Przepis znalazłam na blogu Emilii Turcja od kuchni i zauroczył mnie od pierwszego przeczytania. Wykorzystałam przepis, zjadłam budyń i powiem że jest pyszny, wart wypróbowania. Polecam na szybki deser w majowy dzień. Można użyć innych owoców jednakże z mandarynkami smakuje wybornie. Domowy budyń z mandarynkową frużeliną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezimnej wody Na nadzienie 500-600 g rabarbaru (u mnie 550 g) 2 białka szczypta soli 2 kopiaste łyżki cukru pudru 3 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany 12% 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo cukier puder do posypania gotowej tarty WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, cukier, szczyptę soli, dodać żółtka, posiekane nożem zimne(...)góry. Spód ciasta ponakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika na 13 minut. Nadzienie: Rabarbar umyć, obrać z twardej skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wlać śmietanę, dodać budyń i dobrze wymieszać. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać, żeby nie było grudek. W osobnej misce ubić białka ze szczyptą soli, stopniowo dodając cukier puder. Obie masy delikatnie połączyć
Passions hobbies lifeczekolady gorzkiej 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka płatków owsianych 3/4 szklanki cukru brązowego 1 łyżka kakao MASA SERNIKOWA: 500 g twarogu 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń waniliowy JABŁKA: 500 g jabłek miękkich słodkich 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta zmielonych goździków Masło rozpuścić i do gorącego wrzucić połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i połączy z masłem(...)piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 45 min. Sernik najlepiej się kroi po schłodzeniu. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Serniki pieczone , Szarlotki Tagged: budyń , czekolada , jabłka , płatki owsiane , twaróg
https:KKuchniaMniammasła, w temperaturze pokojowej 1 1/4 szklanki cukru 4 jajka, żółtka oddzielone od białek 500 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 1 opakowaniu budyniu malinowego (lub innego czerwonego) 1 łyżka kakao 1,2 kg jabłek, obranych, z usuniętymi gniazdami nasiennymi 1 łyżka cynamonu garść rodzynek 300 g słoik powideł śliwkowych cukier puder do podania Przygotowanie(...)wyłóż jabłka. Na to zetrzyj na grubych oczkach ciasto kakaowe. W misce miksera ubij białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaj 3/4 szklanki cukru. Po zmiksowaniu wsyp budyń i ponownie dokładnie wymieszaj. Wyłóż pianę na ciasto kakaowe a na nie zetrzyj w równomiernej warstwie pozostałe jasne ciasto. Włóż blachę do nagrzanego do 180 oC piekarnika i piecz przez
karmelowyktóre poprawią humor nawet po najgorszym dniu, kiedy nic się nie układa. Odrobina zdrowej słodyczy, aby wiosna zawitała na dobre, przede wszystkim dla mojej Mamy :) Wiosenne ciasteczka orkiszowe z budyniem i powidłami 220 g mąki orkiszowej razowej 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 60 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu waniliowego premium Delecta
FitKotpołowie szklanki mleka rozprowadzić mąki. Resztę wlać do garnka i razem z cukrem doprowadzić do wrzenia. Wsypać zmielone orzechy i gotować około 1 minuty. Wlać mieszankę mączną i ugotować budyń. Zdjąć z ognia i do gorącego dodać kawałki masła. Mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Masę wystudzić, co jakiś czas mieszając. Tak przygotowaną masą napełniać połówki wypieczonych orzeszków i zlepiać(...)całość. Gotowe orzeszki można polać dodatkowo polewą np czekoladową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasteczka , Dla dzieci , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , orzechy włoskie
https:KKuchniaMniamSkładniki na spód: mąka owsiana - 70 g masło - 40 g Składniki na masę serową: 650 g sera 3x mielonego 200 g jogurtu greckiego 150 g ksylitolu/cukru 2 jajka 1 budyń waniliowy 100 g groszków czekoladowych (u mnie 150 g, ciut za dużo) dodatkowo: 80 g gorzkiej czekolady(...)pieczenia. Równomiernie rozłożyć uciskając wilgotną łyżką (masa się klei). Podpiec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200`C ser z jogurtem umieścić w misce, dodać przesiany przez sitko budyń oraz cukier. Wbić kolejno po 1 jajku, za każdym razem mieszając tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszać groszki czekoladowe. Masę serową wylać na podpieczony spód, wyrównać szpatułką. Piec pierwsze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kręcone ciasto z rabarbarem Blacha 21 x 31 cm 1kg mąki pszennej 5 jaj 250 g masła roślinnego (o temperaturze pokojowej) 1,5 szklanki brązowego cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia sok z 1 cytryny szczypta soli ok 700g rabarbaru Rabarbar myjemy i pozostawiamy do wyschnięcia, następnie obcinamy końcówki i kroimy(...)dużej misce mieszamy żółtka z cukrem - miksujemy aż się dokładnie połączą. Dodajemy miękkie masło roślinne i dalej miksujemy. Następnie dosypujemy po trochu mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i budyniem. Ciasto będzie mocno gęstnieć - w czasie miksowania stopniowo dodajemy mleko i sok z cytryny. Powstanie gęste dość zwarte ciasto, ale powinno dawać się mieszać mikserem. Następnie dodajemy pianę z białek
peggiwkuchniKokosowe ciasteczka budyniowe to pyszne, kruche krążki, powstałe z połączenia tradycyjnych składników ciasta kruchego, proszku budyniowego oraz wiórków kokosowych. Ciasteczka dzięki dodatkowi budyniu, maja nie tylko delikatnie wyczuwalny budyniowy posmak, ale też sypką i delikatną strukturę. Duża ilość wiórków kokosowych w przepisie sprawia, że ciasteczka są zdecydowanie kokosowe, a smak kokosa wyróżnia się na tle innych. Z podanej porcji przygotujecie(...)około 35 ciasteczek . Kokosowe ciasteczka budyniowe Składniki: 120g mąki pszennej 120g masła 80g cukru pudru 80g wiórków kokosowych 2 budynie w proszku o smaku waniliowym lub śmietankowym (każdy po 40g) 2 żółtka 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżki cukru pudru i 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego do obtoczenia ciasteczek Wykonanie: - masło
Smakołyki Berenikipieczenia 3 łyżki kakao KREM POMARAŃCZOWY: 125 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego skórka otarta z 2 pomarańczy 2 żółtka 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki żelatyny POLEWA: 1/3 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka żelatyny Białka ubijać z solą do momentu, aż zaczną sztywnieć. Wtedy ustawić mikser na najwyższych(...)Smacznego :) Torcik pokroiłam zanim dobrze stężał. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: budyń , kakao , kremówka , mascarpone , olej , pomarańcze , soki owocowe , żelatyna
https:KKuchniaMniamzrobić innego zdjęcia. Razem ze mną w akcji udział brały: Dagmara , Dorotka , Magdalena , Joanna , Dorota , Asa , Iwona .. 800 g kwaśnej śmietany 18% (2 opakowania po 400 g) 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem 4 białka 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru cukier waniliowy Śmietanę, budynie, białka, cukier i cukier waniliowy dobrze zmiksować. Dolać mleko, jeszcze raz wymieszać. Masa będzie
Moje domowe kucharzenieruchu". Obłędne połączenie. Składniki: Tortownica 22cm i 18cm Spód ciemnego sernika: 100g herbatników 2 łyżki kakao 3 łyżki masła Pół łyżeczki chilli Serniki: 1kg serka homogenizowanego 2 opakowania budyniu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 4 łyżki cukru 500g musu z dyni hokkaido 2 łyżki cukru waniliowego 10 łyżek kawy rozpuszczalnej (może być zbożowa) 2 łyżki kawy mielonej 2 dojrzałe(...)aluminiową – pieczemy przez 40 minut w temperaturze 190*C. Zostawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem na sztywną masę. Dodajemy partiami serek, a gdy masa będzie dobrze połączona, dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną. Masy serowej będzie ok. 1200g – dzielimy ją na dwie równe porcje. W jednej misce miksujemy masę serową z kawą rozpuszczalną i mieloną, w drugiej blendujemy razem
Gotowanie i blogowaniePyszny jesienny deser z dodatkiem obłędnej komosy ryżowej. Przygotowanie trwa krócej niż 30 minut, idealny gdy dopadnie nas popołudniowa ochota na coś słodkiego. Składniki: 4 gruszki 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżeczka cukru trzcinowego 4 łyżki komosy ryżowej od Symbio 10 łyżek wody miód wielokwiatowy od Sądecki Bartnik Gruszki myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy środek. Układamy w naczyniu żaroodpornym(...)Komosę gotujemy z wodą i łyżeczką cukru trzcinowego - około 15 minut. Gdyby była zbyt wodnista, odsączamy ją na sitku. Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, gorący mieszamy z miękką komosą. Gruszki nadziewamy komosą i polewamy delikatnie miodem. Całość zapiekamy przez 25 minut w temperaturze 170*C. Na zdjęciach: talerzyk deserowy biały - Pepco
Gotowanie i blogowanieodrobinę więcej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu 2 łyżeczki sproszkowanego karobu 1 kg twarogu (u mnie 500 g półtłustego i 500 g chudego) 6 jajek 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki ksylitolu (lub nieco więcej, ok. 1 szklanka) 2 szklanki mleka łyżeczka domowego ekstraktu z pomarańczy (opcjonalnie) Wszystkie składniki na spód zagnieść. Formę wyłożyć papierem do pieczenia(...)wylepić w miarę równomiernie ciasto. Nakłuć widelcem i piec przez 10 minut w 180 stopniach, przestudzić. Twaróg przecisnąć przez praskę, dodać 4 żółtka i 2 jajka, budyń, ksylitol i ekstrakt. Wymieszać wszystko przy pomocy miksera. Dodać 2 szklanki mleka i ponownie zmiksować całość (ważne są bardzo wolne obroty, konsystencja jest dość płynna). 4 białka ubić na sztywno, dodać do twarogowej
FitKotbabeczek proponuję puszysty omlet biszkoptowy z aksamitnym kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową, na który może pozwolić sobie każdy :) Składniki: 2 białka 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru Krem: 1 opakowanie serka homogenizowanego np. Bieluch lub twarożku 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 2 łyżki kremowego serka śmietankowego Sos: 2 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka wody(...)łyżeczki miodu Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać budyń (proszek) i wymieszać delikatnie, wyłożyć na patelnię formując chmurkę. Smażyć po 5 minut z każdej strony. W miseczce wymieszać składniki na krem. Kakao wymieszać z wodą i dosłodzić według upodobań. Omlet położyć na talerzu, napełnić kremem i zwinąć. Można spiąć wykałaczkami, aby się nie rozwinął. Polać czekoladą :) Smacznego
Chocolate Muffin Blog