zawsze świetnie smakuje i szybko znika z Bożonarodzeniowego stołu. Składniki: Masa serowa: 6 jajek 1kg białego sera trzykrotnie zmielonego lub z wiaderka 220g cukru 16g cukru wanilinowego 80g budyniu śmietankowego 3/4 szklanki oleju 200g mleka w proszku 1.5 szklanki mleka szczypta soli Polewa: 100g białej czekolady 200g śmietany 30% 1 łyżka miodu 3 łyżeczki żelatyny 100ml wody 2 łyżki(...)żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczypta soli, następnie stopniowo wsypać cukier i ponownie ubić aż piana białek stanie się sztywna i lśniąca. Biały ser, żółtka, cukier wanilinowy i budyń zmiksować na gładką masę. Następnie dodać olej, mleko w proszku i ponownie wymieszać mikserem. Po tym czasie dodać ubite białka, wlać mleko, całość dokładnie i delikatnie wymieszać szpatułką. 2. Spód
Szalona Kuchnia Ewelinydodajemy cukier oraz cukier wanilinowy.Mieszamy do rozpuszczenia. W momencie gdy mleko delikatnie zacznie się gotować dodajemy mieszaninę mąki z mlekiem. Wszystkie składniki oprócz masła mieszamy i gotujemy z nich budyń. Mieszamy dokładnie aby nie powstały grudki.Studzimy. Następnie miksujemy budyń z masłem. Ciasto przekładamy masą tak aby warstwa ciasta z masą orzechową była na samej górze. Artykuł Ciasto miodowo – orzechowe
I LOVE LIFEśmietanki 36 % 4 jajka L lub 5 M 100 g cukru pudru 120 g solonych orzeszków ziemnych 250 g kajmaku ((1/2 puszki)) 100 g gorzkiej czekolady 35 g waniliowego budyniu bez cukru ((1 opakowanie)) Dodatkowo 250 g kajmaku ((1/2 puszki)) 3 batony snickers do dekoracji Spód Herbatniki zmiel na pył, a masło rozpuść w garnku. W misce połącz ze sobą(...)Orzeszki rozdrobnij blenderem lub nożem, a czekoladę zetrzyj na najmniejszych oczkach. Do miski włóż składniki na masę (wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej): ser z wiaderka, śmietankę 36 %, jajka, budyń, cukier puder, 250 g kajmaku, rozdrobnione orzeszki i startą czekoladę. Całość miksuj tylko do połączenia składników Wyjmij tortownicę z lodówki i wylej masę na wcześniej przygotowany spód. Wyrównaj za pomocą
Przepisy na widelcuspadły pierwsze owoce i postanowiłam je wykorzystać do przygotowania delikatnego ciasta z jabłkami w roli głównej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24x40cm: Składniki: 1kg jabłek 3 budynie śmietankowe 3 lub 4 łyżki cukru (w zależności od kwaśności jabłek) 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 150g wiórków kokosowych Na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 2 łyżki(...)usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. 3. W 1l wody ugotować jabłka z dodatkiem cukru. Jabłka odcedzić, przestudzone wyłożyć na biszkopt. 4. W szklance wody rozpuścić budynie, wlać do gotującej się wody po jabłkach. Następnie ciepłą masę budyniową przełożyć na biszkopt z jabłkami. 5. W rondlu rozpuścić masło z dodatkiem 1/2 szklanki cukru, dodać wiórki kokosowe. Zagotować
Danka Pichcizimnego masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Budyniowa pianka: 4 białka 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1/3 szklanki oleju Dodatkowo: 250 g borówek cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mąkę przesiać z proszkiem do miski. Dodać zimne masło pokrojone(...)zrumieni). Wyjąć i przestudzić. 3. Białka wlać do miski. Dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać po łyżce cukru i cukier waniliowy cały czas ubijając. Dodać budynie i miksować do połączenia składników. Na końcu wlać olej i zmiksować na gładką masę. 4. Piankę przełożyć na upieczony spód, a na pianie ułożyć umyte i osuszone borówki. Na wierzch
Danka Pichciherbatników lub ciasta kruchego i oblać lukrem. Pycha! Składniki Masa serowa 0,6 kg sera sernikowego 4 jajka 4-5 łyżek cukru łyżeczka cukru z wanilią 3 łyżki budyniu śmietankowego pół szklanki mleka odrobina soku z cytryny opcjonalnie: garść rodzynek Masa makowa 200 g maku niebieskiego mleko garść rodzynek garść suszonej żurawiny 2 łyżki miodu 5-6 posiekanych suszonych śliwek(...)head')[0];head.appendChild(script); Masa serowa Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek dodajemy cukry i ucieramy mikserem na puszysty i jasny kogel-mogel. Następnie dodajemy ser i miksujemy. Dorzucamy budyń, mleko i sok cytryny. Dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (można użyć także foremki kwadratowej lub podłużnej
Analiza Smakumasła 1 jajko 3 łyżki cukru 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Masa serowa 500 g mielonego twarogu 5 jajek 150 g cukru 1 szklanka śmietany kremówki 1 budyń śmietankowy skórka otarta z dwóch cytryn olejek cytrynowy Z podanych składników przygotować ciasto, 1/4 odłożyć do zamrażarki a resztę zawinięte w folię, na min 1h do lodówki. Po tym czasie ciasto(...)rozwałkować i ułożyć w kwadratowej formie 24/24. Podpiec 10 minut w 180 stopni. Jajka utrzeć z cukrem na puch, ucierając dalej powoli dodawać po łyżce sera, skórkę z cytryny, budyń i kilka kropel olejku cytrynowego ( polecam z firmy Just, 100% naturalne, https://crm.justpolska.pl/shop.html). Śmietanę ubić na sztywno, dodawać powoli do masy serowej i delikatnie mieszać łyżką. Wyłożyć na podpieczony
gotuj ze mnąSkładniki na sernik na spodzie piernikowym: 1 kg mielonego białego sera twarogowego 5 jajek 100 g masła 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru z wanilią 2 łyżki śmietany 18% Spód piernikowy: 200 g herbatników kakaowych 100 g masła 2 łyżki przyprawy do piernika Kruszonka piernikowa: 200 g herbatników kakaowych(...)jajku, ucierać tylko do czasu połączenia się składników. Następnie dodawać stopniowo ser i również mieszać tylko do połączenia się składników, aby zbyt mocno nie napowietrzać masy. Na koniec dodać budyń i śmietanę i dokładnie wymieszać. Masę serową delikatnie wylać na spód z herbatników i wierzch posypać kruszonką piernikową. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 60 minut
Kuchcik gotujeżółtka 1 małe jajko Szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: Sok wyciśnięty z 3 pomarańczy 1 galaretka pomarańczowa 1 budyń śmietankowy 1 łyżka cukru 100ml zimnej wody Dodatkowo: 1 tabliczka dobrej białej czekolady Kolorowa posypka Sposób przygotowania ciasta: Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową(...)pomimo ustawienia tej samej temperatury różnie może piec). Studzimy. Nadzienie: Sok pomarańczowy gotujemy z cukrem. W wodzie mieszamy proszek budyniowy, który następnie wlewamy na zagotowany sok. Gotujemy budyń, odstawiamy i wsypujemy galaretkę pomarańczową. Mieszamy do połączenia i odstawiamy do przestudzenia (sprawdzamy co jakiś czas temp. by krem całkowicie nie zastygł, ale też by nie był za gorący
Kuchnia w czekoladziemrożonych 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 cytryny masa serowa: 450 g sera twarogowego 300 ml śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej startej masa makowa: 200 g maku 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1 żółtko 3 białka 1 łyżka miodu 1 łyżka masła 1/2 szklanki orzechów(...)ziemniaczaną rozpuszczam w odlanym zimnym soku i wlewam do gotujących się wiśni. Mieszam i chwile gotuję. Odstawiam do przestygnięcia. Masa serowa: Ser mielę dwa razy. Do sera dodaję jajko, budyń, skórkę pomarańczową, puder, śmietanę i mieszam mikserem do połączenia się składników. Masa makowa: Mak zalewam mlekiem i gotuję na wolnym ogniu 30 minut. Po tym czasie przelewam na sito
wesoła kuchniałyżeczka proszku do pieczenia (7 g) Składnik na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub dobrego, gęstego sera z wiaderka 5 żółtek niepełna szklanka cukru (200 g) 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (80 g) 2 i 3/5 szklanki mleka (650 g) ½ szklanki oleju (120 g) Składniki na pianę z białek: 5 białek 3/5 szklanki cukru pudru(...)blaszki. Masa serowa: Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 stopni. Żółtka ucieramy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, na jasną i puszystą masę, nadal ucierając porcjami, dodajemy ser, następnie budyń, olej, a na końcu mleko (powinniśmy otrzymać bardzo płynną masę serową). Masę serową wylewamy na surowe ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 50 minut. Piana białkowa: Białka ubijamy z solą
KulinarneImpresje.plherbatników kakaowych 100 g rozpuszczonego masła 1 łyżeczka przyprawy do piernika Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 3/4 szklanki cukru 5 jajek 150 ml śmietany kremówki 2 budynie waniliowe Dodatkowo: 200 g pierniczków z marmoladą (bez lukru i czekolady)* 70 g czekolady deserowej 3 łyżki mleka 1 łyżka masła Spód: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrobnić(...)przez 10 minut. Wystudzić. Masa serowa: jajka ubić z cukrem na puszystą masę (aż zbieleje i podwoi swoją objętość i cukier się rozpuści). Następnie wlać śmietanę kremówkę oraz wsypać budynie. Na końcu partiami dodawać ser. Całość dokładnie wymieszać. Na gotowy spód wylać kilka łyżek masy serowej a na niej poukładać pierniczki. Następnie wylać pozostałą masę. Sernik piec w temperaturze
My simple kitchenszklanki cukru + 1 łyżeczka 2 jajka 1 żółtko 3,5 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1/3 kostki masła Masa serowa: 500 g. twarogu 2 żółtka 3 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy Kruszonka: 50 g. masła 3 łyżki mąki 2 łyżki cukru Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżeczkę cukru. Zostawić na 20 minut. Kiedy drożdże zaczną pracować dodać mąkę(...)masło. Wyrobić mikserem z hakami, kilka minut. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny. W tym czasie przygotować ser. Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać żółtka, cukier i budyń. Wszystko dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Ponownie odstawić na pół godziny. Kiedy podrośnie, wyłożyć łyżką ser, robiąc kleksy na cieście. Składniki
Agusiowe smakołyki