zapiekanki - 9903 przepisów (strona:295/661)

Ciasto waniliowe na wodzie gazowanej 80

formy kwasoodporne Korzeniewscy. Dlaczego? O tym poniżej. Dlaczego warto wybrać formy kwasoodporne? Formy wypiekowe ze stali kwasoodpornej to wybór na lata. Idealne do wypieku chleba, ciast bułek, pasztetów czy zapiekanek. Ja je uwielbiam. Dlaczego warto wybrać formy ze stali kwasoodpornej? bezpieczne dla zdrowia, bardzo trwałe i odporne na uszkodzenia – to formy na lata! nie wpływają na smak produktów

Słodkie okruszki
Gulasz z kurczaka po meksykańsku 67

zostanie Wam kilka łyżek kukurydzy. Ja zawsze ją zamrażam - co prawda, nie będzie smaczna rozmrożona i zimna, ale nada się idealnie do wszelkich dań na ciepło, na przykład gulaszu, zapiekanek, tostów, zup, a nawet do pizzy :) Gulasz meksykański z kurczakiem świetnie smakuje z chrupiącym pieczywem, kawałkami tortilli lub ryżem. Jeśli Wasza potrawa będzie bardzo pikantna, możecie podać ją z kleksem

Lekcje w kuchni
Gdzie i co zjeść na Krecie? Kuchnia kreteńska - 20 tradycyjnych dań prosto z Krety 80

mięso wieprzowe marynowane w przyprawach i oliwie 16. Halvas - pomarańczowy/cytrynowy deser z kaszy manny  17.   Pasta Elias - pasta z oliwek 18.  Boureki - warzywna zapiekanka z ziemniaków i cukinii  19. Graviera - tradycyjny kreteński długodojrzewający ser żółty wytwarzany z mleka owczego lub owczo-koziego.  20. Tsigariasto - jagnięcina w sosie z wina Inne greckie

Czarnawisienka
Kurczak zapiekany w porach 61

Pora pokroić w półkrążki, ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W naczyniu żaroodpornym, na kurczaku poukładać pora. Następnie wymieszać śmietanę z serem żółtym i wyłożyć na wierzch zapiekanki. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 35 minut, grzanie góra-dół. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kurczak zapiekany w porach pochodzi z serwisu

Przepiski.pl
Kalarepa to warzywo zdrowe i smaczne 63

świecie, ma wiele zastosowań kulinarnych. Młoda, świeża kalarepa zachowuje swoje najcenniejsze wartości odżywcze jedzona w postaci świeżego warzywa. Zarówno bulwa, jak i świeże liście doskonale nadają się do surówek, zapiekanek czy zup. Twarde i mniej soczyste warzywo wyśmienicie smakuje podana na ciepło – gotowane, zapiekane, duszone czy faszerowane. Kalarepa jest znakomitym dodatkiem do rozmaitych surówek lub sałatek. Jest smaczna w połączeniu

ProstePesto.pl
Roladki z bakłażana z orzechami 60

słodko-kwaśny smak, dzięki czemu potrawa zyskuje ciekawą smakową nutę. Ale nawet bez granatu smakowały wybornie. Bardzo polecam!   Polecam również inne przepisy z bakłażanami: Imam bayildi (nadziewane bakłażany) Zapiekanka z bakłażana Faszerowane bakłażany Ajvar Bakłażan w roladkach z serkiem i kabanosami Kawior z bakłażana Bakłażan z pomidorami i jajkiem Roladki z bakłażana z orzechami Składniki: 3-4 bakłażany

Obiad gotowy
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem – tradycyjny przepis 54

inne dania z wątróbką drobiową: Wątróbka a la strogonow – przepis na gulasz z wątróbki drobiowej Wątróbka z warzywami – prosty i pyszny przepis na obiad Zapiekana wątróbka z sosem musztardowym Zapiekanka z wątróbką i ziemniakami – pyszna i prosta Wątróbka z pomidorami – danie na obiad   Artykuł Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem – tradycyjny przepis pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pomidory – dlaczego warto je jeść? 74

jesienno-zimowym świeże pomidory warto zastąpić suszonymi. Dlaczego? Suszone pomidory zawierają w swoim składzie znacznie większą ilość likopenu, o którym wspomnieliśmy już powyżej. Warto je zatem dodawać do kanapek, zapiekanek, sałatek czy makaronów. W pobliskim sklepie nie ma suszonych pomidorów? Zawsze możesz kupić pomidory online , które – w każdej postaci – zostaną bezpiecznie dostarczone do twojego domu, pod same drzwi

Drinkologia
Imam bayildi (nadziewane bakłazany) 51

koniec pieczenia dodałam mozzarellę. I chyba już wiem, skąd ta nazwa, bo jedząc to danie można omdleć z kulinarnej rozkoszy;)    Polecam również inne przepisy z bakłażanami: Zapiekanka z bakłażana Faszerowane bakłażany Ajvar Bakłażan w roladkach z serkiem i kabanosami Kawior z bakłażana Bakłażan z pomidorami i jajkiem   Imam bayildi (nadziewane bakłazany) Składniki: 3-4 nieduże bakłażany

Obiad gotowy
Brokuły – dlaczego warto je jeść? Wartości odżywcze, przepisy, właściwości 89

zrobienia wcześniej wspomnianego kremu. Pamiętajmy też, że brokuły lubią sól, dlatego zawsze dodawajmy ją do gotującej wody.  Jednymi z najsmaczniejszych dań z brokułem w roli głównej są wszelkie zapiekanki. Takie dania skradną serca nawet najbardziej uprzedzonych osób. Możemy zapiec je z makaronem lub samodzielnie, na przykład z czosnkiem i beszamelem. Coś pysznego! Gdzie kupować brokuły?  Brokuły dostępne

Via Gusto
Skarby natury. Szpinak i jego właściwości 81

cukrzycy). Wchodzące w skład szpinaku witaminy z grupy B, cynk i selen mają korzystny wpływ na pracę tarczycy. Szpinak wzbogaca smak potraw. To doskonały dodatek do drugiego dania, do zapiekanek, makaronów, naleśników, pierogów, sałatek, rolad, potraw ryżowych, koktajli, a także produkt do smacznej zupy szpinakowej z ziemniakami i jajkiem. Smakuje z owocami i różnymi rodzajami sera. Szpinak to warzywo bardzo

ProstePesto.pl
Kiełbasa pieczona w piekarniku z ziemniakami, cukinią i papryką 80

zapiekłam ją z cukinią, młodymi ziemniaczkami i czerwoną papryką. Ja osobiście za kiełbasą średnio przepadam, taka pieczoną i z grilla czasem zjem ze smakiem. Bardziej fanami są moi Panowie. Zapiekanka wyszła pyszna, a to najważniejsze. Miłego dnia :-) Składniki: 5 - 6  kiełbasek u mnie z szynki 10 młodych średnich ziemniaków 2 czerwone papryki 2 mniejsze cukinie oregano tymianek słodka papryka

kruche babeczki
Przekąski na weekend – Najlepsze przepisy na imprezowe przystawki 104

porcję, bo sami się przekonacie, że takie przekąski znikną ze stołu, zanim się obejrzycie. Który przepis najbardziej Wam się spodobał? 1. Przekąski piwosza Przepis na: Przepiski.pl 2. Zapiekanki na cieście francuskim Przepis na: Alledobre.pl 3. Mini bagietki z grzybami Przepis na: ProstaKuchnia.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Paszteciki Przepis na: wasze-przepisy.pl 5. Surimi w panierce Przepis na: KulinarnePrzeboje.pl (adsbygoogle

Damusia.pl
Papryka konserwowa na zimę 188

paprykę konserwową w słoikach. Papryka marynowana na zimę, to idealny sposób na przygotowanie pysznego dodatku do kanapek, sałatek, a także obiadu. Taką paprykę można również dodać do domowej pizzy, zapiekanki oraz cygańskiej zupy gulaszowej. Do wszystkich tych dań sprawdzi się właśnie nasza kolorowa papryka marynowana w occie. Mamy nadzieję, że nasz przepis na paprykę konserwową w słoikach przypadnie

Kuchnia Na Wypasie