nieco taniej możecie nabyć nasze papierowe dziecko wcześniej! Składniki (na 2 porcje): 1 opakowanie serka wiejskiego 2 jaja 1/2 szklanki mąki owsianej 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki stewii w płynie olej rzepakowy do smażenia 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: owoce i syrop klonowy Serek wiejski wymieszaj z jajkami, mąką owsianą(...)budyniem, proszkiem do pieczenia, stewią w płynie na jednolitą i gładką masę. Rozgrzej patelnię, przesmaruj niewielką ilością oleju rzepakowego i nakładaj niewielkie porcje placuszków. Smaż po minucie z każdej strony, do zarumienienia. Gotowe placuszki podaj z syropem klonowym i owocami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajakwaśna 60 g, cukier 65 g, żółtka 5 szt, nadzienie: jabłka 1 kg, sok z cytryny 1 łyżka kisiel cytrynowy 38 g, piana: białka 5 szt, cukier 200 g, budyń waniliowy 70 g, dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki i posiekać wszystko razem nożem, a następnie zagnieść ciasto(...)oczkach. Do jabłek dodać sok z cytryny oraz kisiel cytrynowy, wymieszać i odstawić. Białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier. Ubijać aż powstanie lśniąca piana. następnie dodać budyń i zmiksować do połączenia. Na blaszkę z ciastem wyłożyć lekko odciśnięte jabłka, następnie rozsmarować pianę. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki. Piec w 170 st.C przez 60 min. Upieczone
kulinarne odsłony patijajek klasy "M" 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki pszennej ( 150 g ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu SER : 2 budynie waniliowe po 40 g 1 szklanka mleka 3/2 % 250 g masła/ margaryny 1 szklanka cukru 1 kg sera wiaderkowego, mielonego 2 jajka dodatkowo do wyboru - rodzynki(...)białek należy ubić.45 minut , temperatura 180 % , termoobieg. Po upieczeniu przecinamy go wzdłuż, na dwie połówki. W garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem, dodajemy ser, owoce, oraz wymieszane budynie z mlekiem i jajkami, masę ciągle mieszamy i zagotowujemy. Na ciasto wylewamy cały ser, przykrywamy go drugim ciastem, sernik chłodzimy. Wierzch polewamy czekoladą, smacznego
Kulinarne Fantazje Marioligruszki 1 łyżeczka cynamonu płatki migdałowe do posypania ciasta perlisty cukier do dekoracji jajko do posmarowania ciasta 1 łyżka mąki ziemniaczanej do posypania dna ciasta / można też użyć budyń lub kisiel w proszku Przygotowanie; Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy masło, sól i cukier a następnie maślankę. Wyrabiamy ciasto aż do połączenia składników. Ciasto zawijamy w folię i chłodzimy około(...)wykładamy papierem. Ciasto wałkujemy na okrąg lub prostokąt w zależności jaką formę wybierzemy. Najlepiej wałkuje się miedzy dwoma arkuszami papieru. Przekładamy do foremki, dno posypujemy mąką ziemniaczaną lub budyniem. Owoce obieramy, kroimy w plasterki. Mieszamy z cynamonem, możemy jeszcze dosłodzić jeśli mamy taką potrzebę. Wykładamy na dno ciasta. Wystające boki naciągamy niedbale na owoce. Brzegi smarujemy rozmąconym jajkiem
Radość kipiąca uśmiechem.studzimy. 2. Krem: Jedną szklankę mleka miksujemy z cukrem waniliowym, żółtkami i mąkami. Pozostałe mleko zagotowujemy. Do gotującego przez gęste sitko wlewamy zmiksowane składniki, mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Budyń studzimy mieszając od czasu do czasu. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, dodajemy cukier puder i ucieramy, następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu i dokładnie ucieramy. 3. Przekładanie: Jedno
Izabelawkuchnijabłek -2 galaretki cytrynowe -sok z jednej małej cytryny MASA BUDYNIOWA -1000ml mleka -200g masła -0,5 szkl cukru -2 cukry waniliowe -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1/2 szklanki mąki pszennej tortowej -2 żółtka ORZECHY -ok 300g orzechów włoskich -5 łyżek miodu -100g masła -łyżka cukru pudru DODATKOWO -ciastka(...)ciasteczka karmelizowane można zastąpić ciasteczkami korzennymi MASA BUDYNIOWA Do garnka wlewamy 750ml mleka, dodajemy cukry waniliowe oraz masło-stawiamy na kuchence i podgrzewamy. W osobnej miseczce mieszamy cukier, mąkę, budynie,250ml mleka, 2 żółtka Masę wylewamy na gotujące się mleko z masłem i cukrem waniliowym dokładnie mieszamy do zgęstnienia. Gorącą masę wykładamy na ciasteczka. Wyrównujemy i studzimy. Na koniec
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudwie bryłki ( jedna 2/3 ciasta- spód, a druga 1/3 ciasta- góra) . Wkładamy do zamrażalnika na ok. 30 minut Śliwki : 500 g śliwek 4-5 łyżek cukru 1 łyżka budyniu waniliowego szczypta cynamonu Śliwki drylujemy i kroimy na połówki. dodatkowo : cukier puder do posypania po wierzchu p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 150%; text(...)language: ar-SA } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } WYKONANIE 2/3 ciasta kruchego + nakłuwamy widelcem śliwki ( dziurką po pestce do góry)+ posypujemy cukrem, budyniem i cynamonem 1/3 ciasta kruchego ( robimy w palcach grubą kruszonkę i posypujemy po śliwkach) pieczemy 45- 50 minut w temp 175 – 180 stopni posypujemy cukrem pudrem p { margin-bottom
Domowe ciastaskładników wyrabiam ciasto robotem KitchenAid 20 min na prędkości 4 Ciasto odstawiam na 1,5 h do wyrośniecia Ciasto dzielę na 8-9 kawałków, każdy będzie 1 bułką budyn: - 65 g proszku budyniowego o smaku wanilia/śmietanka - 500 ml mleka - duża kopiasta łyżka masła - cukier jeśli budyn bez cukru (1-2łyż) Budyń gotujemy. Kruszonka: 140 g mąki
SMYKWKUCHNIdużego jogurtu, z kajmakiem i orzechami. Ciasto które Cię zaskoczy super jogurtowym zestawem . Pyszne delikatne ciasto jogurtowe idealne na weekend jak i na imprezę. Wilgotne ciasto jogurtowe z budyniem, masą krówkową i orzechami. Ciasto z dodatkiem jogurtu to jedno z najpopularniejszych ciast, a ciasto jogurtowe z owocami bije wszystkie przepisy na głowę. Było już ciasto jogurtowe z truskawkami, fit ciasto(...)Przepis na ciasto jogurtowe z kajmakiem i orzechami powstał przez przypadek. Miałam masę krówkową, orzeszki ziemne i dużo jogurtu. Wyszedł super jogurtowy deser z gotowaną masą z jogurtów i budyniu. Ciasto możesz zrobić z jogurtu greckiego, naturalnego gęstego jogurtu lub jogurtu typ grecki. Każdy jeden jogurt sprawdzi się przy cieście z kajmakiem i orzechami. Jak zrobić ciasto jogurtowe z dużego
Dieta moja pasjaUwaga: Szklanka 200 ml Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 200 g masła 4 jajka 1 czubata łyżka cukru pudru 2 łyżki kaszy manny 1 budyń waniliowy 300 g śliwek 1 szklanka cukru Z podanej porcji mąki ujmuję 2 łyżki. Pozostałą mąkę, żółtka (białka wykorzystamy do piany), masło i cukier puder zagniatam tylko do uzyskania konsystencji(...)śliwek i kroję śliwki w kostkę. Białka ubijam i pod koniec ubijania dodaję powoli partiami cukier. Za każdym razem ubijam tak długo, aż cukier się rozpuści. Na koniec wsypuję budyń i jeszcze krótko miksuję. Piana musi być ubita jak na bezę, żeby nie opadła. 2 garście ciasta, które odłożyłam, mieszam delikatnie palcami z 2 łyżkami mąki i tworzę kruszonkę. Podpieczone
Słodki sentymentprawdziwy raj dla podniebienia. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA SERNIK Z JABŁKAMI Składniki Masa serowa 1 kg sera z wiaderka 1 kg twarogu półtłustego 300 g cukru 6 jaj budyń waniliowy – sam proszek Kruszonka 160 g mąki 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko 70 g masła łyżeczka cukru pudru Dodatkowo 600 g jabłek łyżeczka cynamonu(...)cukier. Lekko poddusić. Zdjąć z palnika, pozostawić do ostygnięcia. Dodać 1 łyżkę kaszy manny, wymieszać. Twaróg przepuścić przez maszynkę. Całe jajka ubić. Stopniowo dodawać cukier ciągle ubijając. Dodać ser, budyń. Gotową masę umieścisz w blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Na masie rozsypywać 2 łyżki kaszy manny (wpije nadmiar wody, które puszczą jabłka podczas pieczenia). Następnie umieścić podduszone jabłka. Na wierzch
Alle Dobre!sera twarogowego mielonego 250 g mascarpone 1 jajo L 2 łyżki maku 50 g cukru otarta skórka i sok z 1/2 cytryny lub limony 1 łyżeczka proszku budyniu o smaku wanilii SOS OWOCOWY 250 g jeżyn (świeżych lub mrożonych) 30 g cukru sok z 1/2 cytryny Do przybrania w sezonie świeże jeżyny Wykonanie SPÓD Płatki owsiane prażymy na suchej patelni(...)owsianymi wykładamy na dno słoików. Lekko dociskamy i wstawiamy do lodówki na około 15 minut. MASA SERNIKOWA Na suchej patelni prażymy chwilę mak, studzimy. Twaróg, mascarpone, jajo, cukier, budyń i sok z cytryny miksujemy na gładką masę. Dodajemy do masy serowej mak i otartą skórkę cytrynową, mieszamy. Wlewamy gotową masę do słoików. W czajniku zagotowujemy wodę. Słoiki
Tajemnice SmakuPotrzebujesz: Na spód 160g kakowych herbatników 60g roztopionego masła (może być klarowane) Na masę serową 500g półtłustego twarogu 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 80ml śmietanki kremówki 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1/2 szklanki cukru 3 opakowania sezamków (9 sezamków) 250g jeżyn Na polewę 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka cukru Do tego świeże jeżyny listki mięty kwiaty bratka (opcjonalnie(...)lodówki na 30 min. Masa serowa 1. Sezamki pokrusz na niewielkie kawałki ale nie na proszek. 2. W misie miksera umieść twaróg, śmietankę, jajka, cukier, ekstrakt waniliowy i wsyp budyń - miksuj do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej masy. 3. Do masy serowej wsyp pokruszone sezamki i wymieszaj szpatułką. 4. Na schłodzony spód wyłóż połowę masy serowej, następnie rozłóż równomiernie jeżyny
Kuchnia w Słońcu Skąpana