budyń - 12640 przepisów (strona:333/843)

Ciasto Metrowiec 86

wrzenia. Do pozostałego mleka dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Dokładnie wymieszać i wlewać powoli do gotującego się mleka, ciągle energicznie mieszając, aby nie powstały grudki. Gotować, aż zacznie budyń gęstnieć i bulgotać. Zdjąć z ognia. Odstawić do przestudzenia. Miękkie masło przełożyć do miski, utrzeć na puszystą masę. Następnie po łyżce dodawać przestudzoną masę budyniową i ucierać do wykorzystania całego(...)budyniu. Odłożyć kilka łyżek kremu do posmarowania wierzchu ciasta. Pokrojone kromki ciasta smarować kremem, sklejać ze sobą na przemian raz jasną, raz ciemną część ciasta. W ten sposób powstanie długie ciasto. Wierzch ciasta posmarować odłożonym wcześniej kremem budyniowym. Do kubka przełożyć łyżkę masła, dodać mleko. Wstawić na gaz i podgrzewać do rozpuszczenia się mleka. Następnie dodać połamaną w kostki czekoladę

Danka Pichci
Rolada biszkoptowa z jabłkami 71

Piec w temperaturze 150-160 stopni aż do bardzo delikatnego zarumienienia (ok 10 minut). Upieczony biszkopt wystudzić. Nadzienie kilogram jabłek 50 -100 g cukru (w zależności od kwasowości jabłek) budyń wanilinowy sok jabłkowy 100 ml (jeżeli jabłka nie puszczą dużo soku, można dodać jeszcze trochę soku) Przeprowadzić obróbkę wstępną, brudnych jabłek, następnie pokroić  w kostkę o boku(...)Jabłka przesmażyć z cukrem, a budyń rozpuścić w soku jabłkowym, połączyć jabłka z zawiesiną i gotować ok 2 minuty mieszając. Lekko przestudzone jabłka wyłożyć na biszkopt. Przy pomocy papieru zwijać roladę tak , aby wzór z ciemnego ciasta wył wyraźnie widoczny. Gotową roladę schłodzić. Artykuł Rolada biszkoptowa z jabłkami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Sernik z rosą 89

pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 150 g zimnego masła 1 jajko 2 żółtka Masa serowa: 1 kg mielonego sera białego twarogowego 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru (40 g) 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 4 żółtka Beza: 6 białek 1 szklanka cukru szczypta soli Do odmierzania używam: szklanki - 250 ml, łyżki(...)pieczenia. Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach i podpiec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 20 minut. Masa serowa: Do mielonego sera dodać cukier, budyń i jajka, krótko zmiksować. Do masy dodawać stopniowo olej na przemian z mlekiem i miksować tylko do połączenia się składników, aby zbyt mocno nie napowietrzać masy serowej. Masę wylać

Kuchcik gotuje
142. To był maj, czyli: sernik z karmelizowanym rabarbarem na półkruchym spodzie 115

naprawdę warto się skusić i upiec sobie takie słodkie cudo!  Julia Składniki: (na tortownicę 24cm) masa serowa: - 1 kg zmielonego twarogu - 3 jaja -3/4 szklanki drobnego cukru - budyń śmietankowy (lub 3 łyżeczki skrobi ziemniaczanej) - 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią  karmelizowany rabarbar:  - 1 pęczek rabarbaru (około 60dag) - 6 łyżek cukru trzcinowego - 100ml śmietanki 30%tłuszczu(...)dodajemy oddzielone żółtka, cukier z prawdziwą wanilią i ubijamy na średnich obrotach miksera. Kolejno do sera dodajemy po 2-3łyżki ubitej piany z białek. Na końcu wsypujemy przesiany budyń waniliowy lub skrobię i miksujemy jeszcze chwilę na najniższych obrotach miksera.  Powstałą masę wylewamy na wystudzony, upieczony spód. Na wierzch wykładamy karmelizowany rabarbar. Sernik pieczemy na środkowej półce piekarnika

Symfonia Smaków
Gofry marchewkowe 93

wychodzi 6 dużych gofrów Gofry marchewkowe - 15 dkg masła - 50 ml mleka - 4 łyżki śmietany kremówki (30%) - 1 duża marchew albo 2 małe - 100g cukru pudru - 1 spora łyżka budyniu śmietankowego -125 g mąki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 - 2 łyżeczki cynamonu - 3 duże kurze jajka Marchew myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach(...)Mąkę z proszkiem przesiewamy do miski i łączymy z budyniem. Masło roztapiamy a następnie zostawiamy do przestudzenia. Dodajemy do niego cukier, szczyptę soli i cynamon i miksujemy. Dodajemy powoli po jednym jajku a następnie śmietanę i mleko. Następnie dodajemy mąkę z dodatkami a na koniec marchewkę. Pieczemy na złoty kolor w gofrownicy. Ja posmarowałam dodatkowo tłuszczem przed pierwszym gofrem

Kuchnia Pełna Emocji
Kremówka 83

pół szklanki mleka, żółtka oraz mąkę, Kiedy płyn sie zagotuje szybciutko dolewamy masę jajeczno - mączną, zdejmujemy z ognia garnek i szybko mieszamy tak aby nam sie w naszym budyniu nie porobiły grudki. Masło ucieramy w misce na biały, lekki puch- można dodać pod koniec ubijania łyżkę mleka żeby masło było bardziej puszyste i do takiego masła dodajemy budyń i znów

Kuchnia Pełna Emocji
Kora serowo-orzechowa / Sernik kora 153

pieczenia Masa serowa: 1 kg białego sera( dwukrotnie zmielonego twarogu lub dobrego gęstego sera z wiaderka) 3 jajka 2 żółtka (pozostałe z biszkoptu) 200 g roztopionego masła 2 budynie waniliowe bez cukru 200 ml mleka 1 i 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy Dodatkowo: duża paczka delicji pomarańczowych / brzoskwiniowych / morelowych puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki pomarańczowe / brzoskwiniowe / morelowe(...)serową: jajka i żółtka zmiksować na puch z cukrami. Dodawać po łyżce ser, a potem roztopione masło. Masę przełożyć do garnka, zagotować. Na tym etapie masa zrobi się rzadsza. Budynie rozpuścić w mleku, wlać do gotującej się masy serowej, mieszać do zgęstnienia. 3. Połowę ciepłej masy wyłożyć na biszkopt, na wierzchu ułożyć delicje nasączone kawą i alkoholem, delicje układamy czekoladą

Kuchnia domowa Ani
Ciasto budyniowe z owocami i kruszonką 79

ciasto i obtaczamy delikatnie w mące, aby nie wpadły do środka. Składniki: 250 g masła lub margaryny   2 szklanki mąki tortowej typ 450 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kwaśnej śmietany 18% Owoce Na formę do babek o średnicy 24cm (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem(...)Ucierając dodawać po jednym jajku. Miksować jeszcze przez około 3-5 minut. Budyń, mąkę, proszek do pieczenia wsypać na sitko i przesiać do utartej margaryny. Wymieszać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Jedna porcja ciasta wystarczy na formę do babek o średnicy 24 cm. Odłożyć 3 łyżki ciasta i dodać do nich śmietanę. Zmiksować. Na blachę wyłożyć pozostałą (większą) część ciasta

Przepisy Babci
Biszkopt z Jabłkami Pod Kokosową Chmurką 62

cukier waniliowy, do drugiej połowy mleka dodajemy mąkę pszenna i ziemniaczaną dokładnie mieszamy. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy mleko połączone z mąkami, energicznie mieszamy aż do uzyskania budyniu. Pozostawiamy go do wystygnięcia. 5. Masło ucieramy, stopniowo małymi partiami dodajemy zimny budyń, powstałą masę budyniową wykładamy na jabłka. Wygładzamy, wstawiamy do lodówki. 6. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier

Dziś Ja gotuje
Serniczek proteinowy - lekki jak chmurka! 82

tłuszczu / 14 g węglowodanów twaróg sernikowy - wiaderko 1 kg  jogurt grecki - 400 g słodzik do smaku - ok 20 tabletek odżywka bialkowa o smaku karmelowym - 2 miarki budyń śmietankowy - 2 opakowania (łącznie 80g)  białko jaja kurzego - 3 sztuki płatki owsiane błyskawiczne - 3 łyżki  szczypta soli W jednej misce mieszamy ze sobą  t waróg sernikowy, jogurt grecki, słodzik(...)rozpuszczony w niewielkiej ilości wody), odżywkę białkową i dwa opakowania budyniu śmietankowego . Miksujemy całość przez ok. 1-2 minuty na małych obrotach.  Do białek (w oddzielnej misce) wsypujemy szczyptę soli i ubijamy do uzyskania sztywnej piany.  Stopniowo, łyżka po łyżce, delikatnie mieszając, dodajemy ją do masy sernikowej. Powinna być bardzo puszysta i lekka.  Formę do ciasta delikatnie

Kuchnia Ellie
Truskawkowa tarta z mąki konopnej 113

twarogu z wiaderka -180g śmietanki 30% (u mnie reszta tej, którą dałam do spodu) -2 jajka -wanilia do smaku -pół szklanki cukru pudru -500g mrożonych truskawek -1 budyń waniliowy Sposób wykonania: Wszystkie składniki na spód wyrabiamy, zawijamy w woreczek i na pół godziny dajemy do lodówki. Foremkę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wałkujemy schłodzone ciasto i układamy(...)foremki.  Pieczemy w uprzednio nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 10 minut. Wyciągamy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy ser, wanilię, śmietankę, budyń w proszku, mieszamy do połączenia składników. Dodajemy owoce i już tylko łyżką mieszamy z serem, wylewamy masę na zimny, upieczony wcześniej spód i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 40 minut. Wyciągamy

Wypieki Rene
pyszny sernik zebra bez spodu pieczony... 113

Składniki: jajka 7 sztuk "L", cukier 1,5 szklanki, masło miękkie 100 gram, aromat waniliowy 2 łyżeczki, proszek do pieczenia 2 szczypty, twaróg półtłusty 1,30 kg, budyń waniliowy 1 opakowanie, śmietana 18% 200 gram, kakao 4 łyżki + 6 łyżek mleka, cukier puder - ile potrzeba Miękkie masło, cukier, aromat waniliowy, żółtka utrzeć mikserem na "kogel-mogel". Twaróg półtłusty (można użyć(...)wiaderka, ale wtedy dodać z 3 łyżki kaszy manny) zmielony w maszynce do mięsa na drobnym sitku dodać do masy jajecznej, wsypać budyń, proszek do pieczenia, wlać śmietanę i mikserem połączyć dobrze składniki. Do masy twarogowej dodać ubitą na sztywno pianę z białek i mikserem na mniejszych obrotach wymieszać wszystko na dość gęstą masę serową. Masę podzielić na części

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Bounty / Bounty Cake 79

szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki, 2 czubate łyżki kakao, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia do nasączenia: kilka łyżek mocnej herbaty nadzienie kokosowe: 850 ml mleka, 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40 g), 120 g cukru, 300 g wiórków kokosowych, 200 g masła na polewę: 150 g gorzkiej czekolady, 100 g mlecznej czekolady, 200 g śmietanki 30% opcjonalnie(...)ogniu od kilku do 10 minut, aż całość będzie gęsta, a wiórki zmiękną (cały czas mieszamy, bo masa łatwo się przypala). Dodać masło, mieszać do rozpuszczenia. Do masy dodać budyń rozmieszany w pozostałym mleku (250 ml). Zagotować. Gorącą masę wyłożyć na biszkopt, wyrównać wierzch. Odstawić do ostygnięcia. Czekoladę zalać gorącą śmietanką, odstawić na kilka minut. Wymieszać, aż nabierze konsystencji polewy

Lekcje w kuchni
Jaglany budyń jagodowy 64

zasadzie stary przepis, który znajdziecie tu –>KLIK , ale w formie bardziej gładkiego budyniu. Przypominam go, ponieważ nadal pozostaje jednym z naszych ulubionych śniadań :) 120 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) 200 g mleczka kokosowego łyżka miodu (użyłam z czarnuszką i czarnym bzem ) pół szklanki mrożonych jagód ( w sezonie świeżych) dowolne dodatki Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy(...)przyrządzenie dania zajmie nam nie więcej, niż kanapek :) Ugotowaną miksujemy z mleczkiem kokosowym, miodem i jagodami. Nakładamy do miseczek i dekorujemy dodatkami. Najlepiej smakuje na ciepło, smacznego :) Artykuł Jaglany budyń jagodowy pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog