budyń - 12640 przepisów (strona:313/843)

Absolutnie bajeczna tarta z jeżynami. I o woreczkach słów kilka 157

pszennej 20 g kakao 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 125 g zimnego masła 1 jajko nadzienie: 200 g chałwy waniliowej 200 g serka mascarpone 2 jajka 1,5 budyniu waniliowego (proszek) 2 łyżki cukru 100 ml śmietany kremówki (38%) wierzch: 400 g jeżyn 150 ml zimnej wody 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki ciemnego brązowego cukru 2 łyżki(...)wyjąć z piekarnika, wyjąć papier z obciążeniem. Dopiekać jeszcze 5 minut w 190 st. C. Wyjąć ciasto z piekarnika, lekko przestudzić. W tym czasie zmiskować chałwę z mascarpone, jajkami, budyniem, cukrem i śmietaną. Jeśli zostaną kawałeczki chałwy, nie szkodzi. Wylać masę na podpieczony spód. Piec w 175 st. C. przez 30 minut, aż wierzch się zezłoci. Ostudzić w uchylonym piekarniku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Migdałowy sernik z jeżynami. Absolutnie wspaniały 181

ciastek digestive 60 g ciasteczek amaretti 45 g masła masa serowa: 600 g twarogu 3krotnie mielonego 250 ml śmietany kremówki (38%) 4 białka 150 g cukru 2 łyżki budyniu waniliowego 1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałów dodatkowo: 250 g jeżyn 1 łyżka likieru z czarnej porzeczki 20 g płatków migdałowych Jeżyny polać likierem, delikatnie przemieszać, odstawić na 1-2 godziny(...)ciastkami. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, ciasteczka ugnieść na spodzie dłonią lub łyżką. Podpiec w 180 st. C. przez 12-15 minut. Przestudzić. Twaróg, kremówkę, białka, cukier, budyń i ekstrakt dokładnie wymieszać tylko do połączenia składników (nie ubijać). Masę przełożyć na spód, posypać jeżynami i płatkami migdałów. Piec w 150 st. C. przez 60-90 minut, aż wierzch sernika

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Korzenna tarta z dynią 144

kakao 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 125 g zimnego masła 1 jajko masa dyniowa: 200 g musu z dyni 2 jajka 150 ml śmietany kremówki (38%) 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki mielonych goździków 80 g cukru 1 łyżka soku(...)fasolą). Piec w 180 st. C. przez 15 minut. Usunąć z ciasta kulki i papier. Piec kolejne 10 minut w 180 st. C. Przestudzić. Mus z dyni, jajka, kremówkę, budyń, cukier, sok z cytryny i przyprawy umieścić w misce. Zmiksować tylko do połączenia składników. Masę wyłożyć na podpieczony spód. Piec w 160 st. C. przez 30 minut. Wystudzić w uchylonym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
356. Kokosowo. 92

Kokosowy budyń z suszona kostką kokosową, prażonymi wiórkami kokosowymi, białą czekoladą i bananem Idealne śniadanie na początek tygodnia Sprawdzian z polskiego odhaczony. W tym tygodniu jeszcze "tylko" dwa. Składniki:  100ml mleczka kokosowego  200ml mleka 20g mąki ziemniaczanej łyżka wiórek kokosowych  cukier/coś do posłodzenia szczypta soli  Odlewamy część mleka i mieszamy z mąką, resztę mleka wraz(...)cukrem i wiórkami wstawiamy na palnik doprowadzając do wrzenia(po zagotowaniu się mleka wiórki odcedziłam, bo chciałam mieć :gładki" budyń, ale nie jest to konieczne) wlewamy zawartość miseczki do garnka, cały czas mieszając. Chwilę podgrzewamy. Ps. Ja mleczko kokosowe, mleko i wiórki zmieszałam ze sobą wieczorem i wstawiłam do lodówki :P Hmmm, co myślicie o tym bym pod niektórymi postami

More food, love and dreams
477. Kukurydziany budyń bananowy 121

Kukurydziany budyń bananowy z masłem orzechowym i miodem Ok. Jeden sprawdzian już za mną, jeszcze tylko dwa, kartkówka, Bóg wie co jeszcze i święta. Damy radę :D  Składniki: ok.300ml mleka banan(ok100g?) 30g mąki kukurydzianej  szczypta cynamonu, aromat waniliowy ew.cukier 3/4 mleka wstawiam na palnik.Banana miksuję i dodaję do mleka. Resztę mleka mieszam z mąką i cynamonem(...)wlewam do zagotowanego mleka, cały czas mieszając. Zostawiam na małym ogniu i gotuję kilka minut do zgęstnienia, często mieszając.. Ps. Ostrzegam, konsystencja tego budyniu różni się od takiego zwykłego, tą porównałabym bardziej do jakiegoś kremu

More food, love and dreams
536. Na zimno. Na szybko. 130

rozwalić je i przy okazji ochlapać podłogę krwią, no po prostu cudownie.....   Przepis: ( inspiracja)  4 łyżki płatków jęczmiennych łyżka otrębów pszennych  łyżka kakao łyżka budyniu czekoladowego + ok. 50ml mleka do rozrobienia 1/2 zmiksowanego banana 1/2 małego jabłka startego na dużych oczkach cynamon, sól, aromat rumowy, coś do posłodzenia  ok.300ml wody/mleka* Szklankę wody  zagotowuję(...)wrzucam płatki i solę, przykrywam i gotuję do wchłonięcia płynów. Ew. dolewam jeszcze aby płatki nie były twarde. Dodaję banana,kakao, cynamon, aromat, słodzę i zagotowuję. Budyń rozpuszczam w mleku i wlewam do gotującej się masy, energicznie mieszam. Dodaję jabłko. Przekładam do miseczki, strudze i wkładam do lodówki. * Nie wiem ile dokładanie wyszło bo w trakcie cały czas dolewałam

More food, love and dreams
553. Budyniowy, podwójnie kakaowy, lekko bananowy. 149

chyba lekko niedopieczony. Nie wiem, nie wnikam cieszę się ostatnim dni ferii.  Składniki: 200g sera na sernik  jajko 100g zmiksowanego banana 2 łyżki kakaa 2 łyżki  budyniu czekoladowego* cynamon, sól, aromat, coś do posłodzenia 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Jajko miksuje z bananem, dodaję budyń, kakao, ser i resztę składników. Przekładam do natłuszczonego naczynka i piekę

More food, love and dreams
587. Jaglanka zapieczona pod budyniem. 165

zapieczona jaglanka pod domowym budyniem waniliowym z gruszką i daktylami (inspiracja) Lekko zmęczona, a przede mną jeszcze rodzinny obiad i spotkanie z D. Co tam jutrzejszy sprawdzian z chemii. Raz się żyje. Składniki: 50g kaszy jaglanej  szklanka wody/mleka* sól, coś do posłodzenia, cynamon szklanka mleka żółtko łyżka cukru 20g mąki ziemniaczanej kawałek laski wanilii  gruszka kilka daktyli Kaszę(...)dodaję do żółtka. Wanilię wyjmuję, a powstałą masę wlewam do gotującego się mleka, energicznie mieszając. Gruszkę i daktyle kroję, mieszam z kaszą i przesypuje do wysmarowanego masłem naczynka. Zalewam budyniem i piekę ok.30-35min w 180 stopniach. *jak wolicie, ja wolę na wodzie

More food, love and dreams
663. Najlepszy budyń czekoladowy. 101

Domowy czekoladowy budyń (z kremówką czekoladą i kakao)  z truskawkami i jagodami To chyba najlepszy budyń jaki kiedykolwiek jadłam, nie wiem, czy to za sprawą kremówki, czekolady czy żółtka, może wszystkiego naraz, nie ważne, był pyszny A w niedzielne popołudnia wybieram się z mamą na jagody Boo, jak to moja mama mówi... -Mamoo, kupisz mi jagód jak gdzieś zobaczysz

More food, love and dreams
Piaskowiec z owocami 342

cytryny, ale Wy jak najbardziej eksperymentujcie! SKŁADNIKI: Na blachę o wymiarach 33 x 10 cm. 250 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru 3 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego (bez cukru) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki owoce (my użyłyśmy 4 jabłek) cukier puder do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: W dużej misce miksujemy miękkie masło z cukrem(...)czasu aż powstanie puszysta, jasna masa. Dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Następnie małymi porcjami dodajemy przesianą przez sitko mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia. Jabłka obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Dodajemy do ciasta, dokładnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę posmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą, pieczemy w piekarnika nagrzanym

W kuchni Katie
Kruche ciasto ze śliwkami i różową pianką 249

Wielkość formy :   20 cm x 30 cm Na ciasto: 2,5 szkl. mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy ( proszek) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. cukru 1 margaryna (250 g ) 5 żółtek 2 łyżki gęstej śmietany  Na piankę: 5 białek szczypta soli 1 op. kisielu wiśniowego  2 łyżki soku z cytryny(...)szkl. cukru Owoce: Słoik śliwek z kompotu ( lub ok 0,5 kg świeżych) Płatki migdałów Wykonanie: Mąki i budyń przesiać z proszkiem i wymieszać z cukrem. Dodać pokrojoną margarynę , wymieszane żółtka ze śmietaną i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie nierówne części (3/4 i 1/4 ) , mniejszą włożyć na 20 minut do zamrażarki, drugą rozwałkować na dość dużą blachę (ok.20 x 30cm

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tarta kakaowa z masą kokosową 212

wypada dobrze. Do zrobienia tej tarty zainspirowały mnie ciastka Hit o takim smaku. Przepis jest połączeniem trzech innych receptur na tarty wraz z moimi małymi zmianami. Mocno kakaowy spód, budyń z mleczka kokosowego i bita śmietana z wiórkami kokosowymi w rezultacie dają pyszną tartę, która nie jest zbyt słodka i ciężka. To dzięki masie budyniowej, do której nie wkręcałam masła(...)jest za słodka. SKŁADNIKI Ciasto 160 g mąki 60 g cukru pudru 25 g kakao 1 jajko 100 g masła Masa puszka mleka kokosowego (400 ml) 1 op. budyniu waniliowego 100 g cukru 15 g mąki pszennej 1 jajko łyżka masła Ponadto 250 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka śnieżki 1 łyżka cukru pudru pół szklanki wiórków kokosowych Wszystkie składniki

Złote przepisy
Szybki sernik 445

masła o temperaturze pokojowej 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie 500 g sera na sernik (chudego) 150 g cukru 2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku 100 ml oleju roślinnego 3 jajka 125 ml mleka skórki owocowe -mix Rozgrzać piekarnik do 180 C. Mąkę zmiksować z cukrem, masłem, jajkiem i proszkiem do pieczenia, aby powstało(...)papieru do pieczenia, a następnie wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy (tortownicy) do pieczenia tak, aby pokryło dno i brzegi na wysokość 2 cm. Zmiksować ser z cukrem, aromatem waniliowym, budyniem w proszku i olejem, aby powstała kremowa masa. Stopniowo dodawać jajka i mleko, a na koniec skórkę cytrynową. Wylać to na przygotowany spód i piec na dolnej półce w piekarniku

Moje domowe kucharzenie
Rożki budyniowe 8298

takich rożków, ale można Z ciasta odrywać kawałki, cienko rozwałkować i formować nieduże rożki - grubsze w środkowej części, zagiąć. Przepis na te rożki znalazłam u Dorotki , zamiast budyniu można dać mielone orzechy albo migdały. 220 g mąki pszennej 120 g masła, w temperaturze pokojowej 80 g cukru pudru 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (można zamiast dodać zmielone orzechy

Moje domowe kucharzenie
IZAURA- SERNIK Z MURZYNKIEM 417

proszku dopieczenia torebka cukru waniliowego 4 jajka Masa serowa 70 dag sera białego- najlepiej z wiaderka nie wymaga mielenia   4 jajka szklanka cukru pół kostki masła wiórki kokosowe budyń waniliowy Wykonanie Ciasto Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki(...)nich ubić sztywną pianę. Żółtka oraz cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać stopniowo masło miksować aż składniki się połączą. Ser wymieszać z budyniem, dodać masę jajeczną dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Na końcu dodawać partiami sztywną piane z białek i delikatnie połączyć z serem. Do formy przygotowanej do pieczenia wylać ciemne ciasto, a na wierzchu

RAROSSA