budyń - 12640 przepisów (strona:343/843)

Ciasto Kostka Kawowo-Kajmakowa 153

pół szklanki mleka 15 dag masła Żółtka miksujemy z cukrami. Dodajemy obie mąki i znów miksujemy, dolewając pół szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy i zalewamy masą jajeczną. Gotujemy budyń. Studzimy. Masło ubijamy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy na kremową masę. Dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów poncz : ½ szklanki gorącej wody + 3 łyżki cukru+  2 łyżki mocnej kawy rozpuszczalnej

Domowe ciasta
Ciasto kawowo- serowe z truskawkami 139

minut w temperaturze 180 stopni. Składniki na nasączenie: 3-4 łyżki kawy rozpuszczalnej+ 300 ml gorącej wody+ 4 łyżki cukru Masa serowa: 6 białek 300 g cukru 3 budynie waniliowe bez cukru 3 śmietany 18% ( po 400 g każda) Białka miksujemy na sztywno. Pod koniec wsypujemy cukier. Miksujemy na sztywną bezę. Dodajemy budynie waniliowe. Miksujemy chwilę na najniższych obrotach

Domowe ciasta
Sernik z makiem i brzoskwinią 200

masę serową: 1 1/12 kg sera białego dwukrotnie zmielonego 5 żółtek 2 jaja 1 szklanka oleju skórka otarta z 1 cytryny ½ szklanki śmietany 2 szklanki cukru pudru 2 budynie śmietankowe cukier waniliowy Ser mieszamy z budyniem. Żółtka i jaja miksujemy z pudrem, dodajemy ser i stopniowo: olej, śmietanę, skórkę i cukier waniliowy miksując na gładką masę. Dodatkowo: brzoskwinie z puszki

Domowe ciasta
Sernik pod pierzynką w kratkę 141

godzinę do lodówki. Składniki na sernik: 1 ½   kg sera białego dwukrotnie zmielonego 8 jaj 300-400 g szklanki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego sok z 1/2 cytryny Żółtka  ucieramy z pudrem. Dodajemy ser, mąkę, budyń i sok z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z resztą składników. Dodatkowo: cukier puder

Domowe ciasta
Czekoladowy budyń jaglany 108

Czekoladowy budyń jaglany to super deser, który szykujesz z kaszy jaglanej oraz mleka i czekolady gorzkiej oraz kakao. Jest przepyszny i bardzo prosty do zrobienia. Zapraszam gorąco, bo warto spróbować.  - kremowy i pyszny budyń bez glutenu - super na śniadanie lub na deser - bardzo zdrowy i lubiany przez dzieci

AniaGotuje.pl
Marysieńka 591

szklanki mleka, a pozostałe gotujemy. Żółtka ucieramy z cukrami dodajemy mąkę ziemniaczaną i odlane mleko i całość staranie mieszamy, a następnie wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń, który następnie studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta: Biszkopt kroimy na pół. Na jedną z jego połówek wykładamy połowę kremu

Cynamonowe szczęście
Sernik pina colada z ananasem i kokosem 439

łyżki cukru pudru szczypta soli 5 żółtek łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 125g masła 3 jajka 1 szkl cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 kg sera 2x zmielonego 2 budynie waniliowe Pianka: 5 białek 1 szkl cukru 100g wiórków kokosowych  puszka ananasa Spód: składniki posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. 2/3 ciasta schłodzić w lodówce, resztę włożyć do zamrażalnika(...)podpiec 10 minut w 180 stopniach. Przygotować masę serową: Składniki w temp. pokojowej. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku a następnie ser i budyń oraz ekstrakt waniliowy. Pianka: Białka ubić ze szczyptą soli. Pod koniec dodajemy cukier i kiedy piana będzie szklista i lśniąca, wsypujemy wiórki kokosowe. Na podpieczony spód wylewamy masę serową, układamy

Smakołyki Asi
Sernik z rodzynkami i skórką z cytronu 241

święta. Składniki: 1 kg sera białego twarogowego 25 dkg margaryny 1,5 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 10 żółtek 6 białek 3 łyżki mąki krupczatki 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 gram skórki z cytronu 100 gram rodzynek Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodajemy po jednym żółtku. Następnie porcjami dodajemy zmielony(...)biały, potem mąkę krupczatkę, budyń i proszek do pieczenia, pod koniec ucierania dodajemy ubite białka. Wsypujemy skórkę z cytronu i rodzynki i delikatnie mieszamy. Masę serową wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60-70 minut. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
pyszny sernik z ziemniakiem,brzoskwiniami na biszkoptach pieczony... 189

Składniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 3/4 szklanki, ziemniak większy ugotowany w łupinie 1 sztuka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, twaróg półtłusty 1 kg, jogurt naturalny 250 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, brzoskwinie w syropie 200 gram, biszkopty okrągłe 200 gram polewa: czekolada gorzka 200 gram, mleko 5-6 łyżek, posypka kolorowa - ile potrzeba składniki temperatura pokojowa(...)miski większej wbić żółtka, dodać cukier, cukier wanilinowy, ziemniak ugotowany zimny przeciśnięty przez praskę i mikserem dokładnie wszystko połączyć z 3 minuty do masy dodać zmielony twaróg, wsypać budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki dodać odsączone z syropu kawałki brzoskwiń i połączyć mikserem składniki białka ubić na sztywno i dodać do sernika, wmieszać delikatnie łyżką w ciasto forma 30x25

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z serka wiejskiego na kruchym spodzie 127

mąki orkiszowej 2 łyżki czubate kakao 75 g słodziwa 150 g masła żółtko Masa serowa: 500 g serka wiejskiego 150 g słodziwa 2 jajka+białko 40 g budyniu waniliowego łyżka kakao do oprószenia Składniki na spód łączymy ze sobą, wyrabiając dokładnie do czasu uzyskania jednolitej masy. Masą wykładamy spód i boki tortownicy o średnicy ok. 25 cm. Serek wiejski mieszamy(...)słodziwem. Jajka ubijamy, dodajemy do masy serowej. Na koniec dodajemy budyń i mieszamy dokładnie. Masę serową wykładamy na przygotowany spód. Posypujemy delikatnie proszkiem kakao. Ciasto pieczemy ok. 40 minut

Kucharzyca
Biszkopt z kremem i orzeszkami ziemnymi ala snickers 159

Krem: odlewamy pół szklanki mleka i mieszamy w nim mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i żółtka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Na kipiące mleko wlewamy powstały budyń i chwilę gotujemy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem. Na biszkopt wykładamy krem. 4. Krem posypujemy orzeszkami ziemnymi solonymi. 5. Na orzeszkach rozsmarowujemy

Kuchnia u Bietki
Rurki z kremem czekoladowym 130

przez ok 15-20 minut do momentu zezłocena. Krem:  W 100 ml mleka wymieszać mąkę. Resztę wraz z czekoladą i cukrem zagotować. Wlać miksturę i ugotować budyń. Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać stopniowo przestudzony budyń. Nadziać rurki. Ozdobić kolorowymi cukierkami.  Smacznego

Słodki Zakątek
SERNIK GOTOWANY Z PIERNICZKAMI NA BISZKOPCIE 144

mielony ( wiaderkowy dobrej jakości ) * masło – 250 g * jajko rozm M. – 3 szt * cukier – 240 g * wanilia ( ziarna lub esencja lub cukier z wanilią ) – do smaku * budyń waniliowy – 2 op DODATKOWO: * pierniczki z marmoladą w ulubionym kształcie SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec łyżka po łyżce wsypujemy cukier. Doajemy po jednym żółtku(...)blaty. MASA SEROWA: Do dużego garnka wkładamy ser, masło, cukier, jajka oraz wanilię ( ziarna, esencję lub cukier z wanilią ). Podgrzewamy cały czas mieszając. Gdy składniki się połącza wsypujemy budyń i energicznie mieszamy gotując do momentu, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia mieszając co jakiś czas. CAŁOŚĆ: Na spód blachy układamy wystudzony biszkoptowy blat, rozsmarowujemy ok. 1/3 masy serowej. Na masie

Ostra na Słodko
Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 121

zmielonego twarogu lub sera z wiaderka 410 g gotowego kajmaku 1/3 szklanki cukru (70 g) 2 łyżki cukru waniliowego (20 g) 4 jajka 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki budyniu waniliowego lub śmietankowego (20 g) Składniki na polewę: 100 g gotowego kajmaku 2 łyżki mleka (30 g) 2 łyżeczki masła (10 g) opcjonalnie: 60 g uprażonych na suchej patelni płatków(...)obrotach miksera (u mnie pozycja 4) ucieramy ser z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy kajmak, ucieramy, nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku, na koniec wlewamy śmietankę oraz wsypujemy budyń, miksujemy po raz ostatni (wszystkie etapy ucierania przeprowadzamy jak najkrócej, tylko do momentu połączenia się składników, po to, aby za bardzo nie napowietrzyć masy serowej). Gotową masę wylewamy na podpieczony

KulinarneImpresje.pl

Proponowane wyszukiwania