budyń - 12640 przepisów (strona:330/843)

Kruche ze śliwkami i budyniową pianką 98

cukier - 0,5 szkl  margaryna lub masło - 250 g  proszek do pieczenia - 1 łyżeczka  Pianka budyniowa: białka jaj -5 szt  olej -0,5 szkl  budynie śmietankowe - 2 opak  cukier -1 szkl  sól - szczypta  Dodatkowo :   śliwki jasne i ciemne   cukier puder do posypania ciasta  Przygotowanie:   Ciasto: Mąkę(...)Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.  Gdy piana jest już ubita, dodawać po trochu cukru, cały czas ubijać.   Następnie wsypać do piany budyń , dokładnie wymieszać.   Pod koniec mieszania dolewać cienkim strumieniem olej, dokładnie zmiksować.   Blachę o wymiarach ( 25x36) wysmarować tłuszczem, wyłożyć większą część ciasta, wylać na ciasto, piankę budyniową, posypać

Kuchnia Danusi
Fit sernik z borówkami i kruszonką 136

pieczenia 5 łyżek ksylitolu 180 g zimnego masła 1 jajko Masa serowa: 250 g chudego twarogu 250 g serka mascarpone 120 g serka waniliowego 1 jajko 3 łyżki budyniu waniliowego 1/2 szklanki ksyitolu 1/2 łyżeczki mielonej wanilii Dodatkowo: 300 g borówek Wykonanie: Borówki opłukać i osuszyć. Ciasto kruche : Do miski wsypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia, cukier oraz pokrojone(...)Masa serowa : Twaróg zblendować z serkiem waniliowym, przełożyć do miski, dodać dodać mascarpone, oraz ksylitol i zmiksować do połączenia się składników. Następniedodawać jajko ciągle miksując. Na koniec dodać budyń oraz mieloną wanilię i wymieszać Masę wylać na spód, wyrównać powierzchnię, na wierzch wyłożyć borówki oraz zetrzeć odłożone ciasto z lodówki (na tarce o dużych oczkach). Piec w 170 stopniach przez

Healthy food explorer
Omlet budyniowy 95

Omlet budyniowy zrobiłam na późne śniadanie dla Mamy. Omlet z budyniem w proszku wyszedł taki jak oczekiwałam – lekki, złocisty i puszysty, więc bez obaw mogłam go Jej zaserwować. Podałam go z robioną wcześniej frużeliną wiśniową oraz naturalnym jogurtem. Zgodnie z moimi oczekiwaniami takie śniadanie na słodko przypadło Mamie do gustu, co mnie cieszy, bo będę mogła robić kolejne budyniowe(...)oraz proszkiem budyniowym. Następnie partiami dodawać pianę z białek, za każdym razem delikatnie ją wmieszać. Na patelni rozprowadzić niewielką ilość oleju, rozgrzać ją. Wylać na nią masę jajeczną z budyniem, równomiernie ją rozprowadzić, zmniejszyć ogień i smażyć przez kilka minut. Podpieczony od dołu omlet zsunąć na duży talerz, przykryć go patelnią i odwrócić, tak aby na dnie patelni znalazła się

niecodziennikpary
Lodowiec 99

będzie zbyt mało. Jak widzicie, wyszło idealnie. 2 op. okrągłych biszkoptów typu petitki 2 opakowania galaretki truskawkowej  1 i 1/2 szklanki mleka (375 ml) 5 żółtek 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 1 i 1/2 łyżki kakao około 500 g drobnych owoców (u mnie maliny, truskawki i borówki amerykańskie(...)wrzenia. Na gotujące się mleko wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę budyniową. Cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Masę dzielimy na 2 części, jedną z nich mieszamy z kakao. Tortownicę (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Odlewamy około 1/2 szklanki galaretki. Nasączamy w niej biszkopty i układamy obok siebie

Smaki Na Talerzu
sernik pieczony na śliwkach kisielowych "odwrócony"... 101

Składniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie,, twaróg bez smakowy 1 kg wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, śliwki 1 kg, kisiel wiśniowy 1 opakowanie Umyte śliwki wypestkować, połówki śliwek wymieszać z kisielem, na dnie formy 30x25 cm z papierem do pieczenia rozłożyć śliwki. Jajka, cukier, cukier wanilinowy utrzeć mikserem do białości(...)kogel mogel. Do masy dodać twaróg z wiaderka, wsypać kaszę manną, budyń i mikserem połączyć składniki nie za długo. Masę sernikową wylać na śliwki, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55-60 minut. Sernik po upieczeniu mocno wystudzić aby śliwki kisielowe stężały, najlepiej piec wieczorem i do rana w chłodnym miejscu. Formę nakryć dużym płaskim

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżówki z twarogiem, jagodami i miętowym lukrem. 378

Spróbujcie koniecznie :) Składniki: 3/4 szklanki ciepłego mleka 3 łyżki cukru 25 g. drożdży 3 szklanki mąki 2 jajka 100 g. masła. Masa twarogowa: 250 g. twarogu 2 łyżki budyniu 2 łyżki cukru 1 żółtko Dodatkowo: 1 szklanka jagód Lukier: 2 łyżki suszonych liści mięty gorąca woda 5-6 łyżek cukru pudru Wykonanie: Masło roztopić. Zostawić do przestudzenia. Ciepłe mleko wlać(...)roztopione i wystudzone masło.  Wyrobić gładkie ciasto. Miskę nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Przygotować masę twarogową. Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem.  Dodać cukier, budyń w proszku i żółtko. Ponownie rozgnieść widelcem i wymieszać.   Jagody oczyścić i umyć. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką.  Delikatnie zagnieść i rozwałkować na prostokąt. Na ciasto

Agusiowe smakołyki
Pyszne ciasto Kilimandżaro z jabłkami-idealne na każdą okazje +FILM 167

bazę kremu-do garnka dajmy 2 żółtka (białka odkładamy) 8g cukru waniliowego i 3/4 szkl cukru-mieszamy, dodajemy mleko, mieszamy i dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną-mieszamy i gotujemy budyń-mieszając najlepiej trzepaczką. Studzimy KAKAOWY BISZKOPT Żółtka oddzielamy od białek  8 białek (6+2 z masy) ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier-miksujemy do jego rozpuszczenia.  Dodajemy żółtka(...)pierwszy spód biszkopta dajemy zimną masę jabłkową. Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do stężenia. Następnie do miski dajemy 250g miękkiego masła, ucieramy je na puch i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Tak powstały krem rozprowadzamy po stężałej masie jabłkowej.  Wyrównujemy i przykrywamy drugim spodem biszkoptowym. Do miski dajemy czekoladę, masło oraz mleko-dajemy na 1 minutę do mikrofali lub rozpuszczamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Murzynek ze sliwkami i kruszonka 148

pieczenia 3 łyżki kakao naturalnego Kruszonka: 150 g mąki  1 łyżka kakao naturalnego 100 g cukru pudru 100 g masła (schłodzić) Dodatkowo: 500 - 600 g śliwek 1 budyń w proszku cukier puder do posypania Do odmierzania używam: szklanki - 250 ml, łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić murzynka ze śliwkami i kruszonką? Masło, mleko, cukier i kakao podgrzewać(...)widocznych grudek mąki. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto. Ciasto przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Po wierzchu równomiernie rozłożyć pokrojone i obtoczone w budyniu śliwki i całość posypać kruszonką. Jeśli śliwki są kwaśne obtoczyć je również w cukrze. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 55 minut

Kuchcik gotuje
Witajcie -kto z was pamięta to ciasto fale Dunaju -przepis pochodzi z maminego zeszytu 159

kakao i 2 łyżki wody. Pierwsze kładziemy cześć jasną na 2 częsc z kakao i owoce ja dałam maliny i pieczemy 45 minut 18o st krem Z mleka ugotować budyń, w jednej części rozmieszać mąkę, Cukier zagotować z mlekiem Mleko jak się zagotuje to wlewamy następną część mleka .i mieszamy trzepaczką aż będzie gęsty, potem studzimy aż będzie zimny. Margarynę(...)masło ucieramy i dodajemy zimny budyń powoli ucierając i nie za długo żeby nie zrobiła się masa serowa. Gdy masa gotowa można dać owoce lub nie dawać wcale. Ja dla urozmaicenia dodałam borówki i wymieszałam z masą, masę nałożyłam na upieczone ciasto. Nawet gdy masa wam się zrobi taka serowa to i tak polewa wam to zamaskuje i tego

Moje Wyroby
jogurtowy sernik z lukrem buraczkowym i kokosem... 162

Składniki: jajka 6 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, jogurt grecki 4 opakowania (1=380 gram), budyń malinowy 2 opakowania, herbatniki 150 gram lukier buraczkowy: cukier puder 2 szklanki sok z buraków 3-4 łyżki, sok z cytryny 1/2 łyżeczki wiórki kokosowe 2 łyżki SKŁADNIKI TEMPERATURA POKOJOWA = jajka, cukier mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach. Do masy(...)jajecznej dodać jogurty i połączyć składniki. Wsypać budynie malinowe i krótko mikserem połączyć składniki. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wylać masę jogurtową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec 55-60 minut, w formie sernik dobrze wystudzić. Cukier puder wymieszać z sokiem z buraków, sokiem z cytryny na nie za gęsty

W Mojej Kuchni Lubię
Pyszne ciasto ucierane z malinami 119

cukru kryształu 100g mąki wszystko razem wyrabiamy aż będą okruszki przygotowanie i składniki ciasta 200 g masła 4 jajka 160 g cukru kryształu 200 g mąki 1 budyń,śmietankowy 1 łyzeczka proszku do pieczenia blaszka 24 x 24 2 szklanki malin ,mogą być nawet mrożone tylko dzień wcześniej rozmrozić ,cukier puder do oprószenia, Masło miksujemy z cukrem na puch, potem(...)dodać jajka ,budyń i mąkę wrocławska ,Ciasto wyłożyć na blaszkę dać maliny ,a na to posypkę ,Pieczemy 40 min w 180st .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Moje Wyroby
Sernik z owocami na kruchym cieście 74

kawki.     Składniki: Ciasto: 230g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 150g zimnego masła 1 jajko Masa serowa: 700g twarogu sernikowego 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy – 40g 1 opakowanie cukru waniliowego 1 jajko Dodatkowo: 0k 250g owoców (np. maliny, truskawki, borówki, jagody itp) 2 łyżki mąki ziemniaczanej       *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy(...)zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Większą częścią ciasta wylepiamy spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Użyłam blaszki o wymiarach 20×33 cm *** *** Twaróg z cukrami, jajkiem i budyniem (proszkiem) miksujemy krótko mikserem, do momentu aż składniki się połączą *** *** Na ciasto w foremce wylewamy masę serową i na wierzchu układamy owoce *** *** Owoce posypujemy mąka ziemniaczaną. Na wierzch ścieramy

Blog z Apetytem
NAJSMACZNIEJSZY SERNIK BEZ SPODU + FILMIK 276

wykonaniu i bardzo smaczne. SKŁADNIKI :  1 kg sernika wiaderkowego  200 ml śmietany 30 % 7 jajek średniej wielkości  1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy  2 budynie waniliowe bez cukru   czekolada mleczna do polania(...)sztywno z odrobiną soli i odkładamy na bok.  Do misy robota wlewamy żółtka i wsypujemy cukry, ubijamy, następnie dodajemy ser i miksujemy. Wlewamy śmietanę, ponownie miksujemy. Wsypujemy budynie, miksujemy i na koniec dodajemy ubite białka. Delikatnie mieszamy.  Sernik wlewamy do dużej tortownicy. Ciasto pieczemy jedną godzinę w temperaturze 175 % C, po 20 minutach temperaturę zmniejszamy na 160 %. Gdyby

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik z wiśniami 627

tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrej jakości sera z wiaderka 300 g kwaśnej śmietany 18% 3 jajka 200 g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń śmietankowy ( 40 g ) skórka otarta z 1 cytryny, wyszorowanej i sparzonej Ponadto: 500 g wydrylowanych wiśni Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Dodać(...)odłożyć na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W naczyniu umieścić wszystkie składniki na masę serową - zmielony twaróg, śmietanę, oba cukry, jajka, budyń oraz skórkę z cytryny i zmiksować na niskich obrotach miksera, tylko do połączenia składników. Gotową masę serową przelać na podpieczony kruchy spód ( spód może być ciepły ). Na wierzch wyłożyć wiśnie

Opowieści z piekarnika
Letni sernik z owocami 85

słodkosentymentowy ” w 100% Składniki: 1 puszka brzoskwiń 300 g wiśni 500 g twarogu 3 szklanki mąki 1 ¼ szklanki cukru 400 g masła 2 jajka 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń waniliowy (40 g) 2 łyżki soku z cytryny Skórka otarta z 1 cytryny 2 i ¾ szklanki mąki mieszam z ¾ szklanki cukru i budyniem. W rondelku rozpuszczam 250 g masła

Słodki sentyment