Niedzielne śniadanie na słodko - placuszki jogurtowo-owsiano-budyniowe 🌿2 jajka 🌿200 ml jogurtu naturalnego 🌿 1 bardzo dojrzały banan 🌿3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych Kupiec 🌿1 budyń czekoladowy 40g 🌿2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 🌿pół łyżeczki proszku do pieczenia 🌿 olej kokosowy do smażenia 🌿domowa konfitura z dyni i pomarańczy 🌿plasterki banana do przybrania(...)Banana rozgnieść widelcem,zmiksować z jogurtem i jajkami,dodać budyń w proszku, płatki, mąkę i proszek. Zmiksować wszystko razem,odstawić na 10 minut. Patelnię rozgrzać, posmarować olejem kokosowym i smażyć niewielkie placuszki. Podawać na ciepło lub zimno z ulubionymi dodatkami (u mnie konfitura z dyni i pomarańczy,plasterki banana
Kolorowa kuchnia Elkijajko, ¾ szklanki cukru pudru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Olejek waniliowy Składniki na masę serową: 1 kg sera twarogowego, ½ kostki masła, 1 szklanka cukru, Pół torebki budyniu śmietankowego, 5 jajek Sposób przygotowania: Zarobić ciemne ciasto, siekając najpierw tłuszcz z mąką na stolnicy, następnie dodając resztę składników. Włożyć do lodówki, mono schłodzić przynajmniej przez godzinę. Można podzielić ciasto(...)kakaowe ciasto będzie nie tylko na spodzie, ale też na wierzchu sernika. Następnie trzeba przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać zmielony w maszynce ser i budyń w proszku. Z białek ubić pianę i dodać do masy. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować olejem. Ciasto zetrzeć na blachę na tarce i wyrównać powierzchnię. Nałożyć masę
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnemąki, 10 dkg masła, 10 dkg cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 żółtka Masa serowa: 70 dkg sera twarogowego, 5 jajek, 25 dkg cukru pudru, ¾ paczki budyniu śmietankowego, Smażona skórka z 1 cytryny oraz sok z cytryny, Olejek cytrynowy Sposób przygotowania: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, dodać masło i posiekać nożem. Żółtka utrzeć z cukrem(...)blaszce tak, żeby przykryć częściowo także jej boki. Ser zemleć. Oddzielić 5 żółtek od jaj. Żółtka utrzeć z cukrem, a z białek ubić pianę. Wymieszać wszystkie składniki, dodać budyń śmietankowy, skórkę cytrynową, sok z cytryny i olejek. Masę serową wylać na ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godzinę. Udekorować smażoną skórką z cytryny. Artykuł Sernik cytrynowy pochodzi
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekitłowatą masą budyniową. Moje napoleonki natomiast mogę śmiało nazwać królewskimi, bo tak właśnie smakują. Wersja nieco uproszczona i mniej czasochłonna, ponieważ użyłam gotowego ciasta francuskiego. Ciasto przełożyłam nie budyniem, a kremem budyniowym - lekkim, puszystym, aksamitnym, po prostu przepysznym. I choć ciastka nie są fit, bez dokładki się nie obędzie. No, ale karnawał ma swoje prawa! Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego(...)maśle) 1 budyń waniliowy w proszku Oetkera (37 g) 500 ml mleka 200 g masła 2+2 łyżki cukru/ksylitolu 2 łyżki alkoholu - opcjonalnie dodatkowo: cukier puder do posypania Przygotowanie: ciasto francuskie rozwinąć, pozostawiając je na papierze i nieco ocieplić. Przeciąć na 2 równej wielkości części i gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 200* C 15-20 minut do zrumienienia. Ostudzić krem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pewno Wam posmakuje. Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy Aż trudno uwierzyć, że mamy już 2019 rok. Składniki: 100 g białego ryżu 2 szklanki mleka 1 budyń bez cukru – u mnie dziś o smaku malinowym, ale można użyć np. waniliowy lub śmietankowy 2 łyżki cukru* – użyłam cukier trzcinowy pełny 4 płaty mango w syropie *można użyć mniej Przygotowanie: Ryż(...)ryż przekładamy do garnka. Zalewamy 1 szklanką mleka i chwilę gotujemy (u mnie z 3-4 minuty), w między czasie słodzimy i mieszamy. W pozostałej ilości mleka rozprowadzamy nasz budyń. Następnie wlewamy go do ryżu. Całość gotujemy (na małym ogniu) często mieszając, aż całość zacznie gęstnieć (nie gotujemy zbyt długo, to nie ma być bardzo gęsty deser). Ryż przekładamy
Słodkie okruszkiciężko nam wytrwać do momentu aż się schłodzi. :) Potrzebujemy: 100 g ryżu, u mnie ryż jaśminowy ze sklepu Kuchnie Świata 1 szklanka wody 0,5 litra mleka 1 budyń waniliowy odrobina ekstraktu waniliowego, u mnie ekstrakt waniliowy z ziarenkami ze sklepu Kuchnie Świata konfitura malinowa (można użyć dowolnej ulubionej lub słodkiego sosu karmelowego, czy czekoladowego) Jak ugotować ryż? Ryż jaśminowy(...)mleku przykrywamy i odstawiamy na minimum 20 minut. Najlepiej deser belriso schłodzić w lodówce, wtedy do złudzenia przypomina ten, który możemy kupić w sklepie. Na schłodzony ryż z budyniem nakładamy kleks konfitury malinowej. Zamknij oczy i poczuj się jak w niebie! :) Dodatek w postaci konfitury malinowej możecie oczywiście wymienić na swój ulubiony dodatek. Na myśl przychodzą mi prażone jabłka
MamaOskarkaświęta. Spróbujcie, polecam. Składniki: (na tortownicę 26 cm lub mniejszą) 1 kg sera z wiaderka – polecam Wieluń Mój Ulubiony 3/4 szklanki cukru pudru* 1/3 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe – u mnie Emix (2 x 41 g) 4 jajka klasy M Dodatkowo: dobrej jakości mleczna czekolada (u mnie belgijska)** i czekoladowe kuleczki (chrupki) *sernik nie jest mocno słodki(...)miski przekładamy cały ser, dodajemy cukier puder i wstępnie miksujemy. Następnie dodajemy po 1 jajku, cały czas miksując. Teraz małym strumieniem wlewamy olej. Gdy składniki się połączą dodajemy budyń (proszek) i krótko miksujemy. Masę przelewamy do tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (u mnie środkowy poziom). Sernik obserwujemy, powinien delikatnie odchodzić od brzegów formy, a wierzch mieć lekko przyrumieniony. Czas pieczenia
Słodkie okruszkisłodko dzień ;)) lub pyszny deser. Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy. P.s. Czy do Was też zawitała zima? U nas biało Pamiętajcie o promocji w sklepie Brat.pl Składniki: 2 łyżki budyniu waniliowego – u mnie z cukrem trzcinowym 2 jajka klasy M 3 łyżki mąki pszennej pół szklanki wody / tu szklanka o pojemności 200 ml odrobina oleju Dodatkowo: 3 łyżki mleka(...)łyżki kropelek białej czekolady – polecam białą belgijską czekoladę ze sklepu Brat.pl garść migdałów kalifornijskich – u mnie ze sklepu Brat.pl plastry pomarańczy Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy budyń (proszek), mąkę pszenną i wlewamy pół szklanki wody. Całość dokładnie mieszamy ręczną trzepaczką. Masa będzie rzadka, ale ładnie się zetnie podczas smażenia. Masę wylewamy na małą patelnię z odrobiną oleju
Słodkie okruszkilitra mleka gotujemy z cukrem i ziarenkami wanilii. Pozostałe mleko miksujmy z całym jajkiem , żółtkami, oraz przesianymi mąkami. No gorące mleko wlewamy mieszankę i na wolnym ogniu gotujemy gesty budyń. Studzimy. Masło ucieramy, do utartego łyżka po łyżce dodajemy budyń. Na blachę układamy porcje krakersów, przykrywamy kremem – tworzymy 3 warstwy. Odstawiamy na kilka godzin ( najlepiej noc ) do lodówki. Smacznego
Ostra na Słodkopiec około 35 minut w temp. 175st, do tzw. "suchego patyczka". Przestudzić i przekroić na pół, po czym obie części nasączyć herbatą. Krem czekoladowy: 500ml mleka, 2 budynie czekoladowe, 50 g gorzkiej i 50g mlecznej czekolady, 200g masła, 1/3 szklanki cukru, łyżka cukru waniliowego. 400 ml mleka zagotować z cukrami oraz połamaną na kawałki(...)czekoladą. W pozostałym mleku rozrobić budynie, wlać na gotujące się mleko z cukrami. Stale mieszając, gotować, aż masa całkowicie zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, stale ucierając, dodawać po łyżce przestudzone masy budyniowej. Krem wyłożyć na pierwszy blat ciasta i przykryć drugim blatem. Krem stracciatella: 250 ml śmietanki 36%, 2 łyżki cukru pudru, 100 g startej
Z miłości do słodkościBudynie z kaszy jaglanej idealnie sprawdzają się jako słodki posiłek śniadaniowy czy także deser. Praktycznie zawsze wychodzą smaczne, mimo różnego miksowania składników. I tak też było w tym przypadku. Kaszę jaglaną zmiksowałam m.in. z kakao , musem kokosowym czy zieloną spiruliną , która dodana w małej ilości nie wpływa negatywnie na smak (algi mają to do siebie, że mają ten swój specyficzny(...)posmak, niezadowalający każdego). Oczywiście nie jest to składnik niezbędny, dlatego jeżeli nie posiadasz spiruliny zwyczajnie ją pomiń lub dodaj jakiś superfoods od siebie. Budyń finalnie smakuje przepysznie, jest bardzo kremowy, kokosowo-kakaowy 😍 Składniki (1 porcja): 60 g kaszy jaglanej (Look Food) 150 ml wody 150 ml mleka sojowego 1 łyżka musu kokosowego (Look Food) 2 łyżeczki kakao 1/2 łyżeczki
Zdrowie na języku :Pcukru pudru 125 g masła 1 jajko skórka otarta z 1 cytryny 1-2 łyżeczki soku z cytryny Masa: 300 ml mleka 100 g cukru 1 op. budyniu waniliowego 1 op. cukru wanilinowego 250 g półtłustego twarogu, zmielonego dwu/trzykrotnie 300 g śliwek sok wyciśnięty z połowy cytryny Mąkę przesiewamy na stolnicę, mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki(...)cukrem i cukrem wanilinowym doprowadzamy do wrzenia. W pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy. Wlewamy na gotujące się mleko i cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Studzimy. Zimny budyń miksujemy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny oraz zmielonym twarogiem. Schłodzone ciasto wałkujemy na cienki placek. Wylepiamy nim spód i boki natłuszczonej formy do tarty. W kilku miejscach nakłuwamy widelcem
Smaki Na TalerzuMiały być placki z twarogu, ale to już było. Z połączenia budyniu malinowego i twarogu wyszło za to pyszne śniadanie w kokilkach. Danie to z powodzeniem można podać jako deser lub przekąskę. 250 g chudego twarogu 2 jajka 2 opakowania (80 g) budyniu bez cukru, ja użyłam malinowego 1 szklanka mleka 3-4 łyżki słodziwa (u mnie erytrol) garść owoców
Kucharzyca