masę serową: 3 jajka 12,5 dag masła lub margaryny pół szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy z wiadereczka ) 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: 15 dag suszonej moreli od HELIO masło lub margaryna do posmarowani kokilek kasza manna do oprószenia kokilek(...)Wykonanie pysznych serniczków z morelami: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy ser i budynie w proszku i ponownie ucieramy. 2. Kokilki smarujemy bardzo cieniutko masłem lub margarynę, oprószamy kaszą manną. Nakładamy masę serową i lekko wciskamy po kilka moreli. 3. Serniczki pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego
Izabelawkuchnibudyniowy sprawia, że nie są zbite. Potrzebujemy: Na ciasto: 1 jajko 2 szklanki mąki tortowej 12,5 dag masła lub margaryny 20 dag sera białego chudego 1 budyń waniliowy ( na pół litra mleka ) 1 cukier waniliowy 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych rożków(...)Mąkę, proszek do pieczenia, budyń w proszku, oba cukry przekładamy do miski, dodajemy masło lub margarynę i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki, dodajemy ser i wbijamy jajko, następnie zagniatamy ciasto. 2. Z ciasta odrywamy małe kawałki i na stolnicy oprószonej mąką toczymy małe wałeczki, następnie formujemy rożki, takie pół księżyce. 3. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem
Izabelawkuchnidobrze zmielony lub z wiaderka (ale dobrej jakości-patrzcie na skład)-polecam Piątnicy lub Pilos 200g cukru pół kostki masła 200g herbatników maślanych 8 jajek 100ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 100g płatków migdałowych Na wierzch tabliczka białej czekolady łyżka masła 100ml śmietany 36% 150 g płatków migdałowych Robimy! Jajka rozdzielamy żółtka od białek i żółtka ucieramy z cukrem(...)puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce ser. Nie miksujemy mocno Herbatniki kruszymy drobno, roztapiamy masło i letnie mieszamy razem W zimnym mleku rozrabiamy budynie i łączymy z masą serową. Dosypujemy płatki migdałowe Białka oddzielnie ubijamy na sztywno i dodajemy do masy twarogowej mieszając delikatnie całość już bez użycia miksera. Standardową tortownicę wyściełamy papierem do pieczenia i wylewamy naszą masę ciasteczkową
LatosiowydomProsty przepis na orzeźwiające ciasto z jabłkami bez pieczenia, które zachwyci każdego. Składniki 50g masła lub margaryny 5 budyni waniliowych 2l mleka 2 paczki herbatników 2.5kg jabłek 4 galaretki truskawkowe Przygotowanie Jabłka obieramy i kroimy, podsmażamy. Jak jabłka będą miękkie dodaję galaretkę. W międzyczasie wykładam herbatniki na spód blachy, na to gorącą masę z jabłkami i galaretką. Następna warstwa(...)herbatników. Później kładziemy masę budyniową. Czyli na 2l mleka dodaję 5 budyni. I później znowu herbatniki. I na to wylewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem i lodówki. Autor przepis: Paulina Artykuł Ciasto z jabłkami bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyczas przygotowania masy serowej. Film krok po kroku: składniki na masę serową: 750 g białego sera, zmielonego 150 ml śmietanki 30% 250 g cukru 4 jajka 40 g budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego ok. 450-500 g brzoskwiń z puszki wykonanie: Brzoskwinie odsączamy z syropu na ręczniku papierowym a następnie kroimy w grubszą kostkę. Do naczynia miksującego przekładamy(...)śmietankę 30%, jajka, cukier, budyń oraz ekstrakt cytrynowy i miksujemy tylko do połączenia się składników. Dwa raz uderzamy naczyniem z masą o blat aby „wypuścić” nadmiar powietrza z masy. Ok. 2/3 cz. masy wykładamy na spód z herbatników. Wykładamy ok. 2/4 cz. pokrojonych brzoskwiń, które przykrywamy pozostałą masą serową. Na wierzchu układamy pozostałe brzoskwinie, które przy pomocy łyżki
Domowy Smak Jedzeniapozostałych 200 ml rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i pszenną. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione mąki i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki i wszystko gotujemy ok. 2 minuty. Gotowy budyń zostawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ubijamy na puch i stopniowo dodajemy cukier puder. Do masy maślano-cukrowej stopniowo dodajemy zimny budyń kawowy. Dokładnie miksujemy tak, żeby nie powstały grudki
Korniszonkibardzo aromatyczny, nasączony, lekko wilgotny przekładaniec pełen orzechów i owoców ugotowanych i zmielonych pomarańczy. To one robią tutaj największą „smakową” robotę : ) Zdecydowałam się także na krem kawowy na bazie budyniu i niewielkiego dodatku kremu czekoladowego. Całość smakuje jak pomarańczowy, wytworny tort. Przepis z inspiracji „Pomarańczowca” s. Anastazji.Wykonałam go z moimi modyfikacjami w blaszce 22x 25 cm. p { margin-bottom(...)rozpuszczalnej ( typu crema) + 2 łyżki kremu czekoladowego typu nutella= mieszamy dokładnie Żółtka miksujemy z mąkami i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem, pod koniec dodając wymieszaną nutellę z kawą. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodatkowo: polewa czekoladowa deserowa p { margin-bottom: 0.25cm; direction
Domowe ciastarazem dam 50 gr, ponieważ pianka orzechowa jest dość słodka) Składniki na warstwę orzechowo-owocową: 6 białek z dużych jaj (rozmiar L) w temperaturze pokojowej 200 gr cukru 2 budynie waniliowe (bez cukru po 40 gr każdy) 200 gr orzechów włoskich lub laskowych zmielonych na mąkę lub drobno pokrojonych, mogą być też wiórki kokosowe lub inne orzechy 400 gr mleka(...)wałeczkiem wałkowałam ciasto, tak aby wszędzie miało równą grubość. Białka ubić na prawie sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać cukier. Wyłączyć mikser. Orzechy wymieszać z budyniem, delikatnie wmieszać do białek szpatułką. Mleko kokosowe wyjąć z lodówki, NIE WSTRZĄSAĆ, otworzyć, wbić dwie słomki do samego dna. Przez powstałe dziurki wylać mleko kokosowe, a śmietanę kokosową przełożyć
moj przepis napowideł 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 200 g sera twarogowego, kremowego 40 g masła 1 jajko kl M 1/3 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 łyżki budyniu lub mąki ziemniaczanej 1/2 puszki mandarynek wcześniej odsączonych z syropu Dodatkowo: 4 łyżki kajmaku 1 łyżka śmietanki 30 % 1. Składniki na ciasto zmiksować ze sobą i przełożyć do blaszki(...)wyścielanej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. 2. Twaróg ucieramy z masłem, a następnie dodajemy jajko, cukry, budyń i miksujemy na gładką masę. Gotową wykładamy kupkami w odstępach na ciasto, następnie na sam koniec wykładamy mandarynki. Ciasto pieczemy w 170 stop. przez około 60 minut. 3. Kajmak podgrzewamy razem ze śmietanką, a następnie wykładamy
Gotowanie...to proste !masła · 3 łyżki cukru · 3 całe jajka · 80 g budyniu waniliowego Składniki na bezę: · 5 białek z jajka · 1 szklanka cukru · Szczypta soli Dodatkowo(...)Pieczemy 10 minut w 180 ° C w rozgrzanym piekarniku. 2. W tym czasie robimy masę miksujemy masło z cukrem, dodajemy stopniowo jajka, następnie twaróg i na koniec budyń w proszku. 3. Gotową masę wykładamy na podpieczone ciasto, na masie układamy pokrojone brzoskwinie. 4. Pozostała nam do zrobienia beza, białka ubijamy mikserem, dodajemy szczyptę soli
Kulinarna Chwilacynamonem, a zachwyca i czaruje smakiem. Może to ten cynamon? A może śmietankowa pianka? Musicie sprawdzić sami. Zawsze do jabłek dodawałam galaretkę lub żelatynę, tym razem użyłam budyniu i jestem zachwycona efektem, dzięki nie mu mas jabłkowa jest bardziej aksamitna i delikatna. Spróbujcie koniecznie. Warstwa jabłkowa: 1 kg jabłek 1/2 szklanki brązowego cukru (możecie zastąpić białym) 1 łyżeczka(...)cynamonu 1/2 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (2x40g) opakowanie słomki ptysiowej z cynamonem Brześć Jabłka kroimy w kostkę taką ok 2x2 cm. Dodajemy odrobinę wody, cukier, sok z cytryny oraz cynamon i dusimy, aż zaczną się rozpadać. Wtedy dodajemy proszek budyniowy wymieszamy z wodą i zagotowujemy całość mieszając
Cynamonowe szczęściemąki 80 g cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia 30 g kakao Masa serowa: 600 g sera 3x zmielonego 5 jajek 150 g margaryny 125 g cukru budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie Do miski włożyć wszystkie składniki na ciasto i wymieszać mikserem. Wyłożyć ciasto na stół i zagnieść. Tortownice o średnicy 24 cm wysmarować i obsypać mąką. 1/3 ciasta(...)odłożyć, resztą wylepić dno formy. Jajka ubić z cukrem na puch. Margarynę rozpuścić i wystudzić. Jajka ubijać, dodać ser, budyń, margarynę, mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Masę serową wyłożyć na ciasto. Odłożone ciasto rozwałkować i odrywać po kawałku, robić na serze łaty z ciasta. Piec 60 minut w 180 stopniach. Autor przepisu: Anna Elias Artykuł Sernik łaciatek pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisysernikowego · 460 g mleka zagęszczonego słodzonego · 2 całe jajka · 40 g budyniu waniliowego w proszku · 410 g dżemu brzoskwiniowego · 150 płatków migdałowych Sposób przygotowania: 1. Rogaliki układamy(...)dnie tortownicy. 2. Twaróg miksujemy z mlekiem, jajkami oraz budyniem. 3. Masę twarogową wykładamy na rogaliki. 4. Pieczemy 40 minut w 180 ° C. 5. Po upieczeniu smarujemy dżemem brzoskwiniowym i posypujemy płatkami Migdałowymi. 6. Ciasto chłodzimy 1 godzinę. 7. Gotowe. 8. Smacznego
Kulinarna Chwilabiałkach oraz mleku zagęszczonym niesłodzonym, z dodatkiem czekoladowego proszku budyniowego. Wychodzi mocno czekoladowe, wilgotne i nie za słodkie - jeśli lubicie naprawdę słodkie ciasta to polecam dodać więcej cukru i/lub budyń z cukrem, a polewę zrobić z mlecznej czekolady. Konsystencję ma ciężką i zbitą - coś pomiędzy brownie a tradycyjnym murzynkiem. Jest naprawdę pyszne i myślę, że fani ciast czekoladowych będą(...)świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostają po innych wypiekach, np. pączkach czy faworkach. Składniki: 4 białka 3/4 szklanki cukru 100 ml oleju 100 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 1 budyń czekoladowy bez cukru (40 g) 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 1 czubata łyżeczka masła Wykonanie: Białka
Kuchnia MagdaLenysernik pieczony bez ciasta. Jest wilgotny, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania. Składniki 1 kg sera 1 szkl. cukru 1 szkl. oleju 2 szkl. mleka 2 budynie waniliowe 8 jajek – białka ubijam Przygotowanie Ser + żółtka + cukier + olej + mleko + budyń – wszystko razem blenderem miksuje. Na koniec dodaje ubite białka, lekko mieszając drewnianą łyżką. Masę wylewam
Wasze Przepisy