budyń - 12640 przepisów (strona:319/843)

Kruche ciasto z owocami 33

cukru kostka Kasi 5 żółtek , 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia owoce (maliny ,truskawki,śliwki itp Składniki na pianę; 5 białek 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju 2 torebki budyniu śmietankowego 1 szklanka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie; Proszek do pieczenia łączymy z mąką.Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy do jednolitej masy .Wyrobione ciasto wkładamy do zamrażalnika na około(...)godz,Następnie ubijamy białka z cukrem i cukrem waniliowym .Gdy piana zgęstnieje dodajemy budynie i delikatnie po sciance wlewamy olej ,,chwilę miksując.Wyjmujemy ciasto z zamrażalnika ,,dzielimy na 2 części (2/3 i 1/3).Średnia wielkości blaszkę smarujemy masłem,Ścieramy na spód większa część ciasta,Lekko dociskamy.Na starte ciasto,wylewamy przygotowaną pianę.Układamy owoce dość gęsto (ja dałam maliny

Olcia gotuje!
SERNIK NA HERBATNIKACH Z KAJMAKIEM + FILMIK 320

jest rewelacyjny, polecam przepis. SKŁADNIKI :  1 kg sera mielonego z wiaderka  3 jajka "M"  1 szklanka cukru  1 cukier waniliowy 250 ml mleka 3/2 % 2 budynie waniliowe bez cukru  1 szklanka mleka w proszku  1/2 szklanka śmietany 30 % opakowanie ciemnych herbatników  250 g masy kajmakowej  (1/2 puszki ) orzechy do posypania  PRZYGOTOWANIE(...)blaszki o rozmiarze 25/30 cm.  Do misy robota przekładamy całe jajka i cukry, miksujemy, następnie dodajemy ser i dalej miksujemy. Wlewamy mleko, miksujemy, następnie śmietanę 30 % oraz wsypujemy budynie i mleko w proszku, dokładnie mieszamy.  Ser wylewamy na herbatniki i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 % C. funkcja góra/dół.   Ciasto studzimy 1 godzinę przy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik tradycyjny – przepis idealny! 59

dodać je do środka! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) * ser biały 3-krotnie zmielony – 1 kg * masło – 200 g * jajko – 6 szt * cukier – ok. 300 g * cukier wanilinowy – 1 op * budyń waniliowy z cukrem – 2 op * skórka cytrynowa – 1 łyżka * biszkopty okrągłe – 25 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką, puszystą masę. Dodajemy żółtka(...)dokładnie mieszamy. Wsypujemy budynie i skórkę cytrynową. Ucieramy, a następnie łyżka po łyżce dodajemy zmielony wcześniej ser. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Na blasze układamy biszkopty, zalewamy masą serową i pieczemy ok. 50-60 minut w nagrzanym do 200C piekarniku. W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika ( ale jeśli widzimy, że temperatura

Ostra na Słodko
Kruchy kokosek z borówkami 241

minut do lodówki. Następnie częścią ciasta z lodówki wykładam na blachę (23x33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pianka: 5 białek  1 szklanka cukru 1/2 szklanki śmietany 18% 2 budynie śmietankowe (40 g) szczypta soli 2 szklanki wiórków kokosowych ok 2 szklanek borówek 3 łyżki kaszy manny Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy(...)śmietaną, a następnie dodajemy budyń i wiórki kokosowe i całość ostrożnie mieszamy. Ciasto w blaszczce wysypujemy cieniutką warstewką kaszy manny (wchłonie ona sok z owoców) i układamy borówki, a na nie masę wylewamy masę kokosową, na której wierzch ścieramy drugą część ciasta, wyjętą z zamrażalnika. Pieczemy ok 45 minut

Cynamonowe szczęście
Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami 76

składniki 2 razy.   Ciasto: 4 jajka 140 g mąki pszennej 15 g kakao 100 g cukru 3 łyżki oleju szczypta soli   Krem: 500 ml mleka 2 op. budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (80 g proszku budyniowego) 200 g masła 80 g cukru pudru   Dodatkowo: 1 galaretka przezroczysta 200 ml wody 200 g borówek lub innych owoców(...)zagotowania. Następnie odstaw do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ubij na białą, puszystą masę. Następnie do masła dodaj cukier puder i utrzyj na gładką masę. Kolejno dodawaj po łyżce wystudzonego budyniu, cały czas miksując. Do masy możesz również dodać łyżkę alkoholu. Wykonanie wkładki z owocami: Galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody. Odstaw, aby lekko stężała – galaretka powinna zaczynać gęstnieć

Via Gusto
"odwrócony" pyszny pieczony sernik śliwkowy z markizami... 70

Składniki: twaróg półtłusty 500 gram, jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, śmietana 18% gęsta 800 gram, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 6 łyżek, śliwki 60 dag, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, markizy kakaowe 9 sztuk duże Składniki o temperaturze pokojowej= twaróg półtłusty przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Do pojemnika dodać żółtka (z białek ubić(...)razu na sztywno pianę, odstawić) , wsypać cukier, cukier wanilinowy i mikserem utrzeć do białości z 2 minuty na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać twaróg, śmietanę, wsypać kaszę manną, budyń waniliowy i mikserem połączyć składniki. Na koniec dodać ubitą pianę i mikserem na małych obrotach wmieszać w masę serową. Opłukane, wypestkowane śliwki pokroić na 4 części, wsypać kisiel i wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu. 958

dodatkami, mi bardzo smakują ze śmietana i jagodami. Składniki: 2 jajka około 2 szklanki maki pszennej 500 g tłustego twarogu 1 łyżeczka soli + sol do osolenia wody 1/2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego Zapraszam również do obejrzenia filmu i subskrybowania kanału. Wykonanie: Do dużej miski wbić jajka, dodać do nich sól i mikserem ubić je na puch. Do ubitych jajek(...)dodać twaróg, można go przed dodaniem zmielić i zblendować razem z jajkami. Twaróg dodawać stopniowo. Pod koniec dodawania dosypać do niego budyń i ponownie całość wymieszać. Do tak przygotowanej masy serowej dodać szklankę making i zacząć wyrabiać ciasto. W trakcie wyrabiania stopniowo dodawać pozostałą mąkę. Mąkę dodawać do momentu uzyskania właściwej konsystencji ciasta. Zazwyczaj dodaje 1.5 szklanki maki. Ciasto

Pani M - kuchnia smakowita
Tarta sernikowa z malinami 93

Ciasto: 230 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej 70 g ksylitolu 140 g masła (zimnego) 1 małe jajko Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 50 g ksylitolu 3 łyżki budyniu waniliowego 100 g serka waniliowego 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 1 jajko około 300 g malin Wykonanie: Ciasto i kruszonka : Mąkę wsypać do miski, dodać cukier oraz pokrojone na kawałeczki zimne(...)zdjąć folię z obciążeniem, ustawić 180 stopni C i piec jeszcze przez ok. 15 minut. Wyjąć formę z ciastem, piekarnika nie wyłączać. Masa serowa:  Twaróg wymieszać z ksylitolem, budyniem w proszku i wanilią, następnie dodać jajko oaz serek waniliowy i jeszcze raz wymieszać do połączenia się składników.  Masę serową wyłożyć na upieczony spód, ułożyć maliny i posypać resztą

Healthy food explorer
Puszyste jagodzianki z kruszonką 48

oleju   Na kruszonkę: 5 dag zimnego masła lub margaryny 5 dag cukru 10 dag mąki tortowej   Na nadzienie: 2 szklanki borówek leśnych ( jagód ) cukier do smaku 2 budynie waniliowe   Dodatkowo: 1 jajko mąka pszenna do posypania stolnicy     Wykonanie pysznych jagodzianek:  1. Ciasto: Zaczynamy od rozczynu, drożdże, cukier, mleko i mąkę dokładnie rozcieramy. Przykrywamy czystą(...)małe grudki. Ważne, żeby masło było prosto z lodówki. Gotową kruszonkę wstawiamy do lodówki do schłodznie na czas wyrastania ciasta. 3. Nadzienie: Oczyszczone, opłukane i osuszone borówki mieszamy z budyniami i w proszku i z cukrem do smaku.     4. Formowanie drożdżówek: Ciasto dzielimy na części, u mnie wyszło 16, każdą część wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką, nakładamy

Izabelawkuchni
Sernik Złota rosa 35

pudru 1 żółtko 1 całe jajko Składniki na masę serową: 1 kg twarogu 3 – krotnie mielonego ( dobrej jakości) 4 żółtka 2 całe jajka 1 szklanka cukru zwykłego 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 opakowania cukru waniliowego 3 szklanki mleka ( około750 ml ) pół szklanki oleju roślinnego Składniki na bezową piankę: 1 szklanka cukru pudru 5 białek szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)temp. pokojowej. 4 żółtka i 2 cale jajka bic na puszysta konsystencję. Białka odstawić na pozniejsza bezę. Zmniejszyć obrotu miksera i dodawać po łyżce twarogu cały czas miksując. Budynie wymieszać z mlekiem i stopniowo dodawać do masy twarogowej. Na koniec dodać olej i miksować do połączenia się składników. Masa będzie rzadka, ale taka ma być. Masę wylać na podpieczony spód

Olcia gotuje!
Kruche ciasto z borówką amerykańską i budyniową pianką 62

kardamonu Składniki na budyniową piankę: - 10 białek - porządna szczypta soli lub nawet dwie - 350 g cukru pudru, może być mniej - 4 łyżeczki cukru wanilinowego lub waniliowego własnej roboty - 4 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru - 240 ml oleju roślinnego, np. rzepakowy - 400 g lub kilogram borówki amerykańskiej Jak zrobić kruche ciasto z owocami?  Tak z owocami! Ponieważ do tego(...)stopniach bez termoobiegu. Piekłam około 20 minut. Wyciągnęłam z piekarnika do całkowitego przestygnięcia. Międzyczasie ubiłam białka z solą, na sztywno i powoli ciągle miksując dosypywałam cukru, kolejno budyń i cukier wanilinowy. Nie przerywając miksowania wlałam cienką stróżką olej. Po połączeniu się wszystkiego wyłożyłam piankę na podpieczony spód ciasta, wyrównałam łopatką, poukładałam na wierzchu borówkę amerykańską, a na wierzch starłam drugą

Z Kuchni Do Kuchni
Kruche pierożki z truskawkami i serem białym 52

pół szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 jajko 20 dag masła lub margaryny Na nadzienie: 25 dag sera białego ( u mnie chudy ) 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 budyń waniliowy cukier puder do smaku około 20 dag świeżych truskawek   Dodatkowo: mąka pszenna do podsypania stolnicy       Wykonanie pysznych kruchych pierożków:     1. Ciasto: Z podanych(...)składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i chłodzimy w lodówce co najmniej półgodziny.    2. Nadzienie: Ser biały ucieramy widelcem z jajkiem, budyniem w proszku, cukrem waniliowym i cukrem do smaku. Truskawki płuczemy i dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy w kostkę. Dodajemy do sera i mieszamy.   3. Formowanie ciasteczek: Schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką, wałkujemy, wykrawamy

Izabelawkuchni
Sernik Izaura 56

proszku do pieczenia 7 łyżek wody Składniki na masę sernikową 1000 g sera twarogowego z wiaderka 2 jajka wielkości M 180 g cukru 100 g masła (pół kostki) 1 budyń śmietankowy bez cukru Polewa czekoladowa – składniki 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 40 g wiórek kokosowych Przygotuj blaszkę o wymiarach 24×35 cm, piekarnik nagrzej(...)ubijania lekkim strumieniem cały czas mieszając dodawaj rozpuszczone masło. Następnie dodawaj porcjami twaróg, łyżka po łyżce. Najlepszy twaróg to taki, który jest gęsty i zwarty. Na koniec wsyp opakowanie budyniu śmietankowego. Masę serową wylej na wcześniej przygotowaną masę czekoladową. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na ustawieniu góra – dół na środkową półkę. Sernik piecz przez około

Do Garów!
Ciasto śmietanowe z rabarbarem-przepyszne, jak sernik +FILM 70

szklanki cukru -2 opakowania cukru waniliowego, lub jak kto woli 2 łyżki MASA ŚMIEANOWA -1000 g bardzo gęstej  śmietany kwaśnej  18% -6 białek -szklanka  cukru -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g sztuka  -szczypta soli DODATKOWO -rabarbar 500g -cukier 0,5 szkl -kasza manna 2 łyżki Do miski dajemy składniki na ciasto-zagniatamy lub wyrabiamy robotem(...)Miksujemy do jego rozpuszczenia-ma nam powstać błyszcząca, sztywna piana-to bardzo ważne. Następnie do piany dodajemy GĘSTĄ kwaśną śmietanę. Śmietana musi być sztywna, gęsta.  Dodajemy też 2 budynie śmietankowe po 40g sztuka bez cukru. Wszystko miksujemy na najniższych obrotach lub mieszamy delikatnie łyżką. Masa śmietanowa ma być puszysta. Rabarbar dajemy na sitko by usunąć sok, następnie wykładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku