budyń - 12640 przepisów (strona:322/843)

Ciasto Jesienna Fantazja-jabłkowo-budyniowe z orzechami -łatwe i wspaniałe+FILM 812

jabłek -2 galaretki cytrynowe  -sok z jednej małej cytryny MASA BUDYNIOWA -1000ml mleka  -200g masła  -0,5 szkl cukru -2 cukry waniliowe  -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1/2 szklanki mąki pszennej tortowej -2 żółtka ORZECHY -ok 300g orzechów włoskich -5 łyżek miodu -100g masła  -łyżka cukru pudru DODATKOWO -ciastka(...)ciasteczka karmelizowane można zastąpić ciasteczkami korzennymi MASA BUDYNIOWA Do garnka wlewamy 750ml mleka, dodajemy cukry waniliowe oraz masło-stawiamy na kuchence i podgrzewamy. W osobnej miseczce mieszamy cukier, mąkę, budynie,250ml mleka, 2 żółtka  Masę wylewamy na gotujące się mleko z masłem i cukrem waniliowym dokładnie mieszamy do zgęstnienia. Gorącą masę wykładamy na ciasteczka. Wyrównujemy i studzimy. Na koniec

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto ze śliwkami 183

dwie  bryłki ( jedna 2/3 ciasta- spód, a druga 1/3 ciasta- góra) . Wkładamy do zamrażalnika na ok. 30 minut Śliwki : 500 g śliwek 4-5 łyżek cukru 1 łyżka budyniu waniliowego szczypta cynamonu Śliwki drylujemy i kroimy na połówki. dodatkowo :  cukier puder do posypania po wierzchu p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 150%; text(...)language: ar-SA } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } WYKONANIE 2/3 ciasta kruchego + nakłuwamy widelcem   śliwki ( dziurką po pestce do góry)+ posypujemy cukrem, budyniem i cynamonem   1/3 ciasta kruchego ( robimy w palcach grubą kruszonkę i posypujemy po śliwkach) pieczemy 45- 50 minut w temp 175 – 180 stopni   posypujemy cukrem pudrem p { margin-bottom

Domowe ciasta
NAJLEPSZE DRODŻÓWKI Z BUDYNIEM, ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ 63

składników wyrabiam ciasto robotem KitchenAid 20 min na prędkości 4 Ciasto odstawiam na 1,5 h do wyrośniecia Ciasto dzielę na 8-9 kawałków, każdy będzie 1 bułką budyn: - 65 g proszku budyniowego o smaku wanilia/śmietanka - 500 ml mleka  - duża kopiasta łyżka masła - cukier jeśli budyn bez cukru (1-2łyż) Budyń gotujemy. Kruszonka: 140 g mąki

SMYKWKUCHNI
Ciasto jogurtowe z kajmakiem i orzechami 66

dużego jogurtu, z kajmakiem i orzechami. Ciasto które Cię zaskoczy super jogurtowym zestawem . Pyszne delikatne ciasto jogurtowe idealne na weekend jak i na imprezę. Wilgotne ciasto jogurtowe z budyniem, masą krówkową i orzechami. Ciasto z dodatkiem jogurtu to jedno z najpopularniejszych ciast, a ciasto jogurtowe z owocami bije wszystkie przepisy na głowę. Było już ciasto jogurtowe z truskawkami, fit ciasto(...)Przepis na ciasto jogurtowe z kajmakiem i orzechami powstał przez przypadek. Miałam masę krówkową, orzeszki ziemne i dużo jogurtu. Wyszedł super jogurtowy deser z gotowaną masą z jogurtów i budyniu. Ciasto możesz zrobić z jogurtu greckiego, naturalnego gęstego jogurtu lub jogurtu typ grecki. Każdy jeden jogurt sprawdzi się przy cieście z kajmakiem i orzechami. Jak zrobić ciasto jogurtowe z dużego

Dieta moja pasja
Ciasto śliwkowe z budyniową pianką 52

Uwaga: Szklanka 200 ml Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 200 g masła 4 jajka  1 czubata łyżka cukru pudru 2 łyżki kaszy manny 1 budyń waniliowy 300 g śliwek 1 szklanka cukru Z podanej porcji mąki ujmuję 2 łyżki. Pozostałą mąkę, żółtka (białka wykorzystamy do piany), masło i cukier puder zagniatam tylko do uzyskania konsystencji(...)śliwek i kroję śliwki w kostkę. Białka ubijam i pod koniec ubijania dodaję powoli partiami cukier. Za każdym razem ubijam tak długo, aż cukier się rozpuści. Na koniec wsypuję budyń i jeszcze krótko miksuję. Piana musi być ubita jak na bezę, żeby nie opadła. 2 garście ciasta, które odłożyłam, mieszam delikatnie palcami z 2 łyżkami mąki i tworzę kruszonkę. Podpieczone

Słodki sentyment
Sernik z jabłkami 71

prawdziwy raj dla podniebienia. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA SERNIK Z JABŁKAMI Składniki Masa serowa 1 kg sera z wiaderka 1 kg twarogu półtłustego 300 g cukru 6 jaj budyń waniliowy – sam proszek Kruszonka 160 g mąki 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko 70 g masła łyżeczka cukru pudru Dodatkowo 600 g jabłek łyżeczka cynamonu(...)cukier. Lekko poddusić. Zdjąć z palnika, pozostawić do ostygnięcia. Dodać 1 łyżkę kaszy manny, wymieszać. Twaróg przepuścić przez maszynkę. Całe jajka ubić. Stopniowo dodawać cukier ciągle ubijając. Dodać ser, budyń. Gotową masę umieścisz w blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Na masie rozsypywać 2 łyżki kaszy manny (wpije nadmiar wody, które puszczą jabłka podczas pieczenia). Następnie umieścić podduszone jabłka. Na wierzch

Alle Dobre!
Serniczki makowe w słoiku z pysznym jeżynowym sosem 65

sera twarogowego mielonego 250 g mascarpone 1 jajo L 2 łyżki maku 50 g cukru otarta skórka i sok z 1/2 cytryny lub limony 1 łyżeczka proszku budyniu o smaku wanilii SOS OWOCOWY 250 g jeżyn (świeżych lub mrożonych) 30 g cukru sok z 1/2 cytryny Do przybrania w sezonie świeże jeżyny Wykonanie SPÓD Płatki owsiane prażymy na suchej patelni(...)owsianymi wykładamy na dno słoików. Lekko dociskamy i wstawiamy do lodówki na około 15 minut. MASA SERNIKOWA Na suchej patelni prażymy chwilę mak, studzimy.  Twaróg, mascarpone, jajo, cukier, budyń  i sok z cytryny miksujemy na gładką masę. Dodajemy do masy serowej mak i otartą skórkę cytrynową, mieszamy.  Wlewamy gotową masę do słoików. W czajniku zagotowujemy wodę. Słoiki

Tajemnice Smaku
Sezamkowy sernik z jeżynami na przywitanie babiego lata 113

Potrzebujesz: Na spód 160g kakowych herbatników 60g roztopionego masła (może być klarowane) Na masę serową 500g półtłustego twarogu 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 80ml śmietanki kremówki 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1/2 szklanki cukru 3 opakowania sezamków (9 sezamków) 250g jeżyn Na polewę 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka cukru Do tego świeże jeżyny listki mięty kwiaty bratka (opcjonalnie(...)lodówki na 30 min. Masa serowa 1. Sezamki pokrusz na niewielkie kawałki ale nie na proszek. 2. W misie miksera umieść twaróg, śmietankę, jajka, cukier, ekstrakt waniliowy i wsyp budyń - miksuj do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej masy. 3. Do masy serowej wsyp pokruszone sezamki i wymieszaj szpatułką. 4. Na schłodzony spód wyłóż połowę masy serowej, następnie rozłóż równomiernie jeżyny

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sernik na białkach 76

wyjątkowy produkt. Kupując na stronie https://farmabialka.pl/ wpisz w koszyku kod OKRUSZKI10 i zyskaj 10% rabatu Składniki: 1 kg sera na sernik 50 g masła 4 łyżki budyniu śmietankowego (proszek) 300 g płynnych białek jaj z Farma Białka (odpowiada 10 tradycyjnym białkom) 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 250 g homogenizowanej śmietany 18% 300 g cukru mała szczypta soli Przygotowanie: Piekarnik(...)małą szczyptą soli. Kolejno wsypujemy powoli cukier, wciąż miksując do uzyskania lśniącej piany. Mi pomagała córeczka W drugiej misce miksujemy ser, śmietanę i rozpuszczone (przestudzone masło). Dodajemy pod koniec budyń (proszek) i ekstrakt waniliowy, miksujemy do połączenia. Teraz do serowej masy dodajemy stopniowo ubite białka, miksujemy krótko na mniejszych obrotach. Masę przelewamy do blaszki (u mnie 26×26). Ciasto

Słodkie okruszki
Ekspresowy sernik z trzech składników 57

sposobów na podanie i tutaj jest wiele. Można polać go polewą czekoladową, podać z owocową fruzeliną lub owocami zalanymi galaretka. Składniki: 600 g homogenizowanego serka waniliowego 5 jaj 2 budynie waniliowe bez lub z cukrem Wykonanie: Serki zmiksować dodając do nich po jednym jajku. Na koniec dodać budynie waniliowe i całość dobrze wymieszać. Masę serowa przelać do tortownicy wyłożonej pergaminem

Pani M - kuchnia smakowita
Sernik z borówkami (bez glutenu) 90

mąki kukurydzianej szczypta soli 5 łyżek ksylitolu 150 g zimnego masła 1 jajko + 2 żółtka 3 łyżki kakao Masa serowa: 600 g twarogu 2 jajka 1/2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki ksylitolu 1/2 łyżeczki mielonej wanilii Dodatkowo: ok. 400 g borówek Wykonanie: Borówki opłukać i osuszyć. Ciasto kruche: Do miski wsypać mąki, dodać sól, ksylitol oraz pokrojone w kosteczkę zimne(...)minut w 180 stopniach C. Masa serowa: Twaróg przełożyć do miski, dodać ksylitol i zmiksować do połączenia się składników. Następnie dodawać po jednym jajku ciągle miksując. Na koniec wsypać budyń oraz mieloną wanilię i wymieszać. Masę wylać na spód, wyrównać powierzchnię, na wierzch wyłożyć borówki oraz zetrzeć odłożone ciasto z lodówki (na tarce o dużych oczkach). Piec w 170 stopniach

Healthy food explorer
Szarlotka z budyniową pianką 81

żółtka 5 szt,  proszek do pieczenia 1 łyżeczka,  masło 250 g,  śmietana 18% 1 łyżka,  beza: białka 5 szt,  cukier 1 szklanka,  budyń waniliowy 1 opakowanie,  Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta, cukier waniliowy 16 g,  cynamon 2 łyżeczki,  jabłka 1,5 kg,  bułka tarta 2 łyżki,  Sposób przygotowania(...)wykładamy umyte, obrane i starte na tarce o grubych oczkach jabłka. Jabłka posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po łyżce cukru, następnie dodać budyń i zmiksować na niskich obrotach miksera tylko do połączenia. Na wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki. Ciasto piec w 170 st. C przez 45-50 min aż szarlotka będzie

kulinarne odsłony pati
pieczony pyszny sernik na herbatnikach czarno-biały bez tłuszczu... 88

herbatniki kakaowe 200 gram, jajka 6 sztuk"L", cukier 1 szklanka, cukier waniliowy ze startą skórką cytryny 1 opakowanie, twaróg naturalny 1 kg wiaderko, jogurt naturalny gęsty 380 gram budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 5 łyżek, kakao 3 łyżki, cukier puder - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier waniliowy ze startą skórką cytryny ( można dać cukier wanilinowy(...)zetrzeć skórkę z cytryny ) ubić mikserem do białości na "kogel mogel", następnie dodać twaróg z wiaderka, jogurt gęsty, budyń waniliowy, kaszę manną i krótko połączyć mikserem składniki. Forma 25x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie herbatniki kakaowe. 3/4 masy serowej wylać na herbatniki, do reszty wsypać kakao i połączyć mikserem składniki, masę dać na wierzch białej masy

W Mojej Kuchni Lubię
Jagodzianki waniliowe 93

pszennej typ 500 250 ml mleka 5 dkg drożdży szczypta cukru 1/2 szklanki cukru 80 g masła roztopionego 1 jajko 1 żółtko 2 łyżeczki pasty waniliowej   nadzienie: 1 budyń waniliowy  3 łyżki cukru pudru 300 g jagód   pozostałe: 1 jajko 1 łyżka mleka   lukier: cukier puder plus gorąca woda perełki z cukru    Ciasto(...)formuję wałek.  Z tej porcji wyszło mi 19 bułeczek. Mniej więcej jedna miała wagę około 50 g ciasta surowego.  Jagody umyte i odsączone z wody mieszam z budyniem i cukrem. Kawałki ciasta rozciągam w dłonie nakładam łyżkę farszu i sklejam. Formuję podłużne bułki. Układam na papierze do pieczenia na blaszce w odstępach bo urosną. Piekłam na dwóch blaszkach

wesoła kuchnia