budyń - 12640 przepisów (strona:342/843)

Kremowy sernik marmurek z frużeliną 165

wiśni wydrylowanych 1 kg sera twarogowego z mascarpone President 250 ml śmietany kremówki 30 % 200 g czekolady białej 3 łyżki cukru pudru 4 jajka wielkość M 1 budyń śmietankowy 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej mięta do dekoracji wiórki z czekolady białej do dekoracji Spód sernika: Ciastka rozdrabniam blenderem, przesypuję do miski. Dodaję roztopione masło i zagniatam palcami(...)wlewam do gotujących wiśni i jak zgęstnieją zdejmuję z ognia i zostawiam do ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Do miski przekładam ser, dodaję śmietanę kremówkę , jajka, puder, budyń i mieszam mikserem ale krótko. Wlewam ciepłą czekoladę strumieniem i cały czas miksuję. Połowę musu wiśniowego dodaję do sera  i mieszam. Na spód z ciastek wylewam 1/2 sera, na środek

wesoła kuchnia
Łatwy Mega Sernik Jagodowy 191

Łatwy Mega Sernik Jagodowy Składniki: Spód: 220g herbatników 100g masła – roztopionego, ostygniętego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 250g serka mascarpone 200g naturalnego jogurtu 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 200-210g cukru skórka otarta z 1/2 cytryny 3 duże jajka 200g umytych, osączonych jagód 100g umytej(...)przełożyć do tortownicy o średnicy 25cm (lub do tortownicy 24cm ale o wysokości 8cm), wyrównać i docisnąć. Masa serowa: 2. Do miski przełożyć oba sery, dodać jogurt, oba cukry, budyń, skórkę cytrynową i wymieszać dokładnie mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników, patrz FILM . Na koniec dodać jagody, borówkę i delikatnie wymieszać szpatułką

Mała Cukierenka
kostka jogurtowa z kiwi 238

przepis na wilgotne ciasto z kiwi ( klik ) i torcik kiwi ( klik ). Polecam! *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanka mąki 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki zimnej wody 2 łyżki oleju łyżeczka proszku do pieczenia na galaretkę: 6-7 owoców kiwi 2 opakowania galaretki kiwi na piankę: 2 duże kubki jogurtu (może być(...)cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżka czekoladowej posypki Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijając dalej dodawać cukier a następnie żółtka, później wodę i olej. Mąkę wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie ale dokładnie wymieszać. Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 180*C przez około 30 minut. Wystudzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik z chałwą, morelami na biskwitowym spodzie... 148

Składniki: twaróg półtłusty 1 kg jogurt grecki 380 gram, cukier 1 szklanka, olejek pomarańczowy 1 łyżeczka, jajka 5 sztuk, sól 1 szczypta, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, morele suszone 200 gram, chałwa baton 200 gram, ciastka biskwit z orzechami 300 gram, cukier puder - ile potrzeba Forma 30x20 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy rozsypać pokruszone(...)kroje nożykiem na kawałeczki. Żółtka wbić do miski, wsypać cukier, wlać aromat pomarańczowy i do białości utrzeć mikserem na najwyższych obrotach. Do żółtek dodać twaróg, jogurt, wsypać kaszę manną, budyń, pokruszoną chałwę, morele suszone pokrojone w paseczki (jeśli są twarde to trzeba je wymoczyć z 30 minut w ciepłej wodzie), ja je tnę nożyczkami od razu do masy, nożyczki

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżówki z serem i porzeczkami 165

świeżych drożdży -50g roztopionego masła -200ml mleka 3.5% -2 jajka masa serowa: -600g białego sera -1żółtko (białko do posmarowania bułek) -cukier puder do smaku -1budyń waniliowy Kruszonka: -100g mąki pszennej -50g   masła -30g   cukru pudru -kilka kropel wanilii Lukier: -200g cukru pudru -sok z połowy cytryny lub więcej(...)ciepłe miejsce, jak rozczyn urośnie mieszamy wszystkie składniki, wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie, posypujemy lekko mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1.5h do wyrośnięcia. Ser mieszamy z jajkiem, budyniem i cukrem. Po tym czasie wyrabiamy i dzielimy ciasto na 16 kawałków, formujemy kulki i układamy na blaszce, przygniatamy żeby były płaskie, na środku robimy np. szklanką "wgłębienie", smarujemy bułki

Wypieki Rene
Kruche z porzeczkami 130

częścią ciasta z lodówki wykładam na blachę (23x33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Masa z kaszy manny: 5 białek 1 szklanka cukru 1/2 l gęstej, kwaśnej śmietany 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego (40g) 3/4 szklanki kaszymanny 3 garście porzeczek (użyłam mieszanki białych, czerwonych i czarnych) szczypta soli ciasto kruche z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i kasza(...)manna, czekoladowe ciasto z truskawkami, kasza manna, truskawki, Z owocami, Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i kaszę. Taką masę wykładamy na brązowe ciasto znajdujące się w blaszce, na wierzch wykładamy porzeczki, a na nie ścieramy drugą część ciasta, wyjętą z zamrażalnika. Pieczemy ok 45 minut

Cynamonowe szczęście
Ciasto Poduszkowiec czyli murzynek z masą serową 428

szkl mąki  -3 płaskie  łyżki kakao -2 łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szkl oleju -cukier waniliowy MASA SEROWA -750g sera białego półtłustego zmielonego  -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -2 jajka  -0,5 szkl cukru Blaszkę wykładamy papierem d pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno,  dodajemy żółtka, cukier i wszystko(...)obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Powstałe ciast wylewamy do blaszki, wyrównujemy. MASA SEROWA Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę.  Dodajemy stopniowo zmielony ser i wszystko miksujemy. Dodajemy budyń i miksujemy do połączenia. ***jeśli ser jest suchy i masa wyjdzie gęsta, można dodać do niej trochę mleka. Masę serową przekładamy d rękawa cukierniczego i wyciskamy ją na masę kakaową

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Cytrynowiec 1094

cytrynowej galaretki. Smakuje każdemu, zarówno dzieciom jak i dorosłym. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki tortowej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki soku z cytryny 1 i 1/2 szklanki wody 2 żółtka 1 szklanka cukru 200 g masła Pianka cytrynowa: 600 ml śmietanki 30% 150 g serka mascarpone(...)Powstałą mieszankę wlewamy na gotującą się wodę. Cały czas mieszając, podgrzewamy do ponownego zagotowania i zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch i po łyżce dodajemy cytrynowy budyń. Gotowy krem wykładamy na upieczony i wystudzony biszkopt. Obie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody, odkładamy do przestudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy mascarpone, chwilę miksujemy, a następnie

Smaki Na Talerzu
sernik gotowany na krakersach 150

się nie mogli:) *foremka 25*34 cm Składniki: 2 paczki krakersów solonych 1 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1 szklanka cukru 150 g masła 2 opakowania budyniu śmietankowego 1/2 szklanki mleka słoiczek dżemu wiśniowego galaretka wiśniowa Foremkę do ciasta wyłożyć wysoko papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę krakersów.  W garnku o grubym dnie rozpuścić masło(...)dodać cukier i ser. Gotować kilka minut cały czas mieszając. Budynie rozrobić w mleku i wlać do masy serowej, zagotować. Gorącym serem przekładać krakersy tak, żeby były ich trzy warstwy. Wystudzić.  Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Wystudzić i wymieszać z dżemem. Wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO KOKOSOWE Z PORZECZKAMI 112

szklanki mąki 200 g twardego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki cukru pudru  2 łyżki kakao 100 ml oleju 6 jajek 2 budynie śmietankowe  100 g wiórek kokosowych około 500 g czerwonych porzeczek  szczypta soli Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, 1/2 szklanki cukru pudru(...)ostygnięcia. Czerwone porzeczki myjemy, dokładnie osuszamy i obrywamy z gałązek. Białka ubijamy na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i 1 szklanką cukru pudru. Ciągle mieszając dodajemy sypkie budynie, a następnie wlewamy cienką strużką olej. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Masę wykładamy na podpieczony spód i układamy na niej owoce. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych

Kuchnia MagdaLeny
sernik czereśniowy na rabarbarze kisielowym i herbatnikach... 131

Składniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, t waróg Sernikowy z Mascarpone Président   1kg wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, czereśnie bez pestek 50 dag, mąka ziemniaczana 2 łyżki rabarbar 50 dag, cukier 4 łyżki, kisiel pomarańczowy 1 opakowanie, herbatniki 3 opakowania, puder cukier do posypania Składniki temperatura pokojowa = obrany rabarbar drobno p0kroić, wsypać cukier(...)wlać do rabarbaru, mieszać do zgęstnienia kisielu, dobrze wystudzić. Żółtka, cukier utrzeć do białości mikserem na najwyższych obrotach. Do żółtek dodać twaróg Sernikowy z Mascarpone Président , wsypać kaszę manną, budyń, mikserem połączyć dokładnie składniki. Połówki czereśni bez pestek wymieszać w mące ziemniaczanej i wsypać do masy serowej, białka ubić na sztywną pianę ( piana powinna być mocno sztywna po ubiciu

W Mojej Kuchni Lubię
KASZA MANNA Z JAGODAMI 209

jagodowej, której zapasy znalazłam w kuchennej szafce.   SKŁADNIKI 2 szkl. mleka, 1 łyżka cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, 3 łyżki kaszy manny 1/2 szkl. konfitury jagodowej, 1 łyżka budyniu śmietankowego płatki migdałowe do posypania WYKONANIE Mleko zagotowujemy z cukrami, dodajemy kaszę mannę. Mieszamy do zgęstnienia. Przelewamy do pucharków, studzimy. Konfiturę podgrzewamy w rondelku, można podlać odrobiną wody, dodajemy łyżkę(...)budyniu, chwilę gotujemy. Wylewamy na kaszę mannę. Studzimy. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi

słodki bratek
ciasto budyniowe mocno truskawkowe... 135

Składniki: jajka 6 sztuki "L", palma miękka 250 gram, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 3 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, budyń waniliowy 1 opakowanie, mleko 1/2 szklanki, truskawki 1 kg, galaretka krystaliczna cytrynowa 2 opakowania składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką palmę mikserem utrzeć do spienienia-białości z 4 minuty na najwyższych obrotach(...)masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypać budyń, wlać mleko i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto. Forma silikonowa 26 cm, 20x11 cm (mniejsza dla męża do pracy), ciasto rozsmarować w formach. Opłukane truskawki (połowę) bez szypułek poukładać na cieście, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto dobrze w formach

W Mojej Kuchni Lubię
SERNIK IZAURA 154

łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 7 łyżek wody Masa serowa: 1 kg sera twarogowego (użyłam włoszczowskiego z wiaderka) 4 jajka 3/4 szklanki cukru ½ kostki masła 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki wiórek kokosowych Polewa: ¼ kostki masła, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 3 łyżki mleka, 1 łyżka śmietany 18%     WYKONANIE Ciasto: Masło(...)mieszamy. Ciasto wylewamy na formę wyłożoną pergaminem (24x38 cm). Masa serowa: Masło rozpuszczamy. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy ostudzone masło, następnie dodajemy porcjami twaróg, na końcu dodajemy cukier waniliowy, budyń waniliowy oraz wiórki kokosowe. Masę serową wylewamy na przygotowane wcześniej ciasto. Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze 15 minut w piekarniku. Ostudzone ciasto dekorujemy polewą

słodki bratek
Ciasto ucierane z rabarbarem 146

zimnego masła – 40 g cukru pudru Ciasto: – 220 g masła – musi być w temperaturze pokojowej – 160 g cukru – szczypta soli – 5 jajek – 220 g mąki pszennej – 50 g budyniu w proszku śmietankowego lub waniliowego – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: – około 500 g rabarbaru (waga przed obraniem) – odrobina mąki do posypania Rabarbar obieramy i obcinamy końcówki, a następnie obsypujemy delikatnie(...)Znów miksujemy. Dodajemy po jajku i za każdym razem miksujemy. Masa może wyglądać jakby była zważona. Nie przejmujcie się tym, ponieważ tak ma być. Na końcu dodajemy mąkę z budyniem i proszek do pieczenia. Miksujemy jeszcze raz. Masę wylewamy na papier do pieczenia. Dość gęsto układamy owoce, można je nawet delikatnie wcisnąć w ciasto i posypujemy całość równomiernie kruszonką. Pieczemy

Relaxtime