będę się rozpisywać, to są po prostu rurki z tego przepisu, przed pieczeniem obtoczone w brązowym cukrze, nadziewane kremem budyniowym. Składniki: 10 upieczonych kruchych rurek budyń: z pół litra mleka sojowego, 50 g mąki ziemniaczanej i 80 g cukru 2 łyżki rafinowanego masła kokosowego. Przygotowanie: Ugotować budyń, po zdjęciu z ognia dodać masło i dokładnie wymieszać. Napełnić rurki z kremem
greenscarfspód: 125 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 180 g czekolady karmelowej 200 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 2 łyżki budyniu krówkowego dodatkowo: 350 g porzeczek ze słoika (lub 300 g porzeczek i 50 g cukru) 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej Świeże porzeczki zasypać cukrem, odstawić, aż owoce puszczą sok. Zagotować całość, gotować(...)masę serową. Czekoladę posiekać. Kremówkę zagotować, zdjąć z palnika, zalać czekoladę. Odstawić na 5, a następnie dokładnie wymieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Przestudzić. Serek, rozpuszczoną czekoladę, jajka i budyń zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Masę serową wylać na podpieczony spód. Na wierzchu rozłożyć porzeczki, wykałaczką zrobić esy-floresy. Piec w 180 st. C. przez 10 minut
Pożeraczka, czyli raz adobrzePolecam dziś pyszny deser na ciepło jak na dworze zimno lub na zimno jak na dworze ciepło, wybór i czas kiedy to nastąpi zostawiam Wam. Budyń jest przepyszny, można tutaj użyć dyni jaką lubicie, mleko jakie przypadnie Wam do gustu niemniej jednak taka wersja podana przez mnie jest przepyszna, popróbujcie. Korzenny budyń dyniowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieziemniaczanej 15g przyprawy do piernika 10g proszku do pieczenia 4 jajka Na masę serową: 1 kg twarogu sernikowego 200g śmietanki kremówki 150g cukru 50g margaryny (w temperaturze pokojowej) 40g budyniu waniliowego (1 opakowanie) 30g cukru wanilinowego (lub 20g domowego cukru waniliowego) 4 jajka Na kruche ciasto: 200g mąki pszennej 150g margaryny 75g cukru 15g kakao 15g cukru wanilinowego(...)stopni przez około 18-20 minut. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Ścinamy górną warstwę ciasta i kruszymy na małe części. Przygotowanie masy serowej: Twaróg sernikowy, cukier, cukier waniliowy oraz budyń miksujemy razem. Nie przerywając miksowania dodajemy cienkim strumieniem śmietankę oraz po jednym jajku. Mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Masę rozprowadzamy na piernikowym spodzie. Kruche ciasto wyjmujemy z zamrażalnik
Kolizje Smakówwymieszaniu , drugą cześć mleka doprowadzamy do wrzenia z cukrem, zmniejszamy ogień na minimum i wlewamy powoli mleko z mąką ,gotujemy przez 2-3 minuty cały czas mieszając żeby się budyń nie przypalił . studzimy , masło ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń i kilka kropli olejku waniliowego ,ucieramy ok 5 minut . Ciasto kroimy na plasterki ,ja mam blaszki półokrągłe z wgłębieniami
Wypieki Reneszklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g masła 4 żółtka 2 łyżki śmietany JOGURTOWA PIANKA 4 białka szczypta soli 1/3 szklanki cukru 400g jogurtu naturalnego 50g masła 2 budynie śmietankowe Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z mąką krupczatką. Dodać zimne masło i posiekać. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera(...)ciast. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez około 40min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta przekładańce , Ciasta z owocami , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , jabłka , jogurt naturalny
https:KKuchniaMniamszklanka mąki pszennej razowej (typ 2000) 3 łyżki cukru waniliowego 220 gr masła 5 jajek 1 kg śmietany 18% 3/4 - 1,5 szklanki cukru (ja dałam 3/4) 2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego bez cukru szczypta soli 400 gr owoców'; document.write(" "); Składniki na tortownicę 28 cm: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka mąki pszennej razowej(...)dużych oczkach. Ciasto przesypać do tortownicy, wyrównać. Masa serowa: 5 białek w temp. pokojowej 1 kg śmietany 18% 3/4 – 1,5 szklanki cukru (ja dałam 3/4) 2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego bez cukru szczypta soli 400 gr owoców (jagód, wiśni, malin, borówek, porzeczek, czereśni, agrestu) u mnie mrożona Mieszanka Kompotowa z Biedronki (nie rozmrażałam ich przed pieczeniem, warto obsypać
moj przepis naPyszne ciasto z masą budyniową na herbatnikach. Składniki: ok 300 g herbatników puszka brzoskwiń 150 g wiórek kokosowych 2 łyżki masła łyżka cukru Masa budyniowa: 1 l mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 łyżki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej pół szklanki cukru 200 g masła sok z jednej cytryny Przygotowanie W 2/3 szklanki mleka rozpuszczamy budynie, mąkę ziemniaczaną
e-PrzepisyKulinarneNajlepszy budyń jaki kiedykolwiek zrobiłam! Może poza kokosowym, chałwowym i marchewkowym... Bez dodatku mąki ziemniaczanej, na bazie zmielonych płatków owsianych i mleka. Idealny na śniadanie, lunch lub jako alternatywa tradycyjnego budyniu :) Składniki: 1 szklanka mleka 1 i 1/2 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu (niekoniecznie) 2 łyżki mielonych płatków owsianych 3/4 szklanki mleka zagotować, wsypać kakao i gotować na małym
Chocolate Muffin BlogPyszny i bardzo rozgrzewający budyń na chłodne zimowe wieczory :) Nie znajdziecie w nim dodatku mąki ziemniaczanej - kremową konsystencję zapewniają zmielone płatki owsiane. Bez obaw - indeks glikemiczny płatków nie wzrasta bardzo, ponieważ gotujemy je jedynie minutę :) Budyń marchewkowy chodził za mną już pół roku, ale nie mogłam wymyślić czym zastąpić skrobię. Połączenie marchewki, cynamonu i przypraw korzennych wprowadzi każdego w błogi
Chocolate Muffin BlogBudyń o smaku chałwy? Dlaczego nie! Jest to kolejny pomysł na wykorzystanie nadmiaru kaszy jaglanej oraz domowej pasty tahini. Możecie kupić gotową, ale uwaga na skład - niektóre zawierają sztuczne barwniki i konserwanty. Przepis na domową tahinę znajdziecie poniżej :) Składniki na 2 szklanki : 4 szklanki sezamu 1 łyżka oleju Rozgrzać patelnię, wsypać sezam i partiami i uprażyć- zacznie ładnie pachnieć(...)zawiera widocznych ziaren sezamu. Jeśli wyjdzie za sucha, dodajemy łyżkę oleju i ponownie miksujemy. Pastę przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce do 2 miesięcy. Składniki na budyń: 1 łyżeczka pasty tahini 1 łyżeczka miodu lub więcej 4 łyżki kaszy jaglanej 50 ml mleka Kaszę umieścić w garnku z mlekiem, pastą i miodem. Podgrzać mocno, następnie zmiksować
Chocolate Muffin BlogDziś na blogu same budynie :) To za sprawą mojego nowego sposobu na kremową konsystencję budyniu - zero skrobi! Wystarczy zaopatrzyć się w słoiczek mielonych płatków owsianych i dodawać je do domowych deserów. Lepiej zróbcie to jak najprędzej, bo mam w głowie już kolejne pomysły! Tym razem cudowna wersja kokosowa... czy może być lepiej? Składniki: 1 szklanka mleka 3 łyżki wiórków kokosowych
Chocolate Muffin Blogskórka otarta z 1 cytryny 80 g zimnego masła 1 jajko krem: 100 g ciemnej czekolady (72%) 100 ml śmietany kremówki (38%) 2 jajka 75 g cukru 2 łyżki budyniu czekoladowego (proszek) dodatkowo: 300 g śliwek Mąkę i kakao przesiać, wymieszać z cukrem i skórką cytrynową. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść kruche ciasto(...)Kremówkę zagotować, zalać nią czekoladę, odstawić na 5 minut. Po tym czasie dokładnie wymieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Przestudzić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać budyń, a następnie powoli wlać czekoladową masę (może być letnia). Na końcu delikatnie wmieszać ubite na sztywno białka. Masę przelać na podpieczone ciasto, na wierzchu ułożyć śliwki. Piec
Pożeraczka, czyli raz adobrzełyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 3 małe słodkie jabłka pokrojone w kostkę (lub jabłka ze słoika, które przygotowujecie np. do szarlotki) (ok. 330g) 3 łyżki budyniu waniliowego w proszku 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego W misce mieszamy pokrojone jabłka z budyniem, odstawiamy na bok. W drugiej większej misce ucieramy mikserem cukier z masłem. Następnie ciągle miksując dodajemy
Kolizje SmakówDyniowy budyń kukurydziany, ze śliwkami i tahini Pamiętacie jeszcze te kukurydzane budynie? i jakby mogło zabraknąć dyniowej wersji? tym razem postawione na kremowość, a nie gęstość.. strzał w dziesiątkę a teraz czas wrócić do rzeczywistości, ogarnąć się, bo podobno jeden z ważniejszych roków w moim życiu, trzymajcie kciuki ;) ps. przepis z wczoraj i dzisiaj
More food, love and dreams