pieczenia. Przelewamy ciasto i pieczemy w 170 st. C około 25 – 30 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy. Krem cappuccino: 800 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie waniliowe (40 g każdy) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 żółtka 6 łyżek proszku cappuccino u mnie śmietankowe, 200 g masła, temp. pokojowa 600 ml mleka zagotowujemy razem z cukrem(...)strumieniem do wrzącego mleka. Zmniejszamy moc palnika i gotujemy do zgęstnienia. Gotowy studzimy. Miękkie masło miksujemy na najwyższych obrotach miksera przez co najmniej 5 minut, następnie dodajemy po łyżce budyń. Na upieczonym, wystudzonym spodzie rozsmarowujemy cienką warstwę dżemu, a na dżem wykładamy krem cappuccino. Warstwa śmietankowa: 250 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki
Cynamonowe szczęścieSkładniki: składniki temperatura pokojowa = jajka 6 sztuk "L", cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, twaróg z wiaderka naturalny 1 kg , budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, kulki wafelkowe w czekoladzie 200 gram, herbatniki 150 gram, cukier puder - ile potrzeba Cukier, żółtka, cukier wanilinowy utrzeć mikserem do białości na "kogel mogel" z 3 minuty na najwyższych obrotach. Dodać(...)twaróg z wiaderka, budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem "krótko" połączyć składniki. Pianę ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do masy serowej, wsypać kulki wafelkowe w czekoladzie i dużą łyżką wmieszać pianę z kulkami w masę serową, bez miksera. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć herbatniki, wylać masę serową, wygładzić wierzch. Piekarnik nagrzany
W Mojej Kuchni LubięMASA SEROWA: * twaróg 3x mielony – 1200 g * śmietana 36% – 150 g * brązowy cukier – 280 g * jajko – 6 szt * żółtko – 4 szt * budyń śmietankowy – 40 g * wanilia – 1 laska * skórka i sok z cytryny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Do dzbanka wkładamy nóż. Wrzucamy masło, roztapiamy w 70C/3 minuty prędkość 1. Wrzucamy kruche ciastka i cukier(...)nóż. Wkładamy twaróg, sok, skórkę z cytryny oraz wanilię. Dodajemy śmietankę 36%. Wsypujemy cukier. Miksujemy 1 minutę, prędkość 4. Podczas mieszania przez otwór dodajemy całe jajka oraz żółtka. Wsypujemy budyń. Miksujemy jeszcze 10 sekund/prędkość 4. Masę wylewamy na schłodzony spód. Pieczemy ok. 50-60 minut w 180C z blachą z wodą na spodzie piekarnika. Studzimy. Smacznego! Poznajcie sprzęt! Może
Ostra na SłodkoSkładniki: jajka 8 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, morele w czekoladzie 300 gram opakowanie, herbatniki kakaowe 200 gram lukier: cukier puder 1,5 szklanki, soki z cytryny 1 łyżeczka, woda gorąca 3-4 łyżki Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy mikserem ubić do białości z 3 minuty(...)najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać twaróg z wiaderka, kaszę manną, budyń śmietankowy i mikserem połączyć składniki. Morele w czekoladzie nożyczkami pokroić w paseczki od razu do masy sernikowej i mikserem na wolnych obrotach wmieszać w masę. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie herbatniki kakaowe, wylać masę serową, wygładzić łyżką wierzch. Piekarnik nagrzany na 190C
W Mojej Kuchni Lubięorzechowego. Polecam. Potrzebujemy: 10 dag masła lub margaryny 3 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 50 dag sera na sernik ( u mnie taki w wiadereczku ) 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół szklanki rodzynek 5 kopiastych łyżek masła orzechowego Wykonanie pysznego sernika: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą(...)masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy. Dodajemy ser, budynie w proszku i masło orzechowe, dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i mieszamy. 2. Masę serową przekładamy do tortownicy o średnicy około 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około godzinę. Upieczony sernik studzimy. Ja zawsze studzę
Izabelawkuchnikwaśnej śmietany -u mnie kremowka 1/2 szklanki oleju łyżeczki proszku do pieczenia- zapomnialam i nie dalam szczypta sol i Beza : 3 białka pozostałe z ciasta 1/2 szklanki cukru 1 budyń Wykonanie Wszystkie składniki ciasta wymieszać do połączenia. Podzielić ciasto na 2/3 i 1/3. Blaszkę wyłożyć papierem i wyłożyć większą część ciasta na dno. Rabarbar obrany i pocięty na kawałki wyłożyć(...)ciasto. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i cukrem Dodać budyń i wymieszać dokładnie. Na rabarbar wyłożyć pianę ,a następnie reszte ciasta. Piec w 170stopni około 50 minut -do suchego patyczka. U mnie blaszka 36x25 bo z podwójnej porcji piekłam i nie żałuje bo pyszne link do ciasta
mojej kuchnimasła 1 szk cukru 3 źółtka 3 łyżki kakao 3 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1,5 kg sera 1,5 szk cukru 1 budyń śmietankowy 12 łyżek topionego tłuszczu – masło 8 jajek -białka ubić 1 łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie Składniki na ciasto zagnieść i wstawić na kilka godzin do lodówki do schłodzenia. Masa(...)serowa: żółtka miksuje z cukrem, dodaję stopniowo ser, roztopione masło, budyń, ubite na sztywno białka, sok z cytryny. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia trę ciasto, na to masa serowa, na wierzch resztę ciasta. Piekę w 170 st. przez 80 minut. Autor przepisu: Urszula Artykuł Sernik na ciemnym spodzie pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisykruche ciastka – 200-250 g * masło min. 82% – 80- 100 g MASA SEROWA: * twaróg 3x mielony – 500 g * cukier drobny – 120 g * jajko L – 3 szt * budyń waniliowy – 2 łyżki – dostępny TUTAJ! * puree owocowe z mango – 250 g – dostępne TUTAJ! ŚMIETANKOWA PIANKA: * śmietana 36% – 250 g * cukier puder – 3 łyżki * cukier(...)TUTAJ! * żelatyna – 3 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Ciasteczka mielimy, masło roztapiamy. Wszystko razem mieszamy, wylepiamy tortownicę, chłodzimy. Jeśli jest potrzeba dodajemy więcej masła. MASA SEROWA: Mieszamy twaróg z budyniem. Dodajemy mango oraz cukier. Wszystko razem miksujemy. Wbijamy po 1 jajku, mieszamy. Przelewamy do tortownicy z ciasteczkowym spodem. Pieczemy ok. 50-60 minut w 170C, góra -dół, bez termoobiegu. Studzimy
Ostra na Słodkosprawdzi się na każdą okazję. Uda się każdemu i każdemu będzie smakować. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szkl. cukru szczypta soli 1/2 szkl. mąki 2 budynie czekoladowe bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić ze szczyptą soli. Jak będą puszyste to dodać cukier i nadal ubijać. Potem dodać żółtka i lekko wymieszać(...)końcu dodać mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni i piec przez ok 20 min. Masa: 600 ml smietany 30% 600 ml serka waniliowego cukier waniliowy 2 galaretki cytrynowe 250 ml wrzątku Galaretki rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystygnięcia. Następnie ubić śmietanę gdy śmietana będzie ubita dodać serki waniliowe i cukier waniliowy
Wasze Przepisyskładniki: 1250 ml mleka 200-250 g masła 200 g cukru kryształu 160 g mąki pszennej 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki cukru z wanilią 4 żółtka krakersy cukier puder do posypania wykonanie: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy warstwę krakersów. 500 ml mleka miksujemy z żółtkami, mąką oraz budyniem. Do garnka z grubym dnem wlewamy 750 ml mleka
Domowy Smak Jedzeniapuszystą i lekką pianką malinową. Nie jest za słodkie, a wręcz lekko orzeźwiające. Znika w mgnieniu oka. Piankę jogurtową można wykonać również w wersji tradycyjnej - śmietankowej lub waniliowej zamieniając budyń malinowy na śmietankowy/waniliowy. J ednak polecam spróbować malinową wersję, gdyż jest wyjątkowa w smaku. P.S. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Składniki: Ciasto: niepełne 2 szklanki mąki pszennej(...)łyżki cukru pudru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki zimnej wody szczypta soli Pianka jogurtowa: 500 g gęstego jogurtu naturalnego 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy bez cukru (40 g) szczypta soli Dodatkowo: 300 g truskawek cukier puder po posypania Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy w większą kostkę
Kuchnia MagdaLenySkładniki: 1 paczka herbatników (21 sztuk) 1 kg sera z wiaderka 1 szklanka cukru 1 paczka cukru waniliowego 6 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego (bez cukru 40g.) ¾ szklanki oleju 1,5 szklanki zimnego mleka 1,5 szklanki mleka w proszku 1 szczypta soli Przygotowanie: Blaszkę (25x35) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy(...)herbatniki. Ser, żółtka, cukier waniliowy i budyń miksujemy na gładką masę. Następnie cienkim strumieniem wlewamy olej (cały czas miksujemy). Kolejno wsypujemy (po łyżce) mleko w proszku, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Po ubiciu (cały czas miksując) partiami wsypujemy cukier. Ubijamy do momentu kiedy piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy
R'n'G Kitchenbiałka 15 dag cukru 30 dag wiórków kokosowych 7 dag masła 4 łyżki mleka 1 łyżka budyniu w proszku Masło rozpuścić w garnku na małym ogniu, mieszać by się nie przypaliło. Dodać cukier i razem połączyć. Następnie do garnka wsypać wiórki kokosowe, wlać mleko i dokładnie razem wymieszać. Odstawić masę do ostygnięcia. Z białek ubić(...)sztywną pianę. Dodać budyń w proszku i delikatnie wymieszać. Masę kokosową dodajemy porcjami do ubitych białek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Dłońmi formujemy kulki i wkładamy do papilotek. Foremki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w temp 180stC. po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia
przepisy- Milkimleko 5 dag masła lub margaryny Na nadzienie: 50 dag sera na sernik ( u mnie z wiadereczka ) 1 jajko 1 cukier waniliowy pół szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: 15 dag suszonej żurawiny od HELIO mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych drożdżówek z serem(...)było zbyt twarde dolewamy ciepłego mleka. Ciasto przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 60 minut. 3. Nadzienie: Do sera dodajemy oba cukry, jajko i budynie w proszku, dokładnie mieszamy. 4. Formowanie drożdżówek: Ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną, kroimy w kwadraty lub prostokąty, nakładamy po porcji sera, posypujemy suszoną żurawiną i zlepiamy
IzabelawkuchniSkładniki: twaróg 1 kg wiaderko, jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, ekstrakt wanilii 1 łyżeczka, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, delicje pomarańczowe 300 gram, cukier puder - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = całe jajka wbić do pojemnika, wsypać cukier, wlać ekstrakt waniliowy i mikserem ubijać do białości, spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach. Do masy(...)jajecznej dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem tylko połączyć składniki. Do masy sernikowej pokroić nożyczkami (mam nożyczki tylko do używania w kuchni) i delikatnie mikserem na najniższych obrotach połączyć składniki. Sernik wlać do dwóch silikonowych keksówek 24 cm, wyrównać wierzch i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut
W Mojej Kuchni Lubię