budyń - 12640 przepisów (strona:308/843)

czarno-biały deser 152

łyżki kakao Gotujemy mieszając na małym ogniu około- 2 minut Gotowy deser rozlewamy do pucharków .Pucharki opieramy przechylone o jakieś pudełko-u mnie o opakowanie po jajkach.Gdy jasny budyń zastygnie dodajemy budyń czekoladowy.Dekorujemy owocami i listkami mięty

w mojej kuchni
Najlepsza i Najprostsza Domowa Kremówka 228

jako przepyszny, niedzielny deser. Najlepsza i Najprostsza Domowa Kremówka -  Składniki: 2 arkusze gotowego ciasta francuskiego (domowego lub "kupnego") (po ok. 250 g) Masa Budyniowa: 1000 ml mleka 2 budynie waniliowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru 2 żółtka 250 g miękkiego masła cukier waniliowy cukier puder (do oprószenia całości) Najlepsza i Najprostsza Domowa Kremówka -  Sposób przygotowania: Blaszkę(...)dokładnie mieszamy do pozbycia się ewentualnych grudek (można to zrobić za pomocą miksera). Następnie powstałą "mieszankę" wlewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy do momentu powstania budyniu. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia przykrywając folią aluminiową (aby nie tworzył się "kożuch"). Masło ubijamy na białą, puszystą masę. Następnie cały czas miksując partiami dodajemy przygotowaną masę budyniową.   Jeden z blatów francuskich

Słodka Strona
Karpatka 163

Najlepsza karpatka z najlepszego przepisu babci :) chrupiące ciasto, kremowy, waniliowy budyń - a wszystko to szybko i łatwo. Z tym ciastem poradzi sobie każdy, liczą się chęci i dokładnie śledzenie przepisu. Ciasto można upiec dzień wcześniej, a krem wykonać w dzień składania lub na odwrót. Gotową karpatkę przechowywać w lodówce chociaż bardzo dobrze znosi leżakowanie na stole :) Ciasto: 180 g mąki(...)papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto i równomiernie rozprowadzić. Piec 20-30 minut w 200*C. Wyłączyć piekarnik i wyjąć. Wystudzone ciasto przekroić tak, aby powstały dwa takie same blaty. Budyń: 500 ml mleka 250 g masła 2 łyżki mąki pszennej 3 kopiaste łyżki mąki ziemnaczanej 1 jajko 4 łyżki cukru 2 łyżki cukru waniliowego  Odlać pół kubka mleka

Chocolate Muffin Blog
Oszukane tiramisu z malinami i kremem budyniowym 110

Pyszny deser, jako podziękowanie dla tych, którzy mi bezinteresownie pomogli! :) Składniki (6,7 szklanek): - serek kremowy np. Philadelphia 250g - śmietana 30% 400g - kilka łyżek cukru pudru - 2 szklanki budyniu (jaki kto lubi) - opakowanie ciastek biszkoptowych - 3 szklanki malin - kubek kawy Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Osobno ubić serek , dodać budyń, wymieszać. Dodać śmietanę, wszystko wymieszać. W szklankach układać kolejno warstwy

Corner With Recipes
Ciasto ucierane ze śliwkami - przepis 167

określenie zdecydowanie na wyrost, a ciasto wcale nie wyrasta. Ciasto ucierane ze śliwkami Składniki: kostka masła – 200g ¾ szklanki cukru szczypta soli 4 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki budyń waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia śliwki (ok. ½ kg) Ciasto ucierane ze śliwkami - składniki Przygotowanie: Masło i jajka wyciągamy z lodówki odpowiednio wcześnie aby osiągnęły temperaturę pokojową. Śliwki przekrawamy na połowę(...)zasady: gdzie cukier tam i sól). Dodajemy jajka, jedno po drugim. Po każdym jajku ucieramy ciasto na jednolita masę. Dodajemy mąkę, najlepiej przesiana przez sito. Ucieramy do połączenia. Dodajemy budyń i proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko. Otrzymaną masę wykładamy na średniej wielkości blachę i układamy na wierzchu śliwki. Nigdy nie wiem czy lepiej skorka do góry czy w dół więc

Pyza i Surówka
Kruche ciasto z pianką waniliową i jagodami 142

mąki 250 g masła 25 g kakao 4 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Pianka : 6 białek 100 g cukru 40 g cukru waniliowego 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 100 g masła, roztopionego sok z połowy cytryny Dodatkowo : 500 g jagód , umytych i osuszonych Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i cukier oraz posiekane(...)godziny. Ciemne ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Piec 18 minut z termoobiegiem w 180°C. Wyjąć, wystudzić. Masło rozpuścić i przestudzić. Budyń wymieszać z połową cukru i cukrem waniliowym. Białka ubić z pozostałym cukrem i sokiem z cytryny na sztywną pianę. Dodać mieszankę budyniową i zmiksować na niższych obrotach. Na koniec wmieszać

Chocolate Muffin Blog
Powrót do starego. 156

Budyniowe płatki ryżowe, z morelami, czereśniami oraz białą morwą i jagodami goji  Pamiętacie jeszcze wszelkie budyniowe wariacje? Budyń do kaszy, budyń do płatków?  Kierunek Warszawa, lekarz, a potem w poszukiwaniu butów dla mnie i sukienki dla mamy, coś czuję, że szybko nie wrócimy xd   Ale, przynajmniej uzupełnię zapasy masła orzechowego

More food, love and dreams
Sernik truskawkowy z parowaru 152

się dokładnie zmienił zaraz przeczytacie :)   Składniki :  2 jajka  4 łyżki cukru pudru trzcinowego  0,5 kg twarogu sernikowego  kilkanaście truskawek kilkanaście borówek amerykańskich 1 budyń waniliowy kilkanaście herbatników kakaowych  Truskawki myjemy i kroimy na połówki. Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek wsypujemy cukier puder, zaczynamy miksować, powoli dodajemy twaróg. Cały czas(...)miksując dodajemy kawałki truskawek i budyń. Ubijamy białka i przekładamy je do reszty składników delikatnie mieszając. Pojemnik na ryż wykładamy folią do pieczenia. Łamiemy na małe kawałki herbatniki kakaowe i połowę układamy na folię, tak żeby przykryły całą powierzchnie. Następnie wlewamy na nie masę i na górę układamy resztę pokruszonych na kawałki herbatników. Wstawiamy na 1 poziom do parowaru, zalewamy

Parowar Faceta
Kostka truskawkowa 334

szklanki cukru 1 1/2 szklanki mąki 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa truskawkowa: 1 kg truskawek 3 łyżki cukru 1/2 szklanki wody 2 budynie waniliowe 2 galaretki truskawkowe Pianka truskawkowa: 2 galaretki 2 śnieżki 2 szklanki mleka Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy 6 łyżek wody i ubijamy na sztywno. Partiami wsypujemy cukier(...)truskawki puszczą sok i zaczną się rozpadać. Zdejmujemy z ognia i za pomocą blendera miksujemy na jednolitą masę (bez grudek). Truskawki ponownie zagotowujemy. W 1/2 szklance wody rozprowadzamy 2 budynie. Zawiesinę wlewany do gotującego się musu i dokładnie mieszamy. Masa powinna nam wyraźnie zgęstnieć. Gdy zacznie bulgotać zdejmujemy z ognia (!) i dosypujemy galaretki. Dokładnie całość mieszamy, aby galaretki dobrze się

My simple kitchen
.816. "tofurnik" z garnuszka 120

prawdę zachęcam do spróbowania! Wersja bananowa TUTAJ PRZEPIS /1 porcja/ ~kostka 300g tofu naturalnego (u mnie Solida) ~50ml mleka roślinnego ~2-3 łyżki soku z cytryny ~czubata łyżka budyniu czekoladowego + 50ml mleka roślinnego ~czubata łyżka kakao ~łyżeczka cukru waniliowego ~cukier/stevia do smaku (u mnie 10 tabletek stevii) Tofu rozgniatamy widelcem w misce, dodajemy cukier/stevię do smaku, mleko(...)cytryny i miksujemy na gładką masę. Przekładamy masę do garnuszka i gotujemy do momentu rozrzedzenia. Budyń mieszamy w mleku i gdy masa z tofu będzie sie gotować dodajemy do go i gotujemy aż uzyskamy gęstą, budyniową konsystencję. Dodajemy kakao, mieszamy i podajemy. Smacznego! :) ask.fm - pytania

breakfast of dreams
.950. jagodowo w słoiczku 116

jagodowy budyń z mąki kukurydzianej w słoiku po maśle orzechowym~ Dzisiaj nie idę na praktyki, ale wbrew pozorom nie będę lenić się w domu - od 10 do 18 będę robić zdjęcia na konkursie tanecznym tak więc czeka mnie 8h godzin pracy. Zjadłam śniadanie, które dało mi niezłego kopa energii i jestem już prawie gotowa ;) PRZEPIS /1 porcja/ ~2 czubate łyżki(...)mąki kukurydzianej - ok. 40-50g ~300ml mleka (u mnie sojowe) ~cukier/stevia do smaku ~100g jagód (mrożone rozmrozić) ~słoiczek po maśle orzechowym ;) opcjonalnie ;) możecie podać budyń w miseczce 200ml mleka zagotowujemy, w reszcie mieszamy mąkę i cukier/stevię. Gdy mleko będzie się gotować dodajemy rozmieszaną mąkę i gotujemy na małym ogniu do momentu uzyskania gęstej, budyniowej konsystencji. Zdejmujemy garnek

breakfast of dreams
CYNAMONOWY SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 158

przepis stąd // tortownica 22cm Spód: (pominęłam, wolę serniki bez spodów :)) ~200g pierniczków śliwkowych w czekoladzie (np. Katarzynki) Masa serowa: ~1 kg sera na serniki, 3-krotnie mielonego ~3 łyżki budyniu waniliowego bez cukru ~2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (lub torebka cukru waniliowego) ~2 łyżki cynamonu ~1 szklanka cukru (użyłam ok. 50 tabl. stewii) ~5 dużych jajek ~1/3 szklanki śmietany kremówki(...)dokładnie rozkruszyć dłonią i powyrabiać widelcem tak, aby powstała jednolita masa. Wyłożyć je spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać powierzchnię. Masa serowa: Do misy miksera wyłożyć ser, budyń, ekstrakt (lub cukier waniliowy) i cynamon. Miksować ok. 2-3 minuty, aż masa stanie się gładka. Stopniowo dodawać cukier ciągle miksując na małych obrotach. Wbijać kolejno całe jajka, miksując

chili & sugar
babka waniliowa 108

Uwielbiam aromat wanilii! Wy też? W takim razie to idealna babka dla Was :) BABKA WANILIOWA przepis autorski // forma babkowa z kominem o śr.23cm ~200g mąki pszennej ~opakowanie (40g) budyniu o smaku waniliowym ~180g cukru ~2 jajka ~1/2 szklanki oleju rzepakowego ~1/2 szklanki mleka (u mnie sojowe waniliowe) ~ziarenka wydłubane z jednej laski wanilii ~łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii ~lekko(...)czubata łyżeczka proszku do pieczenia   masło i bułka tarta do formy (ja piekłam w silikonowej)   cukier puder do dekoracji Mąkę, budyń, cukier, ziarenka wanilii i proszek do pieczenia mieszamy. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka mieszamy z mlekiem, ekstraktem z wanilii i olejem i łączymy z suchymi produktami. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Formę

chili & sugar
Przekładane ciasto miodowo - orzechowe 171

sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa orzechowa: 300 g orzechów włoskich, posiekanych 100 g masła 100 cukru 3 łyżki miodu (tutaj również użyłam sztucznego)  Masa budyniowa: 1 budyń śmietankowy 100 g cukru 400 ml mleka 250 g masła Dodatkowo: 1 słoik dżemu wiśniowego (ja użyłam domowej konfitury wiśniowej aczkolwiek następnym razem użyję jednak dżemu, gdyż konfitura za bardzo(...)minut. Na jeden placek przed upieczeniem wylać gorącą masę orzechową. Masa orzechowa: Wszystkie składniki umieścić w garnku i gotować 3-4 minuty na średnim ogniu. Masa budyniowa: Ugotować budyń śmietankowy a gdy wystygnie zmiksować go z masłem. Złożenie ciasta: Na spód kładziemy jeden placek miodowy. Smarujemy go dżemem wiśniowym a następnie nakładamy krem budyniowy. Przykrywamy drugim plackiem, na którym rozsmarowujemy

My simple kitchen
Łaciaty sernik 155

masła 2 jajka 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego Masa serowa: 500 g sera 1 budyń waniliowy 3 jajka 2 łyżki masła 1/4 szklanki cukru Dodatkowo: polewa czekoladowa Ciasto: Masło rozpuścić w garnku wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić do ostygnięcia. Do chłodnej masy dodać żółtka, następnie(...)pianę i delikatnie wmieszać do ciasta. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. Przelać ciasto. Masa serowa: Jajka utrzeć z masłem i cukrem na puszystą masę. Dodać ser, budyń waniliowy i dokładnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na ciasto kakaowe. Całość piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Gdy ciasto wystygnie polać je polewą czekoladową i wstawić

My simple kitchen