Składniki na spód: mąka owsiana - 70 g masło - 40 g Składniki na masę serową: 650 g sera 3x mielonego 200 g jogurtu greckiego 150 g ksylitolu/cukru 2 jajka 1 budyń waniliowy 100 g groszków czekoladowych (u mnie 150 g, ciut za dużo) dodatkowo: 80 g gorzkiej czekolady(...)pieczenia. Równomiernie rozłożyć uciskając wilgotną łyżką (masa się klei). Podpiec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200`C ser z jogurtem umieścić w misce, dodać przesiany przez sitko budyń oraz cukier. Wbić kolejno po 1 jajku, za każdym razem mieszając tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszać groszki czekoladowe. Masę serową wylać na podpieczony spód, wyrównać szpatułką. Piec pierwsze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kręcone ciasto z rabarbarem Blacha 21 x 31 cm 1kg mąki pszennej 5 jaj 250 g masła roślinnego (o temperaturze pokojowej) 1,5 szklanki brązowego cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia sok z 1 cytryny szczypta soli ok 700g rabarbaru Rabarbar myjemy i pozostawiamy do wyschnięcia, następnie obcinamy końcówki i kroimy(...)dużej misce mieszamy żółtka z cukrem - miksujemy aż się dokładnie połączą. Dodajemy miękkie masło roślinne i dalej miksujemy. Następnie dosypujemy po trochu mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i budyniem. Ciasto będzie mocno gęstnieć - w czasie miksowania stopniowo dodajemy mleko i sok z cytryny. Powstanie gęste dość zwarte ciasto, ale powinno dawać się mieszać mikserem. Następnie dodajemy pianę z białek
peggiwkuchniKokosowe ciasteczka budyniowe to pyszne, kruche krążki, powstałe z połączenia tradycyjnych składników ciasta kruchego, proszku budyniowego oraz wiórków kokosowych. Ciasteczka dzięki dodatkowi budyniu, maja nie tylko delikatnie wyczuwalny budyniowy posmak, ale też sypką i delikatną strukturę. Duża ilość wiórków kokosowych w przepisie sprawia, że ciasteczka są zdecydowanie kokosowe, a smak kokosa wyróżnia się na tle innych. Z podanej porcji przygotujecie(...)około 35 ciasteczek . Kokosowe ciasteczka budyniowe Składniki: 120g mąki pszennej 120g masła 80g cukru pudru 80g wiórków kokosowych 2 budynie w proszku o smaku waniliowym lub śmietankowym (każdy po 40g) 2 żółtka 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżki cukru pudru i 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego do obtoczenia ciasteczek Wykonanie: - masło
Smakołyki Berenikipieczenia 3 łyżki kakao KREM POMARAŃCZOWY: 125 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego skórka otarta z 2 pomarańczy 2 żółtka 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki żelatyny POLEWA: 1/3 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka żelatyny Białka ubijać z solą do momentu, aż zaczną sztywnieć. Wtedy ustawić mikser na najwyższych(...)Smacznego :) Torcik pokroiłam zanim dobrze stężał. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: budyń , kakao , kremówka , mascarpone , olej , pomarańcze , soki owocowe , żelatyna
https:KKuchniaMniamzrobić innego zdjęcia. Razem ze mną w akcji udział brały: Dagmara , Dorotka , Magdalena , Joanna , Dorota , Asa , Iwona .. 800 g kwaśnej śmietany 18% (2 opakowania po 400 g) 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem 4 białka 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru cukier waniliowy Śmietanę, budynie, białka, cukier i cukier waniliowy dobrze zmiksować. Dolać mleko, jeszcze raz wymieszać. Masa będzie
Moje domowe kucharzenieruchu". Obłędne połączenie. Składniki: Tortownica 22cm i 18cm Spód ciemnego sernika: 100g herbatników 2 łyżki kakao 3 łyżki masła Pół łyżeczki chilli Serniki: 1kg serka homogenizowanego 2 opakowania budyniu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 4 łyżki cukru 500g musu z dyni hokkaido 2 łyżki cukru waniliowego 10 łyżek kawy rozpuszczalnej (może być zbożowa) 2 łyżki kawy mielonej 2 dojrzałe(...)aluminiową – pieczemy przez 40 minut w temperaturze 190*C. Zostawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem na sztywną masę. Dodajemy partiami serek, a gdy masa będzie dobrze połączona, dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną. Masy serowej będzie ok. 1200g – dzielimy ją na dwie równe porcje. W jednej misce miksujemy masę serową z kawą rozpuszczalną i mieloną, w drugiej blendujemy razem
Gotowanie i blogowaniePyszny jesienny deser z dodatkiem obłędnej komosy ryżowej. Przygotowanie trwa krócej niż 30 minut, idealny gdy dopadnie nas popołudniowa ochota na coś słodkiego. Składniki: 4 gruszki 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżeczka cukru trzcinowego 4 łyżki komosy ryżowej od Symbio 10 łyżek wody miód wielokwiatowy od Sądecki Bartnik Gruszki myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy środek. Układamy w naczyniu żaroodpornym(...)Komosę gotujemy z wodą i łyżeczką cukru trzcinowego - około 15 minut. Gdyby była zbyt wodnista, odsączamy ją na sitku. Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, gorący mieszamy z miękką komosą. Gruszki nadziewamy komosą i polewamy delikatnie miodem. Całość zapiekamy przez 25 minut w temperaturze 170*C. Na zdjęciach: talerzyk deserowy biały - Pepco
Gotowanie i blogowanieodrobinę więcej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu 2 łyżeczki sproszkowanego karobu 1 kg twarogu (u mnie 500 g półtłustego i 500 g chudego) 6 jajek 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki ksylitolu (lub nieco więcej, ok. 1 szklanka) 2 szklanki mleka łyżeczka domowego ekstraktu z pomarańczy (opcjonalnie) Wszystkie składniki na spód zagnieść. Formę wyłożyć papierem do pieczenia(...)wylepić w miarę równomiernie ciasto. Nakłuć widelcem i piec przez 10 minut w 180 stopniach, przestudzić. Twaróg przecisnąć przez praskę, dodać 4 żółtka i 2 jajka, budyń, ksylitol i ekstrakt. Wymieszać wszystko przy pomocy miksera. Dodać 2 szklanki mleka i ponownie zmiksować całość (ważne są bardzo wolne obroty, konsystencja jest dość płynna). 4 białka ubić na sztywno, dodać do twarogowej
FitKotbabeczek proponuję puszysty omlet biszkoptowy z aksamitnym kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową, na który może pozwolić sobie każdy :) Składniki: 2 białka 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru Krem: 1 opakowanie serka homogenizowanego np. Bieluch lub twarożku 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 2 łyżki kremowego serka śmietankowego Sos: 2 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka wody(...)łyżeczki miodu Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać budyń (proszek) i wymieszać delikatnie, wyłożyć na patelnię formując chmurkę. Smażyć po 5 minut z każdej strony. W miseczce wymieszać składniki na krem. Kakao wymieszać z wodą i dosłodzić według upodobań. Omlet położyć na talerzu, napełnić kremem i zwinąć. Można spiąć wykałaczkami, aby się nie rozwinął. Polać czekoladą :) Smacznego
Chocolate Muffin BlogSkładniki na budyń: 1/2 litra mleka 3 i 1/2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią, 1/2 laski wanilii --niekoniecznie 2 żółtka jaj 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła, Wykonanie 2/3 mleka podgrzewać w garnku na wolnym ogniu z dodatkiem masła. Resztę mleka wymieszać z cukrem, roztrzepanymi żółtkami jaj oraz mąką ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlać(...)powoli resztę mleka, wymieszanego z pozostałymi składnikami, cały czas mieszając, na gładko.Gdy budyń zgęstnieje, powoli zagotować i zestawić z ognia.Posypać cukrem ,aby nie powstał kożuch. Składniki na galaretkę: ½ szklanki wody, 1 łyżka żelatyny (bez smaku), 1 szklanka soku wiśniowego Wykonanie W rondelku rozpuścić żelatynę w wodzie. Dokładnie wymieszać i poczekać aż zmięknie. Zagotować na małym ogniu
w mojej kuchniopak. cukru waniliowego 80 g masła łyżka wódki /spirytusu/ octu 1/3 łyżeczki soli olej do smażenia Nadzienie Czekoladowe: 100 g czekolady mlecznej (lub pół na pół z gorzką) budyń czekoladowy 50 g masła 550 ml mleka ok. 3 łyżki cukru Polewa Czekoladowa: 150 g dobrej jakości czekolady (najlepiej po 75 g czekolady gorzkiej i 75 g mlecznej(...)proszkiem i bardzo energicznie mieszamy rózgą cukierniczą do zgęstnienia masy i otrzymania gładkiej konsystencji (w kremie mogą pojawić się grudki, ale gdy będziemy przez dłuższą chwilę energicznie mieszać - znikną). Budyń przykrywamy folią aluminiową (dzięki temu nie powstanie "kożuch") i odstawiamy do przestudzenia. Gdy ciasto wyrośnie formujemy z niego okrągłe kuleczki i przekładamy na oprószone mąką tacki i znów pozostawiamy
Słodka Stronasztuk) Ciasto parzone: 1,5 szkl wody 180 g masła 6 jajek 1,5 szkl mąki pszennej Krem budyniowy: 800 ml mleka 5 łyżek cukru waniliowego 2 budynie waniliowe (2x40 g) 300-400 g miękkiego masła Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki kakao Przygotowanie: Ciasto parzone(...)cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy, następnie wlać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć do jasności, dodawać po łyżce budyniu, miksować do uzyskania puszystego kremu. Ostudzone eklerki przekroić wzdłuż na dwie części. Na jedną połówkę nałożyć krem, przykryć drugą. Polewa czekoladowa: Mleko i cukier puder umieścić w garnuszku, podgrzewać
Nastoletnie Wypiekaniebędę się rozpisywać, to są po prostu rurki z tego przepisu, przed pieczeniem obtoczone w brązowym cukrze, nadziewane kremem budyniowym. Składniki: 10 upieczonych kruchych rurek budyń: z pół litra mleka sojowego, 50 g mąki ziemniaczanej i 80 g cukru 2 łyżki rafinowanego masła kokosowego. Przygotowanie: Ugotować budyń, po zdjęciu z ognia dodać masło i dokładnie wymieszać. Napełnić rurki z kremem
greenscarfspód: 125 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 180 g czekolady karmelowej 200 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 2 łyżki budyniu krówkowego dodatkowo: 350 g porzeczek ze słoika (lub 300 g porzeczek i 50 g cukru) 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej Świeże porzeczki zasypać cukrem, odstawić, aż owoce puszczą sok. Zagotować całość, gotować(...)masę serową. Czekoladę posiekać. Kremówkę zagotować, zdjąć z palnika, zalać czekoladę. Odstawić na 5, a następnie dokładnie wymieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Przestudzić. Serek, rozpuszczoną czekoladę, jajka i budyń zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Masę serową wylać na podpieczony spód. Na wierzchu rozłożyć porzeczki, wykałaczką zrobić esy-floresy. Piec w 180 st. C. przez 10 minut
Pożeraczka, czyli raz adobrzePolecam dziś pyszny deser na ciepło jak na dworze zimno lub na zimno jak na dworze ciepło, wybór i czas kiedy to nastąpi zostawiam Wam. Budyń jest przepyszny, można tutaj użyć dyni jaką lubicie, mleko jakie przypadnie Wam do gustu niemniej jednak taka wersja podana przez mnie jest przepyszna, popróbujcie. Korzenny budyń dyniowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie