budyń - 12640 przepisów (strona:290/843)

Poziomkowa tarta 187

Taty :)  Składniki: na ciasto - 2 szklanki mąki - 1 kostka margaryny - 2/3 szklanki cukru - 2 żółtka - 2 łyżki śmietany - szczypta soli - 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej na krem - 1 budyń waniliowy bez cukru - 1 i 2/3 szklanki mleka - 2 łyżki cukru - 100 g masła oraz - 500 g poziomek - 1 galaretka poziomkowa Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy(...)grochem pieczemy tak 10 minut w temperaturze 200 C po upływie tego czasu zciągamy papier z grochem i pieczemy jeszcze 15 minut. Następnie wyciągamy i studzimy. Budyń gotujemy zgodnie z podanym na odwrocie przepisem a potem studzimy. Masło ucieramy z budyniem na puszystą masę, którą przekładamy na wystudzone ciasto a na wierzch układamy poziomki. Galaretkę rozpuszczamy w ilości

Zainspirowana w kuchni
Brak tytułu 150

okazje - postanowiłam ją jednak dziś Wam pokaza ć...       BABECZKA w czekoladowej "papilotce" S kładniki: 1 czekolada gorzka 1 kostka masła 2/3 szkl. cukru budyń śmietankowy ugotowany wg przepisu na opakowaniu 1 szklanka orzechów laskowych mielonych perełki cukrowe, serduszka do dekoracji 5 papilotki do muffinek Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej - posmarować wnętrze papilotek - odstawić do zastygnięcia - czynność powtórzyć(...)Dobrze schłodzić. Budyń ugotować wg przepisu - ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać połowę budyniu - ubić krem Do naczynia wsypać orzechy, dodać 4 łyżki kremu - wymieszać. Czekoladowe babeczki ostrożnie wyjąć z papierowych foremek. Napełnić orzechowym nadzieniem - udekorować kremem budyniowym i perełkami. Smacznego ! Polecam Wam tę propozycję - babeczka wygląda niesamowicie. Zaskoczycie nią nie jedną osobę

kolorowotorcikowo
Sernik gotowany waniliowo-kakaowy 293

minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} MASA SEROWA:   1 kg twarogu w wiadereczku, 1 jajko, 1/2 margaryny, 1 szkl cukru, 1 budyń waniliowy, 1 łyżka płaska maki ziemniaczanej, 1 laska wanilii Wykonanie: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle(...)theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ser, cukier, jajko, margarynę podgrzewać na małym ogniu, mieszając. Dodać ziarenka z laski wanilii. Budyń wymieszać z mąką - rozrobić w odrobinie mleka. Do gotującej się masy serowej wlać budyń - gotować do zgęstnienia. Ciepłą masą przekładać blaty ciasta. Wierz ciasta polać rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami

kolorowotorcikowo
SERNIK BUDYNIOWY Z MANGO 304

słowami. Spróbujcie, a sami się przekonacie:) Przepis jest na tortownicę 26cm. Składniki na masę serową: -1250g serka mascarpone -6 jajek -210g ksylitolu(dałam niepełną szklankę) -3 łyżki budyniu -2 opakowania cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej.  W misie miksera roztrzepać jajka razem z ksylitolem(nie ubijać zbyt długo). Dodać serek mascarpone(...)dokładnie zmiksować, by nie było grudek. Dodać cukier waniliowy i budyń w proszku, zmiksować. Formę o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Przełożyć masę serową. Wyrównać. Formę dwukrotnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową-sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej.  Piekarnik nagrzać do temp. 170 stopni C. Formę z masą serową włożyć do piekarnika i natychmiast obniżyć temp

Smaczne Zdrowe
Ciasto z truskawkami i kruszonką migdałową 288

cukru waniliowego 16 g 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny 150 g masła 42 g drożdży 125 ml letniego mleka Nadzienie: 500 ml mleka 250 g cukru 1 torebka budyniu waniliowego 125 g żurawiny 100 g posiekanych migdałów 250 g wiórków kokosowych 100 g mąki 1 jajko 125 g masła 50 g śmietany 18% Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę na ciasto(...)znowu ciasto dobrze zagniatamy i rozwałkujemy na blacie kuchennym posypanym mąką. Ułożyć na blaszce wyłożonej   papierem do pieczenia i odstawić na następne 30 minut do wyrośnięcia. Nadzienie: Ugotować budyń z mleka i 80 g cukru i ostudzić.  Żurawinę wraz z migdałami i połową wiórków kokosowych, dodać do budyniu. Tak powstałą masę wykładamy na ciasto drożdżowe. Umyte i pokrojone

Słodkości i nie tylko
Tęczowy deserek na szybko 149

smażone jabłka i herbatniki.Robi się go bardzo szybko i bardzo szybko zniknął.Znaczy że smakował.   Składniki: 1 szt mleczny ryż o smaku waniliowym Słodka chwila Dr.Oetkera 2 szt budyń czekoladowy Słodka chwila Dr.Oetkera 2 szt jabłka 80 g herbatniki szkolne miód szczypta cynamonu serduszka , złote kuleczki , jabłko do dekoracji Przygotowanie: Jabłka obrać oczyścić z gniazd nasiennych pokroić na małe(...)kawałki i podsmażyć do miękkości . Dosłodzić miodem i dodać szczyptę cynamonu . Ostudzić . Herbatniki zmiksować w blenderze (2 odłożyć do dekoracji) . Mleczny ryż i budynie przygotować wg przepisu na opakowaniu i rozłożyć do kieliszków . Warstwy deseru : herbatniki ryż waniliowy zimne jabłka budyń czekoladowy Deser udekorować herbatnikami , serduszkami , złotymi kuleczkami i jabłkiem .   Deser przygotowany na konkurs Dr.Oetkera "Z miłości

Ala piecze i gotuje
Rabarbarowiec kruszony 209

cukier 2 szk mąka pszenna 1 szk  mleko 5 szt jajka 2 łyżeczki proszek do pieczenia 3 łyżeczki cukier waniliowy 1 kg rabarbar 5 łyżek cukier 1 szt budyń waniliowy Przygotowanie:   Pokrojony rabarbar na 1,5 cm kawałki zasypać cukrem(5 łyżek) i odłożyć na około 20 min.Przed dodaniem rabarbaru do ciasta dodać budyń i wymieszać.Margarynę, cukry(...)mlekiem,dodać do kruszonki i wymieszać łyżką(nie miksować)ciasto powinno mieć niejednolitą konsystencję .Ciasto wylać na blachę z brzegami wysmarowaną margaryną. Na ciasto wyłożyć rabarbar wymieszany z budyniem i rozkruszyć drobno odłożoną kruszonkę. Piec w 180 st około 50 min.Blacha

Ala piecze i gotuje
Rafaello bez pieczenia 24137

Przygotowanie:   W pół szklance mleka zmiksować żółtka, mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń. Masę cały czas mieszamy żeby nie przypalić. Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić. Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować. Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu

Ala piecze i gotuje
Ciasto czekoladowo kokosowe z adwokatowym kremem 10920

pieczenia  2 łyżki kakao  6 łyżek mąki pszennej Blat kokosowy 300 g kokosu 4  białka 200 g cukru Krem adwokatowy 250 g masła lub margaryny 1 budyń śmietankowy 1,5 szkl mleka 0,5 szkl cukru pudru 0,5 szkl  adwokatu 50 ml spirytusu Polewa 150 g margaryny 4,5 łyżki cukru pudru 4,5 łyżki(...)wymieszać łyżką. Wyłożyć na blachę o tym samy rozmiarze co biszkopt  wyłożonej papierem i piec 30 min w 160 st. do lekkiego zrumienienia. Krem adwokatowy: Na mleku ugotować budyń i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem do białości,dodawać porcjami zimny budyń i utrzeć na krem. Na końcu dodać adwokat, spirytus i utrzeć. Polewa: W garnuszku zagotować margarynę, wodę

Ala piecze i gotuje
Lekka tarta brzoskwiniowo-budyniowa 215

strony. Bardzo polecam, bo schłodzona w lodówce smakuje pysznie.  Lekka tarta brzoskwiniowo-budyniowa Składniki na spód: 200 g ciasteczek 80 g stopionego masła/ margaryny Kasia Masa budyniowa: 2 budynie na 0.5l 600 ml soku 3 łyżki cukru 3 dojrzale brzoskwinie 250 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru ½ paczki cukru waniliowego 1 duża beza Kruszymy ciastka( ja użyłam(...)wałka do ciasta) i mieszamy z masłem. Wykładamy na spód tortownicy(22cm) i dobrze ugniatamy. Całość chłodzimy w lodówce przez około 60 minut. Masa budyniowa: gotujemy budynie na soku owocowym z dodatkiem 3 łyżek cukru. Lekko studzimy. Na spód ciasta wykładamy ćwiartki brzoskwiń, zalewamy budyniem, wstawiamy do stężenia do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem ubijamy śmietanę z cukrem

Mia Cucina Sofieta
Marysieńka 157

stopniowo dodajemy cukier, a następine posiekane orzechy i pozostałe składniki. Wylewamy do formy wyłożonej papierem. Pieczemy ok 30 minut w temp 180 st. C. Krem: • 550 ml mleka • 2 budynie z cukrem (na 0,5 lt mleka) • 150 g miękkiego masła Gotujemy 2 budynie na mleku, odstawiamy do wystygnięcia. Masło lekko ucieramy i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Jeśli lubimy, blaty

Mia Cucina Sofieta
Tort kawowo-orzechowy pokryty lukrem plastycznym 221

24cm. Piec ok. 35-40min w temp. 180st, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i przekroić na trzy części.       Krem: 200g masła, 175g margaryny, 2 żółtka, budyń waniliowy, szklanka mleka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki orzechowego cappuccino, 2 łyżki zmielonych orzechów laskowych (użyłam BackMit), 70ml likieru amaretto, dżem z czarnej porzeczki  .       Likier amaretto(...)zmieszać z 50ml przegotowanej zimnej wody. 3/4 szklanki mleka zagotować, w reszcie rozrobić budyń. Wlać na gotujące się mleko, stale mieszając, gotować, aż zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło i margarynę utrzeć do białości, stopniowo dosypywać cukier. Dodać kolejno żółtka. Następnie stale ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodać cappuccino i orzechy laskowe

Z miłości do słodkości
Tort z malinami i lukrową kokardą 156

przekroić na trzy równe części. Krem:  200g masła,  175g margaryny,  2 żółtka,  cukier waniliowy,  6 łyżek drobnego cukru do wypieków,  250g malin, budyń waniliowy,  500ml mleka,  2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej,  100ml nalewki z malin,  3 łyżki wody,  2 łyżeczki dżemu z malin, lukier plastyczny 400 ml mleka zagotować(...)reszcie rozrobić budyń i mąkę. Wlać na gotujące się mleko, stale mieszając gotować, aż zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia.  Masło i margarynę utrzeć na biały puch. Stopniowo dosypywać cukier oraz cukier waniliowy. Dodawać po jednym żółtku. Dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec wlać 3 łyżki nalewki z malin. Pierwszy blat ciasta nasączyć resztą nalewki

Z miłości do słodkości
Babeczki z kremem śmietankowym i malinami 305

Owinąć w folię i włożyć na 30minut do lodówki. Następnie wylepić dno 20 foremek na babeczki. Nakłuć widelcem i piec około 15minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem: 420ml mleka, budyń śmietankowy (50g), 3 łyżki cukru, 120g masła lub margaryny, 200ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, świeże maliny. 400ml mleka zagotować wraz z cukrem. W reszcie rozrobić budyń. Wlać(...)gotujące się mleko, mieszać aż zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i ostudzić. Masło utrzeć na biały puch, dodawać po łyżce budyniu. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodać do masy, krótko zmiksować. Babeczki napełnić kremem, udekorować malinami i miętą.                                        Smacznego

Z miłości do słodkości
Pączki z nadzieniem adwokatowym 243

odstawić w ciepłe miejsce na ok.20-30minut do podrośnięcia. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju (185st) z obu stron na rumiano. Odsączyć na ręczniku papierowym. Ostudzić. Krem: 1/2 l mleka,  budyń waniliowy,  4 łyżki cukru,  3/4 szklanki likieru jajecznego Adwokat. 400ml mleka zagotować z cukrem, w reszcie mleka rozrobić budyń. Budyń wlać na gotujące się mleko, mieszać, aż zgęstnieje

Z miłości do słodkości