budyń - 12640 przepisów (strona:319/843)

Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami 85

składniki 2 razy.   Ciasto: 4 jajka 140 g mąki pszennej 15 g kakao 100 g cukru 3 łyżki oleju szczypta soli   Krem: 500 ml mleka 2 op. budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (80 g proszku budyniowego) 200 g masła 80 g cukru pudru   Dodatkowo: 1 galaretka przezroczysta 200 ml wody 200 g borówek lub innych owoców(...)zagotowania. Następnie odstaw do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ubij na białą, puszystą masę. Następnie do masła dodaj cukier puder i utrzyj na gładką masę. Kolejno dodawaj po łyżce wystudzonego budyniu, cały czas miksując. Do masy możesz również dodać łyżkę alkoholu. Wykonanie wkładki z owocami: Galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody. Odstaw, aby lekko stężała – galaretka powinna zaczynać gęstnieć

Via Gusto
"odwrócony" pyszny pieczony sernik śliwkowy z markizami... 77

Składniki: twaróg półtłusty 500 gram, jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, śmietana 18% gęsta 800 gram, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 6 łyżek, śliwki 60 dag, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, markizy kakaowe 9 sztuk duże Składniki o temperaturze pokojowej= twaróg półtłusty przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Do pojemnika dodać żółtka (z białek ubić(...)razu na sztywno pianę, odstawić) , wsypać cukier, cukier wanilinowy i mikserem utrzeć do białości z 2 minuty na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać twaróg, śmietanę, wsypać kaszę manną, budyń waniliowy i mikserem połączyć składniki. Na koniec dodać ubitą pianę i mikserem na małych obrotach wmieszać w masę serową. Opłukane, wypestkowane śliwki pokroić na 4 części, wsypać kisiel i wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu. 971

dodatkami, mi bardzo smakują ze śmietana i jagodami. Składniki: 2 jajka około 2 szklanki maki pszennej 500 g tłustego twarogu 1 łyżeczka soli + sol do osolenia wody 1/2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego Zapraszam również do obejrzenia filmu i subskrybowania kanału. Wykonanie: Do dużej miski wbić jajka, dodać do nich sól i mikserem ubić je na puch. Do ubitych jajek(...)dodać twaróg, można go przed dodaniem zmielić i zblendować razem z jajkami. Twaróg dodawać stopniowo. Pod koniec dodawania dosypać do niego budyń i ponownie całość wymieszać. Do tak przygotowanej masy serowej dodać szklankę making i zacząć wyrabiać ciasto. W trakcie wyrabiania stopniowo dodawać pozostałą mąkę. Mąkę dodawać do momentu uzyskania właściwej konsystencji ciasta. Zazwyczaj dodaje 1.5 szklanki maki. Ciasto

Pani M - kuchnia smakowita
Tarta sernikowa z malinami 95

Ciasto: 230 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej 70 g ksylitolu 140 g masła (zimnego) 1 małe jajko Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 50 g ksylitolu 3 łyżki budyniu waniliowego 100 g serka waniliowego 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 1 jajko około 300 g malin Wykonanie: Ciasto i kruszonka : Mąkę wsypać do miski, dodać cukier oraz pokrojone na kawałeczki zimne(...)zdjąć folię z obciążeniem, ustawić 180 stopni C i piec jeszcze przez ok. 15 minut. Wyjąć formę z ciastem, piekarnika nie wyłączać. Masa serowa:  Twaróg wymieszać z ksylitolem, budyniem w proszku i wanilią, następnie dodać jajko oaz serek waniliowy i jeszcze raz wymieszać do połączenia się składników.  Masę serową wyłożyć na upieczony spód, ułożyć maliny i posypać resztą

Healthy food explorer
Puszyste jagodzianki z kruszonką 53

oleju   Na kruszonkę: 5 dag zimnego masła lub margaryny 5 dag cukru 10 dag mąki tortowej   Na nadzienie: 2 szklanki borówek leśnych ( jagód ) cukier do smaku 2 budynie waniliowe   Dodatkowo: 1 jajko mąka pszenna do posypania stolnicy     Wykonanie pysznych jagodzianek:  1. Ciasto: Zaczynamy od rozczynu, drożdże, cukier, mleko i mąkę dokładnie rozcieramy. Przykrywamy czystą(...)małe grudki. Ważne, żeby masło było prosto z lodówki. Gotową kruszonkę wstawiamy do lodówki do schłodznie na czas wyrastania ciasta. 3. Nadzienie: Oczyszczone, opłukane i osuszone borówki mieszamy z budyniami i w proszku i z cukrem do smaku.     4. Formowanie drożdżówek: Ciasto dzielimy na części, u mnie wyszło 16, każdą część wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką, nakładamy

Izabelawkuchni
Sernik Złota rosa 43

pudru 1 żółtko 1 całe jajko Składniki na masę serową: 1 kg twarogu 3 – krotnie mielonego ( dobrej jakości) 4 żółtka 2 całe jajka 1 szklanka cukru zwykłego 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 opakowania cukru waniliowego 3 szklanki mleka ( około750 ml ) pół szklanki oleju roślinnego Składniki na bezową piankę: 1 szklanka cukru pudru 5 białek szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)temp. pokojowej. 4 żółtka i 2 cale jajka bic na puszysta konsystencję. Białka odstawić na pozniejsza bezę. Zmniejszyć obrotu miksera i dodawać po łyżce twarogu cały czas miksując. Budynie wymieszać z mlekiem i stopniowo dodawać do masy twarogowej. Na koniec dodać olej i miksować do połączenia się składników. Masa będzie rzadka, ale taka ma być. Masę wylać na podpieczony spód

Olcia gotuje!
Kruche ciasto z borówką amerykańską i budyniową pianką 67

kardamonu Składniki na budyniową piankę: - 10 białek - porządna szczypta soli lub nawet dwie - 350 g cukru pudru, może być mniej - 4 łyżeczki cukru wanilinowego lub waniliowego własnej roboty - 4 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru - 240 ml oleju roślinnego, np. rzepakowy - 400 g lub kilogram borówki amerykańskiej Jak zrobić kruche ciasto z owocami?  Tak z owocami! Ponieważ do tego(...)stopniach bez termoobiegu. Piekłam około 20 minut. Wyciągnęłam z piekarnika do całkowitego przestygnięcia. Międzyczasie ubiłam białka z solą, na sztywno i powoli ciągle miksując dosypywałam cukru, kolejno budyń i cukier wanilinowy. Nie przerywając miksowania wlałam cienką stróżką olej. Po połączeniu się wszystkiego wyłożyłam piankę na podpieczony spód ciasta, wyrównałam łopatką, poukładałam na wierzchu borówkę amerykańską, a na wierzch starłam drugą

Z Kuchni Do Kuchni
Kruche pierożki z truskawkami i serem białym 58

pół szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 jajko 20 dag masła lub margaryny Na nadzienie: 25 dag sera białego ( u mnie chudy ) 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 budyń waniliowy cukier puder do smaku około 20 dag świeżych truskawek   Dodatkowo: mąka pszenna do podsypania stolnicy       Wykonanie pysznych kruchych pierożków:     1. Ciasto: Z podanych(...)składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i chłodzimy w lodówce co najmniej półgodziny.    2. Nadzienie: Ser biały ucieramy widelcem z jajkiem, budyniem w proszku, cukrem waniliowym i cukrem do smaku. Truskawki płuczemy i dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy w kostkę. Dodajemy do sera i mieszamy.   3. Formowanie ciasteczek: Schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką, wałkujemy, wykrawamy

Izabelawkuchni
Sernik Izaura 66

proszku do pieczenia 7 łyżek wody Składniki na masę sernikową 1000 g sera twarogowego z wiaderka 2 jajka wielkości M 180 g cukru 100 g masła (pół kostki) 1 budyń śmietankowy bez cukru Polewa czekoladowa – składniki 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 40 g wiórek kokosowych Przygotuj blaszkę o wymiarach 24×35 cm, piekarnik nagrzej(...)ubijania lekkim strumieniem cały czas mieszając dodawaj rozpuszczone masło. Następnie dodawaj porcjami twaróg, łyżka po łyżce. Najlepszy twaróg to taki, który jest gęsty i zwarty. Na koniec wsyp opakowanie budyniu śmietankowego. Masę serową wylej na wcześniej przygotowaną masę czekoladową. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na ustawieniu góra – dół na środkową półkę. Sernik piecz przez około

Do Garów!
Ciasto śmietanowe z rabarbarem-przepyszne, jak sernik +FILM 76

szklanki cukru -2 opakowania cukru waniliowego, lub jak kto woli 2 łyżki MASA ŚMIEANOWA -1000 g bardzo gęstej  śmietany kwaśnej  18% -6 białek -szklanka  cukru -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g sztuka  -szczypta soli DODATKOWO -rabarbar 500g -cukier 0,5 szkl -kasza manna 2 łyżki Do miski dajemy składniki na ciasto-zagniatamy lub wyrabiamy robotem(...)Miksujemy do jego rozpuszczenia-ma nam powstać błyszcząca, sztywna piana-to bardzo ważne. Następnie do piany dodajemy GĘSTĄ kwaśną śmietanę. Śmietana musi być sztywna, gęsta.  Dodajemy też 2 budynie śmietankowe po 40g sztuka bez cukru. Wszystko miksujemy na najniższych obrotach lub mieszamy delikatnie łyżką. Masa śmietanowa ma być puszysta. Rabarbar dajemy na sitko by usunąć sok, następnie wykładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z kokosową bezą 51

twarogu 3 krotnie mielonego 1/2 szklanki oleju rzepakowego szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 i 1/4 szklanki mleka ( temperatura pokojowa) 1 jajko ( temperatura pokojowa) 4 żółtka 2 budynie kokosowe lub śmietankowe SKŁADNIKI NA BEZĘ KOKOSOWĄ: 3/4 szklanki cukru 80 g wiórków kokosowych 6 białek ( temperatura pokojowa) 1 łyżeczka soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z kokosową bezą(...)zarumienienia. Upieczone odstawiamy. Do miski przekładamy twaróg, cukier, cukier waniliowy, olej, mleko,1 cale jajko i żółtka. Wszystko chwilę miksujemy na niskich obrotach. Na koniec dodajemy przesiane przez sito budynie i jeszcze chwilę miksujemy do połączenia się składników. Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy i w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 170 st. C ( do ścięcia wierzchu serniczka

Olcia gotuje!
Warstwowe Ciasto Na Białkach Z Serem Gotowanym I Dżemem 107

proszku dopieczenia 1 i 1/2 łyżki kakao Masa z twarogu: 600 g twarogu np. "Mój Ulubiony" 100 g masła 1/2 szkl cukru (szkl o pojemności 200 ml) 1 opakowanie budyniu bez cukru 1 jajko kl M 100 ml mleka Polewa czekoladowa: 40 g czekolady mlecznej 40 g czekolady deserowej 15 g masła 4 łyżeczki śmietany 30 % Dodatkowo: dżem z czarnej(...)dużym garnku rozpuszczamy masło wraz z cukrem. Dodajemy twaróg i jajko i energicznie mieszamy. Wszystko robimy na najmniejszym ogniu.  Kiedy się zagotuje, dodajemy wcześniej rozmieszany w mleku budyń i całość gotujemy chwilę (może się tak zdarzyć że masa będzie wyglądać na zważoną - na szczęście wystarczy wszystko zblędować i jeszcze raz zagotować i już :) 2. Gotową masę serową odstawiamy

Gotowanie...to proste !
Niedzielny sernik 62

będzie tak wyjątkowy, jak ten u babci, ale na pewno skradnie serca Waszych gości. Składniki: 1 kg białego sera twarogowego, zmielonego trzykrotnie Kostka masła 82% tłuszczu 5 jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 szklanka cukru 3-4 krople olejku waniliowego bądź migdałowego – w zależności od preferencji smakowych Garść rodzynek – w zależności od preferencji (wiemy, że rodzynki podzieliły niejedną rodzinę(...)rozpuszczamy masło i pozostawiamy do ostygnięcia. Tortownicę (średnia 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni Celsjusza. Do miski dodajemy biały ser twarogowy, ostudzone masło, budyń, cukier oraz jajka. Całość mieszamy na gładką masę. Masę przelej do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika na 20 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni Celsjusza i piecz dalej

Oryginalny smak
Sernik z jabłkami 57

jajko rozmiar M szczypta soli SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ 1 kg twarogu 3 krotnie mielonego ( dobrej jakości) 1 szklanka cukru do wypieków 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 2 budynie waniliowe ( niesłodzone) 2 jajka rozmiar M DODATKOWE SKŁADNIKI : 3 średnie jabłka 1 lekko czubata łyżeczka cynamonu 4 łyżki cukru drobnego do wypieków cukier puder do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik(...)blaszkę o średnicy 24 cm. Wylepiamy dno ciastem oraz boki na 3 cm. Spod ciasta nakłuwamy widelcem i chowamy blaszkę z ciastem do lodówki. Do misy miksera wkladamy twaróg, budynie, cukier do wypieków oraz cukier waniliowy. Chwile miksujemy na jednolitą masę. Po chwili dodajemy cale jaja i miksujemy krótko do połączenia wszystkich składników. Odstawiamy. Jabłka oczyszczamy z gniazda i kroimy

Olcia gotuje!