Deser czekoladowo budyniowo jagodowy

Deser czekoladowo budyniowo jagodowy

Deser czekoladowo budyniowo jagodowy

Przepis na : deser

- 2 szklanki mrożonych lub świeżych jagód - 300-400 ml śmietany 30% - 100 g czekolady mlecznej - 50 g czekolady gorzkiej - 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru - 1-2 łyżeczki miodu - 500 ml mleka Śmietanę podgrzej, ale nie gotuj. Wrzuć pokrojoną czekoladę, mieszając rozpuść dokładnie. Zostaw do ostudzenia, przykryj folią i włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Jeżeli owoce masz mrożone, wyjmij je z zamrażarki i pozostaw do odmrożenia w miseczce. Ugotuj budyń według wskazówek na opakowaniu, dosłódź miodem, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, budyń, miód, desery, deser, z jagodami, deser z owocami

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.