy Pandas
Ciasto Piña colada 134

Pieczemy 35 minut w temp. 175 stopni z termoobiegiem lub 180 stopni góra- dół. Studzimy Kroimy na 2 równej grubości blaty. Składniki na masę z ananasem: 400 ml mleka budyń śmietankowy + 1 łyżka mąki  ziemniaczanej 5 łyżek cukru 2 opakowania galaretki cytrynowej 1 puszka ananasów 200 g masła Proszek budyniowy z mąką ziemniaczana dokładnie roztrzepujemy w ½ szklanki mleka. Resztę(...)cukrem. Na gotujące mleko wlewamy masę budyniową. Gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w ¼ szklanki gorącej wody. Ananasa kroimy w kostkę. Masło miksujemy na puch, stopniowo dodając ostudzony budyń, następnie tężejącą galaretkę stale miksując. Na końcu dodajemy ananasa i dokładnie miksujemy  * masa szybko tężeje* Nasączenie: 2 kieliszki malibu ( lub wódki) + sok z ananasów  ( lub nasączenie bezalkoholowe

Domowe ciasta
Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 85

razem dam 50 gr, ponieważ pianka orzechowa jest dość słodka) Składniki na warstwę orzechowo-owocową: 6 białek z dużych jaj (rozmiar L) w temperaturze pokojowej 200 gr cukru 2 budynie waniliowe (bez cukru po 40 gr każdy) 200 gr orzechów włoskich lub laskowych zmielonych na mąkę lub drobno pokrojonych, mogą być też wiórki kokosowe lub inne orzechy 400 gr mleka(...)wałeczkiem wałkowałam ciasto, tak aby wszędzie miało równą grubość. Białka ubić na prawie sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać cukier. Wyłączyć mikser. Orzechy wymieszać z budyniem, delikatnie wmieszać do białek szpatułką. Mleko kokosowe wyjąć z lodówki, NIE WSTRZĄSAĆ, otworzyć, wbić dwie słomki do samego dna. Przez powstałe dziurki wylać mleko kokosowe, a śmietanę kokosową przełożyć

moj przepis na
Bułki i rogaliki na słodko 149

Rogaliki cynamonowe     Drożdżówki z budyniem      Odrywane bułeczki dyniowo-cynamonowe       Słodkie bułeczki z rodzynkami       Słodkie bułki z budyniem      Odrywane bułki dyniowe       Brioszki pomarańczowo-kardamonowe z dżemem truskawkowym     Rogale maślane

Passions hobbies life
Babka budyniowa z suszonymi czereśniami i skórką pomarańczy 98

Babka wyszła super, szybko zniknęła i znowu muszę myśleć co piec ;-) Bo zamówienia od dzieci już są :-) Miłego dnia :-)  Blaszka: 11x29 cm Składniki: 250 g mąki pszennej 3 budynie waniliowe bez cukru (3x40g) 4 jajka L 125 ml mleka 125 ml oleju 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie suszonych czereśni Helio 1 opakowanie kandyzowanej skórki(...)pomarańczy 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę na najwyższych obrotach miksera. Ja ubijam około 8 minut. Następnie dodajemy mleko i olej. 2. Mąkę przesiewamy, dodajemy budynie i proszek do pieczenia i mieszamy. Dodajemy do masy, delikatnie mieszamy do połączenia się składników. 3. Czereśnie siekamy na mniejsze kawałki i razem ze skórką dodajemy do ciasta. Mieszamy. 4. Blaszkę smarujemy

kruche babeczki
Ciasto ucierane ze śliwkami i kokosową kruszonką 100

jajka 3 łyżki śmietany Kruszonka na ciasto: 100 g cukru pudru 100 g masła (schłodzić) 100 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 450 g mrożonych śliwek 1 budyń waniliowy lub śmietankowy w proszku 2 - 3 łyżki cukru trzcinowego Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto ucierane ze śliwkami i kokosową(...)Mąkę dodawać partiami, wtedy łatwiej jest ucierać. Ciasto powinno mieć jednolitą i gęstą konsystencję. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Śliwki bez rozmrażania obtoczyć w budyniu i ułożyć na ciasto skórką do dołu. Każdą śliwkę posypać delikatnie cukrem. Ciasto posypać równomiernie kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 45 - 55 minut

Kuchcik gotuje
Budyń z jabłek z czekoladą 73

Budyń z jabłek to bardzo prosty deser, który poprawi nam humor podczas trudnych dni. Jabłka wzbogacone aromatem cynamonu a polewa czekoladowa udekorowana kleksami bitej śmietany, tartą czekoladą i kawałkami jabłek . Wszystko wygląda bardzo apetycznie. Dorosłym i dzieciom taki deser z pewnością przypadnie do gustu. Szczerze polecam:) Składniki 4 jabłka, obrane sok z 1/2 cytryny 6 łyżek cukru 1 łyżka skrobi(...)Resztę kremówki ubić z cukrem pudrem. Ubitą śmietaną udekorować wierzch deseru. Posypać tartą czekoladą i włożyć po kilka plasterków jabłek. Jeszcze na chwilę do lodówki i gotowe. Smacznego:) Artykuł Budyń z jabłek z czekoladą pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Sernik bez spodu z żurawiną 58

pieczenia i studzenia, ciasto na pewno nie opadnie. 1 kg sera z wiaderka 100 ml śmietanki 30 % 4 jajka 200 g masła  3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy aromat waniliowy 50 g suszonej żurawiny Na polewę: 125 g masła 8 łyżek cukru 4 łyżki kakao 3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki żelatyny .  Masło roztopić i przestudzić. Ser zmiksować(...)jajkami cukrem, śmietanką i budyniem. Dodać ostudzone, roztopione masło i ponownie zmiksować. Dosypać żurawinę i delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę o średnicy 24 cm nasmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piekarnik rozgrzać do 190 st C. Sernik wlać do formy i stawić do piekarnika piec przez 30 min., następnie zmniejszyć temperaturę do 150 st. C i piec jeszcze 30 min. Sernik

Krylowa Kuchnia
Sernik pieczony z serków homogenizowanych 96

kremowy i zwarty i mocno waniliowy, do tego prawie w ogóle nie opadł. Serdecznie polecam taki serniczek. Na masę serową: 7 serków homogenizowanych waniliowych po 150 g każdy 2 budynie waniliowe 100 g prawdziwego masła 2/3 szklanki cukru 5 jajek L 1 łyżeczka cukru waniliowego Na spód: 200 g mąki 100 g masła 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku(...)rozgrzanym piekarniku aż leciutko się zarumieni.  Masa serowa.Masło roztopić i ostudzić.Serki umieścić w misce dodać jajka i cukry i dokładnie rozmieszać wszystko trzepaczką, Do masy dodać budynie i ponownie wymieszać, na samym końcu masę wymieszać z roztopionym masłem. Masę serową wylać na podpieczony spód i piec w 170 st przez 60 minut. Kiedy sernik się upiecze zostawić

Krylowa Kuchnia
Sernik na białkach 94

masę serową: 400 g sera twarogowego 70 g masła roztopionego 200 ml śmietanki 30 % 40 g budyniu śmietankowego 180 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 6 białek Ewentualnie polewa z czekolady: tabliczka czekolady gorzkiej łyżka dwie masła  Składniki rozpuszczamy w łaźni wodnej.    Przygotowanie:  masy serowej: Do miski dajemy jajka i cukier- ubijamy Do ubitej(...)masy dodajemy stopniowo przemielony ser, roztopione masło,, śmietanę i budyń  Miksujemy składniki do połączenia Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie wkręcamy szpatułką  Przekładamy masę na spód, na który układamy ewentualnie biszkopty Pieczemy w temp.180*C przez 50-60 min. Pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia ciasta. Jak dla mnie sernik smaczniejszy bez polewy czekoladowej. przepis stąd

Proste Potrawy