budyń - 12640 przepisów (strona:295/843)

Kręcone ciasto z rabarbarem 157

Kręcone ciasto z rabarbarem Blacha 21 x 31 cm 1kg mąki pszennej 5 jaj 250 g masła roślinnego (o temperaturze pokojowej) 1,5 szklanki brązowego cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia sok z 1 cytryny szczypta soli ok 700g rabarbaru Rabarbar myjemy i pozostawiamy do wyschnięcia, następnie obcinamy końcówki i kroimy(...)dużej misce mieszamy żółtka z cukrem - miksujemy aż się dokładnie połączą. Dodajemy miękkie masło roślinne i dalej miksujemy. Następnie dosypujemy po trochu mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i budyniem. Ciasto będzie mocno gęstnieć - w czasie miksowania stopniowo dodajemy mleko i sok z cytryny. Powstanie gęste dość zwarte ciasto, ale powinno dawać się mieszać mikserem. Następnie dodajemy pianę z białek

peggiwkuchni
Kokosowe ciasteczka budyniowe 3966

Kokosowe ciasteczka budyniowe to pyszne, kruche krążki, powstałe z połączenia tradycyjnych składników ciasta kruchego, proszku budyniowego oraz wiórków kokosowych. Ciasteczka dzięki dodatkowi budyniu, maja nie tylko delikatnie wyczuwalny budyniowy posmak, ale też sypką i delikatną strukturę. Duża ilość wiórków kokosowych w przepisie sprawia, że ciasteczka są zdecydowanie kokosowe, a smak kokosa wyróżnia się na tle innych. Z podanej porcji przygotujecie(...)około 35 ciasteczek . Kokosowe ciasteczka budyniowe Składniki: 120g mąki pszennej 120g masła 80g cukru pudru 80g wiórków kokosowych 2 budynie w proszku o smaku waniliowym lub śmietankowym (każdy po 40g) 2 żółtka 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżki cukru pudru i 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego do obtoczenia ciasteczek Wykonanie: - masło

Smakołyki Bereniki
Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach 300

pieczenia 3 łyżki kakao KREM POMARAŃCZOWY: 125 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego skórka otarta z 2 pomarańczy 2 żółtka 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki żelatyny POLEWA: 1/3 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka żelatyny Białka ubijać z solą do momentu, aż zaczną sztywnieć. Wtedy ustawić mikser na najwyższych(...)Smacznego :) Torcik pokroiłam zanim dobrze stężał. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: budyń , kakao , kremówka , mascarpone , olej , pomarańcze , soki owocowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Sernik bez sera 758

zrobić innego zdjęcia. Razem ze mną w akcji udział brały: Dagmara , Dorotka , Magdalena , Joanna , Dorota , Asa , Iwona .. 800 g kwaśnej śmietany 18% (2 opakowania po 400 g) 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem 4 białka 3/4 szkl. mleka  3/4 szkl. cukru cukier waniliowy Śmietanę, budynie, białka, cukier i cukier waniliowy dobrze zmiksować. Dolać mleko, jeszcze raz wymieszać. Masa będzie

Moje domowe kucharzenie
Sernik kawowo-dyniowy z polewą czekoladowo-kawową i figami 189

ruchu". Obłędne połączenie. Składniki: Tortownica 22cm i 18cm Spód ciemnego sernika: 100g herbatników 2 łyżki kakao 3 łyżki masła Pół łyżeczki chilli Serniki: 1kg serka homogenizowanego 2 opakowania budyniu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 4 łyżki cukru 500g musu z dyni hokkaido 2 łyżki cukru waniliowego 10 łyżek kawy rozpuszczalnej (może być zbożowa) 2 łyżki kawy mielonej 2 dojrzałe(...)aluminiową – pieczemy przez 40 minut w temperaturze 190*C. Zostawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem na sztywną masę. Dodajemy partiami serek, a gdy masa będzie dobrze połączona, dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną. Masy serowej będzie ok. 1200g – dzielimy ją na dwie równe porcje. W jednej misce miksujemy masę serową z kawą rozpuszczalną i mieloną, w drugiej blendujemy razem

Gotowanie i blogowanie
Gruszki nadziewane słodką komosą 148

Pyszny jesienny deser z dodatkiem obłędnej komosy ryżowej. Przygotowanie trwa krócej niż 30 minut, idealny gdy dopadnie nas popołudniowa ochota na coś słodkiego. Składniki: 4 gruszki 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżeczka cukru trzcinowego 4 łyżki komosy ryżowej od Symbio 10 łyżek wody miód wielokwiatowy od Sądecki Bartnik Gruszki myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy środek. Układamy w naczyniu żaroodpornym(...)Komosę gotujemy z wodą i łyżeczką cukru trzcinowego - około 15 minut. Gdyby była zbyt wodnista, odsączamy ją na sitku. Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, gorący mieszamy z miękką komosą. Gruszki nadziewamy komosą i polewamy delikatnie miodem. Całość zapiekamy przez 25 minut w temperaturze 170*C. Na zdjęciach: talerzyk deserowy biały - Pepco

Gotowanie i blogowanie
Delikatny sernik z mlekiem na karobowym spodzie 207

odrobinę więcej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu 2 łyżeczki sproszkowanego karobu 1 kg twarogu (u mnie 500 g półtłustego i 500 g chudego) 6 jajek 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki ksylitolu (lub nieco więcej, ok. 1 szklanka) 2 szklanki mleka łyżeczka domowego ekstraktu z pomarańczy (opcjonalnie) Wszystkie składniki na spód zagnieść. Formę wyłożyć papierem do pieczenia(...)wylepić w miarę równomiernie ciasto. Nakłuć widelcem i piec przez 10 minut w 180 stopniach, przestudzić. Twaróg przecisnąć przez praskę, dodać 4 żółtka i 2 jajka, budyń, ksylitol i ekstrakt. Wymieszać wszystko przy pomocy miksera. Dodać 2 szklanki mleka i ponownie zmiksować całość (ważne są bardzo wolne obroty, konsystencja jest dość płynna). 4 białka ubić na sztywno, dodać do twarogowej

FitKot
Omlet zawijany z kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową 193

babeczek proponuję puszysty omlet biszkoptowy z aksamitnym kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową, na który może pozwolić sobie każdy :) Składniki: 2 białka 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru Krem: 1 opakowanie serka homogenizowanego np. Bieluch lub twarożku 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 2 łyżki kremowego serka śmietankowego   Sos: 2 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka wody(...)łyżeczki miodu Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać budyń (proszek) i wymieszać delikatnie, wyłożyć na patelnię formując chmurkę. Smażyć po 5 minut z każdej strony.  W miseczce wymieszać składniki na krem. Kakao wymieszać z wodą i dosłodzić według upodobań. Omlet położyć na talerzu, napełnić kremem i zwinąć. Można spiąć wykałaczkami, aby się nie rozwinął. Polać czekoladą :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog
milosc na talerzu 177

Składniki na budyń: 1/2 litra mleka 3 i 1/2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią,  1/2 laski wanilii --niekoniecznie 2 żółtka jaj 3 łyżki mąki ziemniaczanej  1 łyżka masła, Wykonanie 2/3 mleka podgrzewać w garnku na wolnym ogniu z dodatkiem masła. Resztę mleka wymieszać z cukrem, roztrzepanymi żółtkami jaj oraz mąką ziemniaczaną. Do gotującego się mleka  wlać(...)powoli resztę mleka, wymieszanego z pozostałymi składnikami, cały czas mieszając, na gładko.Gdy budyń zgęstnieje, powoli zagotować i zestawić  z ognia.Posypać cukrem ,aby nie powstał kożuch. Składniki na galaretkę: ½ szklanki wody, 1 łyżka żelatyny (bez smaku), 1 szklanka soku wiśniowego Wykonanie W rondelku rozpuścić żelatynę w wodzie. Dokładnie wymieszać i poczekać aż zmięknie. Zagotować na małym ogniu

w mojej kuchni
Domowe Pączki z Czekoladą (z Masą Czekoladowo-Budyniową i Polewą Czekoladową) 601

opak. cukru waniliowego 80 g masła łyżka wódki /spirytusu/ octu 1/3 łyżeczki soli olej do smażenia Nadzienie Czekoladowe: 100 g czekolady mlecznej (lub pół na pół z gorzką)  budyń czekoladowy 50 g masła 550 ml mleka ok. 3 łyżki cukru Polewa Czekoladowa: 150 g dobrej jakości czekolady (najlepiej po 75 g czekolady gorzkiej i 75 g mlecznej(...)proszkiem i bardzo energicznie mieszamy rózgą cukierniczą do zgęstnienia masy i otrzymania gładkiej konsystencji (w kremie mogą pojawić się grudki, ale gdy będziemy przez dłuższą chwilę energicznie mieszać - znikną). Budyń przykrywamy folią aluminiową (dzięki temu nie powstanie "kożuch") i odstawiamy do przestudzenia. Gdy ciasto wyrośnie formujemy z niego okrągłe kuleczki i przekładamy na oprószone mąką tacki i znów pozostawiamy

Słodka Strona
Wegańskie kruche rurki z kremem budyniowym. 167

będę się rozpisywać, to są po prostu rurki z tego przepisu, przed pieczeniem obtoczone w brązowym cukrze, nadziewane kremem budyniowym. Składniki: 10 upieczonych kruchych rurek budyń: z pół litra mleka sojowego, 50 g mąki ziemniaczanej i 80 g cukru 2 łyżki rafinowanego masła kokosowego. Przygotowanie: Ugotować budyń, po zdjęciu z ognia dodać masło i dokładnie wymieszać. Napełnić rurki z kremem

greenscarf
Dla Dziadka. I sernik słodko-kwaśny 220

spód: 125 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 180 g czekolady karmelowej 200 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 2 łyżki budyniu krówkowego dodatkowo: 350 g porzeczek ze słoika (lub 300 g porzeczek i 50 g cukru) 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej Świeże porzeczki zasypać cukrem, odstawić, aż owoce puszczą sok. Zagotować całość, gotować(...)masę serową. Czekoladę posiekać. Kremówkę zagotować, zdjąć z palnika, zalać czekoladę. Odstawić na 5, a następnie dokładnie wymieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Przestudzić. Serek, rozpuszczoną czekoladę, jajka i budyń zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Masę serową wylać na podpieczony spód. Na wierzchu rozłożyć porzeczki, wykałaczką zrobić esy-floresy. Piec w 180 st. C. przez 10 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Korzenny budyń dyniowy 197

Polecam dziś pyszny deser na ciepło jak na dworze zimno lub na zimno jak na dworze ciepło, wybór i czas kiedy to nastąpi zostawiam Wam. Budyń jest przepyszny, można tutaj użyć dyni jaką lubicie, mleko jakie przypadnie Wam do gustu niemniej jednak taka wersja podana przez mnie jest przepyszna, popróbujcie. Korzenny budyń dyniowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik piernikowy według przepisu Pawła Małeckiego 429

ziemniaczanej 15g przyprawy do piernika 10g proszku do pieczenia 4 jajka Na masę serową: 1 kg twarogu sernikowego 200g śmietanki kremówki 150g cukru 50g margaryny (w temperaturze pokojowej) 40g budyniu waniliowego (1 opakowanie) 30g cukru wanilinowego (lub 20g domowego cukru waniliowego) 4 jajka Na kruche ciasto: 200g mąki pszennej 150g margaryny 75g cukru 15g kakao 15g cukru wanilinowego(...)stopni przez około 18-20 minut. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Ścinamy górną warstwę ciasta i kruszymy na małe części. Przygotowanie masy serowej: Twaróg sernikowy, cukier, cukier waniliowy oraz budyń miksujemy razem. Nie przerywając miksowania dodajemy cienkim strumieniem śmietankę oraz po jednym jajku. Mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Masę rozprowadzamy na piernikowym spodzie. Kruche ciasto wyjmujemy z zamrażalnik

Kolizje Smaków
Metrowiec z masą budyniową 228

wymieszaniu , drugą cześć mleka doprowadzamy do wrzenia z cukrem, zmniejszamy ogień na minimum i wlewamy powoli mleko z mąką ,gotujemy przez 2-3 minuty cały czas mieszając żeby się budyń nie przypalił . studzimy , masło ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń i kilka kropli olejku waniliowego ,ucieramy ok 5  minut . Ciasto kroimy na plasterki ,ja mam blaszki półokrągłe z wgłębieniami

Wypieki Rene