budyń - 12640 przepisów (strona:320/843)

Sernik z jabłkami 57

jajko rozmiar M szczypta soli SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ 1 kg twarogu 3 krotnie mielonego ( dobrej jakości) 1 szklanka cukru do wypieków 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 2 budynie waniliowe ( niesłodzone) 2 jajka rozmiar M DODATKOWE SKŁADNIKI : 3 średnie jabłka 1 lekko czubata łyżeczka cynamonu 4 łyżki cukru drobnego do wypieków cukier puder do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik(...)blaszkę o średnicy 24 cm. Wylepiamy dno ciastem oraz boki na 3 cm. Spod ciasta nakłuwamy widelcem i chowamy blaszkę z ciastem do lodówki. Do misy miksera wkladamy twaróg, budynie, cukier do wypieków oraz cukier waniliowy. Chwile miksujemy na jednolitą masę. Po chwili dodajemy cale jaja i miksujemy krótko do połączenia wszystkich składników. Odstawiamy. Jabłka oczyszczamy z gniazda i kroimy

Olcia gotuje!
Łom czekoladowy jak dawniej! Przepis na blok czekoladowy bez mleka w proszku 68

mleka w proszku. Jak zrobić łom czekoladowy? Sprawdzony przepis Przygotowanie bloku czekoladowego rozpoczynamy od roztopienia masła z cukrem pudrem. Następnie cały czas podgrzewając rondelek, dodajemy jajka rozmieszane z budyniem i całość miksujemy. Na koniec dodajemy kakao i mieszamy całość z pokruszonymi herbatnikami. Przepis na blok czekoladowy jak dawniej Blok czekoladowy jak dawniej - łom kakaowy Via Gusto Poniżej znajdziesz przepis(...)czekoladowy? Sprawdzony przepis Przygotowanie… Drukuj Proporcje na: keksówkę Czas przygotowania: 25 min. Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 250 g masła 200 g cukru pudru 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego (łącznie 80 g proszku budyniowego) 3 jajka 3 łyżki kakao 170-200 g herbatników przygotowanie Na początek przygotuj herbatniki – pokrusz je na mniejsze części. Przygotuj

Via Gusto
Ciasto Paryżanka 64

łyżki cukru i zagotowujemy. Do pozostałego mleka dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Do gotującego się mleka, wlewamy przygotowaną mieszankę i energicznie mieszamy do uzyskania gęstego budyniu. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. W międzyczasie galaretkę poziomkową rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę, następnie, ciągle ucierając(...)stopniowo dodajemy budyń. Pod koniec wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach 24×24 wyścielamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na spodzie układamy warstwę słonych krakersów i wykładamy na nie przygotowaną masę budyniową. Na wierzch układamy kolejną warstwę krakersów, którą smarujemy masą krówkową. Następnie układamy trzecią warstwę krakersów, na którą wykładamy dżem porzeczkowy. Schłodzoną

Przepiski.pl
Tort orzechowy z rabarbarem i jogurtem greckim 53

ciepłe tygodnie. Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 23 cm Biszkopt orzechowy: 3 jaja L 1/2 szklanki cukru 1 łyżka oleju rzepakowego 2/3 szklanki mąki pszennej 1 pełna łyżka budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 gram zmielonych orzechów laskowych Warstwa jabłkowo - rabarbarowa: 1 słodkie jabłko 2 gałązki rabarbaru 1 pełna łyżka galaretki jabłkowej lub cytrynowej 1 łyżka cukru(...)dodajemy cukier i miksujemy  na wysokich obrotach aż zbieleją - około 10 minut. Dolewamy olej, mieszamy. Do puszystej jajecznej masy przesiewamy mąkę, wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem.  Wsypujemy zmielone orzechy i wszystko delikatnie mieszamy szpatułką,  do dokładnego połączenia. Ciasto wylewamy do tortownicy  ( papierem do pieczenia wykładamy tylko dno ) i wkładamy do piekarnika rozgrzanego

Kronika Piekarnika
Tort makowy z jabłkiem, cynamonem i kremem korzennym 54

jednak, że ten tort, faktycznie zasłużył na miano finalnie obronnego. Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Biszkopt makowy: 3 jajka L 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka budyniu śmietankowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwa wanilią 3 pełne łyżki maku mielonego Masa cynamonowa: 250 gram mascarpone 300 ml śmietanki kremówki(...)cały czas ubijając. Do sztywnej masy dodajemy po jednym żółtku  i miksujemy na zmniejszonych obrotach miksera. Wlewamy łyżkę oleju, miksujemy chwilkę i odkładamy mikser. Przesiewamy mąkę połączoną z budyniem  i proszkiem do pieczenia, wsypujemy mak.  Wszystko mieszamy szpatułką, delikatnie łączymy składniki  starając się, by masa pozostała puszysta. Przelewamy całość do tortownicy z dnem wyłożonym papierem

Kronika Piekarnika
babka ucierana, szybka, łatwa, smaczna... 52

Składniki: jajka 4 sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, palma 200 gram miękka, mąka tortowa 1 i 3/4 szklanki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, olejek pomarańczowy 1/2 pojemniczka, czekolada deserowa 100 gram, śmietana 18% 2 łyżki, orzeszki ziemne 1 szklanka Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika dodać jajka, cukier, miękką palmę i mikserem utrzeć do spienienia, masa(...)być grudkowata. Wsypać mąkę pszenną, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia, wlać olejek pomarańczowy i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto. Keksówka silikonowa 22 cm, do formy wyłożyć ciasto. Wierzch ciasta łyżką wygładzić, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka. W garnuszku rozpuścić połamaną czekoladę, wlać śmietanę i wymieszać, od razu

W Mojej Kuchni Lubię
PROSTY, PYSZNY I LEKKI SERNIK 74

formie 19cm, ja swój przygotowałam w tortownicy o śr. 22cm. Podaję składniki na obydwie formy. tortownica 19cm: - 300g ricotty - 5 mniejszych jajek - 300g jogurtu naturalnego - 80-100g erytrytolu - budyń śmietankowy (bez cukru), 40g dodatkowo: jagody lub borówki Wszystkie składniki miksujemy razem. Wykładamy do formy. Obsypujemy owocami. Pieczemy ok.50 minut w temp. 180* tortownica 22cm: - 400g ricotty - 6 dużych jajek(...)małych) - 400g jogurtu naturalnego - 60-80g ksylitolu - 53g budyniu (bez cukru) śmietankowego  - 10g ksylitolu z wanilią (nie trzeba) dodatkowo: jagody lub borówki (u mnie 75g mrożonych jagód) Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i mieszamy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Wylewamy do przygotowanej wcześniej tortownicy (dno wyścielone papierem do pieczenia, przesmarowane boki), ja użyłam silikonowej tortownicy, ze szklanym

Smaczne Zdrowe
Pyszny sernik z mlekiem skondensowanym 388

może to zepsuć wizualny efekt ciasta.     Składniki: 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Moja propozycja na wierzch ciasta: 1 czekolada deserowa 100ml słodkiej śmietanki 30-36% 2-3 duże batoniki snikers kulki – wafelki w czekoladzie(...)miksera, dodajemy szczyptę soli i miksujemy na sztywną pianę *** *** Pianę przekładamy do osobnej miski i odkładamy na później. W misie miksera umieszczamy ser mielony, dodajemy mleko skondensowane, żółtka i budynie (sam proszek) *** *** Całość miksujemy razem do połączenia się składników *** *** Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy ją łyżką lub szpatułką z masą serową – nie miksujemy *** *** Całość przekładamy

Blog z Apetytem
Sernik z brzoskwiniami pod kruszonką 59

cukru kryształ 3 żółtka MASA SEROWA 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku z Piątnicy 100 g cukru kryształ 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2 jajka 2 opakowania budyniu waniliowego (niesłodzonego) BRZOSKWINIE I BEZOWA PIANKA 1 puszka brzoskwiń w słodkim syropie (użyłam puszki o gramaturze 480 g) 3 białka 100 g cukru kryształ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: KRUCHY SPÓD(...)u00f3\u0142tka","1 kg twarogu sernikowego w wiaderku z Pi\u0105tnicy","100 g cukru kryszta\u0142","1 \u0142y\u017ceczka cukru z prawdziw\u0105 wanili\u0105","2 jajka","2 opakowania budyniu waniliowego (nies\u0142odzonego)","1 puszka brzoskwi\u0144 w s\u0142odkim syropie (u\u017cy\u0142am puszki o gramaturze 480 g)","3 bia\u0142ka","100 g cukru kryszta\u0142"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToSection

ProstePesto.pl
SERNIK TIRAMISU – najlepszy przepis! 62

pożałujecie! Koniecznie zobaczcie! Smacznego! SKŁADNIKI: * twaróg 3x mielony sernikowy – 1 kg * mascarpone – 250 g * biszkopty okrągłe – 100 g * espresso z kawy Caprissimo Professional – 150 ml * budyń śmietankowy – 40 g * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * jajko – 2 szt * cukier – 1 szkl 250 ml WIERZCH: * śmietana 30% – 250 ml * mascarpone – 250 ml * cukier(...)puder – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: (Tortownica 20-23 cm) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg, mascarpone, budyń śmietankowy, mąk ziemniaczaną, cukier i wanilię m iksujemy. Dodajemy jajka, ucieramy. Biszkopty namaczamy w kawie. Do tortownicy wylewamy 1/3 masy serowej, układamy połowę biszkoptów. Oprószamy kakao. Przykrywamy kolejną porcją masy serowej. Ponownie układamy warstwę biszkoptów ( w innych miejscach niż pierwsza

Ostra na Słodko
Racuszki jogurtowo-budyniowe z jabłkami 65

ustach. Polecam!       Składniki: 330ml gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16 gram) 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 1 jabłko Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania       *** Do miski wsypujemy mąkę, budyń (proszek) i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy

Blog z Apetytem