budyń - 12640 przepisów (strona:333/843)

142. To był maj, czyli: sernik z karmelizowanym rabarbarem na półkruchym spodzie 121

naprawdę warto się skusić i upiec sobie takie słodkie cudo!  Julia Składniki: (na tortownicę 24cm) masa serowa: - 1 kg zmielonego twarogu - 3 jaja -3/4 szklanki drobnego cukru - budyń śmietankowy (lub 3 łyżeczki skrobi ziemniaczanej) - 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią  karmelizowany rabarbar:  - 1 pęczek rabarbaru (około 60dag) - 6 łyżek cukru trzcinowego - 100ml śmietanki 30%tłuszczu(...)dodajemy oddzielone żółtka, cukier z prawdziwą wanilią i ubijamy na średnich obrotach miksera. Kolejno do sera dodajemy po 2-3łyżki ubitej piany z białek. Na końcu wsypujemy przesiany budyń waniliowy lub skrobię i miksujemy jeszcze chwilę na najniższych obrotach miksera.  Powstałą masę wylewamy na wystudzony, upieczony spód. Na wierzch wykładamy karmelizowany rabarbar. Sernik pieczemy na środkowej półce piekarnika

Symfonia Smaków
Gofry marchewkowe 94

wychodzi 6 dużych gofrów Gofry marchewkowe - 15 dkg masła - 50 ml mleka - 4 łyżki śmietany kremówki (30%) - 1 duża marchew albo 2 małe - 100g cukru pudru - 1 spora łyżka budyniu śmietankowego -125 g mąki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 - 2 łyżeczki cynamonu - 3 duże kurze jajka Marchew myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach(...)Mąkę z proszkiem przesiewamy do miski i łączymy z budyniem. Masło roztapiamy a następnie zostawiamy do przestudzenia. Dodajemy do niego cukier, szczyptę soli i cynamon i miksujemy. Dodajemy powoli po jednym jajku a następnie śmietanę i mleko. Następnie dodajemy mąkę z dodatkami a na koniec marchewkę. Pieczemy na złoty kolor w gofrownicy. Ja posmarowałam dodatkowo tłuszczem przed pierwszym gofrem

Kuchnia Pełna Emocji
Kremówka 88

pół szklanki mleka, żółtka oraz mąkę, Kiedy płyn sie zagotuje szybciutko dolewamy masę jajeczno - mączną, zdejmujemy z ognia garnek i szybko mieszamy tak aby nam sie w naszym budyniu nie porobiły grudki. Masło ucieramy w misce na biały, lekki puch- można dodać pod koniec ubijania łyżkę mleka żeby masło było bardziej puszyste i do takiego masła dodajemy budyń i znów

Kuchnia Pełna Emocji
Kora serowo-orzechowa / Sernik kora 153

pieczenia Masa serowa: 1 kg białego sera( dwukrotnie zmielonego twarogu lub dobrego gęstego sera z wiaderka) 3 jajka 2 żółtka (pozostałe z biszkoptu) 200 g roztopionego masła 2 budynie waniliowe bez cukru 200 ml mleka 1 i 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy Dodatkowo: duża paczka delicji pomarańczowych / brzoskwiniowych / morelowych puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki pomarańczowe / brzoskwiniowe / morelowe(...)serową: jajka i żółtka zmiksować na puch z cukrami. Dodawać po łyżce ser, a potem roztopione masło. Masę przełożyć do garnka, zagotować. Na tym etapie masa zrobi się rzadsza. Budynie rozpuścić w mleku, wlać do gotującej się masy serowej, mieszać do zgęstnienia. 3. Połowę ciepłej masy wyłożyć na biszkopt, na wierzchu ułożyć delicje nasączone kawą i alkoholem, delicje układamy czekoladą

Kuchnia domowa Ani
Ciasto budyniowe z owocami i kruszonką 79

ciasto i obtaczamy delikatnie w mące, aby nie wpadły do środka. Składniki: 250 g masła lub margaryny   2 szklanki mąki tortowej typ 450 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kwaśnej śmietany 18% Owoce Na formę do babek o średnicy 24cm (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem(...)Ucierając dodawać po jednym jajku. Miksować jeszcze przez około 3-5 minut. Budyń, mąkę, proszek do pieczenia wsypać na sitko i przesiać do utartej margaryny. Wymieszać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Jedna porcja ciasta wystarczy na formę do babek o średnicy 24 cm. Odłożyć 3 łyżki ciasta i dodać do nich śmietanę. Zmiksować. Na blachę wyłożyć pozostałą (większą) część ciasta

Przepisy Babci
Biszkopt z Jabłkami Pod Kokosową Chmurką 65

cukier waniliowy, do drugiej połowy mleka dodajemy mąkę pszenna i ziemniaczaną dokładnie mieszamy. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy mleko połączone z mąkami, energicznie mieszamy aż do uzyskania budyniu. Pozostawiamy go do wystygnięcia. 5. Masło ucieramy, stopniowo małymi partiami dodajemy zimny budyń, powstałą masę budyniową wykładamy na jabłka. Wygładzamy, wstawiamy do lodówki. 6. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier

Dziś Ja gotuje
Serniczek proteinowy - lekki jak chmurka! 83

tłuszczu / 14 g węglowodanów twaróg sernikowy - wiaderko 1 kg  jogurt grecki - 400 g słodzik do smaku - ok 20 tabletek odżywka bialkowa o smaku karmelowym - 2 miarki budyń śmietankowy - 2 opakowania (łącznie 80g)  białko jaja kurzego - 3 sztuki płatki owsiane błyskawiczne - 3 łyżki  szczypta soli W jednej misce mieszamy ze sobą  t waróg sernikowy, jogurt grecki, słodzik(...)rozpuszczony w niewielkiej ilości wody), odżywkę białkową i dwa opakowania budyniu śmietankowego . Miksujemy całość przez ok. 1-2 minuty na małych obrotach.  Do białek (w oddzielnej misce) wsypujemy szczyptę soli i ubijamy do uzyskania sztywnej piany.  Stopniowo, łyżka po łyżce, delikatnie mieszając, dodajemy ją do masy sernikowej. Powinna być bardzo puszysta i lekka.  Formę do ciasta delikatnie

Kuchnia Ellie
Truskawkowa tarta z mąki konopnej 119

twarogu z wiaderka -180g śmietanki 30% (u mnie reszta tej, którą dałam do spodu) -2 jajka -wanilia do smaku -pół szklanki cukru pudru -500g mrożonych truskawek -1 budyń waniliowy Sposób wykonania: Wszystkie składniki na spód wyrabiamy, zawijamy w woreczek i na pół godziny dajemy do lodówki. Foremkę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wałkujemy schłodzone ciasto i układamy(...)foremki.  Pieczemy w uprzednio nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 10 minut. Wyciągamy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy ser, wanilię, śmietankę, budyń w proszku, mieszamy do połączenia składników. Dodajemy owoce i już tylko łyżką mieszamy z serem, wylewamy masę na zimny, upieczony wcześniej spód i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 40 minut. Wyciągamy

Wypieki Rene
pyszny sernik zebra bez spodu pieczony... 115

Składniki: jajka 7 sztuk "L", cukier 1,5 szklanki, masło miękkie 100 gram, aromat waniliowy 2 łyżeczki, proszek do pieczenia 2 szczypty, twaróg półtłusty 1,30 kg, budyń waniliowy 1 opakowanie, śmietana 18% 200 gram, kakao 4 łyżki + 6 łyżek mleka, cukier puder - ile potrzeba Miękkie masło, cukier, aromat waniliowy, żółtka utrzeć mikserem na "kogel-mogel". Twaróg półtłusty (można użyć(...)wiaderka, ale wtedy dodać z 3 łyżki kaszy manny) zmielony w maszynce do mięsa na drobnym sitku dodać do masy jajecznej, wsypać budyń, proszek do pieczenia, wlać śmietanę i mikserem połączyć dobrze składniki. Do masy twarogowej dodać ubitą na sztywno pianę z białek i mikserem na mniejszych obrotach wymieszać wszystko na dość gęstą masę serową. Masę podzielić na części

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Bounty / Bounty Cake 80

szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki, 2 czubate łyżki kakao, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia do nasączenia: kilka łyżek mocnej herbaty nadzienie kokosowe: 850 ml mleka, 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40 g), 120 g cukru, 300 g wiórków kokosowych, 200 g masła na polewę: 150 g gorzkiej czekolady, 100 g mlecznej czekolady, 200 g śmietanki 30% opcjonalnie(...)ogniu od kilku do 10 minut, aż całość będzie gęsta, a wiórki zmiękną (cały czas mieszamy, bo masa łatwo się przypala). Dodać masło, mieszać do rozpuszczenia. Do masy dodać budyń rozmieszany w pozostałym mleku (250 ml). Zagotować. Gorącą masę wyłożyć na biszkopt, wyrównać wierzch. Odstawić do ostygnięcia. Czekoladę zalać gorącą śmietanką, odstawić na kilka minut. Wymieszać, aż nabierze konsystencji polewy

Lekcje w kuchni
Jaglany budyń jagodowy 65

zasadzie stary przepis, który znajdziecie tu –>KLIK , ale w formie bardziej gładkiego budyniu. Przypominam go, ponieważ nadal pozostaje jednym z naszych ulubionych śniadań :) 120 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) 200 g mleczka kokosowego łyżka miodu (użyłam z czarnuszką i czarnym bzem ) pół szklanki mrożonych jagód ( w sezonie świeżych) dowolne dodatki Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy(...)przyrządzenie dania zajmie nam nie więcej, niż kanapek :) Ugotowaną miksujemy z mleczkiem kokosowym, miodem i jagodami. Nakładamy do miseczek i dekorujemy dodatkami. Najlepiej smakuje na ciepło, smacznego :) Artykuł Jaglany budyń jagodowy pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Ekspresowa babka budyniowa 101

Składniki: Mąka pszenna tortowa szklanka 250 ml Jajka 5 Cukier szklanka  Masło 100 g Budyń śmietankowy Proszek do pieczenia Przygotowanie: Jajka zmiksować dodając partiami cukier do uzyskania jasnej konsystencji masy. Zmniejszyć obroty miksera i dodać wymieszany budyń z proszkiem i mąką. Na koniec wlewamy powoli roztopione i przestudzone masło. Ciasto przełożyć do keksówki sylikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem

Kulinarne przygody
Orzechowy sernik gotowany 181

herbatniki 50 g orzeszków ziemnych bez soli 50 g masła 1 łyżka mleka Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 4 jajka 100 g masła 1 budyń waniliowy (40 g) 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru  z wanilią 1/4 szklanki mleka 100 g orzechów ziemnych bez soli Wierzch: masło orzechowe  orzechy ziemne bez soli Wykonanie(...)umieszczamy w garnku i wbijamy do niego jajka. Mieszamy, a następnie dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki oraz cukier i cukier z wanilią. Podgrzewamy do rozpuszczenia składników - nie zagotowujemy. Budyń rozpuszczamy w mleku, a następnie wlewamy do gorącej masy serowej. Mieszamy do momentu, aż masa zgęstnieje. Studzimy.  Do masy dodajemy zmielone na miało orzechy ziemne. Mieszamy i wykładamy masę

Kuchnia MagdaLeny
Sernik pomarańczowy 108

dużą blachę Świątecznego sernika pomarańczowego: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka, 9 szt jajek 125 g masła lub margaryny, 2 szkl. cukru, 6 łyżek domowego cukru waniliowego, 2 budynie śmietankowe 2 x 40 g, 3/4 szkl. oleju, 1/2 szkl. soku pomarańczowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 ½ szkl. mąki, 1 opakowanie krojonej skórki pomarańczowej 1 małe opakowanie kropelek czekoladowych rozpuszczona(...)białek na sztywno z 1,5 szkl. cukru. Masa serowa: Do misy robota przekładamy sernik z wiaderka, dodajemy 6 żółtek, 4 łyżki domowego cukru waniliowego, wsypujemy 2 suche budynie śmietankowe, wlewamy olej i sok pomarańczowy i dokładnie miksujemy. Ostrożnie dodajemy ubite białka i mieszamy masę serową łyżką. Przekładamy całość do podłużnej formy wyłożonej ciastem i wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię