sprawdzi się na każdą okazję. Uda się każdemu i każdemu będzie smakować. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szkl. cukru szczypta soli 1/2 szkl. mąki 2 budynie czekoladowe bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić ze szczyptą soli. Jak będą puszyste to dodać cukier i nadal ubijać. Potem dodać żółtka i lekko wymieszać(...)końcu dodać mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni i piec przez ok 20 min. Masa: 600 ml smietany 30% 600 ml serka waniliowego cukier waniliowy 2 galaretki cytrynowe 250 ml wrzątku Galaretki rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystygnięcia. Następnie ubić śmietanę gdy śmietana będzie ubita dodać serki waniliowe i cukier waniliowy
Wasze Przepisyskładniki: 1250 ml mleka 200-250 g masła 200 g cukru kryształu 160 g mąki pszennej 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki cukru z wanilią 4 żółtka krakersy cukier puder do posypania wykonanie: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy warstwę krakersów. 500 ml mleka miksujemy z żółtkami, mąką oraz budyniem. Do garnka z grubym dnem wlewamy 750 ml mleka
Domowy Smak Jedzeniapuszystą i lekką pianką malinową. Nie jest za słodkie, a wręcz lekko orzeźwiające. Znika w mgnieniu oka. Piankę jogurtową można wykonać również w wersji tradycyjnej - śmietankowej lub waniliowej zamieniając budyń malinowy na śmietankowy/waniliowy. J ednak polecam spróbować malinową wersję, gdyż jest wyjątkowa w smaku. P.S. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Składniki: Ciasto: niepełne 2 szklanki mąki pszennej(...)łyżki cukru pudru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki zimnej wody szczypta soli Pianka jogurtowa: 500 g gęstego jogurtu naturalnego 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy bez cukru (40 g) szczypta soli Dodatkowo: 300 g truskawek cukier puder po posypania Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy w większą kostkę
Kuchnia MagdaLenySkładniki: 1 paczka herbatników (21 sztuk) 1 kg sera z wiaderka 1 szklanka cukru 1 paczka cukru waniliowego 6 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego (bez cukru 40g.) ¾ szklanki oleju 1,5 szklanki zimnego mleka 1,5 szklanki mleka w proszku 1 szczypta soli Przygotowanie: Blaszkę (25x35) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy(...)herbatniki. Ser, żółtka, cukier waniliowy i budyń miksujemy na gładką masę. Następnie cienkim strumieniem wlewamy olej (cały czas miksujemy). Kolejno wsypujemy (po łyżce) mleko w proszku, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Po ubiciu (cały czas miksując) partiami wsypujemy cukier. Ubijamy do momentu kiedy piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy
R'n'G Kitchenbiałka 15 dag cukru 30 dag wiórków kokosowych 7 dag masła 4 łyżki mleka 1 łyżka budyniu w proszku Masło rozpuścić w garnku na małym ogniu, mieszać by się nie przypaliło. Dodać cukier i razem połączyć. Następnie do garnka wsypać wiórki kokosowe, wlać mleko i dokładnie razem wymieszać. Odstawić masę do ostygnięcia. Z białek ubić(...)sztywną pianę. Dodać budyń w proszku i delikatnie wymieszać. Masę kokosową dodajemy porcjami do ubitych białek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Dłońmi formujemy kulki i wkładamy do papilotek. Foremki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w temp 180stC. po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia
przepisy- Milkimleko 5 dag masła lub margaryny Na nadzienie: 50 dag sera na sernik ( u mnie z wiadereczka ) 1 jajko 1 cukier waniliowy pół szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: 15 dag suszonej żurawiny od HELIO mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych drożdżówek z serem(...)było zbyt twarde dolewamy ciepłego mleka. Ciasto przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 60 minut. 3. Nadzienie: Do sera dodajemy oba cukry, jajko i budynie w proszku, dokładnie mieszamy. 4. Formowanie drożdżówek: Ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną, kroimy w kwadraty lub prostokąty, nakładamy po porcji sera, posypujemy suszoną żurawiną i zlepiamy
IzabelawkuchniSkładniki: twaróg 1 kg wiaderko, jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, ekstrakt wanilii 1 łyżeczka, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, delicje pomarańczowe 300 gram, cukier puder - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = całe jajka wbić do pojemnika, wsypać cukier, wlać ekstrakt waniliowy i mikserem ubijać do białości, spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach. Do masy(...)jajecznej dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem tylko połączyć składniki. Do masy sernikowej pokroić nożyczkami (mam nożyczki tylko do używania w kuchni) i delikatnie mikserem na najniższych obrotach połączyć składniki. Sernik wlać do dwóch silikonowych keksówek 24 cm, wyrównać wierzch i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut
W Mojej Kuchni Lubięmasę serową: 3 jajka 12,5 dag masła lub margaryny pół szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy z wiadereczka ) 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: 15 dag suszonej moreli od HELIO masło lub margaryna do posmarowani kokilek kasza manna do oprószenia kokilek(...)Wykonanie pysznych serniczków z morelami: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy ser i budynie w proszku i ponownie ucieramy. 2. Kokilki smarujemy bardzo cieniutko masłem lub margarynę, oprószamy kaszą manną. Nakładamy masę serową i lekko wciskamy po kilka moreli. 3. Serniczki pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego
Izabelawkuchnibudyniowy sprawia, że nie są zbite. Potrzebujemy: Na ciasto: 1 jajko 2 szklanki mąki tortowej 12,5 dag masła lub margaryny 20 dag sera białego chudego 1 budyń waniliowy ( na pół litra mleka ) 1 cukier waniliowy 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych rożków(...)Mąkę, proszek do pieczenia, budyń w proszku, oba cukry przekładamy do miski, dodajemy masło lub margarynę i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki, dodajemy ser i wbijamy jajko, następnie zagniatamy ciasto. 2. Z ciasta odrywamy małe kawałki i na stolnicy oprószonej mąką toczymy małe wałeczki, następnie formujemy rożki, takie pół księżyce. 3. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem
Izabelawkuchnidobrze zmielony lub z wiaderka (ale dobrej jakości-patrzcie na skład)-polecam Piątnicy lub Pilos 200g cukru pół kostki masła 200g herbatników maślanych 8 jajek 100ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 100g płatków migdałowych Na wierzch tabliczka białej czekolady łyżka masła 100ml śmietany 36% 150 g płatków migdałowych Robimy! Jajka rozdzielamy żółtka od białek i żółtka ucieramy z cukrem(...)puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce ser. Nie miksujemy mocno Herbatniki kruszymy drobno, roztapiamy masło i letnie mieszamy razem W zimnym mleku rozrabiamy budynie i łączymy z masą serową. Dosypujemy płatki migdałowe Białka oddzielnie ubijamy na sztywno i dodajemy do masy twarogowej mieszając delikatnie całość już bez użycia miksera. Standardową tortownicę wyściełamy papierem do pieczenia i wylewamy naszą masę ciasteczkową
LatosiowydomProsty przepis na orzeźwiające ciasto z jabłkami bez pieczenia, które zachwyci każdego. Składniki 50g masła lub margaryny 5 budyni waniliowych 2l mleka 2 paczki herbatników 2.5kg jabłek 4 galaretki truskawkowe Przygotowanie Jabłka obieramy i kroimy, podsmażamy. Jak jabłka będą miękkie dodaję galaretkę. W międzyczasie wykładam herbatniki na spód blachy, na to gorącą masę z jabłkami i galaretką. Następna warstwa(...)herbatników. Później kładziemy masę budyniową. Czyli na 2l mleka dodaję 5 budyni. I później znowu herbatniki. I na to wylewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem i lodówki. Autor przepis: Paulina Artykuł Ciasto z jabłkami bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyczas przygotowania masy serowej. Film krok po kroku: składniki na masę serową: 750 g białego sera, zmielonego 150 ml śmietanki 30% 250 g cukru 4 jajka 40 g budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego ok. 450-500 g brzoskwiń z puszki wykonanie: Brzoskwinie odsączamy z syropu na ręczniku papierowym a następnie kroimy w grubszą kostkę. Do naczynia miksującego przekładamy(...)śmietankę 30%, jajka, cukier, budyń oraz ekstrakt cytrynowy i miksujemy tylko do połączenia się składników. Dwa raz uderzamy naczyniem z masą o blat aby „wypuścić” nadmiar powietrza z masy. Ok. 2/3 cz. masy wykładamy na spód z herbatników. Wykładamy ok. 2/4 cz. pokrojonych brzoskwiń, które przykrywamy pozostałą masą serową. Na wierzchu układamy pozostałe brzoskwinie, które przy pomocy łyżki
Domowy Smak Jedzeniapozostałych 200 ml rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i pszenną. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione mąki i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki i wszystko gotujemy ok. 2 minuty. Gotowy budyń zostawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ubijamy na puch i stopniowo dodajemy cukier puder. Do masy maślano-cukrowej stopniowo dodajemy zimny budyń kawowy. Dokładnie miksujemy tak, żeby nie powstały grudki
Korniszonkibardzo aromatyczny, nasączony, lekko wilgotny przekładaniec pełen orzechów i owoców ugotowanych i zmielonych pomarańczy. To one robią tutaj największą „smakową” robotę : ) Zdecydowałam się także na krem kawowy na bazie budyniu i niewielkiego dodatku kremu czekoladowego. Całość smakuje jak pomarańczowy, wytworny tort. Przepis z inspiracji „Pomarańczowca” s. Anastazji.Wykonałam go z moimi modyfikacjami w blaszce 22x 25 cm. p { margin-bottom(...)rozpuszczalnej ( typu crema) + 2 łyżki kremu czekoladowego typu nutella= mieszamy dokładnie Żółtka miksujemy z mąkami i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem, pod koniec dodając wymieszaną nutellę z kawą. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodatkowo: polewa czekoladowa deserowa p { margin-bottom: 0.25cm; direction
Domowe ciastarazem dam 50 gr, ponieważ pianka orzechowa jest dość słodka) Składniki na warstwę orzechowo-owocową: 6 białek z dużych jaj (rozmiar L) w temperaturze pokojowej 200 gr cukru 2 budynie waniliowe (bez cukru po 40 gr każdy) 200 gr orzechów włoskich lub laskowych zmielonych na mąkę lub drobno pokrojonych, mogą być też wiórki kokosowe lub inne orzechy 400 gr mleka(...)wałeczkiem wałkowałam ciasto, tak aby wszędzie miało równą grubość. Białka ubić na prawie sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać cukier. Wyłączyć mikser. Orzechy wymieszać z budyniem, delikatnie wmieszać do białek szpatułką. Mleko kokosowe wyjąć z lodówki, NIE WSTRZĄSAĆ, otworzyć, wbić dwie słomki do samego dna. Przez powstałe dziurki wylać mleko kokosowe, a śmietanę kokosową przełożyć
moj przepis na