zmielonego lub gotowego z wiaderka -3 jajka -60 g masła -pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) -2 garście suszonych owoców (żurawina, śliwka, rodzynki-wedle uznania) -pół opakowania budyniu waniliowego (u mnie bez cukru) +polewa, ozdoba (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Masło (najlepiej wcześniej rozpuścić i ostudzić). Suszone owoce zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min, potem przecedzić(...)obsypać delikatnie mąką. 2. Białka ubijamy i wstawiamy na chwile do lodówki. 3. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem. 4. Do żółtek dodajemy twaróg, masło, budyń i wstępnie miksujemy. Następnie białko i miksujemy na małych obrotach. Na koniec wrzucamy owoce i przemieszajcie łyżką. 5. Powstałą masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 1 godzinę do wybicia zapachu
Zdrowie i pysznie na talerzu100g miękkiego masła ⅔ szklanki drobnego cukru 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ½ szklanki kwaśnej śmietany 18% 1 i ⅓ szklanki mąki pszennej ( użyłam pełnoziarnistej) 1 opakowanie (40g) budyniu waniliowego/śmietankowego bez cukru 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 500g truskawek, moreli lub innych owoców cukier perłowy do posypania ( nie koniecznie) Wykonanie: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej masło(...)cukrem ucieramy na puszystą masę, dodajemy jajko oraz ekstrakt z wanilii i dalej miksujemy do masy w 3 turach na przemiennie dodajemy śmietanę oraz mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia, mieszamy tylko do połączenia się składników tortownicę (21-22cm) wykładamy papierem do pieczenia, następnie przekładamy do niej ciasto , a na wierzchu układamy truskawki, morele itp rozcięciem
Słodkie zapomnieniehansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki (tortownica20-21cm): 3 jajka ( osobno białka i żółtka) 250g serka typu Bieluch 200g jogurtu naturalnego 1 budyń waniliowy bez cukru (w proszku) 3-4 łyżki miodu lub innego słodzidła 1-2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: białka ubijamy ze szczyptą soli, odkładamy w drugiej misce łączymy ze sobą pozostałe(...)składniki czyli serek Bieluch, jogurt naturalny, żółtka, budyń (proszek), płynny miód i cynamon, mieszamy ,na koniec do masy dodajemy białka i całość delikatnie mieszamy masę przekładamy do tortownicy 20-21cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50minut w piekarniku nagrzanym do150°C, studzimy w uchylonym piekarniku gotowy można polać roztopioną czekoladą , ja jednak pominęłam polewę bo w takiej czystej
Słodkie zapomnienieszklanki drobnego cukru 1 ¼ szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki przyprawy do piernika Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe bez cukru po 40g ½ szklanki cukru ½ laski wanilii lub 1 łyżeczka cukru waniliowego 200g masła w temperaturze pokojowej Krem śmietanowy: 500ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2x śmietan(...)wrzącego mleka, gotujemy , gdy zgęstniej, przykrywamy folią spożywczą żeby nie zrobił się nam kożuch i odstawimy do ostudzenia miękkie masło ucieramy mikserem do białości, następnie partiami dodajemy zimny budyń, miksujemy aż uzyskamy gładki krem, odstawiamy Krem śmietanowy: śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem ( można dodać dodatkowo śmietan fix ) Warstwa galaretki: 2 galaretki rozpuszczamy w 2 ½ szklanki gorącej wody
Słodkie zapomnienieugotowanych lub upieczonych fioletowych ziemniaków 1 puszka mleczka kokosowego 4 jajka 180 g ksylitolu lub erytrytolu 2 łyżki mąki kokosowej skórka otarta z 2 cytryn 1 budyń śmietankowy (65 g) 0,5 szklanki mleka roślinnego (u mnie kokosowe) Ziemniaki zblendować dokładnie z mleczkiem kokosowym (konsystencja jest dość kleista) i roślinnym. Jajka ubić z ksylitolem, połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać skórkę(...)cytryny, mąkę kokosową i budyń. Piec około godzinę w 180 stopniach (jeśli za bardzo się zarumieni, przykryć wierzch folią aluminiową). Pianka jogurtowa: 1,5 łyżeczki żelatyny 100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego + 3-4 łyżki do rozpuszczenia żelatyny 2 łyżki ksylitolu zmielonego na puder 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 200 g gęstego jogurtu naturalnego 1-2 łyżeczki domowego
Fitkotśmietany kremówki (38%) 230 g musu z dyni 4 jajka 125 g cukru skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka mielonego imbiru 20 g budyniu waniliowego (proszek) mus cytrynowy: 300 ml śmietany kremówki (38%) sok z 1 cytryny 115 g cukru pudru 3 listki żelatyny 2 białka Masło rozpuścić, ciasteczka dokładnie pokruszyć, wymieszać. Ugnieść na dnie(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 12 minut, przestudzić. Ricottę, kremówkę, mus dyniowy, jajka, cukier, sok i skórkę z cytryny, imbir i budyń zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Przelać na przestudzony spód, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 130 st. C. i piec jeszcze
Pożeraczka, czyli raz adobrzemałych serniczków. Składniki: opakowanie ciasteczek oreo około 150 g.(zużyłam niecałe) 0,5 kg zmielonego twarogu (u mnie z wiaderka) 250 g ricotty lub mascarpone 2/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 cukier wanilinowy (16g) drobina olejku pomarańczowego lub startej skórki z pomarańczy jajko 50g białej czekolady owoce do dekoracji (u mnie Formę na muffinki wypełnić papilotkami(...)wiele szybciej bo niecałą minutę ;). Wierzch serniczków smarujemy czekoladą i układamy na nią pokrojone owoce. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Serniki Tagged: biała czekolada , borówka amerykańska , brzoskwinia , budyń śmietankowy , cukier , granat , kiwi , mascarpone , mini serniczki , omiomiom , oreo , ricotta , skórka pomarańczowa
Mam apetyt na ...ugotowanych lub upieczonych fioletowych ziemniaków 1 puszka mleczka kokosowego 4 jajka 180 g ksylitolu lub erytrytolu 2 łyżki mąki kokosowej skórka otarta z 2 cytryn 1 budyń śmietankowy (65 g) 0,5 szklanki mleka roślinnego (u mnie kokosowe) Ziemniaki zblendować dokładnie z mleczkiem kokosowym (konsystencja jest dość kleista) i roślinnym. Jajka ubić z ksylitolem, połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać skórkę(...)cytryny, mąkę kokosową i budyń. Piec około godzinę w 180 stopniach (jeśli za bardzo się zarumieni, przykryć wierzch folią aluminiową). Pianka jogurtowa: 1,5 łyżeczki żelatyny 100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego + 3-4 łyżki do rozpuszczenia żelatyny 2 łyżki ksylitolu zmielonego na puder 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 200 g gęstego jogurtu naturalnego 1-2 łyżeczki domowego
FitKotpieczenia Pyszna szarlotka z orzechami – składniki na nadzienie 1 kg jabłek (najlepiej Szara Reneta) garść rodzynek 3 łyżki kaszy manny garść orzechów laskowych 75g cukru 1 łyżka budyniu waniliowego Pyszna szarlotka z orzechami -przepis Zaczynamy od przygotowania ciasta . Musi ono poleżeć w lodówce ok. 45 minut. Mąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia, masłem i żółtkami. Ciasto zagniatamy, zawijamy(...)kosteczkę. Prażymy je w rondelku dodając odrobinę wody. Dodajemy rodzynki i połowę uprażonych orzechów. Dodajemy kaszę manną. W oddzielnej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier i budyń. Całość miksujemy przez krótką chwilę. Przygotowanym ciastem wyklejamy blaszkę (25×25 cm), odrobinę ciasta zostawiamy na kruszonkę. Następnie układamy na nim podprażone jabłka i wylewamy masę budyniową. Na wierzchu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!spełniałoby moje kryteria, więc wymyśliłam sama :D Czy zapełniłam lukę w cyberprzestrzeni? Nie wiem, pewnie w jakiś sposób tak - częstujcie się :) Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru) foremka 21 x 27 cm 6 białek 1 budyń malinowy bez cukru 5 łyżek erytrytolu 4 łyżki ksylitolu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki
FitKotgrubo zmielonych orzechów włoskich 20 g masła 1 jajko 1/2 łyżeczka ekstraktu z wanilii krem budyniowy: 110 g serka mascarpone 60 ml śmietany kremówki (38%) 1 jajko 30 g budyniu waniliowego (proszek) 25 g cukru dodatkowo: 100 g malin 3 morele Mąkę przesiać, wymiezać z cukrem. Dodać masło, posiekać, a nastpęnie rozterzeć palcami na kruszonkę. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie(...)umieścić w garnuszku. Zagotować, a następnie podgrzewać przez 5 minut, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Jeszcze ciepłą masę orzechową równomiernie rozprowadzić na kruchym spodzie. Odstawić. Mascarpone, kremówkę, jajko, budyń i cukier roztrzepać tylko do połączenia składników. Wylać na masę orzechową. Na wierzchu ułożyć połówki moreli i maliny. Piec w 160 st. C. przez 20-25 minut, aż masa się
Pożeraczka, czyli raz adobrzedaje nam super połączenie.Polecam ten przepis bardzo serdecznie :). SKŁADNIKI Przepis na dużą blachę 22x35cm 2 paczki krakersów słonych po 100g 250g masła lub margaryny 5 szklanek mleka 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru 4 żołtka 2 paczki cukru waniliowego szklanka mąki WYKONANIE Dno blaszki smarujemy odrobiną masła lub margaryny i wykładamy krakersami. Następnie do garnka wlewamy 4 szklanki mleka(...)szklankę mleka dodajemy mąkę żółtka oraz budynie.Wszystko ubijamy mikserem bardzo dokładnie żeby nie było grudek.Wymieszaną masę wlewamy do gotującego się mleka z masłem i cukrem i gotujemy jak budyń.Krem ma być gładki. Gorącą jeszcze masę wylewamy na krakersy i na górę dajemy warstwę krakersów.Możemy posypać cukrem pudrem i zostawiamy do wystygnięcia. Kiedy ciasto wystygnie,wstawiamy do lodówki
Mała w garnku mieszapieczenia. Wylać ciasto. Piec 30-40 minut 170*C. Wyjąć, wystudzić. Sernik: 250 g twarogu 2 jaja 170 g jogurtu naturalnego 3 łyżki miodu 40 g budyniu waniliowego bez cukru 1/2 słoiczka powidła śliwkowego Białka oddzielić od żółtek. Ser zmiksować z żółtkami, budyniem, miodem i jogurtem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać w trzech partiach
Chocolate Muffin Blogdomu kasza jaglana we wszystkich postaciach króluje na stole. Dziś proponuję w postaci budyniu, kremowego, kwaskowego i przepysznego. Jako dodatek galaretka z mirabelek ale tutaj pełna dowolność, dajcie ulubiony dżem czy konfiturę. Jaglany budyń jabłkowy z galaretką z mirabelek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniełyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko M Składniki na masę serową: 600 g sera z wiaderka 150 g śmietany kremówki 3 jajka 150g cukru/ksylitolu 1 budyń waniliowy 3/4 szklanki borówki amerykańskiej śliwki Wykonanie: suche składniki umieścić w misie robota, dodać pokrojone na małe kawałeczki masło i łopatką wymieszać do powstania kruszonki (na małych obrotach pod przykryciem(...)połączenia składników w kulę. Podzielić na 2 części, jedną zawinąć w folię i umieścić na 30 minut w zamrażarce, drugą w lodówce ser zmiksować ze śmietanką, cukrem i budyniem, następnie wbijać po jednym jajku i miksować tylko do połączenia składników, by zbytnio nie napowietrzyć masy przygotować owoce. Jagody umyć i odsączyć na papierowym ręczniku, śliwki pozbawić pestek część kruchego ciasta
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!