budyń - 12640 przepisów (strona:300/843)

Ciasto styropian z malinami 323

wszystko jest zasługą jogurtu naturalnego lub śmietany. Ciasto można przygotować z różnym sezonowymi owocami, u mnie są to maliny :) 3 białka szczypta soli 2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego 2 budynie malinowe 1/2 szklanki cukru ok 100 g malin CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru 100 g masła 1 łyżka jogurtu naturalnego(...)Jeżeli ciasto nie było podpieczone koniecznie z funkcją góra – dół. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , jogurt naturalny , maliny

https:KKuchniaMniam
Omlet waniliowy z dwukolorowym kremem z ricottą i bananem 119

Pyszny, puszysty omlet na budyniu waniliowym bez cukru, i grama mąki pszennej zadowoli osoby, które szukają pomysłu na wartościowe śniadanie. Jako dodatek polecam pyszny krem z ricotty, jedna część jest naturalna, a druga czekoladowa. Owoce mogą być dowolne np. sezonowe truskawki lub banany tak jak u mnie :) Omlet: 2 jajka 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru 1/3 łyżeczki proszku

Chocolate Muffin Blog
Kruche ciasto z budyniem i truskawkami 162

Blueberry Corner by "jagodzianka" Kruche ciasto z budyniem i truskawkami jest pyszne, delikatne i świetnie pasuje na każdą okazję. Ja przygotowałam je dzisiaj dla … Przeczytaj cały artykuł Post Kruche ciasto z budyniem i truskawkami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Drożdżówka z jabłkami i budyniem 189

Mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną i kakao. Żółtka  utrzeć z cukrem. Powoli dolewać mleko do żółtek i rozmieszać.  Gotową mieszaninę zagotować w rondelku mieszając do otrzymania gęstego budyniu. Ostudzić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kruszonka Masło roztopić. Wymieszać w miseczce mąkę, cukier i cukier waniliowy. Następnie dodać roztopione, ciepłe masło i wymieszać do otrzymania(...)pół. Jedną część rozwałkować na placek o wymiarach blachy. Następnie przełożyć placek do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałe ciasto rozwałkować na duży prostokąt, następnie rozsmarować na nim budyń i posypać startymi jabłkami. Zwinąć w rulon i pokroić na 12 części. Pokrojone ruloniki ułożyć na spodzie. Odstawić w ciepłe miejsce na około 30 min. Wyrośnięte ciasto posmarować roztrzepanym białkiem

Kulinarna (nie)codzienność
Dietetyczny crème bruleè 207

blogu pojawiły się już min. zdrowe kasztanki. Zapraszam po więcej do zakładki -> znane i lubiane <- :) Deser smakuje idealnie mocno schłodzony. Zapraszam! Składniki: 1 szklanka mleka 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka miodu 2 żółtka Rozgrzać piekarnik do 180°C. Żółtka utrzeć z miodem i budyniem, aż staną się jasne. Mleko zagotować. Dodać masę jajeczna i gotować

Chocolate Muffin Blog
Domowy budyń z mandarynkowową frużeliną 169

Przepis znalazłam na blogu Emilii Turcja od kuchni i zauroczył mnie od pierwszego przeczytania. Wykorzystałam przepis, zjadłam budyń i powiem że jest pyszny, wart wypróbowania. Polecam na szybki deser w majowy dzień. Można użyć innych owoców jednakże z mandarynkami smakuje wybornie. Domowy budyń z mandarynkową frużeliną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tarta rabarbarowa 189

zimnej wody Na nadzienie 500-600 g rabarbaru (u mnie 550 g) 2 białka szczypta soli 2 kopiaste łyżki cukru pudru 3 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany 12% 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo cukier puder do posypania gotowej tarty WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, cukier, szczyptę soli, dodać żółtka, posiekane nożem zimne(...)góry. Spód ciasta ponakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika na 13 minut. Nadzienie: Rabarbar umyć, obrać z twardej skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wlać śmietanę, dodać budyń i dobrze wymieszać. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać, żeby nie było grudek. W osobnej misce ubić białka ze szczyptą soli, stopniowo dodając cukier puder. Obie masy delikatnie połączyć

Passions hobbies life
Sernik z jabłkami pod czekoladową kruszonką 268

czekolady gorzkiej 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka płatków owsianych 3/4 szklanki cukru brązowego 1 łyżka kakao MASA SERNIKOWA: 500 g twarogu 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń waniliowy JABŁKA: 500 g jabłek miękkich słodkich 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta zmielonych goździków Masło rozpuścić i do gorącego wrzucić połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i połączy z masłem(...)piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 45 min. Sernik najlepiej się kroi po schłodzeniu. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Serniki pieczone , Szarlotki Tagged: budyń , czekolada , jabłka , płatki owsiane , twaróg

https:KKuchniaMniam
Pleśniak z jabłkami i powidłami / Polish Moldy Cake 248

masła, w temperaturze pokojowej 1 1/4 szklanki cukru 4 jajka, żółtka oddzielone od białek 500 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 1 opakowaniu budyniu malinowego (lub innego czerwonego) 1 łyżka kakao 1,2 kg jabłek, obranych, z usuniętymi gniazdami nasiennymi 1 łyżka cynamonu garść rodzynek 300 g słoik powideł śliwkowych cukier puder do podania Przygotowanie(...)wyłóż jabłka. Na to zetrzyj na grubych oczkach ciasto kakaowe. W misce miksera ubij białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaj 3/4 szklanki cukru. Po zmiksowaniu wsyp budyń i ponownie dokładnie wymieszaj. Wyłóż pianę na ciasto kakaowe a na nie zetrzyj w równomiernej warstwie pozostałe jasne ciasto. Włóż blachę do nagrzanego do 180 oC piekarnika i piecz przez

karmelowy
Wiosenne ciasteczka orkiszowe z budyniem i powidłami 159

które poprawią humor nawet po najgorszym dniu, kiedy nic się nie układa. Odrobina zdrowej słodyczy, aby wiosna zawitała na dobre, przede wszystkim dla mojej Mamy :) Wiosenne ciasteczka orkiszowe z budyniem i powidłami 220 g mąki orkiszowej razowej 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 60 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu waniliowego premium Delecta

FitKot
Orzeszki z masą orzechową 271

połowie szklanki mleka rozprowadzić mąki. Resztę wlać do garnka i razem z cukrem doprowadzić do wrzenia. Wsypać zmielone orzechy i gotować około 1 minuty. Wlać mieszankę mączną i ugotować budyń. Zdjąć z ognia i do gorącego dodać kawałki masła. Mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Masę wystudzić, co jakiś czas mieszając. Tak przygotowaną masą napełniać połówki wypieczonych orzeszków i zlepiać(...)całość. Gotowe orzeszki można polać dodatkowo polewą np czekoladową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasteczka , Dla dzieci , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , orzechy włoskie

https:KKuchniaMniam
Sernik straciatella 208

Składniki na spód: mąka owsiana - 70 g masło - 40 g Składniki na masę serową: 650 g sera 3x mielonego 200 g jogurtu greckiego 150 g ksylitolu/cukru 2 jajka 1 budyń waniliowy 100 g groszków czekoladowych (u mnie 150 g, ciut za dużo) dodatkowo:   80 g gorzkiej   czekolady(...)pieczenia. Równomiernie rozłożyć uciskając wilgotną łyżką (masa się klei). Podpiec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200`C ser z jogurtem umieścić w misce, dodać przesiany przez sitko budyń oraz cukier. Wbić kolejno po 1 jajku, za każdym razem mieszając tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszać groszki czekoladowe. Masę serową wylać na podpieczony spód, wyrównać szpatułką. Piec pierwsze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kręcone ciasto z rabarbarem 145

Kręcone ciasto z rabarbarem Blacha 21 x 31 cm 1kg mąki pszennej 5 jaj 250 g masła roślinnego (o temperaturze pokojowej) 1,5 szklanki brązowego cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia sok z 1 cytryny szczypta soli ok 700g rabarbaru Rabarbar myjemy i pozostawiamy do wyschnięcia, następnie obcinamy końcówki i kroimy(...)dużej misce mieszamy żółtka z cukrem - miksujemy aż się dokładnie połączą. Dodajemy miękkie masło roślinne i dalej miksujemy. Następnie dosypujemy po trochu mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i budyniem. Ciasto będzie mocno gęstnieć - w czasie miksowania stopniowo dodajemy mleko i sok z cytryny. Powstanie gęste dość zwarte ciasto, ale powinno dawać się mieszać mikserem. Następnie dodajemy pianę z białek

peggiwkuchni
Kokosowe ciasteczka budyniowe 3955

Kokosowe ciasteczka budyniowe to pyszne, kruche krążki, powstałe z połączenia tradycyjnych składników ciasta kruchego, proszku budyniowego oraz wiórków kokosowych. Ciasteczka dzięki dodatkowi budyniu, maja nie tylko delikatnie wyczuwalny budyniowy posmak, ale też sypką i delikatną strukturę. Duża ilość wiórków kokosowych w przepisie sprawia, że ciasteczka są zdecydowanie kokosowe, a smak kokosa wyróżnia się na tle innych. Z podanej porcji przygotujecie(...)około 35 ciasteczek . Kokosowe ciasteczka budyniowe Składniki: 120g mąki pszennej 120g masła 80g cukru pudru 80g wiórków kokosowych 2 budynie w proszku o smaku waniliowym lub śmietankowym (każdy po 40g) 2 żółtka 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżki cukru pudru i 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego do obtoczenia ciasteczek Wykonanie: - masło

Smakołyki Bereniki