budyń - 12640 przepisów (strona:331/843)

Drożdżówki z twarogiem, jagodami i miętowym lukrem. 368

Spróbujcie koniecznie :) Składniki: 3/4 szklanki ciepłego mleka 3 łyżki cukru 25 g. drożdży 3 szklanki mąki 2 jajka 100 g. masła. Masa twarogowa: 250 g. twarogu 2 łyżki budyniu 2 łyżki cukru 1 żółtko Dodatkowo: 1 szklanka jagód Lukier: 2 łyżki suszonych liści mięty gorąca woda 5-6 łyżek cukru pudru Wykonanie: Masło roztopić. Zostawić do przestudzenia. Ciepłe mleko wlać(...)roztopione i wystudzone masło.  Wyrobić gładkie ciasto. Miskę nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Przygotować masę twarogową. Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem.  Dodać cukier, budyń w proszku i żółtko. Ponownie rozgnieść widelcem i wymieszać.   Jagody oczyścić i umyć. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką.  Delikatnie zagnieść i rozwałkować na prostokąt. Na ciasto

Agusiowe smakołyki
Pyszne ciasto Kilimandżaro z jabłkami-idealne na każdą okazje +FILM 158

bazę kremu-do garnka dajmy 2 żółtka (białka odkładamy) 8g cukru waniliowego i 3/4 szkl cukru-mieszamy, dodajemy mleko, mieszamy i dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną-mieszamy i gotujemy budyń-mieszając najlepiej trzepaczką. Studzimy KAKAOWY BISZKOPT Żółtka oddzielamy od białek  8 białek (6+2 z masy) ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier-miksujemy do jego rozpuszczenia.  Dodajemy żółtka(...)pierwszy spód biszkopta dajemy zimną masę jabłkową. Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do stężenia. Następnie do miski dajemy 250g miękkiego masła, ucieramy je na puch i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Tak powstały krem rozprowadzamy po stężałej masie jabłkowej.  Wyrównujemy i przykrywamy drugim spodem biszkoptowym. Do miski dajemy czekoladę, masło oraz mleko-dajemy na 1 minutę do mikrofali lub rozpuszczamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Murzynek ze sliwkami i kruszonka 135

pieczenia 3 łyżki kakao naturalnego Kruszonka: 150 g mąki  1 łyżka kakao naturalnego 100 g cukru pudru 100 g masła (schłodzić) Dodatkowo: 500 - 600 g śliwek 1 budyń w proszku cukier puder do posypania Do odmierzania używam: szklanki - 250 ml, łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić murzynka ze śliwkami i kruszonką? Masło, mleko, cukier i kakao podgrzewać(...)widocznych grudek mąki. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto. Ciasto przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Po wierzchu równomiernie rozłożyć pokrojone i obtoczone w budyniu śliwki i całość posypać kruszonką. Jeśli śliwki są kwaśne obtoczyć je również w cukrze. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 55 minut

Kuchcik gotuje
Witajcie -kto z was pamięta to ciasto fale Dunaju -przepis pochodzi z maminego zeszytu 132

kakao i 2 łyżki wody. Pierwsze kładziemy cześć jasną na 2 częsc z kakao i owoce ja dałam maliny i pieczemy 45 minut 18o st krem Z mleka ugotować budyń, w jednej części rozmieszać mąkę, Cukier zagotować z mlekiem Mleko jak się zagotuje to wlewamy następną część mleka .i mieszamy trzepaczką aż będzie gęsty, potem studzimy aż będzie zimny. Margarynę(...)masło ucieramy i dodajemy zimny budyń powoli ucierając i nie za długo żeby nie zrobiła się masa serowa. Gdy masa gotowa można dać owoce lub nie dawać wcale. Ja dla urozmaicenia dodałam borówki i wymieszałam z masą, masę nałożyłam na upieczone ciasto. Nawet gdy masa wam się zrobi taka serowa to i tak polewa wam to zamaskuje i tego

Moje Wyroby
jogurtowy sernik z lukrem buraczkowym i kokosem... 154

Składniki: jajka 6 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, jogurt grecki 4 opakowania (1=380 gram), budyń malinowy 2 opakowania, herbatniki 150 gram lukier buraczkowy: cukier puder 2 szklanki sok z buraków 3-4 łyżki, sok z cytryny 1/2 łyżeczki wiórki kokosowe 2 łyżki SKŁADNIKI TEMPERATURA POKOJOWA = jajka, cukier mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach. Do masy(...)jajecznej dodać jogurty i połączyć składniki. Wsypać budynie malinowe i krótko mikserem połączyć składniki. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wylać masę jogurtową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec 55-60 minut, w formie sernik dobrze wystudzić. Cukier puder wymieszać z sokiem z buraków, sokiem z cytryny na nie za gęsty

W Mojej Kuchni Lubię
Pyszne ciasto ucierane z malinami 93

cukru kryształu 100g mąki wszystko razem wyrabiamy aż będą okruszki przygotowanie i składniki ciasta 200 g masła 4 jajka 160 g cukru kryształu 200 g mąki 1 budyń,śmietankowy 1 łyzeczka proszku do pieczenia blaszka 24 x 24 2 szklanki malin ,mogą być nawet mrożone tylko dzień wcześniej rozmrozić ,cukier puder do oprószenia, Masło miksujemy z cukrem na puch, potem(...)dodać jajka ,budyń i mąkę wrocławska ,Ciasto wyłożyć na blaszkę dać maliny ,a na to posypkę ,Pieczemy 40 min w 180st .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Moje Wyroby
Sernik z owocami na kruchym cieście 68

kawki.     Składniki: Ciasto: 230g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 150g zimnego masła 1 jajko Masa serowa: 700g twarogu sernikowego 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy – 40g 1 opakowanie cukru waniliowego 1 jajko Dodatkowo: 0k 250g owoców (np. maliny, truskawki, borówki, jagody itp) 2 łyżki mąki ziemniaczanej       *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy(...)zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Większą częścią ciasta wylepiamy spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Użyłam blaszki o wymiarach 20×33 cm *** *** Twaróg z cukrami, jajkiem i budyniem (proszkiem) miksujemy krótko mikserem, do momentu aż składniki się połączą *** *** Na ciasto w foremce wylewamy masę serową i na wierzchu układamy owoce *** *** Owoce posypujemy mąka ziemniaczaną. Na wierzch ścieramy

Blog z Apetytem
NAJSMACZNIEJSZY SERNIK BEZ SPODU + FILMIK 266

wykonaniu i bardzo smaczne. SKŁADNIKI :  1 kg sernika wiaderkowego  200 ml śmietany 30 % 7 jajek średniej wielkości  1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy  2 budynie waniliowe bez cukru   czekolada mleczna do polania(...)sztywno z odrobiną soli i odkładamy na bok.  Do misy robota wlewamy żółtka i wsypujemy cukry, ubijamy, następnie dodajemy ser i miksujemy. Wlewamy śmietanę, ponownie miksujemy. Wsypujemy budynie, miksujemy i na koniec dodajemy ubite białka. Delikatnie mieszamy.  Sernik wlewamy do dużej tortownicy. Ciasto pieczemy jedną godzinę w temperaturze 175 % C, po 20 minutach temperaturę zmniejszamy na 160 %. Gdyby

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik z wiśniami 621

tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrej jakości sera z wiaderka 300 g kwaśnej śmietany 18% 3 jajka 200 g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń śmietankowy ( 40 g ) skórka otarta z 1 cytryny, wyszorowanej i sparzonej Ponadto: 500 g wydrylowanych wiśni Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Dodać(...)odłożyć na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W naczyniu umieścić wszystkie składniki na masę serową - zmielony twaróg, śmietanę, oba cukry, jajka, budyń oraz skórkę z cytryny i zmiksować na niskich obrotach miksera, tylko do połączenia składników. Gotową masę serową przelać na podpieczony kruchy spód ( spód może być ciepły ). Na wierzch wyłożyć wiśnie

Opowieści z piekarnika
Letni sernik z owocami 74

słodkosentymentowy ” w 100% Składniki: 1 puszka brzoskwiń 300 g wiśni 500 g twarogu 3 szklanki mąki 1 ¼ szklanki cukru 400 g masła 2 jajka 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń waniliowy (40 g) 2 łyżki soku z cytryny Skórka otarta z 1 cytryny 2 i ¾ szklanki mąki mieszam z ¾ szklanki cukru i budyniem. W rondelku rozpuszczam 250 g masła

Słodki sentyment
Maślane bułeczki z nadzieniem serowo-budyniowym 115

czubata łyżka mleka w proszku 4 dkg roztopionego masła 200 ml ciepłego mleka 2 jajka Składniki na nadzienie 25 dkg sera w kostce 3-5 łyżek cukru pudru 1 budyń śmietankowy 2 jajka Krok po Kroku 1 W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy przez kilka minut (u mnie tradycyjnie robotę wykonał robot planetarny). Przykrywamy ściereczką(...)mieszamy z cukrem (ponieważ każdy z nas lubi mniej lub bardziej słodkie nadzienie, dlatego na tym etapie proponuje spróbować i w razie potrzeby dosłodzić) , następnie dodajemy żółtka i budyń. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. 3 Ciasto dzielimy na 14 kawałków ( ilość jest uzależniona od tego jakiej blaszki użyjecie) z których tworzymy kulki, każdą wałkujemy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Sernik piernikowy w świątecznym klimacie 71

masa): 1 kg zmielonego sera do sernika, 2 szklanki śmietanki 30%, 7 jajek – osobno białka i żółtka, 1 szklanka cukru – podziel na dwie równe części, 2 opakowania budyniu śmietankowego, opcjonalnie – 1 łyżka przyprawy piernikowej. Składniki na spód: pół kostki masła, około 400 g pierniczków. Przygotowanie: Zacznij od spodu sernika piernikowego . Rozpuść masło w małym rondelku i odstaw(...)zrób to dokładnie. Wyłóż blachę pierniczkami połączonymi z masłem. Umieść spód do sernika w lodówce . Utrzyj ser z 1/2 szklanki cukru. Dodawaj stopniowo po 1 żółtku, nadal miksując. Wsyp budyń śmietankowy. Ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę. Dodaj do nich cukier (1/2 szklanki) i dalej ubijaj przez kilka minut. Ubij śmietanę (musi być mocno schłodzona, prosto z lodówki

Rozdomowiona
Smalcówki z serem 136

pieczenia 2 łyżki cukru 50g świeżych drożdży 0,5szkl. śmietany 18% 2 jajka 1 kostka smalcu (200g) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadzienie serowe: 250g białego sera 2 jajka 1 budyń waniliowy bez cukru na 0,5l mleka 1 mały cukier waniliowy ok. 2- 3 łyżki cukru zwykłego Sposób przygotowania: Składniki wyjęłam wcześniej z lodówki, żeby nabrały temperatury pokojowej. Zaczęłam od przygotowania(...)biały (użyłam sera w kostce) przełożyłam do miski. Dodałam do niego jajka, cukier waniliowy i zwykły cukier. Wszystkie składniki zblendowałam na jednolitą masę blenderem. Następnie do masy serowej wsypałam budyń w proszku i wymieszałam. Przygotowaną masę serową wstawiłam do lodówki na czas przygotowania ciasta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drożdże wkruszyłam do miseczki. Dodałam cukier i śmietanę i roztarłam na jednolitą masę

Waniliowe Improwizacje
Sernik gotowany z czekoladą 60

wersji z kuszącą czekoladą. Składniki: 1,2 kg twarogu (najlepiej nie z wiaderka, sernik będzie wtedy bardziej zwarty) 1 szklanka cukru 6 jajek 1 masło cukier waniliowy 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 0,5 l mleka 6 paczek ciastek petite beurre (pakowanych po 10, polecam te grube i twarde) trochę mleka lub np. soku pomarańczowego do maczania ciastek Płatki migdałów(...)rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany twaróg dodajemy stopniowo do rozpuszczonego masła z cukrem cały czas gotując. 2 budynie rozprowadzamy w 0,5 l mleka i wlewamy do masy serowej. Mieszając czekamy aż wszystko się zagotuje i mocno zgęstnieje. Dodajemy pokrojone (lub płatki lub słupki) migdały (mogą być orzechy

Słodki sentyment
Sernik wielkanocny „na bogato” 65

twarogu (najlepiej nie z wiaderka, sernik będzie wtedy bardziej zwarty) 0,5 szklanki cukru (szklanka o pojemności 200 ml) 3 jajka 100 g masła cukier waniliowy 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 0,25 l mleka 3-4 paczki ciastek petite beurre (pakowanych po 10, polecam te grube i twarde) trochę mleka lub np. soku pomarańczowego do maczania ciastek płatki migdałów(...)garnka i rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany twaróg dodajemy stopniowo do rozpuszczonego masła z cukrem cały czas gotując. Budyń rozprowadzamy w 0,25 l mleka i wlewamy do masy serowej. Mieszając czekamy aż wszystko się zagotuje i zgęstnieje. Dodajemy migdały (lub płatki lub słupki) (mogą być orzechy

Słodki sentyment