budyń - 12640 przepisów (strona:288/843)

Snikers na imieninowe przyjęcie 186

szklanka cukru 5 białek ciasto orzechowe: 10 dag orzechów 5 białek  1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru masa: 0,5 l mleka 1 cukier waniliowy budyń śmietankowy 2 łyżki cukru 2.5 łyżki mąki pszennej kostka margaryny Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto kruche wysypujemy na stolnicy i zagniatamy z nich jednolite ciasto. Dzielimy je na dwie części(...)cukier z proszkiem do pieczenia a na koniec delikatnie mieszamy masę z orzechami. Gotowe ciasto wlewamy do formy i podobnie pieczemy jak pozostałe Ostatni element czyli masę wykonujemy z budyniu ugotowane na mleku z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Można również dodać do mleka mąki pszennej. Następnie ucieramy margarynę na miały puch i dodajemy stopniowo ostudzony budyń. Ciasto przekładamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Torcik waniliowy 134

był mój łasuch gdyż dostał po łapach gdy próbował skubnąć kawałek ciasta:) Składniki: ciasto: 4 jajka szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia olejek waniliowy szklanka cukru masa: margaryna budyń czekoladowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 0,5 l mleka Wykonanie: Ubijamy białka na sztywno i dodajemy cukier i żółtka. Na koniec delikatnie dodajemy mąkę z proszkiem(...)pieczenia. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy 30 minut w 180 stopniach.  Margarynę ucieramy z cukrem na puch. Budyń gotujemy na mleku i dodajemy do niego mąkę ziemniaczaną. Ostudzony budyń dodajemy stopniowo do utartej margaryny i dalej miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ostudzone ciasto dzielimy na 3 krążki i przekładamy je masą. Resztą masy obkładamy brzegi tortu. Dekoracja

ciastkarnia na kruchym spodzie
piernikowe serducho 137

samym wracam do pieczenia, jutro możecie się spodziewać przepisu na sernik i keksa świątecznego.  składniki: ciasto: 2 szklanki mąki szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek masa: budyń czekoladowy kostka margaryny tabliczka czekolady gorzkiej 3/4 szklanki cukru 0,5 l mleka. Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier z żółtkami. Na koniec delikatnie dodajemy mąkę wymieszaną(...)proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Gotujemy budyń. Ucieramy margarynę z cukrem i dodajemy ostudzony budyń. Na sam koniec dodajemy rozpuszczona czekoladę. Gotową masą przekładamy biszkopt. Dekoracja według uznania. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Słodka kostka czyli ciasto architekta 207

kakao łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru Biszkopt jasny: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa:  1 litr mleka 4 budynie waniliowe łyżka kakao 2 kostki masła masa śmietanowa: 500 g serków homogenizowanych waniliowych 3 galaretki czerwone 4 banany 1 cytryna polewa: 1/2 kostki masła 3 łyżki kakao 4 łyżki kwaśnej(...)pieczenia i powoli wsypujemy ją do masy jajecznej delikatnie mieszając.  Gotową masę wlewamy do brytfanki i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Masa budyniowa:  Gotujemy 4 budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu i studzimy. Masło ucieramy na biały puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Masę dzieli na dwie części i do jednej dodajemy łyżkę kakao.  Masa

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarta wieloowocowa 154

herbatników był pod sernik, według mnie załamałoby się to bardzo szybko. Może jeszcze kiedyś się skuszę na taką tartę ale zobaczymy:) Składniki: 300 g herbatników 1 1/2 kostki margaryny budyń waniliowy galaretka owocowa pomarańcza mandarynka ananas z puszki Wykonanie: Herbatniki łamiemy i miksujemy na puch. 1/2 kostki margaryny rozpuszczamy i mieszamy z połamanymi herbatnikami. Gotową masę wykładamy na spód(...)brzegi tortownicy. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Gotujemy budyń z godnie z instrukcją na opakowaniu a potem studzimy go. Gotowy budyń miksujemy z kostką margaryny. Masę wykładamy na wierzch upieczonego ciasta. Na masę układamy owoce. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i  gdy lekko stężeje to wykładamy na ciasto. Całe wkładamy do lodówki na około godzinę

ciastkarnia na kruchym spodzie
Japoniec 148

zjem je do niedzielnej kawy.  Składniki: ciasto: 100 g masła 50 g sezamu 2 jajka łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki kwaśnej śmietany 300 g mąki pszennej masa: 2 budynie waniliowe 1 l mleka 4 łyżki cukru 150 g masła puszka masy makowej puszka ananasów 2 galaretki pomarańczowe Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sitko na stolnicy. Dodajemy  sodę i sezam(...)pół godziny do lodówki. Następnie wykładamy nim brzegi i spód prostokątnej blachy. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach aż ciasto się zarumieni na brązowo.  Gotujemy dwa budynie waniliowe zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy ostygnie ucieramy margarynę z cukrem na miały puch i stopniowo dodajemy zimny budyń. Galaretkę również zalewamy zgodnie  z instrukcją i pozostawiamy w lodówce

ciastkarnia na kruchym spodzie
Egzotyczna tarta manna i biegi między kuchenne:) 121

tartę. Składniki ( forma o średnicy 28 cm) ciasto: 200 g masła 2 jajka łyżeczka sody oczyszczonej 300 g mąki 3 łyżki śmietany 18% masa: 1 l mleka  2 budynie śmietankowe 6 łyżek kaszy mannej olejek rumowy dodatkowo: 3 banany kilka plastrów ananasa kilka plastrów melona  2 galaretki brzoskwiniowe.  Wykonanie: Mąkę i sodę przesiewamy na stolnicę. W stożku(...)minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na stolnicy i układamy w formie na dnie i brzegach. Ciasto pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.  W tym czasie gotujemy budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy będziemy podgrzewać mleko dodajemy do niego mannę i zagotowujemy z  sypkim budyniem. Gotową masę studzimy.  Do ciasta nie zbędna jeszcze nam będzie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto smerfa 177

masła 4 łyżki kakao 300 g mąki pszennej 6 jajek 300 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa: 6 łyżek kaszy mannej 1 litr mleka 2 budynie waniliowe 2 galaretki cytrynowe  200 g borówek  Wykonanie: Czekoladę masło i cukier roztapiamy w garnku na piecu. Następnie gdy wszystko się rozpuści zostawiamy garnek aż trochę się ostudzi(...)dodajemy ją do ciasta. Wszystko razem mieszamy i przelewamy do formy. Pieczemy około 40 minut w temp. 170 stopni.  Gdy ciasto się nam piecze możemy zrobić masę. Gotujemy budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przed dodaniem budyniu do mleka wsypujemy kasze manna. Gotową masę studzimy i wykładamy na ciasto. Następnie wysypujemy na wierzch borówki. Galaretki rozpuszczamy zgodnie

ciastkarnia na kruchym spodzie
orzechowo-kawowy tort 164

pieczenia ciasto kokosowe: 200 g wiórków kokosowych 3 łyżki cukru 4 białka z jajek masa kawowa: kostka masła 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki cukru 1 l mleka 2 budynie śmietankowe Wykonanie: biszkopt: białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka, wszystko razem delikatnie mieszamy. Następnie  powoli wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i orzechy, wszystko razem mieszamy, przelewamy(...)pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier a gdy już białka będą całkiem sztywno ubite wsypujemy wiórki. Masę przelewamy do formy i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Masa: gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu i studzimy go. Następnie rozpuszczamy kawę  w niewielkiej ilości wody. Masło miksujemy z cukrem na biały puch, następnie na zmianę dodajemy zimny budyń

ciastkarnia na kruchym spodzie
podwójnie czekoladowy tort po przejściach 118

pecha.  Składniki na  tortownice o średnicy 34 cm biszkopt: 6 jajek szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki łyżeczka proszku do pieczenia masa: 250 g masła budyń czekoladowy 0,5 l mleka 4 łyżki cukru pudru dodatkowo likier czekoladowy do nasączenia czekolada plastyczna 0,5 kg wiórki czekoladowe Wykonanie: Biszkopt: białka ubijamy na sztywna pianę następnie dodajemy(...)już nie mikserem na łyżką. Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w 180 stopniach Po ochłodzeniu biszkopt przecinamy na 3 krążki i nasączamy go likierem masa: gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu a następnie chłodzimy. Masło ucieramy mikserem na biały puch i dodajemy cukier puder a następnie po łyżce zimnego budyniu. Gotową masę przekładamy krążki biszkoptu

ciastkarnia na kruchym spodzie
Fale dunaju 193

jajek 250 g cukru 250 g masła 400 g mąki 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia masa: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru budyń waniliowy 250 g masła polewa: 100 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Masło ucieramy mikserem z cukrem aż do całkowitego wymieszania składników (ciasto(...)jednej wsypujemy kakao. Na przygotowaną wcześniej brytfankę wlewamy najpierw białe ciasto potem czekoladowe i wkładamy je do pieczenia na 40 minut w 180 stopniach.  Na mleku gotujemy budyń zgonie z instrukcją na opakowaniu (nie dodajemy cukru) i zostawiamy do ostudzenia. W tym czasie ucieramy mikserem masło z cukrem aż  składniki się połączą bez grudek. Gdy budyń ostygnie dodajemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pijak 145

przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku przez ok 45 min w 175 stopniach celcjusza. Podczas, gdy ciasto się piecze bierzemy się za przygotowanie masy do naszego ciasta. Rozpoczynamy od przyrządzenia budyniu: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i mleko wkładamy do rondelka i gotujemy na małym ogniu, aż nie uzyskamy zbitej, jednolitej masy. Pamiętamy by budyń często mieszać, inaczej się przypali. Odstawiamy(...)margarynę ucieramy, czyli łączymy mikserem na wolnych obrotach z cukrem (margarynę najlepiej rozdrobnic najpierw na mniejsze kawałki lub wyjąc wcześniej z lodówki by była miękka). Następnie dodajemy przestudzony już budyń oraz 2 łyżki cappuccino. Wszystko razem miksujemy. Polewę robimy na samym końcu, tuż przed polaniem ciasta: wszystkie składniki wkładamy do rondelka i cały czas mieszając gotujemy na małym ogniu

Kolizje Smaków
Ciasto z borówkami i kremem budyniowym 256

zrobiłam je w pierwszej kolejności po powrocie z wakacyjnych wojaży. Przepis na biszkopt - kliknij tutaj. Do upieczenia tego biszkoptu  użyłam formy o średnicy 29 cm. Krem: 1 budyń waniliowy, 0,5 l mleka, 200 g masła, 1/4 kostki margaryny, 2 żółtka, 2 łyżki cukru. Dodatkowo: 30 dag dżemu porzeczkowego, Dżem lekko podgrzać z 3 łyżkami wody i dokładnie wymieszać(...)rozpuścić w szklance wody. Szklankę mleka gotujemy z cukrem. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy wraz z żółtkami. Wlewamy do gotującego mleka i chwilę gotujemy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Budyń przykrywam papierem do pieczenia, żeby nie powstał kożuch :) Masło (nie zbyt miękkie) wraz z margaryną ucieramy mikserem ok. 2 minut. Następnie dodajemy partiami przestudzony budyń i miksujemy, powstanie puszysta masa

Delicious Titbits
Kruche ciasto z budyniową pianką i malinami 150

przepisu  Kasi , jest on w sumie taki sam..troszkę różni się tylko ilością oleju..U mnie pianka jest ciemna..a to dlatego, że miałam w domu tylko jeden budyń śmietankowy i jeden czekoladowy.. 1 kostka margaryny Kasia 2 i 1/2 szklanki mąki (430 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 2/5 szklanki oleju(...)jajek 2 budynie śmietankowe [ u mnie śmietankowy  i czekoladowy] 400 g malin szczypta soli Żółtka oddzielić od białek. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka i szczyptę soli. Dodać Kasię i wymieszać lekko mikserem.Masę przełożyć na podsypany mąką stół i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie części w proporcji 2:3. Zawinąć

Moje domowe kucharzenie
Sernik kajmakowy 2236

jaja, (3 żółtka do ciasta i 4 żółtka + wszystkie białka do masy serowej) 1/2 kostki margaryny, 50 g masła 1 puszka kajmaku waniliowego 6 łyżek domowego cukru waniliowego, 2 budynie śmietankowe Winiary (jeden z cukrem, drugi bez cukru) olejek waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szkl. mąki, gwiazdki Dr. Oetkera Przygotowanie kruchego ciasta: Rozpuszczamy margarynę, dodajemy 3 żółtka(...)pieczenia. Masa serowa : Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Ubijamy białka na sztywno. W misie robota ubijamy ser z masą kajmakową, cukrem waniliowym, kilkoma kroplami olejku waniliowego, oraz suchym budyniem (lub 2 łyżkami mąki ziemniaczanej) . Dodajemy stopniowo po 1 żółtku, cały czas miksujemy na najmniejszych obrotach. Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do przestudzenia. Dodajemy rozpuszczone masło i miksujemy. Na koniec

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię