budyń - 12640 przepisów (strona:318/843)

SERNIK KAJMAKOWY + FILMIK 44

SKŁADNIKI :  200 g dowolnych ciastek maślanych 100 g masła  3 jajka 1 szklanka cukru ( można dodać mniej ) 200 ml śmietany 30 % 1 kg sera wiaderkowego 1 budyń waniliowy bez cukru 40 g  460 g masy kajmakowej dowolne orzechy do posypania  PRZYGOTOWANIE :  Na początek miksujemy 200 g ciastek maślanych. Ciastka można użyć dowolne o dowolnym smaku(...)cukru. Całość ucieram aż masa będzie puszysta.  Do jajek wlewam 200 ml śmietany 30 %, mieszamy.  Do tego dodaję 1 kg sera wiaderkowego. Do masy wsypuję 1 budyń waniliowy bez cukru.  Dodaję również kajmak o smaku krówkowym, masa ma 460 g. Trochę kajmaku zostawiamy do dekoracji na wierzch sernika.  Ser mamy wymieszany. Wylewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik chałwowy 456

herbatników kakaowych 100 g masła MASA SEROWA 1,5 kg twarogu półtłustego 500 g chałwy waniliowej 400 ml słodkiej śmietanki 30% 8 jajek 250 g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru Polewa 160 g mlecznej czekolady 100 ml słodkiej śmietanki 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Blaszkę 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki drobno(...)przekładamy do rondelka. Dodajemy śmietankę kremówkę i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do przestygnięcia. Twaróg przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę. Przekładamy do miski, dodajemy cukier, śmietankę z chałwą, budyń w proszku i miksujemy na gładką masę. Masę serową przekładamy na podpieczony spód. Blaszkę z sernikiem wstawiamy na środkową półkę nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 80 minut w 180 stopniach. Grzanie

Przepiski.pl
Ciasto Pijak 2330

koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec w nagrzanym do 170⁰ piekarniku przez 25 -30 min. Z mleka jajek, czekolady, cukru i mąki ugotować budyń. Odlać 250 ml i zmiksować z jajkami, mąką i cukrem. Resztę mleka zagotować z czekoladą (mieszając by czekolada się rozpuściła). Na gotujące mleko wlać zmiksowane pozostałe składniki. Zagotować. Masło utrzeć(...)następnie małymi porcjami dodawać wystudzony budyń dalej ucierać. Wystudzony biszkopt przekroić na pół, posmarować 1/3 kremu. Przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu. Wyrównać. Na kremie ułożyć herbatniki. Polać wódką (łyżką na każdy herbatnik). Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić w śmietance, podgrzewając lekko (ma być na tyle ciepłe by czekolada się rozpuściła, trzeba uważać aby się nie zagotowała). Polać ciasto. Wstawić

Wasze Przepisy
Sernik cytrynowy 37

pyszny i bardzo prosty do zrobienia sernik cytrynowy pieczony na ciasteczkowym spodzie. Składniki 20 dag masła 35 dag cukru łyżeczka skórki startej z cytryny olejek cytrynowy 6 jajek 2 budynie śmietankowe 1 kg mielonego półtłustego twarogu 20 dag herbatników maślanych cukier puder do oprószenia Przygotowanie Miękkie masło utrzyj z cukrem, skórką i olejkiem cytrynowym, dodawaj kolejno żółtka, budyń

Wasze Przepisy
PYSZNIE PYSZYSTY SERNIK NA PIERNIKOWYM SPODZIE 37

wykładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskając, aby uzyskać równą powierzchnię.  Składniki na masę serową: 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 6 jajek 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 250  ml śmietanki 30% 1 szkl cukru 1 cukier waniliowy o wadze 16g aromat cytrynowy ulubione bakalie: u mnie namoczone wcześniej rodzynki(...)skórki pomarańczowej kandyzowanej Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodajemy po łyżce twaróg, następnie budynie i śmietanę. Dodajemy bakalie. Mieszamy łyżką. Masę serową wykładamy na piernikowy spód. Na wierzch sernika wykładamy drugą część piernikowej kruszonki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60-70 minut. Po tym czasie uchylamy drzwiczki piekarnika, a sernik studzimy

Walijskie Pichcenie
Ciasto cytrynowe 40

wyciskamy do miseczki. Do garnka z grubym dnem wlewamy mleko roślinne, wsypujemy mąkę, cukier puder i mieszamy dokładnie trzepaczką. Całość stawiamy na niewielkim ogniu i gotujemy nasz budyń cały czas mieszając. Odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonego budyniu dodajemy sok z cytryny i otartą skórkę z cytryny oraz masło roślinne w partiach i miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji.   Przestudzony

Lamarida.pl
Babeczki dwukolorowe 43

jajka 5)       2 łyżki kakao 6)       40 g mąki ziemniaczanej 7)       20 g budyniu śmietankowego 8)       2 łyżeczki skórki tartej z cytryny 9)       kilka kropli aromatu cytrynowego 10)    1,5 łyżeczki proszku(...)połączenia składników. Następnie dodajemy skórkę cytrynową oraz mieszankę mąki i proszku i wszystko delikatnie mieszamy. 3.   Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy aromat cytrynowy i budyń śmietankowy i mieszamy, a do drugiej dodajemy kakao i mieszamy. 4.   Do foremek na babeczki przekładamy na przemian trochę ciasta czekoladowego i trochę ciasta jasnego. Na wierzch posypujemy czekoladowe dropsy

Na kulinarnym poligonie
Sernikomakowiec w czekoladzie 552

zebrę. Coś wspaniałego!     Składniki: Spód ciasta: 200g herbatników lub ciastek korzennych 100g roztopionego masła (lub margaryny) Masa serowa 1kg mielonego sera twarogowego (może być z wiaderka) 1 budyń śmietankowy 150g masła (lub margaryny) 4 jajka pół szklanki cukru Masa makowa: 850g masy makowej z bakaliami (domowej lub z puszki) 4 jajka pół szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru(...)Przygotowujemy masę serową. Masło roztapiamy i studzimy. Białka jaj ubijamy na sztywno i odkładamy na później *** *** W misie miksera ucieramy żółtka z cukrem *** *** Dodajemy zmielony ser, roztopione masło oraz budyń (sam proszek) *** *** Całość dokładnie mieszamy mikserem *** *** Dodajemy ubite wcześniej białka i mieszamy łyżką lub szpatułką do momentu połączenia się składników *** *** Przygotowujemy masę makową. Białka jaj ubijamy na sztywno i odkładamy

Blog z Apetytem
Ciasto Biskup 50

cały czas mieszając ( kiedy masa zacznie gęstnieć, należy mieszać dość energicznie, aby nie utworzyły się grudki ). Zmniejszyć ogień na minimum i pogotować przez minutę, nie zapominając o mieszaniu. Ugotowany budyń przykryć folią spożywczą w taki sposób, aby dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło ucierać przez kilka minut, by stało się puszyste i jaśniejsze. Następnie porcjami dodawać wystudzony(...)budyń, miksując/ucierając do dokładnego połączenia po każdym dodaniu ( nie należy miksować zbyt energicznie, gdyż krem może się zwarzyć, najlepiej robić to na niskich obrotach miksera spokojnymi ruchami ).  Warstwa z galaretką i dżemem: Wodę zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić obie galaretki. Do gorących galaretek dodać dżem porzeczkowy i dokładnie wymieszać, najlepiej rózgą kuchenną, aby dżem dobrze rozprowadził

Opowieści z piekarnika
Miodownik królewski 59

Masa budyniowa: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko zagotowuję z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam mąki. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Dodaję zimny budyń i ucieram na puszystą masę. 4. Polewa: Wszystkie składniki polewy przekładam do garnuszka. Gotuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Puchowa Krówka -leciutkie i pyszne +FILM 67

super smakuje. Zapraszam gorąco :)  Zapraszam też na film z jego przygotowaniem SKŁADNIKI *blaszka 25x35cm* Używam szklanki 250ml BISZKOPT KRÓWKOWY -6 jajek  -3/4 szkl mąki pszennej tortowej -budyń krówkowy lub toffi  duży 64g  -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru -ok pół łyżki kakao ŚMIETANKA -2 płaskie łyżki żelatyny -125ml wrzątku(...)Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy.  Gdy piana jest sztywna dodajemy stopniowo cukier-miksujemy, zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy do połączenia. Dodajemy mąkę, proszek o pieczenia, budyń duży o smaku krówki lub toffi (mój miał 64g) i kakao-delikatnie wszystko mieszamy do połączenia.  Wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (25x35cm) wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Serniczek kakaowy z bananem i śliwkami 44

idealne na długie, jesienne wieczory! Zachęcam je upiec! Składniki: 2 jaja 50 ml białek jaj 50 g erytrytolu  100 g banana bez skórki 200g kvargu naturalnego 40 g budyniu śmietankowego  20 g kakao 150 g śliwek bez pestek Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać białka jaj i ponownie wymieszać. Następnie dodać rozgniecionego banana, budyń

Truskawkowa Fiesta
Deser Milky Way 28

owsianymi, twarogiem i mascarpone. Desernik. Składniki: 500g twarogu mielonego 250g mascarpone 160g cukru 150g batoników Milky Way 210g ciasteczek owsianych z orzechami (Bonitki) 90g masła 3 jajka 1 op. budyniu karmelowego polewa czekoladowa Przygotowanie: Ciasteczka owsiane pokruszyć na drobny ‚piasek’, dodać masło, zagnieść. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Twaróg, mascarpone, cukier, jajka i budyń karmelowy (w proszku) zmiksować

Olcia gotuje!