mleko i mieszaj za pomocą miksera lub trzepaczki. Całość przelej do garnka i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, cały czas mieszając. Masa zacznie gęstnieć i będzie mieć konsystencję budyniu. Od momentu gdy zobaczysz pierwsze uwalniające się bąble powietrza gotuj jeszcze 2 minuty do całkowitego zaparzenia mąki. Zestaw z ognia, dodaj masło i wmieszaj je w ugotowany budyń. Przykryj kawałkiem
Słodki Blogłyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli, 1/2 szklanki, opakowanie cukru wanilinowego, 5 łyżek wiórek kokosowych, 2 łyżki kakao, 3 łyżki maku niebieskiego mielonego masa budyniowa: budyń śmietankowy 40g, 400 ml mleka, 150 g masła, łyżka cukru masa karpatkowa: opakowanie masy karpatkowej, 350 ml mleka dodatkowo: dżem wiśniowy ok 400 g, sok z 3 łyżek cytryny(...)budyniowa : Proszek budyniowy rozrabiamy w mleku, dodajemy cukier, zagotowujemy. Pod koniec gdy masa zacznie gęstnieć, należy mieszać, aby nie przywarła do dna. Studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę. Gdy budyń będzie już całkiem zimny, dodajemy stopniowo masło. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. masa karpatkowa: Masę rozrabiamy w 350 ml zimnego mleka. Miksujemy aż masą zgęstnieje i nabierze odpowiedniej konsystencji (około
Lena Gotujedowolnych homogenizowanych waniliowych (osobiście polecam serki Rolmlecz, ale inne też mogą być) 0,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 100 g roztopionej i schłodzonej margaryny (lub masła) 1 budyń śmietankowy 40g z cukrem 4 białka 2 żółtka skórka otarta z 1 sparzonej cytryny + odrobina soku dodatkowo : jeśli lubimy dowolne owoce (u mnie świeże brzoskwinie) Wykonanie: Serki homogenizowane(...)ubijamy mikserem z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami i budyniem. Dodajemy rozpuszczoną i wystudzoną margarynę (lub masło). Na koniec dodajemy ubite na sztywno białka, skórkę i sok z cytryny (lub aromat cytrynowy). Mieszamy całość łyżką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Większą część ciemnego ciasta wykładamy na spód, na to wylewamy delikatnie masę serową, układamy małe kawałki owoców, a następnie
Walijskie PichcenieSkładniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jogurt naturalny gęsty 380 gram - 4 opakowania, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, puste rurki 12 sztuk, mus gęsty z truskawek 1 szklanka, puder cukier 3/4 szklanki, woda gorąca 2-3 łyżeczki Składniki temperatura pokojowa = białka ubić mikserem na bardzo sztywną pianę ze szczyptą soli, osobno(...)cukrem wanilinowym do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach. Jogurty z lodówki wyjąć klika godzin przed zrobieniem sernika aby nie były za zimne. Jogurty dodać do żółtek, wsypać budyń, kaszkę manną i mikserem połączyć dokładnie składniki, do masy dodać ubitą pianę i delikatnie łyżką wmieszać w sernik. Dwie tortownice (lub jedna tortownica
W Mojej Kuchni Lubiębudyń/krem to petarda, idealnie kremowy, idealnie czekoladowy. Lubicie takie desery? robicie? jeśli tak to ten Was zaskoczy, jest przepyszny. Jeśli nie robiliście do tej pory budyniu z jaglanki to koniecznie spróbujcie a zakochacie się na bank, jak mawiają. Krem jaglany czekoladowy z orkiszem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniechałwowa - teraz będę robić tylko taką. Jest pyszna! Składniki: * 1 kg mielonego białego sera * 40 dkg chałwy czekoladowej * 150ml śmietany 30 % * 3/4 szklanki cukru * 5 dużych jajek * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii * 1/2 szklanki oleju Na spód: * 25 dkg pokruszonych herbatników * 1/3 kostki masła Na polewę: * 20 dkg chałwy czekoladowej * 1 tabliczka czekolady mlecznej(...)wyłożoną pergaminem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki na czas przygotowania masy serowo-chałwowej. Żółtka oddzieliłam od białek i utarłam je z cukrem na puszystą masę. Dodałam kolejno ser, chałwę, budyń, olej i śmietanę po krótkiej chwili miksowania składników. Po dodaniu śmietany ( dodałam ją w ostatniej kolejności) miksowałam chwilkę, tak aby tylko połączyła się z masą. Zanim dodałam chałwę zblendowałam
Pieprzyć z Fantazjąpieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 150g masła lub 140 g oleju kokosowego 3 jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżka kakao 1,5 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu malinowego 2 łyżki ksylitolu 12 malin Mąkę mieszamy z proszkiem, sodą, solą. Masło ucieramy z ksylitolem na puszystą, jasną masę. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Dodajemy esencję(...)proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie się gotować dolewamy masę budyniową. Mieszamy do czasu, aż zacznie gęstnieć. Odstawiamy. Połowę ciasta na babeczki wykładamy do foremek. Do środka nakładamy po łyżce budyniu. Następnie dodajemy maliny – po jednej na babeczkę. Do pozostałej części ciasta dodajemy kakao i, jeśli masa będzie zbyt gęsta – 1-2 łyżki mleka lub wody. Masę wykładamy
Kucharzycaciasto: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 5 łyżek oleju 3 łyżki ksylitolu szczypta soli Masa serowa: 1 opakowanie serka homogenizowanego (400g) 5 łyżek ksylitolu 2 jaja 1 opakowanie (40g) budyniu waniliowego aromat 8 ciastek Oreo Sposób przygotowania: Kruche ciasto Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy olej, erytrytol, wodę i sól. Dokładnie zagniatamy dłońmi. Formujemy w kulę. Odstawiamy do zamrażalnika(...)Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Masa serowa: Białka oddzielamy od żółtek. Białka z szczyptą soli ubijamy na puszystą pianę. Żółtka ucieramy z ksylitolem. Następnie dodajemy serek, budyń i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec szpatułką dodajemy ubitą pianę. Dokładnie mieszamy. Dodajemy 4 rozkruszone ciasteczka. Mieszamy. Masę przelewamy na upieczony spód. Wkładamy na powierzchnie pozostałe ciastka. Całość
Truskawkowa Fiestaszklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru pudru 5 żółtek 20 dag masła bułka tarta PIANKA: 5 białek 0,5 szklanki cukru kryształu 1 budyń lub kisiel NADZIENIE: 1,5 kg jabłek 30 dag śliwek 1-2 łyżki cukru ok.1 łyżka cynamonu WYKONANIE: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na bok. CIASTO(...)wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy 2/3 ,,kruszonki'' i uklepujemy, chowamy do lodówki (pozostałe ciasto również) PIANKA: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier i dobrze ubijamy. Na końcu wsypujemy budyń. Miksujemy na małych obrotach. Jabłka dobrze odciskamy, ze śliwek usuwamy pestki i przepoławiamy. SKŁADANIE CIASTA: Ciasto w blaszce posypujemy bułką tartą, wykładamy jabłka i śliwki, posypujemy cynamonem wg. gustu. Wykładamy
Pani na deserwymiarach 24 cm x 24 cm 300 g czerstwego chleba lub bułek 200 ml mleka 2 jajka 100 g mąki pszennej 3 łyżki cukru kilka kropel esencji waniliowej budyń waniliowy 3 średnie jabłka cynamon 40 g masła 40 g cukru 70 g mąki pszennej Chleb pokrój na kawałki, potem przełóż go do miski, zalej mlekiem i odstaw na ok. godzinę(...)czasie odsącz mleko z chleba, a następnie chleb przełóż ponownie do miski, dodaj do niego mąkę, 3 łyżki cukru, 2 jajka, budyń waniliowy oraz esencję waniliową. Składniki wymieszaj bardzo dokładnie, tak aby powstała z nich gęsta masa. Blachę wysmaruj delikatnie masłem. Wyłóż na nią ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz przez ok. 20 minut
365 dni dookoła kuchnikażdy miłośnik twarogu będzie szczęśliwy 😉 Idealny deser w nagrodę po treningu 💚😍 Składniki (śr: 18cm): - 500g mielonego twarogu na sernik - 250g twarogu w kostce - 40g budyniu waniliowego - 1 jajka - 100g odżywki białkowej o smaku truskawkowym ( sklep Natural ) - 20g ksylitol Dodatkowo - 200g gęstego jogurtu - truskawki - gorzka czekolada 1. Sery, ksylitol i budyń zmiksować razem (jeśli chcecie bardzo
Candy PandasDzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne gofry na budyniu i jogurcie śmietankowym oraz mące kokosowej. Ten dość nietypowy przepis powinien przypaść do gustu smakoszom wszelkiego rodzaju gofrów. Smacznego!!! Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru brązowego 2 łyżki cukru brązowego z cynamonem lub cynamon 220 g jogurtu śmietankowego (maluta – dostępny w polo markecie) ½ litra mleka 3,2% 1 budyń czekoladowy 2 szklanki
Przepisy Babciwykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Masa serowa: 600 g kg mielonego twarogu (użyłam twarogu z Olesna) 3 jajka 75 g miękkiego lub stopionego masła 1 budyń waniliowy ¾ szklanki cukru (można dać trochę mniej) szczypta soli Przygotowanie: Twaróg miksujemy na gładką masę (lub przepuszczamy przez maszynkę). Masło ucieramy z żółtkami i cukrem, dodajemy(...)budyń waniliowy. Miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i dodajemy do masy serowej. Delikatnie łączymy. Masę serową nakładamy dużą łyżką kupkami na ciasto. Tortownicę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu) i pieczemy ok. 50 minut. Po upieczeniu, ciasto zostawiamy w piekarniku na ok. pół godziny. Następnie
bistro mamaPołowę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, drugą połowę wymieszać z mąkami i żółtkami. Po zagotowaniu mleka z cukrami dodać mleko wymieszane z mąkami i żółtkami, ugotować jak budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo cały czas miksując dodawać budyń do momentu uzyskania konsystencji kremu. 4. Gotowe tartaletki napełnić masą budyniową, polać frużeliną, ułożyć truskawki i borówki
Szalona Kuchnia Eweliny