budyń - 12640 przepisów (strona:320/843)

Sernik z kokosową bezą 44

twarogu 3 krotnie mielonego 1/2 szklanki oleju rzepakowego szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 i 1/4 szklanki mleka ( temperatura pokojowa) 1 jajko ( temperatura pokojowa) 4 żółtka 2 budynie kokosowe lub śmietankowe SKŁADNIKI NA BEZĘ KOKOSOWĄ: 3/4 szklanki cukru 80 g wiórków kokosowych 6 białek ( temperatura pokojowa) 1 łyżeczka soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z kokosową bezą(...)zarumienienia. Upieczone odstawiamy. Do miski przekładamy twaróg, cukier, cukier waniliowy, olej, mleko,1 cale jajko i żółtka. Wszystko chwilę miksujemy na niskich obrotach. Na koniec dodajemy przesiane przez sito budynie i jeszcze chwilę miksujemy do połączenia się składników. Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy i w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 170 st. C ( do ścięcia wierzchu serniczka

Olcia gotuje!
Warstwowe Ciasto Na Białkach Z Serem Gotowanym I Dżemem 102

proszku dopieczenia 1 i 1/2 łyżki kakao Masa z twarogu: 600 g twarogu np. "Mój Ulubiony" 100 g masła 1/2 szkl cukru (szkl o pojemności 200 ml) 1 opakowanie budyniu bez cukru 1 jajko kl M 100 ml mleka Polewa czekoladowa: 40 g czekolady mlecznej 40 g czekolady deserowej 15 g masła 4 łyżeczki śmietany 30 % Dodatkowo: dżem z czarnej(...)dużym garnku rozpuszczamy masło wraz z cukrem. Dodajemy twaróg i jajko i energicznie mieszamy. Wszystko robimy na najmniejszym ogniu.  Kiedy się zagotuje, dodajemy wcześniej rozmieszany w mleku budyń i całość gotujemy chwilę (może się tak zdarzyć że masa będzie wyglądać na zważoną - na szczęście wystarczy wszystko zblędować i jeszcze raz zagotować i już :) 2. Gotową masę serową odstawiamy

Gotowanie...to proste !
Niedzielny sernik 57

będzie tak wyjątkowy, jak ten u babci, ale na pewno skradnie serca Waszych gości. Składniki: 1 kg białego sera twarogowego, zmielonego trzykrotnie Kostka masła 82% tłuszczu 5 jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 szklanka cukru 3-4 krople olejku waniliowego bądź migdałowego – w zależności od preferencji smakowych Garść rodzynek – w zależności od preferencji (wiemy, że rodzynki podzieliły niejedną rodzinę(...)rozpuszczamy masło i pozostawiamy do ostygnięcia. Tortownicę (średnia 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni Celsjusza. Do miski dodajemy biały ser twarogowy, ostudzone masło, budyń, cukier oraz jajka. Całość mieszamy na gładką masę. Masę przelej do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika na 20 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni Celsjusza i piecz dalej

Oryginalny smak
Sernik z jabłkami 47

jajko rozmiar M szczypta soli SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ 1 kg twarogu 3 krotnie mielonego ( dobrej jakości) 1 szklanka cukru do wypieków 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 2 budynie waniliowe ( niesłodzone) 2 jajka rozmiar M DODATKOWE SKŁADNIKI : 3 średnie jabłka 1 lekko czubata łyżeczka cynamonu 4 łyżki cukru drobnego do wypieków cukier puder do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik(...)blaszkę o średnicy 24 cm. Wylepiamy dno ciastem oraz boki na 3 cm. Spod ciasta nakłuwamy widelcem i chowamy blaszkę z ciastem do lodówki. Do misy miksera wkladamy twaróg, budynie, cukier do wypieków oraz cukier waniliowy. Chwile miksujemy na jednolitą masę. Po chwili dodajemy cale jaja i miksujemy krótko do połączenia wszystkich składników. Odstawiamy. Jabłka oczyszczamy z gniazda i kroimy

Olcia gotuje!
Łom czekoladowy jak dawniej! Przepis na blok czekoladowy bez mleka w proszku 59

mleka w proszku. Jak zrobić łom czekoladowy? Sprawdzony przepis Przygotowanie bloku czekoladowego rozpoczynamy od roztopienia masła z cukrem pudrem. Następnie cały czas podgrzewając rondelek, dodajemy jajka rozmieszane z budyniem i całość miksujemy. Na koniec dodajemy kakao i mieszamy całość z pokruszonymi herbatnikami. Przepis na blok czekoladowy jak dawniej Blok czekoladowy jak dawniej - łom kakaowy Via Gusto Poniżej znajdziesz przepis(...)czekoladowy? Sprawdzony przepis Przygotowanie… Drukuj Proporcje na: keksówkę Czas przygotowania: 25 min. Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 250 g masła 200 g cukru pudru 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego (łącznie 80 g proszku budyniowego) 3 jajka 3 łyżki kakao 170-200 g herbatników przygotowanie Na początek przygotuj herbatniki – pokrusz je na mniejsze części. Przygotuj

Via Gusto
Ciasto Paryżanka 57

łyżki cukru i zagotowujemy. Do pozostałego mleka dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Do gotującego się mleka, wlewamy przygotowaną mieszankę i energicznie mieszamy do uzyskania gęstego budyniu. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. W międzyczasie galaretkę poziomkową rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę, następnie, ciągle ucierając(...)stopniowo dodajemy budyń. Pod koniec wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach 24×24 wyścielamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na spodzie układamy warstwę słonych krakersów i wykładamy na nie przygotowaną masę budyniową. Na wierzch układamy kolejną warstwę krakersów, którą smarujemy masą krówkową. Następnie układamy trzecią warstwę krakersów, na którą wykładamy dżem porzeczkowy. Schłodzoną

Przepiski.pl
Tort orzechowy z rabarbarem i jogurtem greckim 49

ciepłe tygodnie. Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 23 cm Biszkopt orzechowy: 3 jaja L 1/2 szklanki cukru 1 łyżka oleju rzepakowego 2/3 szklanki mąki pszennej 1 pełna łyżka budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 gram zmielonych orzechów laskowych Warstwa jabłkowo - rabarbarowa: 1 słodkie jabłko 2 gałązki rabarbaru 1 pełna łyżka galaretki jabłkowej lub cytrynowej 1 łyżka cukru(...)dodajemy cukier i miksujemy  na wysokich obrotach aż zbieleją - około 10 minut. Dolewamy olej, mieszamy. Do puszystej jajecznej masy przesiewamy mąkę, wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem.  Wsypujemy zmielone orzechy i wszystko delikatnie mieszamy szpatułką,  do dokładnego połączenia. Ciasto wylewamy do tortownicy  ( papierem do pieczenia wykładamy tylko dno ) i wkładamy do piekarnika rozgrzanego

Kronika Piekarnika
Tort makowy z jabłkiem, cynamonem i kremem korzennym 50

jednak, że ten tort, faktycznie zasłużył na miano finalnie obronnego. Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Biszkopt makowy: 3 jajka L 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka budyniu śmietankowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwa wanilią 3 pełne łyżki maku mielonego Masa cynamonowa: 250 gram mascarpone 300 ml śmietanki kremówki(...)cały czas ubijając. Do sztywnej masy dodajemy po jednym żółtku  i miksujemy na zmniejszonych obrotach miksera. Wlewamy łyżkę oleju, miksujemy chwilkę i odkładamy mikser. Przesiewamy mąkę połączoną z budyniem  i proszkiem do pieczenia, wsypujemy mak.  Wszystko mieszamy szpatułką, delikatnie łączymy składniki  starając się, by masa pozostała puszysta. Przelewamy całość do tortownicy z dnem wyłożonym papierem

Kronika Piekarnika
babka ucierana, szybka, łatwa, smaczna... 48

Składniki: jajka 4 sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, palma 200 gram miękka, mąka tortowa 1 i 3/4 szklanki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, olejek pomarańczowy 1/2 pojemniczka, czekolada deserowa 100 gram, śmietana 18% 2 łyżki, orzeszki ziemne 1 szklanka Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika dodać jajka, cukier, miękką palmę i mikserem utrzeć do spienienia, masa(...)być grudkowata. Wsypać mąkę pszenną, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia, wlać olejek pomarańczowy i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto. Keksówka silikonowa 22 cm, do formy wyłożyć ciasto. Wierzch ciasta łyżką wygładzić, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka. W garnuszku rozpuścić połamaną czekoladę, wlać śmietanę i wymieszać, od razu

W Mojej Kuchni Lubię
PROSTY, PYSZNY I LEKKI SERNIK 70

formie 19cm, ja swój przygotowałam w tortownicy o śr. 22cm. Podaję składniki na obydwie formy. tortownica 19cm: - 300g ricotty - 5 mniejszych jajek - 300g jogurtu naturalnego - 80-100g erytrytolu - budyń śmietankowy (bez cukru), 40g dodatkowo: jagody lub borówki Wszystkie składniki miksujemy razem. Wykładamy do formy. Obsypujemy owocami. Pieczemy ok.50 minut w temp. 180* tortownica 22cm: - 400g ricotty - 6 dużych jajek(...)małych) - 400g jogurtu naturalnego - 60-80g ksylitolu - 53g budyniu (bez cukru) śmietankowego  - 10g ksylitolu z wanilią (nie trzeba) dodatkowo: jagody lub borówki (u mnie 75g mrożonych jagód) Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i mieszamy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Wylewamy do przygotowanej wcześniej tortownicy (dno wyścielone papierem do pieczenia, przesmarowane boki), ja użyłam silikonowej tortownicy, ze szklanym

Smaczne Zdrowe
Pyszny sernik z mlekiem skondensowanym 383

może to zepsuć wizualny efekt ciasta.     Składniki: 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Moja propozycja na wierzch ciasta: 1 czekolada deserowa 100ml słodkiej śmietanki 30-36% 2-3 duże batoniki snikers kulki – wafelki w czekoladzie(...)miksera, dodajemy szczyptę soli i miksujemy na sztywną pianę *** *** Pianę przekładamy do osobnej miski i odkładamy na później. W misie miksera umieszczamy ser mielony, dodajemy mleko skondensowane, żółtka i budynie (sam proszek) *** *** Całość miksujemy razem do połączenia się składników *** *** Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy ją łyżką lub szpatułką z masą serową – nie miksujemy *** *** Całość przekładamy

Blog z Apetytem
Sernik z brzoskwiniami pod kruszonką 54

cukru kryształ 3 żółtka MASA SEROWA 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku z Piątnicy 100 g cukru kryształ 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2 jajka 2 opakowania budyniu waniliowego (niesłodzonego) BRZOSKWINIE I BEZOWA PIANKA 1 puszka brzoskwiń w słodkim syropie (użyłam puszki o gramaturze 480 g) 3 białka 100 g cukru kryształ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: KRUCHY SPÓD(...)u00f3\u0142tka","1 kg twarogu sernikowego w wiaderku z Pi\u0105tnicy","100 g cukru kryszta\u0142","1 \u0142y\u017ceczka cukru z prawdziw\u0105 wanili\u0105","2 jajka","2 opakowania budyniu waniliowego (nies\u0142odzonego)","1 puszka brzoskwi\u0144 w s\u0142odkim syropie (u\u017cy\u0142am puszki o gramaturze 480 g)","3 bia\u0142ka","100 g cukru kryszta\u0142"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToSection

ProstePesto.pl
SERNIK TIRAMISU – najlepszy przepis! 55

pożałujecie! Koniecznie zobaczcie! Smacznego! SKŁADNIKI: * twaróg 3x mielony sernikowy – 1 kg * mascarpone – 250 g * biszkopty okrągłe – 100 g * espresso z kawy Caprissimo Professional – 150 ml * budyń śmietankowy – 40 g * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * jajko – 2 szt * cukier – 1 szkl 250 ml WIERZCH: * śmietana 30% – 250 ml * mascarpone – 250 ml * cukier(...)puder – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: (Tortownica 20-23 cm) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg, mascarpone, budyń śmietankowy, mąk ziemniaczaną, cukier i wanilię m iksujemy. Dodajemy jajka, ucieramy. Biszkopty namaczamy w kawie. Do tortownicy wylewamy 1/3 masy serowej, układamy połowę biszkoptów. Oprószamy kakao. Przykrywamy kolejną porcją masy serowej. Ponownie układamy warstwę biszkoptów ( w innych miejscach niż pierwsza

Ostra na Słodko