budyń - 12640 przepisów (strona:345/843)

Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Bez Pieczenia 161

postawić na ogniu, zagotować. Do pozostałego mleka dodać żółtka, obie mąki i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Tak rozmieszane mąki dodać do gotującego się mleka i ugotować gęsty budyń. Po zagotowaniu trzymać na małym ogniu, mieszając przez około 1 minutę. Zdjąć z ognia, nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ma mieć temperaturę pokojową jak masło. 2. Masło(...)przełożyć do miski i ucierać mikserem przez około 2 minuty. Następnie w 4-5 partiach dodać ostygnięty budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników, patrz FILM . 3. Następnie do budyniowo – maślanej masy dodać stopniowa likier, tak w 4-5 partiach, patrz FILM . Po każdym dodaniu wymieszać mikserem na niskich/średnich obrotach do połączenia składników. Dodać

Mała Cukierenka
Sernik nowojorski 110

herbatników 1 łyżeczka cukru pudru Masa serowa: 50 dkg serka mascarpone 45 dkg serka kremowego np. Philadelphia 25 dkg cukru pudru 4 łyżki mąki krupczatki 1 łyżeczka budyniu waniliowego 1/2 łyżeczki skórki z cytryny 3 jajka 250 gr kwaśnej śmietany sok z 1 cytryny Polewa jogurtowa : 150 ml jogurtu greckiego 1 łyżeczka soku z cytryny 1,5 łyżki cukru pudru(...)cukier puder, dodać jajka. Ubić na jednolitą, puszystą masę. Następnie, partiami dodać serek mascarpone, serek kremowy oraz kwaśną śmietanę . Cały czas ubijać. Pod koniec ubijania dodać przesianą mąkę krupczatkę, budyń w proszku, sok oraz skórkę z cytryny. Masę serową wylać na podpieczoną bazę z herbatników. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na 10 minut

mecooks
CIASTO A'LA SERNIK (NA JOGURTACH GRECKICH) - Z CZARNĄ PORZECZKĄ 183

masę jogurtową: 3 jogurty greckie ( ok 900 g) 2/3 szkl. cukru 1 cukier waniliowy o wadze 16 g 1/2 aromatu cytrynowego lub skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 2 budynie waniliowe (każdy o wadze 40 g) 4 białka Wykonanie:  Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowy. Kiedy zaczną nam gęstnieć dodajemy po łyżce jogurt grecki oraz budynie, i skórkę

Walijskie Pichcenie
SERNIK Z MUSEM CZEKOLADOWYM + FILMIK 113

kremowy, połaczony z musem jest wyjątkowo smaczny.  SKŁADNIKI :  1 kg sera wiaderkowego 3 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 340 ml mleka skondensowanego, niesłodzonego 2 budynie waniliowe po 40 g bez cukru 250 g kakaowych herbatników  + 50 g roztopionego masła(...)dociskamy do dna. Jajka przekładamy do misy, dodajemy cukry  i ubijamy mikserem aż będą lekko puszyste. Następnie dodajemy cały ser, dalej miksujemy. Wlewamy mleko skondensowane i wsypujemy budynie. Dokładnie miksujemy masę serową aby nie było grudek. Ser wlewamy do formy i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 170-180 % C, uważając aby sernik się nie spiekł. Po upieczeniu studzimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Szarlotka z budyniową pianką 165

cukru waniliowego 250 g masła / margaryny 2 pełne łyżki śmietany 18% Jabłka:  1,5 kg jabłek 1 łyżeczka cynamonu Pianka: 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 2 budynie - proszek (u mnie waniliowe) Sposób wykonania: 1. Wszystkie składniki na kruche ciasto umieścić w misce, zmiksować, jak porządnie się rozkruszą, przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta włożyć(...)Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika (180st.C) i piec do zrumienienia się wierzchu (45-50minut). Smacznego!!! Na blogu już jest podobne ciasto, nieco z innych proporcji. Tam zamiast budyniu do białek dodałam kisiel. Jabłecznik z różową pianką

Kuchnia domowa Ani
Puszyste ciasto z jogurtem i bakaliami 118

ciasto bardzo puszyste z mieszanką bakaliową. Proste w wykonaniu i bardzo pyszne. Zapraszam :) Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 kopiaste szklanki mąki tortowej 2 budynie waniliowe np : Winiary 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka miękkiego masła (200 g) 4 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego 300 g mieszanki keksowej Helio   1 opakowanie  polewy białej(...)skórki pomarańczowej blaszka o wymiarach : 33/25 cm Wykonanie:   Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładki krem, następnie dodajemy jajka i jogurt, mieszamy. Mąkę przesiewamy z budyniem i proszkiem do pieczenia, chwilę mieszamy. Następnie wsypujemy bakalie i jeszcze raz delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto.Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy

Sama słodycz i szczypta chili
Krem budyniowy bez budyniu, łatwy przepis 368

Krem budyniowy bez budyniu, łatwy przepis Robicie ciastka z kremem, rurki a tu w ostatniej chwili szok-w domu nie ma budyniu. Nie szkodzi ten prosty przepis sprawi, że od dzisiaj sami będziecie sobie robić taki krem i to w różnych ulubionych smakach. SKŁADNIKI 250 ml mleka 70 g cukru 3 żółtka 40 g mąki ziemniaczanej aromat waniliowy lub cytrynowy

zielonacukinka
Mini serniczki z serem ricotta i pastą sezamową 113

Koszt przygotowania: 14,00 zł SKŁADNIKI na 12 szt. serniczków: 500g sera ricotta 4 łyżeczki pasty sezamowej 6 ciasteczek owsianych typu sasanki 5 łyżeczek cukru pudru 1 opakowanie budyniu śmietankowego ok. 40g 1 jajko 1 pomarańcza 5 łyżeczek kakao 80 ml śmietanki kremówki 30% maliny i listki melisy do dekoracji +dodatkowo: forma na muffinki i papilotki PRZYGOTOWANIE mini serniczków(...)muffinki umieszczamy papilotki. Ciasteczka owsiane drobno kruszymy i wsypujemy do papilotek na ok. 1/5 wysokości. Do miski przekładamy ser ricotta oraz pastę sezamową i miksujemy. Dodajemy cukier puder, budyń w proszku, startą i drobno posiekaną skórkę z pomarańczy, sok z 1/2 pomarańczy. Całość ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy jajko i znów miksujemy na gładką masę. Masę serową przelewamy do papilotek

kulinarnyJa
Ciasto drożdżowe z serem i owocami 157

szczypta soli 1 szklanka mleka 3 jajka 50g świeżych drożdży 50g masła 16g cukru waniliowego Masa serowa: 0,5kg mielonego sera twarogowego 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 budyń waniliowy Kruszonka: 50g masła 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru Dodatkowo: Owoce (u mnie brzoskwinie z puszki i maliny)     *** Drożdże kruszymy, przekładamy do miseczki i zasypujemy dwiema łyżkami(...)składników *** *** Ciasto przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą i odkładamy do wyrośnięcia – na pół godziny w ciepłe miejsce *** *** W międzyczasie przygotowujemy masę serową: Do sera dodajemy żółtka, cukier oraz budyń (proszek) i całość dokładnie mieszamy *** *** Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki łączymy razem i rozcieramy palcami tworząc kruszonkę. Wkładamy do lodówki *** *** Ciasto przekładamy na blaszkę (moja foremka ma wymiary 31x31cm) i odstawiamy

Blog z Apetytem
Fit sernik z jabłkami i orzechowo - czekoladową kruszonką 140

Bardzo polecam. Składniki: Spód: 250 g mąki pełnoziarnistej 3 łyżki kakao szczypta soli 4 łyżki ksylitolu 160 g zimnego masła 1 jajko Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 1 budyń waniliowy 1 szklanka ksylitolu 200 g serka waniliowego (np. Bakoma BIO) 2 jajka Jabłka i kruszonka: 500 g jabłek  3 łyżki ksylitolu 2 łyżeczki cynamonu 5 łyżki mąki pełnoziarnistej(...)wszystko dokładnie ugnieść, formując kulę. Ciasto rozwałkować i położyć na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie podpiec przez około 10 minut. Masa serowa : Twaróg zmiksować twaróg z budyniem (proszkiem) i ksylitolem, następnie dodać jajka i znów zmiksować. Jabłka i kruszonka : Jabłka pokroić w drobną kostkę i przez chwilkę podsmażyć na suchej patelni, dodając pod koniec cynamon (jabłka mają lekko

Healthy food explorer
Rogaliki maślane z marmoladą 165

Rogaliki maślane z marmoladą są przepyszne – mięciutkie, puszyste i lekko słodkie. Idealne na śniadanie czy podwieczorek. Do ich nadziania można wykorzystać również krem czekoladowy czy budyń. [embed]https://youtu.be/lG9mDwkaeYk[/embed] Składniki na rogaliki maślane z marmoladą (około 32 sztuki): 50 g świeżych drożdży 250 ml (szklanka) mleka 600 g – 650 g mąki pszennej 100 g masła 150 g cukru(...)align="aligncenter" width="685"] Rogaliki maślane z marmoladą[/caption] Zobacz inne przepisy na drożdżowe wypieki na słodko: Drożdżowe Bułeczki Odrywane Z Marmoladą Drożdżowe Ślimaczki Z Serem Drożdżowe Rogaliki Z Budyniem Idealne Jagodzianki Drożdżówki Z Truskawkami, Rabarbarem I Kruszonką Gwiazda Drożdżowa Z Makiem Chałka Z Kruszonką Artykuł Rogaliki maślane z marmoladą pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Jaglany budyń z papają 84

wcześniej ugotujecie kaszę jaglaną. Ja zawsze gotuję jaglankę na zapas i trzymam w lodówce aby była pod ręką. Papaja dobrze żeby była dojrzała bo inaczej nie smakuje w tym budyniu. Zapraszam na pyszny deser. Budyń z papai z jaglanką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik z białą czekoladą i borówkami-zamiast borówek-żurawina 138

petitków 90 g masła 1 łyżka esencji waniliowej wierzch ciasta 300 g borówek ( ja mam żurawinę ) 1 limonka masa serowa 1 kg sera tłustego twarogu zmielonego 5 jajek 1 budyń waniliowy 1 szklanka kryształu 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżka śmietany kremówki 1 limonka wykonanie spód – ciasteczka rozdrobnić w blenderze, dodać do nich stopione masło. Wymieszać i przełożyć(...)serowa 3/4 tabliczki czekolady roztopić w kąpieli wodnej .Twaróg zmielić dwukrotnie, zmiksować z cukrem. Następnie dodawać po jajku, miksować do uzyskania kremowej gęstej masy. Dodać stopioną białą czekoladę, śmietanę, budyń i esencje. Na koniec zetrzeć skórkę z jednej limonki. Całość zmiksować na najmniejszych obrotach i masę przełożyć do tortownicy . Na wierzch wyłożyć żurawinę i pozostałą część czekolady białej 1/3 którą

Moje Wyroby
Szpinakowo Bananowe Ciasto Z Gotowanym Serem I Mascarpone 157

dojrzały esencja waniliowa dżem z czarnej porzeczki Masa serowa: 400 g sera twarogowego, kremowego 1/4 szkl cukru 80 g masła 2 jajka kl M 60 ml mleka 3 łyżki budyniu bez cukru waniliowego Masa z mascarpone: 100 ml słodkiej śmietanki 125 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny fix deserowej i trochę gorącej wody do niej około(...)dużym garnku rozpuszczamy masło wraz z cukrem. Dodajemy twaróg i jajka i energicznie mieszamy. Wszystko robimy na najmniejszym ogniu. Kiedy się zagotuje, dodajemy wcześniej rozmieszany w mleku budyń i całość gotujemy chwilę (może się tak zdarzyć że masa będzie wyglądać na zważoną - wystarczy wszystko zblędować i jeszcze raz zagotować i już :) 5. Gotową masę serową odstawiamy na chwilę do lekkiego

Gotowanie...to proste !