budyń - 12640 przepisów (strona:318/843)

Miodownik królewski 74

Masa budyniowa: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko zagotowuję z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam mąki. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Dodaję zimny budyń i ucieram na puszystą masę. 4. Polewa: Wszystkie składniki polewy przekładam do garnuszka. Gotuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Puchowa Krówka -leciutkie i pyszne +FILM 75

super smakuje. Zapraszam gorąco :)  Zapraszam też na film z jego przygotowaniem SKŁADNIKI *blaszka 25x35cm* Używam szklanki 250ml BISZKOPT KRÓWKOWY -6 jajek  -3/4 szkl mąki pszennej tortowej -budyń krówkowy lub toffi  duży 64g  -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru -ok pół łyżki kakao ŚMIETANKA -2 płaskie łyżki żelatyny -125ml wrzątku(...)Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy.  Gdy piana jest sztywna dodajemy stopniowo cukier-miksujemy, zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy do połączenia. Dodajemy mąkę, proszek o pieczenia, budyń duży o smaku krówki lub toffi (mój miał 64g) i kakao-delikatnie wszystko mieszamy do połączenia.  Wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (25x35cm) wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Serniczek kakaowy z bananem i śliwkami 52

idealne na długie, jesienne wieczory! Zachęcam je upiec! Składniki: 2 jaja 50 ml białek jaj 50 g erytrytolu  100 g banana bez skórki 200g kvargu naturalnego 40 g budyniu śmietankowego  20 g kakao 150 g śliwek bez pestek Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać białka jaj i ponownie wymieszać. Następnie dodać rozgniecionego banana, budyń

Truskawkowa Fiesta
Deser Milky Way 38

owsianymi, twarogiem i mascarpone. Desernik. Składniki: 500g twarogu mielonego 250g mascarpone 160g cukru 150g batoników Milky Way 210g ciasteczek owsianych z orzechami (Bonitki) 90g masła 3 jajka 1 op. budyniu karmelowego polewa czekoladowa Przygotowanie: Ciasteczka owsiane pokruszyć na drobny ‚piasek’, dodać masło, zagnieść. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Twaróg, mascarpone, cukier, jajka i budyń karmelowy (w proszku) zmiksować

Olcia gotuje!
Kruche ciasto z owocami 45

cukru kostka Kasi 5 żółtek , 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia owoce (maliny ,truskawki,śliwki itp Składniki na pianę; 5 białek 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju 2 torebki budyniu śmietankowego 1 szklanka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie; Proszek do pieczenia łączymy z mąką.Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy do jednolitej masy .Wyrobione ciasto wkładamy do zamrażalnika na około(...)godz,Następnie ubijamy białka z cukrem i cukrem waniliowym .Gdy piana zgęstnieje dodajemy budynie i delikatnie po sciance wlewamy olej ,,chwilę miksując.Wyjmujemy ciasto z zamrażalnika ,,dzielimy na 2 części (2/3 i 1/3).Średnia wielkości blaszkę smarujemy masłem,Ścieramy na spód większa część ciasta,Lekko dociskamy.Na starte ciasto,wylewamy przygotowaną pianę.Układamy owoce dość gęsto (ja dałam maliny

Olcia gotuje!
SERNIK NA HERBATNIKACH Z KAJMAKIEM + FILMIK 330

jest rewelacyjny, polecam przepis. SKŁADNIKI :  1 kg sera mielonego z wiaderka  3 jajka "M"  1 szklanka cukru  1 cukier waniliowy 250 ml mleka 3/2 % 2 budynie waniliowe bez cukru  1 szklanka mleka w proszku  1/2 szklanka śmietany 30 % opakowanie ciemnych herbatników  250 g masy kajmakowej  (1/2 puszki ) orzechy do posypania  PRZYGOTOWANIE(...)blaszki o rozmiarze 25/30 cm.  Do misy robota przekładamy całe jajka i cukry, miksujemy, następnie dodajemy ser i dalej miksujemy. Wlewamy mleko, miksujemy, następnie śmietanę 30 % oraz wsypujemy budynie i mleko w proszku, dokładnie mieszamy.  Ser wylewamy na herbatniki i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 % C. funkcja góra/dół.   Ciasto studzimy 1 godzinę przy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik tradycyjny – przepis idealny! 69

dodać je do środka! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) * ser biały 3-krotnie zmielony – 1 kg * masło – 200 g * jajko – 6 szt * cukier – ok. 300 g * cukier wanilinowy – 1 op * budyń waniliowy z cukrem – 2 op * skórka cytrynowa – 1 łyżka * biszkopty okrągłe – 25 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką, puszystą masę. Dodajemy żółtka(...)dokładnie mieszamy. Wsypujemy budynie i skórkę cytrynową. Ucieramy, a następnie łyżka po łyżce dodajemy zmielony wcześniej ser. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Na blasze układamy biszkopty, zalewamy masą serową i pieczemy ok. 50-60 minut w nagrzanym do 200C piekarniku. W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika ( ale jeśli widzimy, że temperatura

Ostra na Słodko
Kruchy kokosek z borówkami 247

minut do lodówki. Następnie częścią ciasta z lodówki wykładam na blachę (23x33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pianka: 5 białek  1 szklanka cukru 1/2 szklanki śmietany 18% 2 budynie śmietankowe (40 g) szczypta soli 2 szklanki wiórków kokosowych ok 2 szklanek borówek 3 łyżki kaszy manny Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy(...)śmietaną, a następnie dodajemy budyń i wiórki kokosowe i całość ostrożnie mieszamy. Ciasto w blaszczce wysypujemy cieniutką warstewką kaszy manny (wchłonie ona sok z owoców) i układamy borówki, a na nie masę wylewamy masę kokosową, na której wierzch ścieramy drugą część ciasta, wyjętą z zamrażalnika. Pieczemy ok 45 minut

Cynamonowe szczęście
Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami 92

składniki 2 razy.   Ciasto: 4 jajka 140 g mąki pszennej 15 g kakao 100 g cukru 3 łyżki oleju szczypta soli   Krem: 500 ml mleka 2 op. budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (80 g proszku budyniowego) 200 g masła 80 g cukru pudru   Dodatkowo: 1 galaretka przezroczysta 200 ml wody 200 g borówek lub innych owoców(...)zagotowania. Następnie odstaw do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ubij na białą, puszystą masę. Następnie do masła dodaj cukier puder i utrzyj na gładką masę. Kolejno dodawaj po łyżce wystudzonego budyniu, cały czas miksując. Do masy możesz również dodać łyżkę alkoholu. Wykonanie wkładki z owocami: Galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody. Odstaw, aby lekko stężała – galaretka powinna zaczynać gęstnieć

Via Gusto
"odwrócony" pyszny pieczony sernik śliwkowy z markizami... 80

Składniki: twaróg półtłusty 500 gram, jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, śmietana 18% gęsta 800 gram, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 6 łyżek, śliwki 60 dag, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, markizy kakaowe 9 sztuk duże Składniki o temperaturze pokojowej= twaróg półtłusty przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Do pojemnika dodać żółtka (z białek ubić(...)razu na sztywno pianę, odstawić) , wsypać cukier, cukier wanilinowy i mikserem utrzeć do białości z 2 minuty na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać twaróg, śmietanę, wsypać kaszę manną, budyń waniliowy i mikserem połączyć składniki. Na koniec dodać ubitą pianę i mikserem na małych obrotach wmieszać w masę serową. Opłukane, wypestkowane śliwki pokroić na 4 części, wsypać kisiel i wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu. 975

dodatkami, mi bardzo smakują ze śmietana i jagodami. Składniki: 2 jajka około 2 szklanki maki pszennej 500 g tłustego twarogu 1 łyżeczka soli + sol do osolenia wody 1/2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego Zapraszam również do obejrzenia filmu i subskrybowania kanału. Wykonanie: Do dużej miski wbić jajka, dodać do nich sól i mikserem ubić je na puch. Do ubitych jajek(...)dodać twaróg, można go przed dodaniem zmielić i zblendować razem z jajkami. Twaróg dodawać stopniowo. Pod koniec dodawania dosypać do niego budyń i ponownie całość wymieszać. Do tak przygotowanej masy serowej dodać szklankę making i zacząć wyrabiać ciasto. W trakcie wyrabiania stopniowo dodawać pozostałą mąkę. Mąkę dodawać do momentu uzyskania właściwej konsystencji ciasta. Zazwyczaj dodaje 1.5 szklanki maki. Ciasto

Pani M - kuchnia smakowita
Tarta sernikowa z malinami 98

Ciasto: 230 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej 70 g ksylitolu 140 g masła (zimnego) 1 małe jajko Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 50 g ksylitolu 3 łyżki budyniu waniliowego 100 g serka waniliowego 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 1 jajko około 300 g malin Wykonanie: Ciasto i kruszonka : Mąkę wsypać do miski, dodać cukier oraz pokrojone na kawałeczki zimne(...)zdjąć folię z obciążeniem, ustawić 180 stopni C i piec jeszcze przez ok. 15 minut. Wyjąć formę z ciastem, piekarnika nie wyłączać. Masa serowa:  Twaróg wymieszać z ksylitolem, budyniem w proszku i wanilią, następnie dodać jajko oaz serek waniliowy i jeszcze raz wymieszać do połączenia się składników.  Masę serową wyłożyć na upieczony spód, ułożyć maliny i posypać resztą

Healthy food explorer
Puszyste jagodzianki z kruszonką 55

oleju   Na kruszonkę: 5 dag zimnego masła lub margaryny 5 dag cukru 10 dag mąki tortowej   Na nadzienie: 2 szklanki borówek leśnych ( jagód ) cukier do smaku 2 budynie waniliowe   Dodatkowo: 1 jajko mąka pszenna do posypania stolnicy     Wykonanie pysznych jagodzianek:  1. Ciasto: Zaczynamy od rozczynu, drożdże, cukier, mleko i mąkę dokładnie rozcieramy. Przykrywamy czystą(...)małe grudki. Ważne, żeby masło było prosto z lodówki. Gotową kruszonkę wstawiamy do lodówki do schłodznie na czas wyrastania ciasta. 3. Nadzienie: Oczyszczone, opłukane i osuszone borówki mieszamy z budyniami i w proszku i z cukrem do smaku.     4. Formowanie drożdżówek: Ciasto dzielimy na części, u mnie wyszło 16, każdą część wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką, nakładamy

Izabelawkuchni
Sernik Złota rosa 49

pudru 1 żółtko 1 całe jajko Składniki na masę serową: 1 kg twarogu 3 – krotnie mielonego ( dobrej jakości) 4 żółtka 2 całe jajka 1 szklanka cukru zwykłego 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 opakowania cukru waniliowego 3 szklanki mleka ( około750 ml ) pół szklanki oleju roślinnego Składniki na bezową piankę: 1 szklanka cukru pudru 5 białek szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)temp. pokojowej. 4 żółtka i 2 cale jajka bic na puszysta konsystencję. Białka odstawić na pozniejsza bezę. Zmniejszyć obrotu miksera i dodawać po łyżce twarogu cały czas miksując. Budynie wymieszać z mlekiem i stopniowo dodawać do masy twarogowej. Na koniec dodać olej i miksować do połączenia się składników. Masa będzie rzadka, ale taka ma być. Masę wylać na podpieczony spód

Olcia gotuje!