budyń - 12640 przepisów (strona:320/843)

Pyszny sernik z mlekiem skondensowanym 390

może to zepsuć wizualny efekt ciasta.     Składniki: 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Moja propozycja na wierzch ciasta: 1 czekolada deserowa 100ml słodkiej śmietanki 30-36% 2-3 duże batoniki snikers kulki – wafelki w czekoladzie(...)miksera, dodajemy szczyptę soli i miksujemy na sztywną pianę *** *** Pianę przekładamy do osobnej miski i odkładamy na później. W misie miksera umieszczamy ser mielony, dodajemy mleko skondensowane, żółtka i budynie (sam proszek) *** *** Całość miksujemy razem do połączenia się składników *** *** Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy ją łyżką lub szpatułką z masą serową – nie miksujemy *** *** Całość przekładamy

Blog z Apetytem
Sernik z brzoskwiniami pod kruszonką 63

cukru kryształ 3 żółtka MASA SEROWA 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku z Piątnicy 100 g cukru kryształ 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2 jajka 2 opakowania budyniu waniliowego (niesłodzonego) BRZOSKWINIE I BEZOWA PIANKA 1 puszka brzoskwiń w słodkim syropie (użyłam puszki o gramaturze 480 g) 3 białka 100 g cukru kryształ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: KRUCHY SPÓD(...)u00f3\u0142tka","1 kg twarogu sernikowego w wiaderku z Pi\u0105tnicy","100 g cukru kryszta\u0142","1 \u0142y\u017ceczka cukru z prawdziw\u0105 wanili\u0105","2 jajka","2 opakowania budyniu waniliowego (nies\u0142odzonego)","1 puszka brzoskwi\u0144 w s\u0142odkim syropie (u\u017cy\u0142am puszki o gramaturze 480 g)","3 bia\u0142ka","100 g cukru kryszta\u0142"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToSection

ProstePesto.pl
SERNIK TIRAMISU – najlepszy przepis! 67

pożałujecie! Koniecznie zobaczcie! Smacznego! SKŁADNIKI: * twaróg 3x mielony sernikowy – 1 kg * mascarpone – 250 g * biszkopty okrągłe – 100 g * espresso z kawy Caprissimo Professional – 150 ml * budyń śmietankowy – 40 g * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * jajko – 2 szt * cukier – 1 szkl 250 ml WIERZCH: * śmietana 30% – 250 ml * mascarpone – 250 ml * cukier(...)puder – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: (Tortownica 20-23 cm) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg, mascarpone, budyń śmietankowy, mąk ziemniaczaną, cukier i wanilię m iksujemy. Dodajemy jajka, ucieramy. Biszkopty namaczamy w kawie. Do tortownicy wylewamy 1/3 masy serowej, układamy połowę biszkoptów. Oprószamy kakao. Przykrywamy kolejną porcją masy serowej. Ponownie układamy warstwę biszkoptów ( w innych miejscach niż pierwsza

Ostra na Słodko
Racuszki jogurtowo-budyniowe z jabłkami 69

ustach. Polecam!       Składniki: 330ml gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16 gram) 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 1 jabłko Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania       *** Do miski wsypujemy mąkę, budyń (proszek) i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy

Blog z Apetytem
Ciasto Biały Lion 73

mąkę pszenną i ziemniaczaną, dokładnie wymieszać (można przy pomocy miksera na wolnych obrotach). Tak przygotowaną mieszankę powoli wlewać do gotującego się mleka ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Kiedy budyń zacznie gęstnieć, gotować około 2 minut, aż zacznie się bąblić. Garnek zdjąć z ognia, przykryć i odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło przełożyć do miski i zmiksować na puszystą masę(...)Następnie dalej miksując na wolnych obrotach dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodać sok z cytryny. Masę kajmakową przełożyć do miseczki, dodać ryż preparowany i dokładnie wymieszać. Gdyby masa była bardzo gęsta to można otwartą puszkę uprzednio podgrzać w kąpieli wodnej. Przestudzony biszkopt wyjąć z blaszki, przekroić w poprzek na dwa blaty. Każdy blat nasączyć wodą wymieszaną z cukrem

Danka Pichci
Pyszna szarlotka z powidłami i budyniową pianką+FILM 102

cukier waniliowy JABŁKA -około 1,5 kg startych jabłek (należy odcisnąć z nich sok) -1 łyżka bułki tartej -1 galaretka cytrynowa PIANKA -4 białka -4 łyżki cukru -1 budyń waniliowy lub śmietankowy 40g bez cukru DODATKOWO -4-5 łyżek powideł śliwkowych  -cukier puder do posypania Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski(...)gorące.  Przestudzone jabłka wykładamy na ciasto, wyrównujemy, posypujemy lekko bułką tartą. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i  miksujemy chwilę do jego częściowego rozpuszczenia. Na koniec dodajemy budyń i mieszamy lub miksujemy bardzo delikatnie.  Piankę wykładamy na jabłka, na koniec trzemy resztę ciasta. Szarlotkę pieczemy około 40-45 minut na złoty kolor w temperaturze 170 stopni grzanie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku