budyń - 12640 przepisów (strona:297/843)

naleśniki budyniowe 149

składniki: 200-250 g mąki 40 g budyniu waniliowego 1 jajko 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej 1 łyżeczka cukru 1 szczypta soli ok. 3 łyżki roztopionego masła lub innego tłuszczu wykonanie: Mleko, wodę, jajko i cukier mieszamy. Następnie dodajemy sól, mąkę oraz budyń i dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 15 min., dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik królewski-pyszny i prosty 136

miękkiego ▸pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) ▸3 łyżki śmietany 18% masa serowa ▸1 kg twarogu (u mnie półtłusty zmielony 3-krotnie) ▸pół kostki masła rozpuszczonego ▸1 budyń śmietankowy (u mnie bez cukru) ▸50 g wiórków kokosowych ▸3 żółtka ▸6 białek  ▸100 g cukru/słodzika ▸100 g rodzynek namoczonych Przygotowanie: ciasto 1. Masło siekamy w mniejsze kawałki(...)owijamy folią obie części i wsadzamy do zamrażarki na 30 minut. masa serowa 2. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczone masło (ostudzone) i ubijamy całość. Następnie porcjami dodajemy twaróg, budyń i wiórki kokosowe. Na koniec dodajemy rodzynki namoczone i odcedzone z wody. 3. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową. 4. Dużą formę (u mnie  37x26

Zdrowie i pysznie na talerzu
Letnia rolada z owocami 159

się zupełnie szpinaku a smak orzeźwiający, taki typowo letni. Biszkopt do rolady 6 jajek, 1 szklanka mąki pszennej / pół na pół z orkiszową jasną /, x) 1 szklanka miałkiego cukru, budyń śmietankowy, waga 40g, około 1/2 szklanki soku ze świeżych liści szpinaku, xx) 1 łyżka octu jabłkowego, szczypta soli lub inuliny do ubijania piany. x) szklanka to 250ml. Mąki i cukru(...)pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając. Kiedy piana będzie sztywna, dodajemy kolejno po jednym żółtku. Zmniejszając obroty miksera na najmniejsze, dodajemy stopniowo wymieszane mąki z budyniem, dolewamy stopniowo sok ze szpinaku wymieszany z octem, za każdą porcją mąki. Na dużą blachę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Wyrównujemy, wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy

Leśny Zakątek
Lekki sernik z truskawkami i pianką bez cukru 132

ksylitolu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 60 g masła Sernik: 750 g twarogu (500 g półtłustego i 250 g chudego) 1 jajko + 3 żółtka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3/4 szklanki erytrytolu lub ksylitolu 150 ml mleka truskawki Pianka: 3 białka 4 łyżki erytrytolu 10 g liofilizowanych truskawek w formie pudru (zblendowanych) Ze składników na spód i kruszonkę(...)wyłożonej papierem do pieczenia wylepić połową ciasta i odstawić. Drugą część ciasta wstawić do zamrażarki. Twaróg wyrobić ze słodzikiem i mlekiem przy pomocy miksera. Dodać jajko i żółtka oraz budyń i zmiksować wszystko razem. Wylać na surowy spód, na wierzchu wyłożyć truskawki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Białka ubić z erytrytolem i liofilizowanymi truskawkami

Fitkot
Kakaowy budyń jaglany z malinami 135

zagotowujemy. Od momentu zagotowania zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut (aż kasza wchłonie całe mleko). Dodajemy cukier oraz kakao i dokładnie mieszamy aby kakao się rozpuściło. Budyń miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Budyń przekładamy do miseczek i posypujemy świeżymi malinami

Qchnia po prostu
Naleśniki budyniowe 135

dobre, jak o nich mówią. Wyszły rewelacyjne. Bardzo, ale to bardzo delikatne. Podałam je jedynie z powidłami śliwkowymi, ale już wyobrażam sobie je z serkiem mascarpone i owocami….:) Budynie w samym naleśniku nie są mocno wyczuwalne. Piszę to dlatego, gdyż ja sama szczerze mówiąc nie wiedziałam czego się po nich spodziewać;) wyobrażałam sobie, że będą smakowały jakoś mocno inaczej(...)wyszły bardziej delikatne, większej różnicy nie zauważyłam. Na około 8-9 naleśników (o śr. 25cm) 3 jajka 3 łyżki brązowego cukru szczypta soli 400 ml mleka 2 op. budyniu waniliowego bez cukru 3 pełne łyżki mąki wrocławskiej 2 łyżki oleju + odrobina do smażenia Jajka wybijamy do garnka. Dodajemy sól oraz 3 łyżki cukru i miksujemy. Następnie wlewamy mleko, 2 łyżki

Smaki Na Talerzu
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 129

Kwaśny rabarbar, słodki budyń o nucie waniliowej i perfekcyjnie kruche ciasto stanowią jedno z lepszych połączeń smakowych. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Znika z talerza w mgnieniu oka. 🙂 Składniki na ciasto: 300g mąki pszennej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru waniliniowego 200g masła 3 żółtka Do miski(...)wyspujemy mąkę, dodajemy sól, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, cukier i cukier wanilinowy. Przeczytaj cały przepis - Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem at AleTorcik

AleTorcik
Ciasto z musem i galaretką w egzotycznych smakach 136

Ciasto: 3 jajka 3/4 szkl. cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej Masa budyniowa: 500 ml mleka dwie paczki budyniu waniliowego 3 paczki/360g musu owocowego (My użyłyśmy mieszankę z owocami egzotycznymi od Tymbarka. Możecie przygotować również taki mus samodzielnie, z ulubionych owoców.) 100 g margaryny „Palma” 3 łyżki cukru(...)temp. 180 stopni, przez ok. 25 – 30 min. Pod koniec sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto nie jest wilgotne/kleiste. Jeśli tak trzymamy je jeszcze przez ok. 5 min. dłużej. Przygotowujemy budyń według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy go do ostygnięcia. Następnie w misce ucieramy 100 g margaryny „Palmy” z 3 łyżkami cukru. Później stopniowo dodajemy przestudzoną masę budyniową. Potem dodajemy

Pyszny Duet
Kokosowe ciasto z czekoladą i porzeczkami 561

Przełamane dwiema warstwami konfitury z czarnej porzeczki, lekko kwaśnej i mocno owocowej. Bardzo smaczne ciasto warstwowe z porzeczką. biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 budyń waniliowy 2 łyżki gorącej wody napar z herbaty do nasączenia CZEKOLADOWY KREM KOKOSOWY: 2 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1 szklanka mleka w proszku 1 szklanka wiórków kokosowych(...)ubić na sztywną pianę. Ustawić mikser na najwyższe obroty i wsypywać porcjami cukier. Zmniejszyć obroty i dodać po jednym żółtku, wlać wodę. Na końcu wsypać przesianą mąkę z budyniem i delikatnie za pomocą łopatki wmieszać w masę. Wyłożyć do formy o wymiarach 22 x 36 cm. Nie należy jej natłuszczać, jedynie na dnie powinien znaleźć się kawałek papieru do pieczenia

https:KKuchniaMniam
Ciasteczka budyniowe 461

Bardzo szybkie w przygotowaniu kruche ciasteczka z budyniem. Świetnie sprawdzą się jako przekąska do kawy lub jako przysmak dla najmłodszych. SKŁADNIKI 200 g mąki pszennej tortowej 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 15 g cukru 1 jajko 120 g zimnego masła szczypta soli 1 łyżka wody WYKONANIE Do miski wsypać mąkę, proszek budyniowy, cukier, dodać jajko, posiekane nożem masło, sól

Passions hobbies life
Torcik rabarbarowo-śmietankowy z migdałową kruszonką 133

łyżki mąki  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa rabarbarowa: 600 g rabarbaru (waga po obraniu) 250 ml soku jabłkowego 100 g cukru 2 budynie śmietankowe 100 ml wody 2 łyżki cukru Masa śmietankowa: 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Migdałowa kruszonka: kawałki biszkoptu 50 g mielonych migdałów 2 łyżki cukru(...)nadzienie). Okruszki odstawić na bok. Masa rabarbarowa: Obrany i pokrojony na równe kawałki rabarbar zagotować w garnku z sokiem jabłkowym i 100 g cukru, aż rabarbar zacznie się rozpadać. Budynie śmietankowe rozpuścić w 100 ml wody oraz wymieszać z 2 łyżkami cukru. Wlać je do gotującego się rabarbaru i zagotować. Masę przestudzić. Gdy będzie letnia i dosyć gęsta wyłożyć

My simple kitchen
Tarta serowa z borówką amerykańską, białą czekoladą i płatkami żytnimi 200

pełnego mleka w proszku  2 białka + 1 całe duże jajko  3 łyżki płatków owsianych  100 g miękkiej margaryny Palma (spółki Bielmar) 1 opakowanie malinowego budyniu (40 g ) 100 g śmietanki kremówki 36%  3 łyżki stołowe soku z cytryny   100 g świeżych owoców borówki amerykańskiej  Na wierzch:  25 g borówki amerykańskiej  garść(...)oraz jajka ucieramy chwilę mikserem dodając partiami miękką margarynę. Borówki blendujemy na gładką masę i dodajemy ją do sera.  Kolejno mieszamy  z śmietanką oraz sokiem z cytryny. Budyń przesiewamy do masy i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy płatki owsiane,  3.  Rozgrzewamy piekarnik do 180 st C. Masę serową wylewamy na schłodzony spód wyrównujemy wierzch i wstawiamy

vaniliowoczekoladowa
Sernik w cieście murzynkowym-dwa ciasta w jednym! 116

jaja masa sernikowa: -500 g twarogu chudego (dobrze zmielony) -pół szklanki mleka Mlekovita bez laktozy   -pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) -pół opakowania (20 g) budyniu waniliowego lub śmietankowego (u mnie bez cukru)  -pół szklanki kaszy jaglanej -2 łyżeczki soku z cytryny+odrobina skórki z cytryny -3 jaja -pół kostki masła miękkiego lub już rozpuszczone(...)tego masę kakaową ostudzoną i miksujemy do połączenia składników. masa sernikowa: 4. Żółtka oddzielamy od białek.   5. Kaszę jaglaną ostudzoną, twaróg dobrze zmielony, mleko, cukier puder, budyń (proszek), sok z cytryny i skórkę, żółtka, masło wrzucamy do melaksera i miksujemy do połączenia składników.  6. Białka ubijamy na sztywno i na koniec dodajemy do masy, mieszając już tylko

Zdrowie i pysznie na talerzu
Maślane ciasteczka z fiołkami (bez laktozy) 132

przy tej sesji miałam małego asystenta-przeszkadzacza Maślane ciasteczka z fiołkami (bez laktozy) 220 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 65 g masła Polskiego bez laktozy Mlekovita 2 żółtka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 90 g ksylitolu (cukru brzozowego) 3-4 łyżki mleka bez laktozy Mlekovita dodatkowo: świeże fiołki Masło utrzeć na gładko z ksylitolem i żółtkami. Mąkę wymieszać z budyniem i dodać

Fitkot