budyń - 12640 przepisów (strona:292/843)

Domowy budyń malinowy 152

Robiłam Malinową chmurkę i zostały mi maliny. Ponieważ bardzo nie lubię marnować jedzenia musiałam coś wymyślić. Postanowiłam pierwszy raz zrobić owocowy domowy budyń. Dotychczas zawsze robiłam waniliowy lub czekoladowy . Smak jest bardzo fajny mimo, że robiony z mrożonych malin. Na pewno wrócę do tego przepisu i spróbuję przygotować go w wakacje z owoców sezonowych.   Dla kogo: dla fanów owocowych(...)deserów dla kochających budynie dla lubiących przygotować coś słodkiego bez zbędnych dodatków "E"  Składniki: 500ml mleka pół łyżeczki ekstraktu waniliowego łyżka masła 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej szklanka- półtorej  malin 2 łyżki cukru Wykonanie: Maliny włożyć do rondelka i dodać łyżkę cukru. Podgrzewać, by puściły sok. Zmiksować i przetrzeć przez sito, by pozbyć się pestek (jeśli wolicie można

Mania Wypiekania
Styropian 243

zwykły cukier] 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 5 żółtek 250 g masła lub dobrej margaryny Składniki na masę: 5  białek 1 szkl.cukru kryształu 2 opakowania sypkiego budyniu śmietankowego lub waniliowego (2 x 40 g) 1 litr gęstej śmietany 18% 200 g wiórków kokosowych sok wyciśnięty z dużej cytryny Dodatkowo: 6 łyżek kwaśnych powideł śliwkowych Składniki na ciasto(...)zagnieść.Podzielić na dwie części-jedną większą, drugą mniejszą.Większą część schłodzić w lodówce, a mniejszą w zamrażarce. Białka z  cukrem ubić na sztywno, dodać budynie .Na koniec dodać śmietanę i wiórki koksowe i delikatnie wymieszać.Większą cześć ciasta wyłożyć na blaszkę [ można lekko podpiec i wystudzić - ja tak zrobiłam].Na wyłożone, wystudzone ciasto wylać masę śmietanowo-kokosową

Moje domowe kucharzenie
MAKOWA PANIENKA Z BRZOSKWINIAMI 404

minut. Studzimy. KREM: Żółtka, 200 ml mleka i obie mąki miksujemy, pozostałe mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do zagotowanego wlewamy zmiksowane mąki i energicznie mieszając gotujemy budyń. Zdejmujemy z ognia, zakrywamy folia odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na kremową masę, dodajemy łyżka po łyżce wystudzony budyń. CAŁOŚĆ: Wystudzony biszkopt kroimy na 2 blaty. Sok z brzoskwiń mieszamy

Ostra na Słodko
Ciasto z kremem budyniowym i galaretką bez żelatyny 299

galaretką, do której nie potrzeba żelatyny. 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 jajka 3/4 szklanki mleka 6 łyżek masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Garść preparowanych ziaren Opakowanie budyniu Mleko Mrożone wiśnie Agar agar Oliwa Mąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy ze sobą i łączymy z masłem. Mleko mieszamy z jajkami. Do masy jajecznej powoli dodajemy suche składniki(...)akurat mamy. Przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. Gdy ciasto będzie się studzić przygotowujemy budyń. Robimy wszystko tak, jak na opakowaniu, dodajemy jednak rozpuszczony z niedużej ilości wrzątku agar agar. Płaska łyżeczka na litr płynu. Agar-agar rozpuszcza się w temp. 85-95 °C, tężeje

MarcinChef
Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru 221

oleju kokosowego (pół na pół) 1 małe jajko 2 łyżeczki przyprawy do piernika bez cukru 4 łyżki ksylitolu/erytrolu 70g mąki jaglanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 opakowanie budyniu śmietankowego (ok. 40 g) 1 łyżka miodu Płatki połączyć z mąką, wiórkami, przyprawą, proszkiem, ksylitolem i budyniem. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wszystko wymieszać i zagnieść. Odrywać kawałki ciasta wielkości orzecha

FitKot
Snickers z toffi, orzechami i masą budyniową 225

czasie jak mleko się gotuje w dużym kubku rozmieszać 1/2 szklanki mleka, mąkę i jajka. Najlepiej to rozmieszać blenderem, następnie wlać do gotującego się mleka i zagotować. Powstanie nam budyń. Odstawić do ostudzenia. Utrzeć masło i powoli podczas ucierania dodawać po łyżce budyniu. Dokładnie wymieszać. Przygotowanie orzechów – na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić orzeszki – smażyć chwilkę, lekko je podpiec

Kuchnia Pokoleń
Curd z mango 218

całkiem przyjemny, ale dla mnie za mało wyrazisty i tak naprawdę przepadam przede wszystkim za salsą z mango.  No ale ile można? W tym wydaniu mango zastępuje budyń, czy krem do ciast, a smak można ładnie podkręcić sokiem z cytryny, limonki, czy pomarańczy. I tu zdecydowanie wygrywa jako dodatek do ciast, czy innych słodkości. Składniki: 1 duże, bardzo dojrzałe(...)Schłodzić i wstawić na kilka godzin do lodówki. W takiej postaci mango curd możemy trzymać w lodówce do 3 dni. Idealnie nadaje się do ciast i deserów, jako zamiennik budyniu, czy kremu

gutfut
Sypane ciasto ze śliwkami i budyniem. 218

się sprawdza z owocami. szklanka mąki szklanka manny 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy żółtko 120 g masła szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 0,5 l mleka budyń śmietankowy lub waniliowy na 0,75 l Oraz:  kg śliwek węgierek łyżka masła 2 łyżki bułki tartej Mąkę i inne składniki wrzucamy do malaksera i miksujemy razem, aż powstanie(...)smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Trzy czwarte mącznej masy wysypujemy na spód formy. Ze śliwek usuwamy pestki, układamy ciasno  na cieście skórką do spodu. Owoce przykrywamy gorącym budyniem,  ugotowanym zgodnie z zaleceniami producenta, tylko z mniejszej ilości mleka. A na koniec wysypujemy  resztę żwirku, wstawiamy do gorącego piekarnika ( 170) i tak pieczemy około godziny. Aż się

Dieta moja pasja
Szarlotka 250

polplasterki 1/4 szkl. wody 1 szkl. cukru 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki maki ziemniaczanej 3 łyżki soku z cytryny Pianka 6 białek 1/2 szkl.cukru 1 budyń bez cukru (proszek) 3 łyżki tartej bułki cukier puder do posypania Ciasto: Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać Masło pokroić na kawałki, dodać do mąki(...)Podpiec w piekarniku przez około 8 minut. Wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić.  Pianka: Ubić białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, na końcu wmieszać budyń używając najniższych obrotów miksera.Podpieczone ciasto posypać tartą bułką, wyłożyć na to nadzienie jabłkowe, piankę budyniową i zetrzeć na nią pozostałą część ciasta (1/3). Piec około godziny, aż powierzchnia ładnie się

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowy budyń jaglany 202

Pyszny deser dziś mam do przedstawienia. Budyń jest mega czekoladowy i bardzo pachnący, jest bardzo zdrowy. Polecam na deser albo na śniadanie. Cały szkopuł polega na ugotowaniu kaszy jaglanej a potem już z górki. Czekoladowy budyń jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik dyniowy 168

proszku masa serowa: 500 g mielonego twarogu 250 g puree z dyni 100 g masła 3 łyżki cukru 2 łyżki cukru z wanilią 1/4 szkl. mleka 2 jajka 2 budynie śmietankowe ponadto: 4 kostki czekolady deserowej Białka ubić na sztywną pianę,miksując dodawać cukier i po jednym żółtku. Mąkę,kakao i proszek wymieszać razem,przesiać przez sito i delikatnie wymieszać(...)garnku roztopić masło i cukier,podgrzewać do momentu aż cukier się rozpuści,dodać twaróg i puree,wymieszać dokładnie i zagotować. W miseczce  zmieszać  mleko z jajkami i budyniem,wlać do gotującej się masy serowej i gotować mieszając aż masa porządnie zgęstnieje. Gorącą masę wylać na biszkopt,wyrównać i odstawić do wystygnięcia. Kiedy masa serowa będzie zimna sernik wstawić

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik grecki, bez twarogu, puszysty jak pianka 28479

chwilkę. Składniki: MASA JOGURTOWA jogurt naturalny typ grecki 1 kg (u mnie Mlekovita)  cukier 3/4 - 1 szklanka cukier waniliowy 1 op. (16 g) 5 jajek szczypta soli 2 budynie w proszku (u mnie śmietankowe) proszek do pieczenia 1 łyżeczka CIASTO mąka 2 szklanki cukier 0,5 szklanki jajka 3 szt. kostka masła (200 g) proszek do pieczenia 1 łyżeczka(...)się masą. Oddzielam żółta od białek. Żółtka ubijam z jogurtem aż masa będzie bardzo jasna i wodnista. Następnie cały czas ubijając, dodaję powoli cukier waniliowy, proszek do pieczenia i budynie w proszku. W drugiej misce ubijam białka ze szczyptą soli na sztywną pianę a następnie dodaję stopniowo! cukier cały czas ubijając.  Do miski z jogurtem dodaję ubite białka

Kuchnia Viki
Sernik wyśmienity babci Basi 386

naszym domu, więc polecam kolejny przepis ) Składniki : 1 kg sera twarogowego, 5 jaj, 18 dag masła lub margaryny, 40 dag cukru, 2 łyżki kartoflanki ( mąki ziemniaczanej ), 1-2 budynie śmietankowe lub waniliowe ( jak potrzeba) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dr Oetker. 1 cukier waniliowy Dr Oetker, cytryna ( skórka + sok ), bakalie wg uznania . Sposób przygotowania : 1 . Ser twarogowy mielimy(...)oddzielamy białka (wkładamy do naczynia, w którym będziemy je oddzielnie ubijać z połową cukru i cukrem waniliowym ) . 3. Masło ucieramy z żółtkami i połową cukru, powoli dodajemy kartoflankę i budynie wymieszane z proszkiem do pieczenia. 4. Do masy dodajemy utartą skórkę z cytryny ( wcześniej wyparzoną i umytą ) sok, oraz bakalie . 5. Białka z cukrem ubijamy i dodajemy do sera , delikatnie

Pysznosci Babci Basi
Sernik z ciasteczkami Oreo 235

przygotowanie ciasta w tortownicy o średnicy 24 cm. Składniki: ciasteczka Oreo - ok. 12 sztuk herbatniki - ok. 20 sztuk ser biały (mielony) - 1 kg 4 jajka masło - 200g budyń śmietankowy - 100g mleko - 1 szklanka cukier - 1 szklanka Sernik z ciasteczkami Oreo - przepis W garnku roztapiamy masło razem z cukrem, następnie dodajemy ser, jajka i całość dokładnie mieszamy gotując na małym ogniu(...)musimy uważać aby temperatura nie była zbyt wysoka, bo jajka mogą nam się ściąć. Budyń rozpuszczamy w mleku, a następnie dodajemy do gotującej się masy serowej . Dół tortownicy wykładamy herbatnikami, następnie wylewamy 1/3 masy, znów układamy herbatniki, masę, herbatniki i na końcu masa serowa. Mają być 3 warstwy herbatników i 3 warstwy masy serowej . Ciasteczka Oreo kroimy w mniejsze kawałki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pełnoziarniste serniczki waniliowe 219

dwie babeczki: 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 białko lub całe jajko szczypta cynamonu 2 łyżki jogurtu lub maślanki  2 łyżki twarożku 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka budyniu waniliowego  Zagniatamy ciasto. Wylepiamy nim foremkę silikonową tworząc koszyczek. Zostawiamy troszkę ciasta na wieczko. Twarożek łączymy z jogurtem i budyniem. Wypełniamy babeczkę. Przykrywamy pozostałą częścią ciasta. Pieczemy 15 minut

Chocolate Muffin Blog