budyń - 12640 przepisów (strona:340/843)

Puszysty sernik w kakaowym cieście. 215

lodówki. MASA SEROWA: 750 g mielonego twarogu 200 g cukru 2 łyżeczki  cukru waniliowego 1/4 łyżeczki otartej skórki z cytryny 3 żółtka 1/4 szklanki oleju 2 łyżki budyniu waniliowego (proszku), lub mąki ziemniaczanej lub sernix-u 5 białek szczypta soli 1/2- 3/4 szklanki kwaśnych owoców jagodowych (u mnie jagody i czerwone porzeczki lecz mogą być również wiśnie, jeżyny(...)Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. Białka ubijamy z solą, odstawiamy. Do miski przekładamy kolejno ser, cukier, cukier waniliowy, skórkę cytrynową, żółtka, olej i mieszamy. Teraz dodajemy budyń (mąkę lub sernix) i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie łączymy.      Na formę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy schłodzone w lodówce, rozwałkowane ciasto (tylko

Rozpustne gotowanie
ciasto Pawełek 402

mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka oraz obydwie mąki i wlewamy do gotującego się mleka. Całość gotujemy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Batoniki łamiemy na mniejsze kawałki, umieszczamy je w rondelku, dodajemy 2 łyżki mleka i na małym ogniu podgrzewamy cały czas mieszając do całkowitego rozpuszczenia. Zestawiamy(...)ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy, dodajemy stopniowo budyń a następnie rozpuszczone batoniki. Miksujemy na wolnych obrotach na gładką masę. składniki na sos toffi: 180 g cukru 90 g masła 90 ml śmietany kremówki 1 szczypta soli wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku. Podgrzewamy i mieszamy do połączenia się składników przez ok. 3-4 min. Uwaga aby nie gotować

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na kruchym spodzie-ciasto kruche można nawet na początku mikserem wyrobić,bardzo dobrze się wyrabia, a ciasto szybko znik 272

serową i pieczemy 1h 20 min, wszystko zależy od piekarnika. masa serowa 1 wiaderko sera Włoszczowa 1 kostka sera 20 dag śmietana 36 % 220 ml 7 jajek dużych 2 budynie waniliowe 2 łyżki kopiate mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru kryształu 1/4 szklanki kryształu dodajemy do ubijania piany na sztywno przygotowanie Jajka rozdzielamy – osobno białka, żóltka ucieramy ze szklanką cukru(...)potem dodajemy ser i śmietanę na końcu budynie, mąkę ziemniaczaną. Potem białka ubijamy na sztywno dodajemy końcówkę cukru, jak już jest gotowa wymieszać z masą serową i wylać na kruche ciasto i pieczemy

Moje Wyroby
Ciasto waniliowe z gruszką 202

masła 150 g cukru pudru 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany krem waniliowy: 3/4 szkl mleka 3/4 szkl śmietany 30% 2 jajka 2 budynie waniliowe 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy dodatkowo: 200 g płatków migdałowych 1/2 szkl bułki tartej 2 duże gruszki 1 duże jabłko 1 cytryna Przygotowanie: ciasto: Z mąki,zimnego masła,cukru,żółtek(...)czasie odrywając po małym kawałku układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. krem waniliowy: Mleko mieszamy ze śmietaną, roztrzepanymi jajkami, cukrem i cukrem waniliowym, a następnie łączymy z budyniem (mieszanki nie gotujemy!!!)  Do mieszanki dosypujemy 100 g płatków migdałowych. Przygotowujemy gruszki i jabłka (można użyć samych gruszek albo jabłek) Gruszki i jabłko obieramy, kroimy w dużą kostkę i skrapiamy

Bon appetit mon amie
Budyń dyniowy z białą czekoladą... 152

Hicior nam się objawił niekwestionowany! Kremowy, słodkawy, gęsty w sam raz budyń, który smakuje na ciepło i na zimno, na goło i z kleksem bitej śmietany, albo startymi wiórkami czekoladowymi. I co najważniejsze nie podchodzi brzydko woda, kiedy przechowywany w lodówce. Same zalety! I dzieciory wcinały z pełnym przekonaniem, chociaż nie do końca poinformowane, co też znalazło się w środku(...)zagotuj w sporym garnku. Kiedy mleko zacznie wrzeć, dodaj pure z dyni i białą czekoladę. Następnie wlej mieszankę mąk. Mieszając non-stop (trzepaczka balonowa bardzo się przyda!) gotuj, aż budyń zgęstnieje - okolice 3-4 minut. Gotowy rozlej do pucharków

Lejdi of the house
Sernik z miodowymi orzechami na pełnoziarnistym spodzie |bez cukru| 200

przez 10 minut. Masa serowa: 1 kg sera mielonego 250 g erytrolu  2 jaja 3 żółtka  250 ml jogurtu naturalnego 250 ml mleka (może być roślinne) 2 budynie waniliowe bez cukru  1 łyżka mąki ziemniaczanej  Jaja oraz żółtka miksujemy z erytrolem na puszystą masę. Dodajemy ser i jogurt nadal miksując.  W miseczce mieszamy budynie

Czarnawisienka
Raffaello na krakersach 183

szklanką mleka. Resztę mleka zagotowujemy z pozostałą ilością cukru. Do gotującego się mleka wlewamy mleko z żółtkami i dokładnie mieszamy – sposób przygotowania jest taki sam jak robienie budyniu. Tzn. gotujemy ciągle mieszając, aż pojawią się pierwsze bąbelki. Gotową masę budyniową odstawiamy do przestudzenia. Kiedy nie jest już gorąca, dodajemy alkohol i mieszamy do połączenia skłądników. Miękkie masło miksujemy(...)puszystą masę, dodajemy po łyżce zimny budyń (najlepiej prosto z lodówki). Do kremu dodajemy 200 g wiórków kokosowych i mieszamy. Dno blaszki lub tortwonicy wykładamy krakersami. Ja zaplanowałam 4 warstwy krakersów, dlatego krem też podzieliłam sobie mniej więcej na 4 porcje. Na krakersy nakładamy porcję kremu i wyrównujemy łyżką. Posypujemy płatkami migdałowymi. Powtarzamy z pozostałymi warstwami. Na wierzchu ciasta zamiast

Ciastkozercy
Sernik z lukrem z wzorkiem-jest delikatny i smaczny 219

upieczony w tortownicy- średnica 24 cm . składniki 1/2 wiaderka sera Włoszczowa 1/2 szklanki cukru kryształu 1/4 szklanki oleju 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki mleka w proszku 1 budyń waniliowy 70g 1 łyżeczka proszku do pieczenia przygotowanie Najpierw robimy ciasto kruche, przepis pewnie każda ma swój sprawdzony.   Ser, cukier, żółtka, budyń ucieramy a resztę składników dajemy potem

Moje Wyroby
Przekładane ciasto piernikowe z powidłami i orzechami 266

temp. 170 stopni. 3. Masa budyniowa: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam obie mąkę. Masę wlewam na gotujące się mleko. Budyń gotuję około 2 minut, cały czas mieszając. Odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Dodaję budyń. Ucieram. 4. Na jedno z ciast piernikowych wykładam połowę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasteczka budyniowe - najlepsze 209

Dzień dobry :-) Dziś przepis na jedne z lepszych ciasteczek. My je uwielbiamy, były na blogu już kilka razy. Kruche, pyszne z delikatnym smakiem budyniu śmietankowego, jak przełożymy je powidłem lub marmoladą są rewelacyjne. Mają jedną wadę, szybciutko znikają. Ja je zrobiłam wieczorem i na drugi dzień ciasteczek nie było. Są idealne na Święta, możemy włożyć do puszki i poleżą spokojnie(...)około tygodnia. Dla nas są najlepsze :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 200 g masła 3 budynie śmietankowe 100 g cukru pudru 300 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka  1 całe jajko powidło śliwkowe lub marmolada do przełożenia 1. Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier, proszek budyniowy

kruche babeczki
Sernik jaglany z dynią 232

kakao pół łyżeczki cynamonu 60 ml oleju kokosowego szczypta soli Masa: 150 g kaszy jaglanej 330 ml mleka jaglanego 150 g puree z dyni 4 łyżki miodu 30 g budyniu waniliowego łyżka limoncello (można pominąć) skórka otarta z pomarańczy puszka mleka kokosowego (schłodzonego w lodówce)   Polewa daktylowa: 300 g daktyli bez pestek 4 łyżki masła orzechowego Olej kokosowy rozpuść(...)szczypty soli przez ok. 20 minut. Ugotowaną kaszę odcedź i pozostaw do przestygnięcia. Do malaksera włóż: ostudzoną kasze jaglaną, miód, puree z dyni, skórkę otartą z pomarańczy, limoncello i budyń waniliowy. Całość dokładnie zmiksuj. Z puszki wyjmij śmietankę kokosową i ubij ją na sztywną pianę. Wymieszają ją delikatnie z masą jaglaną. Masę przełóż na podpieczony spód ciasta i piecz

365 dni dookoła kuchni
Sernik dyniowy 226

mąki orkiszowej 200 g masła 2 łyżki śmietany 30 g cukru szczypta soli Masa serowa: 1 kg sera na sernik 150 g puree z dyni 30 g budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 100 g białej czekolady 4 łyżki cukru kokosowego lub zwykłego Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cynamon, cukier oraz masło pokrojone na małe(...)obsyp kaszą manną). Spód piecz ok. 16 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Składniki na masę powinny być w temperaturze pokojowej. Do misy miksera kolejno przełóż ser, jajka, budyń i cukier i puree z dyni. Całość miksuj do połączenia się składników. Nie miksuj zbyt długo, ponieważ niepotrzebnie napowietrza to masę serową. Gotową masę przelej na podpieczony spód. Sernik piecz

365 dni dookoła kuchni
Sernik dyniowy 166

godzinę. Po tym czasie wyłożyć ciasto na dno tortownicy o średnicy 24cm. Masa serowa 350 g puree z dyni 1 kg sera wiaderkowego 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki ciepłej wody Wszystkie składniki utrzeć Jak przygotować puree z dyni Dynię podzielić na mniejsze kawałki wraz(...)masełko. Dynię studzimy, obieramy ze skóry, odciskamy wodę i blendujemy  na gładko. Ser zmiksować z cukrem pudrem i z puree z dyni. Dodać jajka i ponownie zmiksować. Wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną i zmiksować do połączenia składników. Masę serową wlać na ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik i zostawić

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania